Új hozzászólás Aktív témák

  • Kwisatzh

    senior tag

    válasz #9073 üzenetére

    1. Digi honlapján írja, hogy kell tőlük venni vagy bérelni ilyen dobozkát, amivel fogni lehet az adást. Elképzelhető, hogy egy újabb TV enélkül is tudja fogni az adást, vagy ilyen dobozka mindenképp kell?

    1. Ha a tv-d rendelkezik DVB-C tunerrel, akkor semmilyen "dobozka" nem kell.
    2. Ha nem, akkor sem "kell" venned vagy bérelned a digitől vehetsz a "piacon is. DVB-C set top box a "dobozka" hivatalos neve, létezik HD és SD , rögzítős, és nem rögzítős verzióban olvass utána..és "számold ki3 neked mi éri meg jobban, ebben nem tuduntk értelmes válasza adni. (digitális tv tanfolyam tartása meghaladná ezen válasz kereteit, képezd magad, a gugli a te barátod)

    2. Ha kell dobozka, akkor lehet és/vagy érdemes külön beszerezni vagy jó, amit a digi ad?

    Lásd fenn, utána olvasol, oszt eldöntöd.

    3. Ha PC-n szeretném nézni az adást, akkor is dobozka kell? Vagy dobozka csak az analog tuner kártyáknak kell és lehet venni digitális tunerkártyát, ami önmagától is fogja az adást?

    Ha pc-n szeretnéd nézni a DIGITÁLIS adást, akkor a pc-be BELE egy DVB-C tunerkártya kell. Ez lehet egy külső USB csatlakozású "dobozka is. Ha az analóg adást szeretnéd nézni pc-n akkor értelemszerűen egy analóg tunerkártya, vagy analóg USB "dobozka" kell

    4. Ha analóg adásról váltok digitálisra, akkor a lakásban végeznek bármiféle szerelést, vagy a meglévő rendszeren fog jönni és csak a dobozka kell hozzá? (vagy az sem)

    Nem végeznek semmiféle szerelést, a DIGI a már a lakásban már meglevő koax kábelezést használva "adja" egyszerre a digitális és az analóg jelet is.

    A DIGI külön előfizetési díj nélkül ugyanazon a kábelen egyszerre "küld" digitális és analóg jelet is. A digitális adások egy része, kb 8 az HD minőség, a többi SD minőség. Ha analógot akarsz nézni, akkor kb 60 adót nézhetsz mindenféle "dobozka nélkül", a már megszokott hagyományos módon, csak tévéket kell áthangolni. Ha a digitális adást szeretnéd nézni, akkor ha a tvdben nincs DVB-C tuner, akkor valamilyen "dobozka" ( külön dobozos DVB.C tunber = set top box) kell. Ez lehet HD vagy SD.
    Ha a digitális HD adásokat is "élvezni" szeretnéd, akkor HD "dobozka" kell, ha nem, akkor elég az SD "dobozka".

    Ps.:A faxom tele van ezzel a "dobozkázással"

    [ Szerkesztve ]

    [moderálva]

Új hozzászólás Aktív témák