Új hozzászólás Aktív témák

  • McLaca

    őstag

    válasz brd #6401 üzenetére

    A külső vinyóm ugyanazon az asztalon áll, mint amin a noti :), igaz, a notiban van valamilyen rázkódásvédelem (semmi komoly, csak egyszerű párnázás), tehát ha rúgom az asztalt, akkor a gép is kap belőle. A külső vinyó hőmérséklete csak 2 fokkal magasabb, mint a belsőé , ha a talpán áll (most épp a belső 35, a külső 37°C-os, a külső a talpán áll és épp 10Mbittel seedel). Ha pedig élére állítom, akkor azonos a hőmérsékletük. Mindkettő Seagate, azért lehet közel azonos a hőmérsékletük. Viszont a rossz szektor rosszasága szerintem akkor is csak úgy derül ki, ha használva van az adott terület, ami torrentnél a legvalószínűbb, mert ott sokszor kell olvasni egy-egy szektort, így van miből megállapítani, hogy gyenge. Bár a S.M.A.R.T. működését ilyen szinten nem ismerem. Ha a fogyasztása nem lenne többszöröse, mint a mostani megoldásnak, akkor 3,5-ös vinyót használnék külső házban, csak azért nem mindegy, hogy 2,5W (és kis méret és csönd), vagy 20-30W, nagy méret, sok hely, külön táp, és azért hangja is van.
    Az 5MB/s amúgy már 10MB/s le és emellett (!) 3,25MB/s felfelé. Ez azért a véletlenszerű elérés miatt igencsak megterheli a fejszervót. Lineáris olvasásnál nyilván ez semmi lenne, csak a torrent nem a linearitásáról híres. :)
    Egyébként van egy ATA66-os Quantum Fireball LM plus szériás 15GB-os vinyóm 8MB pufferrel, 7200-as fordulattal 2000-ből. Mai napig hibátlan, rossz szektortól mentes és napi használatban van.

    Digi portsebességéhez: szerintem olvassák a topicot. :D
    Bár a garantált sebesség meglenne a 30G-s porttal is.

    Digi korlátozás: minek korlátozna? Semmi hátránya nem származik a hálózatának abból, ha így kihasználjuk, az optika bírja. A BIX-en meg - az ügyfelek számához és a bevételekhez mérve - egyáltalán nem olyan drága a sávszélesség.

    forrest85#6424: én ilyenkor aljas vagyok, felcaplatok a 4. emeletre, lekapcsolom a megszakítót pár mp-re, majd vissza. Igaz, emiatt mindenkinél megszakad a net a házban és a tv is elmegy pár mp.-re, de nem kell telefonálgatni, meg az ügyintéző újraindítására várni. :) (Az is igaz, hogy erre csak egyszer kellett vetemedni, de akkor sem ez volt a hiba, ill. nem oldotta meg a problémát, és amúgy sem volt senkinél ekkor net, 1 órán belül viszont "magától" helyrejött).

    -=Libria=-: lehet olvasni, társasjátékozni, elmenni sétálni, beszélgetni, kirándulni, bármi kreatívat csinálni ahelyett, hogy a tv előtt poshad az ember. Engem nem különösebben zavarna, ha nem lenne, legfeljebb megnéznék egy pár talonba tett filmet addig, ha már mindenáron tv... (könyv is van már vagy 7, amit idő hiányában nem tudtam még elolvasni)

    Üdv!

    [ Szerkesztve ]

    A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh

Új hozzászólás Aktív témák