-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
Varta
csendes tag
Üdv Mindenkinek!
Szeretnék csatlakozni a digisek táborához, de sajnos a lakóhelyemen ez még valószínű jó ideig nem lehetséges. A lényeg hogy keresek vkit akinek van vagy hajlandó volna előfizetni és optikai rálátással is rendelkezik Pilisszentkeresztre. A többit én megoldom.
Ó hogy a megszakításvektor mutatna rád....
-
tompa22
csendes tag
Sziasztok!
Nemrég vettem egy laptopot és az otthoni DIGIs 10/10s kábelnetet szeretném egy Belkin
Wireless G Routerral megberhelni, de sajna sehogy nem megy. Nem vagyok egy nagy
expert a témában, de sajna a Belkines használati útmutató egy modemet is ábrázol, ami ugye az én digis netemnél nem áll rendelkezésre. Digi kábelt csatlakoztettam a router egyes portba, sárga Belkines kábelt meg a gepemben lévő hálókártyába. Na eddig jutottam, mert már a telepítő CD első pontjánál(checking for connection to router) elakadok és sehogy sem
tudok továbblépni, lent a jobb alsó sarokban közben az óra mellett meg acquiring IP adress-
el szenved, de semmi. TCP/IP-nél a propertiesbe mindent automaitikusra állítottam, de
ismét semmi. PLZ SOMEBODY HELP ME!!!!JA és DEBRECEN ha az számít vmit!
[ Szerkesztve ]
-
cannyon
aktív tag
válasz tompa22 #2302 üzenetére
szia a net kábelt dugd be a router wan dugajba amivel összekötöd a gépet és a routert dugd az 1 portba és a gépbe keres a router használati utmutatojába egy ip cimet amivel böngészön keresztül be lehet loginolni a routerbe nálam 192.168.2.1 de ez router függö
egyenlöre ennyi meglássuk meddig jutsz el -
BioNiCMaN
addikt
Urak, kérdésem van.
Van a Diginél olyan extrém használatos megszorítás, vagy bármi korlátozás ( pl.: torrent ), mint az UPC-nél?
Előre is köszi!
Egyetértenék veled, de akkor mind a ketten tévednénk.
-
tompa22
csendes tag
válasz cannyon #2303 üzenetére
Eddig OK, most a Belkin auto setup utolsó pontjáig is eljutottam:megadtam hogy PPPoe+felhasználónév+jelszó+a setup adatot küldött a routernak, az is OK.
Majd utána restartolta a routert=OK. És utána connecting to Internet és ott
egy nagy semmi következett; rákérdezett, hogy biztos jó a felhasználónév+a jelszó,
katt az igenre, megint semmi. Közben mintha a régi broadbend connectiont próbálta volna tárcsázni,
de a connecting through WAN miniportnál leragadt.Szal nem csatlakozik...192.168.2.1 működik az explorerben. Bejön a router setupja,
de ott nem sok segítséget találtam.[ Szerkesztve ]
-
brd
nagyúr
válasz cannyon #2304 üzenetére
Akkor azt írja ki, hogy nem jó. Esetében inkább az lehet a gond, hogy vagy router-en keresztül akar PPPoE-t tárcsázni, ami nem lesz jó (ilyenkor a router-ben kellene beállítani a kapcsolatot, vagy valami gond van a vonalával (esetleg kártevő van a gépén).
The only real valuable thing is intuition.
-
Gh0sT
addikt
A december 8-i nyilvános cégkivonat szerint bejegyzés alatt áll egy 22 milliárd forintos jegyzett tőke emelés a cégnél. Felszámolásnak akkor még nyoma nem volt. Az APEH online adatbázisa szerint a cég ellen végrehajtás nem folyik a mai napon.
[ Szerkesztve ]
Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.
-
uspadora
csendes tag
Jelenlegi tesztsebesség 20/10
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Tegnap kötötték be 20/10-et, jónak tűnt, speedtest.net szerint letöltés 19,5M, a feltöltés viszont ingadozott, mondom biztos csak hülye az oldal. Aztán ma már nem mért feltöltést, egyetlen oldal, ami feltöltést tudott mérni, az a gtsdatanet mérője, az szerint 130k. Webes feltöltést sem tudok indítani a gépről. Szerintetek csak első napos probléma lehet ez? Majd próbálok beszélni ügyfélszolgálattal...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Nimda
addikt
Van egy olyan problémám hogy idöközönként megszakad a kapcsolat és olyankor nem tudom leállitani a kapcsolódást sem (digikapcsolat) mintha nem tudna újratárcsázni és lefagy az egész hálózat...csak egy újrainditás után tudok kapcsolódni.Mi lehet a gond?A win frissen telepitett,ethernet driverek (Nforce) szintén a legfrissebbek.Router nincs,direktbe van kötve...
[ Szerkesztve ]
-
cannyon
aktív tag
klikelj rá az ora mellet a hálozati kapcsolat ikonra és ott az álapotra ott be lehet álitani a vissza tárcsázási idöt és hogy hányszor probálkozzon az ujratárcsázást álisd 30rol 10 re annál aláb nem mert 20mp mulva tud csak viszakapcsolodni ha 10mp allatra van beállitva a probálkozásnál meg 10et oda is és okézd le és szinte észre se fogod venni hogy megszakadt
-
Sz@bolcs
csendes tag
Üdv!
Pénteken bekötötték itt is a Digi-t. Azonban mint másoknál is a Belkin routeremmel max 1,9-2 Mb jön. Direktben megvan a 3,4-3,5 is. Olvasgattam a LinkSys WRT54GL, Tomato és egyéb más firmware-al elég megbízhatónak tűnik. Elég az 54Mbps a 30/20-as nethez, vagy valaki tudna ajánlani esetleg valami mást is. Köszkösz.
-
cannyon
aktív tag
-
Nimda
addikt
válasz cannyon #2330 üzenetére
Nem az a baj hogy megszakad,hanem hogy nem tud újracsatlakozni.De a kérdés az,hogy miért szakad meg és miért nem tudok manuálisan is újracsatlakozni?Az ablak ahol ezt megtehetném,nem jö elö,vagy csak egy pillanatra és el is tünik...csak újrainditás után tudok újból csatlakozni.
[ Szerkesztve ]
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz cannyon #2322 üzenetére
Nem befolyásolja, de kivettem a routert, hogy véletlen se okozzon galibát. Betelefonáltam reggel, jeleztem a problémát, de h. mikor fog történni valami, az majd elválik...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz bakosgabor57 #2333 üzenetére
Direktbe volt dugva, viszont meglett a probléma. Kettős név volt a hálózaton, de ezt csak azért tudtam meg, mert újraindítottam a gépet.
De ha még 2 napig nem indítom újra, akkor ezt honnan kellett volna megtudnom?Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
brd
nagyúr
A kérdésben a válasz: nvidia. Nekem ugyanilyen problémám volt a géppel. Amióta a másik hálókártyára van kötve a digilan, azóta nincs ilyen gond (persze megszakad időnként, mint mindenkinek), de magától újratárcsáz, és kézzel is le tudom bontani/újratárcsáztatni. Maga az nvidia-s hálókártya egyébként működik, a kábelnet erről ment régebben, azzal semmi baja nem volt. Valószínű, nincs rendesen felkészítve a driver a PPPoE-re. Nem állítom, hogy nálad is ez a gond, tehát csak emiatt ne vásárolj másik hálókártyát, csak esetleg kérj egyet kölcsön, vagy a sajátodat próbáld ki másik driverrel (akár régebbivel is).
The only real valuable thing is intuition.
-
cannyon
aktív tag
az már operácos rendszer ha nem tudsz manuuálisan ujracsatlakozni nekem mindig bejönött az ujracsatlakozási panel csak nem tudtam viszacsatlakozni mert letöltés közben szakadt meg a net és amig a kliensembe le nem ment 0 ra a le fel töltés mutatoja addig nem engedet ujracsatlakozni!
-
cannyon
aktív tag
válasz CPT.Pirk #2334 üzenetére
hát elméletileg ilyen nem fordulhatna elö mert a csatlakozás mindenkinek egyedi még ha 2 ugyanolyan néven szereplö egyén is van a hálon! routernél is szokott hasonlot csinálni ha 2 gép van rácsatlakozva a routerre és nincs be állitva a hálokártyába a kiosztot ipk de ez ipcim ütközés!
-
Nimda
addikt
Igen ez volt az elsö gondolatom nekem is.Az egyetlen megoldás,hogy veszek egy különálló lankártyát és kipróbálom vele.Remélem nem fogok ki olyan tipust,ami hasonló gondokkal küszködik
A sajátomat egyébként 2 féle driverrel próbáltam és ugyanaz az eredmény.Az egyik természetesen a legújabb letölthetö (Nforce 570) idei termés.
-
Nimda
addikt
Viszont még annyit hozzátennék,hogy ha routeren keresztül csatlakozom,akkor is megszakad (még sürübben mint direktben) de akkor nem a net szakad (gondolom a router automatice visszacsatlakozik és nem veszem észre) hanem a hálózat.Vagyis vagy a router sem százas,vagy azzal sem "kompatibilis".Bár mint irtam kábelnettel nem volt igy routeren keresztül sem probléma azelött.
Kipróbáltam közben egy régebbi géppel,azzal nincs ilyen probléma.Marad a egyelöre a hálózati kártya "csere".
-
cannyon
aktív tag
énekem mikor bekötöték a digit állandoan leszakadt rátettem routerra ott meg ingadozott és a sávszélem se volt fullos a routerbe frissitettem a firmt utánna a sávszél rendbe jött de továbra is leszakadt na akkor megfogtam és a router ujracsatlakozásánál beállitodtam 10mp es ujrakapcsolodásra azota napi 1 szer szakad le! kiprobáltam csak ugy simán hogy a hálokártyára dugtam ott is mindig leszakadt ott is beállitodtam az ujracsatlakozást 10mp re ott is megjavult a szakadás nekem azota nincs vele gondom
-
McLaca
őstag
válasz Sz@bolcs #2325 üzenetére
30/20-hoz nem elég az 54Mbps WiFi-n, mert abból effektíve 20Mbps realizálódik. 20/10-es is feszegeti a határait a G-s WiFi-nek. N-essel lehet maximálisan kihasználni a 30/20-as digi netet.
Üdv!
A magyar nyelvben nincs -al, -el rag. Van helyette -val és -vel. Ha nem vagy biztos benne, hogyan írd, inkább olvass utána: http://helyesiras.mta.hu/helyesiras/default/akh
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A probléma ott kezdődött, hogy nem voltam idehaza, mikor létrehozták a kapcsolatot, az illetékes helyett viszont nekem kellett beírni a jelszót, mert keresnie kellett a betűket a billentyűzeten...
Aztán sok problémát nem okozott a dolog, átírtam a pc nevét, aztán már ment is minden faszán.
Talán előző chelló-s hálózat szólt bele valamibe, mert már akkor sem volt jó a feltöltés, mikor elmentek, akkor hol volt, hol nem.Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
Nimda
addikt
Milyen halokarit ajanlotok markaban?
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz cannyon #2345 üzenetére
Leírtuk, miután kitaláltuk a betűk milyenségét, mert 4 beírásra sem jött össze a kollégáknak. A számítógépnévnek mindenhez köze van. Ha nincs bedugva a kábel, a gép akkor is tagja egy munkacsoportnak, és van egy neve a hálózaton, WinXP esetében...
Ha nem stimmel a gép hálózati neve (sajátgép/tulajdonságok/számítógépnév/módosítás), akkor egy csomó szolgáltatás nem tud elindulni, aminek kellene...
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
- Milyen egeret válasszak?
- Hivatalosan is elkészült az NVIDIA App
- Anime filmek és sorozatok
- DIGI kábel TV
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Vezetékes FEJhallgatók
- Házimozi belépő szinten
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest