- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- AliExpress tapasztalatok
- VoIP telefonálás
- Már nem álom: 100 ezer dolláros magasságban a bitcoin
- Ubiquiti hálózati eszközök
- foobar2000
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Hálózati / IP kamera
-
IT café
Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik! Ha más, de hasonló nevű szolgáltatásról szeretnél kérdezni, kérjük használd a megfelelő fórumot:
Digi Internet
Digi Mobil
Műholdas (tányéros, DVB-S) digiTV
Digitális Földfelszíni televízió (Mindig TV, DVB-T)
Új hozzászólás Aktív témák
-
wwenigma
Jómunkásember
válasz Bogyi007 #45596 üzenetére
CAM ingyen van ha Digifilmet rendelsz 300ft-ért, arra meg 10ft a poresz 24/7-be.
Steam: http://bit.ly/1rRuf8p , Origin: wwenigma -- | -- Jiayu F1 / G3C / OT995 cuccok: http://bit.ly/1w44CI2 -- | -- ZTE V5 Red Bull -> http://bit.ly/1mgtfrd -- | -- Xiaomi RN3SE -> http://bit.ly/2r8DlV7 -- | -- Live Stream: twitch.tv/wwenigma
-
peter889
őstag
válasz nfsu17 #45592 üzenetére
Köszönöm a válaszaitok. Gondolkodom rajta.
Viszont nincs a TV-men RCA csatlakozó, csak Scart, a Digi pedig olyan egységet tudna adni havidíjért amin csak RCA csati van. Még akkor az átalakítóról is gondoskodom kellene, amit dobhatnék a kukába ha majd LCD TV-m lesz.[ Szerkesztve ]
-
-
Freezee
senior tag
válasz Bogyi007 #45596 üzenetére
Nem rosszak az ismereteim max UPC terén. Nem kötelez STB boxra a DIGI sem a Tcom is csak akkor ha felvenni szeretnél ( ingyenes a nem felvevős ) csak akkor pont semmit nem ér a TVjük mivel felvenni, tárolni nem tudsz ha TV-re dugott vinyós megoldással. A TV-k smart/beépített felvételi és kényelmi funkciói nullák.A 12000ft ugy mondtam ha fizeted a felvevős visszanézős minden vackos cuccukat. A DIGIhez ugyan ezért kellett vennem 57.000 -ért a boxot amit eladtam aztán mert nem tudta azt amit szerettem volna. Most cryptobox 650HD van, ez sem tudja de legalább olcsóbb. Ügyfélszolgálat minden szolgáltatónál borzasztó rossz egykutya mind. A részletre TV-t még mindig nem értem hogy vetted ide senki nem veszi igénybe ennyi erővel a részletre iphone-t is ide vehetjük semmi köze a témához.
DIGI-nek a online funkciója nem használható szaggató kép alig pár csatorna, ráadásul az a weboldal...mint 2000-ben.... TVGO, HBO GO sokkal kulturáltabb funkciókban bővebb, és sokkal több csatorna elérhető.
DIGI nekem -> 6840Ft az előfizetés most, HD BOX ára nincs benne mivel sajátom van.
Mindig Tv nem játszik antenna esélytelen.....
Nem fényeztem a Tcom-ot pont leírtam a lényeget "Minden szolgáltatónak vannak hibái nem is kevés ...." lehet el kellett volna olvasni a mondat elejét is...
Nincs azzal gond hogy elégedett vagy a DIGI-vel nem is mondtam hogy találsz jobbat. Egyszerűen csak egy új tag feltett egy kérdést amire én reagáltam hogyha nagyon sport oldalról közelíti meg a TV-zést vagy felvételeknél nem szeretne szívni számítson hiányosságokra. Erre elkezdtek nekem írogatni hogy itt semmi gond nincs itt húzzak innen mit ugatok és hasonló stílus. Nekem legalább van összehasonlítási alapom durván 2méteren belül nektek nincs. Miért nem lehet elfogadni más tapasztalatát. Ha valaki UPC-ben osztja az észt legyen ahhoz nem értek, még nem volt. Meg akarsz győzni pár 100 Ft -os különbségekkel a DIGI javára holott cserébe olyan banális dolgokra képtelenek mint egy működő EPG. El kell fogadni hogy a DIGI TV része a full fapad kategória. a másik két szolgáltató modern felületet ad, extrákat, kényelmi funkciókat és precíz kiszámítható EPG-t/online TV/BOX elérést ad. Ezért 1-2000Ft al többet kér területtől függően. Ennyi. Minőségben pedig már nincs elmaradva a többi kábel sz. sőt, van pár csatorna ugye amiben jobb minőséget adnak.[ Szerkesztve ]
-
Bogyi007
veterán
válasz Freezee #45605 üzenetére
Az egésszel az a gond hogy te végig egyes szám első szemelyről beszélsz és azt terjeszted ki általánosságban nézve. Míg mi többes számban beszélünk és azt vetitjük ki a többségre, az átlaghoz viszonyítva.
Induljunk ki abból amilyen igényeid vannak mind tévézés s főleg annak felvétele szempontjából. Finoman szólva is elég egyedi. Még Iptv-s körökben is kevesen használják a Sorozatfelvétel funkciót pláne amcsi sport téren.
S hogy mennyire nem életbevágó azt onnan tudom hogy van egy rendőr ismerősöm aki szintén él-hal az amcsi fociért és természetesen nincs ideje mindent élőben megnézni s angolban finoman szólva nem erős
S mindemellett Digi user ő is. Mégis minden meccset begyűjt a Netről...Az is fura hogy az Epg nálad állandó probléma, míg nálunk a többi Digis usernak nincs problémája vele, amit beállítottam vele felvételre az mind sikerült is. És máshonnan is ezt kapni visszajelzésnek.
DigiOnline-t két hete használtam amikor is nálunk a havazás után az áramszolgáltatás helyreállítás után még a kábeltévé rendszer dadogott de a Telekom net már működött. Mind az M4 s a Sport1 is jött vele a legnagyobb bitrátával, szóval fontos helyzetben amikor szükségem volt rá működött. Egyébként Bl meccsek voltak.
Szóval a Digi fapados azért mert nincs videótéka meg programozható felvétel hozzá s azért mert NÁLAD nem megy az Epg. Ez van nálad és el is fogadjuk. Csak kérlek azt is fogadd el hogy: Ez nálad van így...
De ettől másoknál még el kéne fogadni hogy nekik elég a Stb nélküliség, az olcsóbb havidij, a MŰKÖDŐ Epg, az átlagos igényeket simán kielégítő MŰKÖDŐ felvétel lehetősége a SAJÁT boxon keresztül vagy tévén. A szuperolcsó telefonálás lehetősége, az ingyenes Hd csomagok megléte és még sorolhatnám...
Persze vannak gondok itt is de pl ezért van a Netem a Telekomtól s a Spíler Tv miatt van a MindigTv. De ezeket írtam is.
Minden jót!
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
Freezee
senior tag
válasz Bogyi007 #45607 üzenetére
Az a gond hogy ignorálod más emberek beirását. Mivel többen jelezték hogy nem jó az epg nem csak nálam ( amiröl jópár képet beraktam tehát valóban nem müködik fölösleges nagybetükkel irni)gond, azt is jelezték páran hogy az online dolog is sokszor nem müködik általában akkor amikor népszerü müsor megy és páran néznék. A webes felület nem attol pro hogy van videotéka. Azt sosem használtam. Az meg hogy nagybetüvel irod hogy müködő felvétel az mitöl jó? