-
IT café
Összefoglaló
Kérlek, kérdezés előtt olvasd el!
Digi VoLTE roaming képes készülékek (szükséges a VoLTE működéséhez)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csaszi75
senior tag
Huawei P40 Lite-ra van valakinek ötlete, hogyan lehet a VoLTE roamingot felvarázsolni?
-
chuck91
tag
Sziasztok!
Sajnos nálam sehogy se sikerült normálisan életre kelteni.
Másfél éve megy 0/24-be hibátlanul egy Xiaomi Note 5 pro telefonba a digis sim kártya ,azon hotspottal van megosztva az internet.
Átállás útán pár úraindítás és manuálisan a Vodafone 4g hálozat választással lett is hálozat+internet. De kb átlagoasn 20-40 percig, majd a telefon kiirja hogy nincs benne SIM kártya. Csak a telefon teljes úraindítása segit. Digi telefonos ügyfélszolgálaton nem tudtak segíteni. Mert nem nagyon értették, minden áron a manuális keresést mondogatták(hiába mondtam hogy az működik csak 1 órán belül mindig eldobja a sim kártyát a telefon). Másik telefonba próbálva a sim kártyát ugyan ez a helyzet.
Ügyfélszogálat szerint "nem tud elromlani a SIM kártya" igy a csere csak akkor lehetséges ha 4000ft-ot fizetek a cseréért.
Esetleg valakinek volt már hasonló problémája? -
eFeMeR74
senior tag
válasz chuck91 #42352 üzenetére
Ha eddig ment akkor az álállásal lehet valami beragadt. Egy hálozati alapbeállítást és egy full gyorsitótár törlés ,rebootal próbálkoznék. De mivel ahogy irtad másik telefonba is előjön a hiba előfordulhat, hogy a sim érte valami akár fizikai akár szoftveres behatás. Itt van leirás milyen lehetőségeid vannak 1 kártyacsere előtt. [link]
MI Box S-Archer-OP8T-NSA310-Toshiba A300-MI Robot Vacuum-RoidmiF8
-
maxima
tag
Sziasztok!
Tudna valaki segíteni, hogy Samu A40-en hogyan lehet életre kelteni a volte-t?[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz csaszi75 #42350 üzenetére
Igen, köszi, a Cellmappert közben már más is ajánlotta.
Bármelyik szolgáltató, ha torlódik egy cella előbb-utóbb kénytelen bővíteni.
Ez az, erre voltam kiváncsi, gondolom itt is ez a helyzet, h túl sokan használjuk egyszerre, ezért ilyen gyalázatos az elérhető sebesség.
De ha te olyan helyen vagy, ahol gyengébb a vétel, akkor az halmozottan hátrányos.
Egy dolgot tudsz, hogy a lakás több helyén kísérletezel, (reggel, délben, este) hogy melyik helyről a legjobb a böngészés/letöltés.Ez pont fordítva van. A Diginél volt gyengébb a térerő, de még a gyenge térerő mellett is jól lehetett a netet használni, szépen töltődtek be a weboldalak, működött a Youtube.
Most a plafonig érő térerő mellett se lehet használni a netet.
Azért az már nagyon régen volt, h 128Kbit, meg 256Kbit legyen a letöltési sebesség, nem?Én még kb Vágási Ferivel együtt szálltam be az internetbe, és emlékszek, mikor az Invitel indult, akkor 512Kbit, meg 1Mbit, 2Mbit csomagok közül lehetett választani, és néhány év után akik kezdettől fogva 2Mbitre fizettek elő, felemelték 3Mbitre, szóval már akkor is csak a szxrabb helyeken lehetett 128-as, meg 256-os netre előfizetni, és most folyamatosan ezeket mérek, igaz, 5-10Mbites feltöltések mellett.
Remélem ez nem marad így, mert ez a netsebesség még Facebookra is kevés, az üzenetek nem mennek át Messengeren, csak késve, Instán, Skypeon szintén.Ráadásul a netre szükségem lenne a munkámhoz is, de nem bírok letöltögetni e-mail csatolmányokat se, olyan lassan érnek le.
Egyébként két Digis kártyát használtam.
Egyik a telefonban van, ugye mobilnet gyanánt.
A másik egy másik telefonban az ablakban volt, arról osztottam hotspotot az itthoni eszközöknek (laptopok, tablet). Ez így elég volt a 2x30GB, és a sebesség is tökjó volt.Namost a Vodát hiába ér plafonig a térerő, semennyire se lehet használni.
Amúgy meg millió cikket/írást lehet találni..
