-
IT café
DIGI internet Gyakran Ismételt Kérdések
(Kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. február
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoli1922
csendes tag
Helló!
Tudnátok segíteni?A data.hu oldalról való letöltéskor álladóan megszakad.D-link di524-et használok. -
FNZ
őstag
tegnap voltam az üfsz-on, mert 5 hete kérdeztem rá a lannetre és akkor kb. 2 hetet mondtak, de még semmi. tegnap azt mondták (persze személyesen, mert a telefonok valami hátsó helységben csörögnek alig hallhatóan, ahol nincsen senki és ezér nem veszik fel a telefont), hogy nehézkes az eszközök beszerzése, ezért nincsen még bekötve és jövő hét elején jön a cucc a házba. utána jönnek az üzletkötők + plakátolnak, hogy át kell állnia mindenkinek.
milyen cuccokat használnak, amit nehéz beszerezni?
[ Szerkesztve ]
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Van nővéremnél digi kábel net és most vinném be a gépemet de nemvoltam ott amikor csinálták tehát nemtudom hogy miként is müködik,utp kábelt bedugom hálókártyába és kész? vagy kell kapcsolatot csinálni jelszóval felhasznévvel? vagy ilyesmI?
Köszi.
Minden szinten,szinte minden.
-
m0rd0k
senior tag
nemtudjátok hogy mitől van az hogy van a hálózatomon egy barta nevü gép és neki osztom a netet közben meg senkivel nem egyeztem és nem csinált itt senki ilyet,csak digisek nyultak a géphez és akkor nem voltam itt :/,lopja a netem ? vagy mi aszar? :/ be tudok nézni megosztottjába tudok futtatni mostis fentvan :/
-
m0rd0k
senior tag
Sziasztok!
Az egyik gépemre rá van kötve a net és ebben van két hálókártya,az egyikre a net van kötve a másik hálókártyára meg helyi hálóban van összekötve a másik gépemmel,meg szeretném igy osztani a netet,lehetséges ez?
köszi.Minden szinten,szinte minden.
-
Viktor77
titán
Lehet, bár a pontos menetet nem tudom. Azért kerestem egy leírást.
"Ha nincs router-ed, akkor először is a netre közvetlenül csatlakozó gépben 2 db hálózati kártyának kell lennie, aztán csináld meg, hogy csatlakozzon a netre (adsl vagy kábel, mindegy).
Az egyik kártyából az a kábel megy a modembe, amit eddig is erre használtál, a másik kártyából pedig cross-kábellel kötöd rá a másik gépet(két gépet közvetlenül - hub nélkül - csak cross-kábellel lehet hálóba kötni).Aztán a netre közvetlenül csatlakozó gépen elindítod az hálózat telepítése varázslót (Hálózati kapcsolatok ikonon jobbkattintás - Tulajdonságokban találod) és abban úgy jelölöd be, hogy "ez a gép közvetlenül csatlakozik a netre és a hálózat többi gépe ennek a gépnek a netkapcsolatát használhatja".
Aztán a másik gépen is elindítod a hálózat telepítését, de azt úgy állítod be, hogy a gép nem közvetlenül, hanem a helyi hálózaton keresztül csatlakozik a netre.
Ennyi."Csinálni kell. Kész. Pont.
-
m0rd0k
senior tag
válasz Viktor77 #1122 üzenetére
akkor most mi a teendő? mert a tulaj nincs itt(nővérem)és nem is lessz motanában és kéne a gépemre a net viszont papirokat nemtalálom és csak személyesen adják ki 1200 forintért. és személyesen ugye nemtudjuk,papir meg nincsmeg Pedig állitólag adtak,szerződés megvan,de jelszó nincs rajta. nemlehet valahogy jelszót kifejteni? esetleg a másik gépnél lévőnek a jelszava ugyanaz? az ipjét megtudom valahogy nézni?
Köszi.
