Új hozzászólás Aktív témák

  • sifarr

    senior tag

    válasz dchard #22601 üzenetére

    Sok igazság van abban, amit írsz, de az igazságnak csak a fele.
    Levezetésed szerint a DIGI csak akkor indulhatna, ha a hálózatának minősége megközelíti a jelenlegiekét. Azaz minimum 95 %-os lakossági és 90 %-os területi lefedettség, plusz a beltéri elérhetőség és a kapacitás növelése. Ehhez viszont freki kell 700-on és 900-on, 1800-on is.
    Ez bizony még évekbe telhet.
    Szeintem viszont a DIGI júliusban, de legkésőbb 2021. januárban elindul. Az indulási küszöb szerintem olyan 75 %-os lakossági lefedettség lesz.
    A tesztidőszak legfeljebb 40 %-ban irányul a műszaki tesztre, a nagyobb rész ügyfélszerzési és beszoktatási célokat szolgál. Jelenleg kb. 200 ezer teszt-sim van forgalomban. Ezeket használják a "tesztelők". Ha állandóan hálózati problémát, elérhetetlenséget tapasztalnának, akkor értelmetlen lenne tesztelőnek lenni. A topicban sem főleg erről írnak, sokkal inkább arról, hogy mikor bővül itt és itt a lefedettség. És az is igaz, hogy a legtöbben és időben legtöbbször a lakás-munkahely-bolt relációban használják a mobilt is. A használhatóságot ez határozza meg legjobban.
    Más helyzetből indul a DIGI, mint anno a másik három. Igaz, magasabbak a műszaki elvárások, de a DIGI nem nulláról indul. Milliós meglevő ügyfélbázisa van a vezetékes szegmensből. Az induláskor a Westelnek is a Matáv és a 0660 léte adott lehetőséget az előnyszerzésre a Pannonnal szemben. És a DIGI mind a 4 szolgáltatást tudja csomagban adni. Ennek az üzletpolitikai és ügyfélszerző, -megtartó szerepe a Telekomnál és a Vodánál is egyre hangsúlyosabb.
    A DIGI kvázi "fapadosként" fog indulni. Érezhetően gyengébb, de egyáltalán nem használhatatlan műszaki paraméterekkel. És ebben nem az objektív, mérhető paraméterszint, hanem a szubjektív lesz a döntő. Ehhez igazítja a majd tarifáit is.
    Az induláskor szerintem lesz egy előfizetéses csomag, amely a vezetékes/műholdas előfizetőknek, csomagban lesz elérhető. 500-ért 5 giga net, a percdíj pedig marad 5 forint, + 500-ért a net 50 gigára nő. Ez a meglevő ügyfélbázisnak, mint célcsoportnak szól.
    Szerintem lesz prepaid is. Ugyanis a másik 3 négymilliós prepaid szegmense is célcsoport. Nekik 10 forintos percdíj, havi ezerért 5 giga net.

Új hozzászólás Aktív témák