Igen, gondoltam, h biztosan le vannak ezek írva frankó technológiai leírásokban, csak azt nem tudtam milyen keresőkifejezéssel keressek rá, mert ez a "hogyan csatlakozik a telefon egy adótoronyhoz?" ez gondoltam biztos nem lesz célravezető.
Mindenesetre most már értem, h mégis hogy van ez, mekkora sebességet képes egy torony adni az összes rácsatlakozott készüléknek, köszi a segítséget.Nem akarok vezetékesre váltani, TV-t nem nézünk, így nincs szükség rá. Hazajárok hetente-kéthetente, otthon van vezetékes net, letöltök pár filmet, sorozatot, szóval a nagy adatmennyiség letöltését pár terás külső HDD-vel megoldom, jó volt ez a Digis olcsónet korszak itt helyben eddig. :/
[ Szerkesztve ]
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
zelikocc
senior tag
válasz DrBubo77 #42360 üzenetére
Nem az évjárattól függ, hanem az android verziótól.
Samsung esetében a követelmény az Android 11-es rendszer.
Elvileg ha megvan minimum az Android 11 rajta, akkor megy vele a VoLTE Roaming, ha nem, akkor nem. Az megint csak érdekes lenne, ha már modelleket is megkülönböztet a Samsung ebből a szempontból.
Ezelőtt működött a VoLTE? Mert az egy előfeltétel, hogy honos hálózatban működjön a VoLTE, anélkül nem fog működni roamingban. -
zelikocc
senior tag
válasz maxima #42365 üzenetére
Az úgy akkor elég érdekes... ezek szerint már ez sem megbízható információ, hogy android 11-el működik... lehet a Samsung az alsóbb kategóriás telefonokból kispórolta ezt... megint csak bosszankodni tudok az andoridon... hogy miért kell ezt csinálni... mindenáron a kényszerítés hogy vegyél új telefont újra és újra és újra
-
veterán
válasz chuck91 #42352 üzenetére
Volt bizony. A korai sim kártyáknál nálunk 2 is volt ami ezt produkálta. Először, mikor még a románok voltak, szó nélkül cserélték. Aztán már mikor a 4ig lett, ment a huzavona, meg a félrebeszélés. Végül kihoztam egy 4.-ik kártyát, a rosszat meg beraktam egy A50 samuba, ott nagyon ritkán dobja el. Ha úgy van vissza is adhatnám, de még nem.
Nálad most bonyolult, mert új kártyát nem lehet már kihozni, ha cserélik 4000-ért, én a helyedben kicserélném, ha használni akarod.[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
válasz Thunderzolee #42359 üzenetére
Ma dolgom volt a város másik oldalán, és valóban, máshol jól megy a Vodás mobilnet, 30/5, 23/4, ilyeneket mértem, és hát itt tényleg jól megy a net.
Akkor az lehet csak a baj, h a Vasútállomás környékén amihez csatlakozik torony, túlterhelt lehet.
Jó lenne tudni ilyenkor mennyi idő, mire a Voda beavatkozik, és bővítik a kapacitást, (vagy egyszerűen nem foglalkoznak vele).
Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
hjudit58
friss újonc
Üdvözletem! A Digi-ről Vodafonra átállás miatt be kellene kapcsolnom a Nemzetközi adatbarangolást "Soha" állásból "Mindig"-re. Ezt meg is tettem, de amikor kilépek a menüpontból mindig visszaáll "Soha"-ra. Xiaomi Redmi Note5-ös készülékről van szó. Már mindent végrehajtottam, amit a Digi Üszi ajánlott, de a probléma továbbra is fennáll. A régi Samsung S3-es telefonomba beraktam a Digi-s SIM kártyát, azonnal be tudtam kapcsolni az adatroamingot és kapcsolódott az internethez. Mit tegyek? Dobjam ki a 3 éves telefont? Köszönöm a segítséget.
-
nyikszi
őstag
Sziasztok! "az 1. roaming díjzónában felhasznált adatmennyiség mértéke nem haladhatja meg a belföldi használat négyhavi számlázási ciklusonként vett átlagát"
Ezt mennyire veszik szigorúan? Mert a Fiam menne ki 6 napra Szlovákiába és valószínű a 15 GB-ból, nem az átlag jelenlegi 1 GB-ot fogja elhasználni, hanem többet.
Másik kérdésem, hogy kell-e valamit állítani vagy ahogy most van beállítva, akkor az megy majd kint is?
''Ha az agyunk olyan egyszerű lenne, hogy megérthetnénk, olyan egyszerűek lennénk, hogy nem értenénk.''
-
zelikocc
senior tag
válasz nyikszi #42383 üzenetére
Automatikus hálózatválasztás legyen bekapcsolva, ne manuális a vodafonera.
Adatroaming legyen bekapcsolva.
Más nem kell és 6 napért semmit nem fognak szankcionálni, főleg hogy 3,5 GB felett (junior csomag esetében 2,5 GB felett) fizetős az adathasználat MB alapú számlázási egységgel (kb 540 Ft/GB) szóval nem kell megijedni, nem nagy összeg[ Szerkesztve ]
-
funkygee
aktív tag
Hello. Van eseteleg valaki, aki szintén frissen migrálódott digi mobilnetről vodára? Gyalázatos sebességeket produkál, 0.2-1 megabit/s max. Ez mitől lehet? Izmos tablet, LTE,B20 stb. Ötlet?
Köszi. -
zelikocc
senior tag
válasz hjudit58 #42382 üzenetére
Ez sajnos Xiaomi hiba. Nem te vagy az egyetlen, de nem láttam még megoldást rá sajnos.
Nem akarok előítéletes lenni, de ha az ember ilyen kínai készülékeket vásárol, akkor számítani lehet rá, hogy elő fognak jönni ilyen olyan problémák és frissítés nem valószínű hogy lesz rá... pedig hardverileg minőségiek... de ugye a szoftver...
Én a hajamat tépném, ha elmennék külföldre és ezt csinálná a telefon (mert ugye akkor ezekszerint ott is ezt csinálja - teljesen független a Digitől)... a következő lépésben hajítanám ki.[ Szerkesztve ]
-
csaszi75
senior tag
válasz Thunderzolee #42379 üzenetére
Jelentsd be az ügyfélszolgálaton.. szólj másoknak is.. határold be jól a területet, hogy hol nem működik..
Nekem ez bevált régebben
Addig jelentgettem pár ismerőssel, amíg már látható volt.. és bővítettek. -
veterán
amikor Vágási Feri beszállt az internetbe, még a 28,8 kbps modem is újdonság volt
a mobilnet sajnos osztott közeg, nem úgy, mint a telefonvonal, ahol csak a tied madzag egész sávszélessége. ha peches helyen vagy, és terhelt a hálózat (erre utal, hogy a feltöltés rendben van), akkor vagy másik szolgáltatót kell nézned, vagy várnod kell, amíg a vodafone alakít valamit. ha tud... ha mondjuk messze vagy, és csak egy alacsonyabb frekvencián tudsz kapcsolódni (azzal viszont jó a térerő), az hamar be tud dugulni, azt a szolgáltató nem biztos, hogy tudja bővíteni.hanyas vagy, te disznó?
-
funkygee
aktív tag
Nálam ugyanez az értékelhetetlen sebesség van..
https://itcafe.hu/tema/digi_move/hsz_42385-42385.html
-
name
csendes tag
Helo, más is azt tapasztalta hogy a vodafone-os hálózat óta totál gyenge a mobilnet?
Szerkesztés: azt hittem hogy a topikgazda hsz-e az utolsó, de mostmár látom hogy másoknak is gyenge. Kb olyan mint amikor elfogy az adat...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
-
DrBubo77
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
2024. március 1-től
● a DIGIMobil Plusz a jelenlegi 1.830 Ft listaárról és 1.480 Ft kedvezményes árról 2990 Ft-ra nő.
● a DIGIMobil MAX a jelenlegi 1.830 Ft-os listaárról és 1.480 Ft-os kedvezményes árról 2.990 Ft/hó összegre emelkedik.
● A DIGIMobil Junior a jelenlegi 1.250 Ft-os listaárról és 910 Ft-os kedvezményes árról 1.990 Ft/hó-ra módosul.
● Az eddigi 4 forintos percdíj valamennyi belföldi irányba 10 forint lesz.
● A nemzetközi irányú hívások díja az 1. díjzónában 5 Ft/percről 76 Ft/percre módosul.ÉN VAGYOK a feltámadás és az élet. (János 11:25)
● A politikai jellegű hozzászólások figyelmeztetés nélkül törlésre kerülnek!
● Az Összefoglalóban megtalálható, hogy mit ír a Digi ÁSZF a szolgáltatás és a SIM kártya használatáról. Az ezzel kapcsolatos hozzászólások törlésre kerülnek.
● A személyeskedő, sértő vagy flame jellegű hozzászólások törlésre kerülnek.
● Az iPhone-os SMS küldést boncolgató hozzászólások törlésre kerülnek.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI kábel TV
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest