Új hozzászólás Aktív témák

  • lrobertoc

    tag

    Sziasztok,
    nem biztos, hogy jó topikba írok, kicsit tanácstalan vagyok honnan induljak.

    Adott egy DIGI1000 FTTH.
    ONT: ZTE F668 Bridge módban.
    Router: Amplifi HD
    Hálózat: ISP -> ONT (bridge) -> AmplifiHD (PPPOE) -> vezetékes eszközök a router, illetve a routerhez kötött gigabites switch LAN portjain..

    A sebességet egy a router LAN porjára kötött synology 718+ NAS-on futó docker speedtest alkalmazással monitorozom (10 percenként futtat speedtestet, szerver: Antenna H.).

    A probléma, hogy a sebesség a fenti kombón LAN-on, illetve WIFI-n hosszú távon 90-100Mbit... ami gynegusz.....
    Csakhogy, gyorsan csináltam egy ONT -> Laptop LAN net tesztet, ahol 450Mbit körüli sebességet méregetek, ami a garantált fölött van.

    Szóval akkor router gond, de:
    a routeren csináltam egy factory resetet, majd szépen hozta LAN-on a speedtest a 820-750Mbit-et, majd kapcsolat megszakadás következett 1-2 órán belül, aztán a sebesség ismét stabilan visszaesett 90-100Mbit-re...

    Az ONT-Laptop kombón továbbra is 450Mbit a sebesség (laptop egy HP 830 G6 elitebook i5 8265U, 8GB memória, nem hiszem, hogy ez a szűk keresztmetszet).

    Router reset után a NAS-on dockerben futtatott speedtest hozza a 750-820Mbit-et, kisebb beesésekkel, de egy idő után ismét kapcsolat szakadás és utána beesik 100Mbit alá a sebesség és ott is marad...

    Itt egy fotó a speedtest monitoringról:

    Egszerűen nem tudom merre, hogyan tovább..... mivel próbálkozzak??

Új hozzászólás Aktív témák