-
m0rd0k
senior tag
akkor a hálózat varázslóval ne is csináljak semmit? a második gépnek a háló kártyájának tulajdonságainál a tcp ip protokolnál adjam meg ipt,azt mondtátok fix ip legyen,tehát akkor meik legyen?tökmindegy hogy milyen ip csak fix legyen? a netes gép hálókártyájának ipje jó lessz? dns szerverhez van az elsődleges másodlagos.meik mi legyen?
a géb belső ipje az mi? a hálókártya ipje?
-
Drenadar
veterán
válasz bougiemen #1049 üzenetére
Minden lehetséges csak pénzbe erül! ha egy email cím jár hozzá, akkor max 1-ed lehet díjban megegyezően. Szolgáltatás tudod, mindennek ára van... és nem is kevés... ember azthinné, hogy jaj most mibe kerülhet egy email cím ? én +5 címet aartam volna, közölte a szolgáltatóm, hogy 6000+áfa. mondom köszi a Gmail is megteszi akkor, vagy csinálok saját mail servert , az is olcsóbb és akkor saját domain
-
m0rd0k
senior tag
nemtudjátok a digi engedélyezi a net megosztást? vagy csak akkro ha ők osszák meg?
-
PeterPH
senior tag
A DIGI hálózatához amikor PPPoE-vel csatlakozol, akkor kioszt neked egy dinamikus IP címet. Szintén ugyanekkor kapod meg a GW, és DNS szerverek címét automatikusan.
Ezt a kapcsolódás itán le tudod kérdezni az "ipconfig -all" parancs segítségével.
A DIGI hálózatra kapcsolódó ethernet portra NE adj meg semmiféle FIX IP-t -
Gubrush
csendes tag
Sziasztok!
Adva van a DigiTV PPPoE kapcsolattal + E-TECH Broadband Router, amely ismeri a PPPoE protokolt 3 gépre megosztva. 1 napos szerencsétlenkedést követően sikerült is megosztanom a routeremmel a netet. A problémám viszont az lenne hogy nem hajlandó kapcsolódni a router automatikusan, csak ha manuálisan a felületén kapcsolódom. Nem is lenne probléma ezzel, ha nem szakadna meg olyan sokszor a netkapcsolat...
Kérdésem lenne, hogy elképzelhető, hogy bár ezzel a routerrel működik a net, de nem képes automatikus csatlakozásra és újracsatlakozásra? Már UPC idejében is észrevettem hogy csak akkor volt hajlandó egy áramszünetet vagy egy netmegállást követően működni, ha tápkábelt kihúztam, majd visszadugtam. Sajnos semmilyen erre utaló opciót nem találtam a router beállítási felületén. Vajon csak a router-csere jöhet szóba, mint megoldás?
-
Gubrush
csendes tag
válasz Gubrush #1134 üzenetére
Megválaszolom a saját kérdéseim!
Időközben minden problémát sikerült elhárítanom! Addig sakkoztam a beállítások között csekély tapasztalatommal e téren hogy sikerült mindent megoldanom! Tehát az E-TECH Broadband Router is képes maradéktalanul DigiTV-s netkapcsolat kiszolgálására és lehetséges vele autamatikusan csatlakozni és a szakadásokat is sikerült úgy néz ki megszüntetnem. Előbbit a connect on demand beállítással, utóbbit pedig a disconnect when network idle opcióval. Szép napot Mindenkinek!
-
DjPremier
aktív tag
Van vki a 17 kerböl akinek már bekötötték a Digit?
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
Csokicsibesz
tag
Sziasztok, ma kötötték be hozzánk a diginetet . Eddig adsl volt és próbáltam routerrel osztani ppo-s funkcióval mindent megadok neki , de valamiért egyszerűen nem jön létre a hálózat.SMC routerünk van akik bekötötték a netet azt mondták hogy kompatibilis ezzel a típusú routerel a net. Gyakorlatilag fél 3 óta folyamatosan azon próbálkozom h végre ossza a router a netet. Aki tudna segíteni légyszíves írjon!
-
PeterPH
senior tag
válasz Csokicsibesz #1137 üzenetére
Sokan ott rontják el, hogy a PPPoE beállításakor nem csak az UserName, és Password mezőt töltik ki, hanem a többit is.
-
masaya
csendes tag
Ki mit tud mikor várható Budakeszin kiépítés, mert mindenhol kerestem infót és semmi.
-
DjPremier
aktív tag
Most néztem váltottak a lefedéssel kapcsolatban külön van kerületekre De a 17 nincs benne
''A mennyország szép hely, de a pokolban több az ismerős.''
-
veterán
válasz Csokicsibesz #1137 üzenetére
Csak nem VBR7004? Milyen nettel?
-
bR3Zo
csendes tag
Hy all. Lenne 1 kis próblémám (remélem tudtok segíteni). Székesfehérváron lakom Panelban és nekem is lanos digis netem van. 1 hónapja lakom itt nagybratyómnál és eddig semmi bajom nem volt vele, míg 2 hete voltak a digisek a szomszédban is kötni a netet. 2 hete egyfolytában (naponta többször, minidg más idöközönként) szétkapcsol, majd amennyire beállítottam (5 mp) újtakapcsol a net:S. de csak azóta mióta voltak kint. Már hívtam az ügyf. szolgálatot nem 1x. 1x egy csaj vette fel és mondtam h mi a bajom, erre aszongya h miután bejeltkezek nagyon nagy az adatforgalmam. Hát nem akartam mondani neki h akkor mindek szolgáltattok 10 mbitet? most ezzel a nettel nem fogok levelezgetni. megy a torrent 1000-el. de mondom csak azóta baszakszik mióa voltak a szomszédban is. nem lehet az h valamit elkötöttek ott? Me ahogy elnéztem csak napközben csinálja. jah... és ha mondjuk 99szer újra csatlakozik, azután már nem enged... le kell tiltanom a hálókarit majd vissza, és így feltok megint menni. Valakinek vmi ötlete?
ui.: Remélem érthetően mondtam -
Gonosz15
aktív tag
Ejj de nagyon nem akarnak haladni újvárosban a digisek..
Erősen kétlem hogy idén elérne a Kossuth Lajos utcába.."Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
Hunter2
addikt
H kötök új digilanos szerződést van bármi költség bekötéskor?Egyszeri szerelési vagy valami?Vagy csak várni kell majd az első havi számlát a 2500ft-ról(10/10)?
-
satomee
senior tag
Hasonló problémám volt nekem is mikor a szomszédban valami gebasz volt.Ott megcsinálták,de utána nálam nem volt net.Én csak felhívtam őket és elmondtam mi a bajom.Másnap kijöttek és rendbe rakták.Hozzátartozik még hogy a szomszédnak azóta is vannak problémái a nettel,amire a szerelők azt mondták hogy valaki "rácsatlakozott a vonalára"...
Hunter2: nincs külön költség bekötéskor...villámcsapás keltette indukciós hatás...
-
murex
tag
Tatabányáról már használja valaki?
-
ServerWorks
aktív tag
Debrecen: február végén megkötöttük a szerződést, március 1-től szolgáltatnak... a lépcsőházban, kábel és mindenféle szerelvény bekötve... egy két lakásba is aki kesselt a szerelőknek...
...de még most sem!!! szolgáltatnak valami miatt. ezt persze elfelejtették közölni, sokan emiatt szüntették meg más szolgáltatónál lévő előfizetésüket
2hete hivtam őket: válasz... óóó, hát ott leghamarabb ősz vége felé fognak! a köcsögök... csííírák! de nem is baj már, mindenki aki tehette beköttette tvnetworkkel, esetleg a tré upc hüsége miatt még annál van.. de NO DIGI
Új hozzászólás Aktív témák
Olvasd el az összefoglalót!
Társtopikok:
● DIGI kábel TV
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
Router kérdésekkel ezekbe a topikokba fáradjatok!
● Milyen routert?
● Router gondok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest