-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
fradi81
veterán
Akinek Redmi Note 5-je van, és nem megy a VoLTE roaming
-Ha már látszólag senki sem veszi észre.
name
Nálam gyorsult, attól függ helyileg hol használod.[ Szerkesztve ]
moto g72, Ninebot d28e
-
jan herz
tag
És a másik tapasztalatom, hogy eszméletlenül merül a teló, 6,5% a mobilhasználat, 0 p. beszélgetéssel. Folyamatosan hálózatot keres, és levált 2g-re ahol a Digi hálózaton stabilan 4g volt.
-
kismrina
csendes tag
válasz kanyi51 #42202 üzenetére
Ugyanez a jelenség a fiam S23 ultrán. Írtam hibabejelentőre, ezt az infót válaszolták, de így sem jó továbbra sem. Idézem a szöveget, hátha valakinek hasznos lesz.
(I)(I)(I)"Tisztelt Előfizetőnk!
Köszönettel vettük Társaságunkhoz érkezett megkeresését.
A hozzánk beérkezett levelével kapcsolatban kérjük, engedje meg, hogy az
alábbi tájékoztatást adjuk.2023.június 1-jétől meglévő előfizetésével és SIM kártyájával már a
Vodafone mobilhálózatán használhatják a mobil hang- és
adatszolgáltatásainkat.Kérjük, az alábbi beállításokat legyen szíves ellenőrizni a készülékén:
• Fontos, hogy a mobilkészülék kártyafüggetlen legyen. A dual SIM-
es készülékek mind kártyafüggetlenek.
• Dual SIM-es készülék esetén a SIM 1 foglalatban legyen a Digi
SIM kártya.
• Kézzel ki kell választani a telefon beállításaiban, hogy a Digi
SIM kártya a Vodafone hálózatára csatlakozzon, az automatikus választás
sajnos sok esetben nem megfelelő, hiába csatlakozik a megfelelő
hálózatra.
• Az adat roaming vagy más néven adatbarangolás minden esetben
legyen bekapcsolva, különben nem fog csatlakozni. Természetesen az
adatbarangolás bekapcsolása a figyelmeztetés ellenére belföldön
semmilyen költséggel nem jár.
• Ezek után szükség lehet a telefon újraindítására, ha a hálózatot
a készülék X-el vagy tiltottnak jelöli.A hálózatválasztás és adatroaming bekapcsolásával kapcsolatos minden
információt megtalál az alábbi weboldalon:https://digi.hu/halozatvalasztas
Ha a fent leírtak nem vezetnek megoldásra, akkor az alábbi lépések
elvégzésére is szükség van:• Digi roaming mód beállítása:
SIM kártyát a készülékbe helyezve megjelenik egy alkalmazás ahol a
romaming módot lehet választani. Fontos, hogy ez minden esetben a
„normál" lehetőségen legyen. Készülék típusonként eltérő néven jelenhet
meg, általában SIM Toolkit / SIM eszközkészlet / SIM eszköztár néven van
a telepített alkalmazások között és egy SIM chip ikonja van. Kérjük
indítsa el az alkalmazást, ezután meg kell nyitni a roaming mód
választót, ahol kérjük válassza ki alul az "OK" gombot, azon belül pedig
válassza ki a "Normál mód"-ot és ismét az "OK" gombot.• APN beállítása:
Erre az internet csatlakozáshoz van szükség. Meg kell adni a
készüléknek, hogy milyen DIGI hozzáférési ponton keresztül történjen meg
a csatlakozás. Ehhez a weboldalunkon az alábbi hivatkozáson talál
leírást:
https://digi.hu/sites/default/files/dokumentumtar/apn_beallitas.pdf"(/I)(/I)(/I) -
-
name
csendes tag
válasz jan herz #42403 üzenetére
Ez a probléma. Eddig egész jól ment. Most meg 1280-as lagokat mérek. (50 a max amíg használhatónak lehet nevezni)
Csak tudnám hogy ennek mégis mi értelme volt?
Annyira tolták a digi hálózátot. Már majdnem teljes volt a lefedés.
Most meg mindenki egy nyomorék tornyot használ 1-2kb sávszéllel...
-
KurtCobain
őstag
válasz csaszi75 #42348 üzenetére
Custom ROM van rajta (LOS 18.1), ott csak 1 db VoLTE kapcsoló van. Másik kapcsoló nem jelent meg, ha arra gondolsz.
De Redmi 4X-ben is próbáltam, ott igaz frissítettem a telefont LOS 19-re, de + kapcsoló nincs ott sem. A VoLTE kapcsoló bekapcsolásával a VoLTE roaming is aktiválódik.
Mmm'kay?
-
ACE-
addikt
Nem, egyszerűen csak az a gond hogy most derül ki mennyire gyenge a Voda hálózata... Már ez a plusz 200ezer júzer is megterheli, de előtte sem volt sosem normális. Én eddig Budapesten használtam, ott nincs gond vele, de itt nagyfaluban kezdődött minden, nyilván itt a legjobb, de majd ha megyek vidékre ott biztos lesz több probléma majd...
Revolut (7000 Ft azonnal) Curve (1% visszatérítés 30 napig mindenre)
-
4Grider
nagyúr
Dehogy volt teljes lefedettség. Talán az Alföld egy részén. A Dunántúlon tíz kilométeres lyukak voltak benne, az igen messze van a teljes lefedettségtől. 1800 MHz-en esélyük nem volt normális lefedettségre. A voda 700-800 MHz-et használ, és nézd meg milyen a lefedettsége helyenként...
-
gabor9991
őstag
válasz 4Grider #42417 üzenetére
Kecskemét-Békéscsaba között M44-en kis jóindulattal 11 vodafone torony van (ebből 5 a környező településeket fedi le elsősorban) és 20 digis volt.
Ha ilyen sűrűséggel vannak ledobálva a tornyok nem lesz akkor se jobb a lefedettség ha B20/B28 van rajtuk.[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz 4Grider #42417 üzenetére
Ja nyugaton nem nagyon volt lefedettség, de tornyok számában országosan majdnem utolérték a vodát... a vodával pont az a baj hogy relatív kevés a tornyuk az országban és főként ez okozza a túlterhelődésüket. Rengeteg új bázisállomás kellene nekik.
Egyes Digis tornyok integrálásával nagymértékben lehetett volna javítani a hálózat bedugulásán, de úgylátszik a minőség javítása nem érdekli őket, csak a pénz.
Amennyiért eladják a hálózatot, ugyanannyit költhetnek fejlesztésre így... -
-
onetwo
tag
Sziasztok!
Telefonon, postán, levélben le lehet mondani a digimobilt?
<-ajánlom magamat->
-
blueye
veterán
válasz 4Grider #42428 üzenetére
Pont ezért én személyesen mondtam le:
"HOGYAN LEHET LEMONDANI A SZOLGÁLTATÁST?
A szolgáltatást személyes ügyfélszolgálati pontjainkon, valamint írásban (levélben vagy faxon) lehet lemondani."
Faxon 2023-ban -
riki
senior tag
Sziasztok.
Nekem tegnap volt egy köröm az ügyfélszolgálattal. Két hölggyel beszéltem ,miben kifejtettem a problémámat, Ők azonnal jelezték ,hogy sajnos nem tudnak segíteni amikor kimondta a varázs szót VoLte Roming, adtak tovább a "szakembernek". Ez dicséretes ,mert nem jártunk körbe körbe. A "szakember" molyolt sokat /gépelt /, szakmai kérdése nem igazán volt. Na itt ment a körtánc , sem telefon típust nem tudott ajánlani ,de jelezte ,hogy Digi R2 készülékre, frissítést ne is várjak. Azért jeleztem, hogy nem azt a szolgáltatást kapom több pénzért mint eddig kaptam. /Azért ez is megér egy fogyasztóvédelmi eljárást/. Most délelőtt megpróbálom, hogy Voda kártyával van e VoLte . Ha nincs akkor ,ezzel szemezek :Xiaomi Redmi Note 11 Pro+ 5G 128GB 6GB RAM. Ebben lehet VoLte Roming ? Ja a "szakember " jelezte ,hogy nála van VoLte ,és nagy nehezen kinyögte milyen telója van : Almás. -
dzf007
senior tag
Samsung A52 4G, Samsung A53 5G minden rendben van. Van hálózat, voLTE. Eddig a sebesség is jó. Térerővel sincs gond. Nyíregyháza, Debrecen, Eger, Miskolc, Kékestető OK!
-
zelikocc
senior tag
Xiaomitól óvaintenélek, mert pont velük nem nagyon megy a Digis VoLTE Roaming és velük vannak olyan bugok hogy nem lehet bekapcsolni az adatroamingot, így még internet sincs.
A szemforgatásnak nem tudom mi az oka, talán a te véleményed szerint szar az alma? Jelenleg az iPhone az egyetlen ami 2014-ig visszamenően(!) minden egyes VoLTE kompatibilis telefonjával támogatja a VoLTE Roamingot is mindenféle külön kapcsolgatás vagy szarakodás nélkül. Digi esetében mivel nem lett ideje hivatalos szolgáltatóvá válni, így az iPhone 7 és az felett támogatja (2016).
Androidos vonalon amivel majdnem biztosan működik az a Samsung android 11-től. De láthatod hogy az alsó kategóriák (A40) hiába android 11 mégsem tudják. Szóval lehet pontosabb úgy, hogy A50, A51, A52, A53 és ezek feletti android 11-es samsungok.
az S szériát tekintve S10 és az felett.Máskülönben pedig ha a vodás kártyával megy a VoLTE, akkor fél évet kell csak kibírni 2G hívással, mert ez egy átmeneti időszak és végén úgyis vodás (vagy One-os) kártyát fogunk kapni.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
Sajnos ez a két márka csak az ami biztos.
Az összefoglaló legtetején ott van egy táblázat, abban megnézheted a Honort és az Oppot, de előbbi esetében csak az 50 és 50 Lite-ra írja hogy kompatibilis, az utóbbi esetében meg valamelyik igen, valamelyik nem.
De ne a táblázat alapján válassz telefont, mert elavult információ lehet, hanem az itteni tapasztalatok alapján.
Illetve ugye előfeltétel az is, hogy a Digi hálózatával VoLTE kompatibilis legyen a készülék és csak azután lehet nézni hogy na akkor tudja-e a VoLTE Roamingot, mert lehet a készülék tudja, de a hálózat alapból nem kompatibilis a sima VoLTE-vel sem.Várom a tapasztalatokat egyébként, tervezek készíteni egy táblázatot amivel a visszajelzések alapján biztosabban lehet tájékozódni a kompatibilitásról.
-
Laci.M
senior tag
válasz zelikocc #42438 üzenetére
Általánosságban elég gáz ilyet kijeleneteni, hogy nem megy Xiaominál a volte roaming. Most jöttem haza csehországból, ott végig 5G-n voltam, szlovákia 4G, magyarország 4G és mindenhol folyamatos volt a VoLTE. Nyilván egy példa nem példa, de sokan írták már a topikban hogy megy a roaming VoLTE nekik. Pedig tudjuk, hogy mindig az kiabál akinek a háza ég. Nem vitaindítónak szántam, de emiatt egy konkrét márkáról lebeszélni valakit elég durva. Ráaadásul pont a világ 3. legnagyobb gyártójárol, akik a komplett magyar megfizethető szegmenst lefedik. Feleségem céges samsungjai A52, majd A53 után visszasírja a régi jó kis Xiaomi 9 SE-jét mai napig. El se gondolkodtam én se S23-on, pont eleget röhögtem munkatársamon amikor megvette és mellétettem a 12-met.
Az alany nálam egy Xiaomi 12.
Aláírás
-
zichie
senior tag
válasz zelikocc #42438 üzenetére
Xiaomi MI 10 Lite 5G, MI 11 Lite 5G NE és MI Note Lite telókkal gond nélkül megy a VoLTE roaming, és az adatroaming, MI 10 Lite 5G esetében ráadásul úgy, hogy nem a legfrissebb firmware van rajta.
Ami viszont érdekes, hogy most vasárnap volt lehetőségem szlovák mobilszolgáltatókat próbálni. Sem az Orange, sem a Telekom esetében nem volt VoLTE roaming MI 10 Lite 5G esetében, bár azt tapasztaltam, hogy korábban sem volt, amikor Szlovákiában jártam. O2-őt nem próbáltam, a Swan pedig nem engedett fel. A magyar Vodafone esetében nincs ilyen gond, ott működik a VoLTE roaming.
[ Szerkesztve ]
-
zelikocc
senior tag
válasz Laci.M #42445 üzenetére
Emlékeztetnélek, hogy ez a Digi Mobil topik. Mióta támogatja a VoLTE Roamingot minden országban a Digi Mobil?
Na és akkor ha ezen elkezdesz egy kicsit gondolkozni, akkor rájössz, hogy más a helyzet Digi Mobil esetében.
A kérdező nem azt kérdezte melyik készüléken működik a Telekommal vagy bármi mással a VoLTE Roaming, hanem azt kérdezte melyikkel tudja használni a Digivel.
Igen a legtöbb Xiaomi támogatja magát a funkciót, mégis eddig ettől a márkától jött a legtöbb panasz, hogy nem megy a Digivel.De mivel teljesen vakon vagyunk, ezért kezdtem el készíteni egy táblázatot ahová össze lehet gyűjteni, hogy melyik készülékek támogatják a DIGI-vel.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest