Új hozzászólás Aktív témák

  • adika4444

    addikt

    válasz szucstom #72548 üzenetére

    Hali!

    Optikás területen nem marad el semmivel az egyik a másik mögött. Van szerencsém használni DIGI és Telekom optikát is, hasonló az élmény.
    A T-nél saját eszközzel nincs IPv6, viszont CloudFlare felé nagyon sokáig jobb volt a kapcsolat, alig pár hete javították a DIGI-nél hogy a BIX-en át menjen. Ez az eltérés egyébként most is megvan, külföldre nagyon változó, hogy adott irányba a T vagy a DIGI jobb, ARUBA Cloud IT1-es VPS-em például Telekomnál néha alig megy 20 Mbps-sel, DIGI hálón mindig megvan a 100 közeli sebesség. Van viszont ellenpélda is.

    Tény, hogy a DIGI olcsóbb, illetve a Telekom drágább, és a szolgáltatásuk azért annyival nem jobb, mert a tökéletes optikai élményt nem nagyon lehet jobbnak eladni. Felfelé tudnak többet nyújtani gigás csomagnál, illetve ugye az ügyfélszolgálat, meg a Sagem csoda amit osztogatnak állítólag jobb mint a DIGI kütyüi, de ezt nem tudom megerősíteni se cáfolni, nekem mindenhol saját router van, így meg teljesen mindegy, hogy a fehér ZTE vagy a fekete Sagem van a lakás eldugott sarkában.

    Szóval mindkettőt használva csak net téren nem nagyon tudnám egyiket vagy másikat győztesnek hirdetni, a döntésnél tényleg az ár, a szolgáltatói eszköz, meg az esetleges egyéb szolgáltatások minősége számít, illetve mindig van terület ahol vagy egyik vagy másik rossz.

    Az viszont igaz, hogy a T koax illetve DSL-ét soha többet, volt szerencsém mindkettőhöz, de eszméletlen gagyi. Viszont optikánál tényleg nem célszerű a sarkítás, mert alapvetően ugyanazon a technológián egyik se tud annyival többet mint a másik, optimális esetben. Persze ha oldalak lennének blokkolva, vagy a forgalom priorizálva más lenne a kérdés, illetve ha valahol moslék a rendszer, az már szintén nem optimális.

    üdv, adika4444

Új hozzászólás Aktív témák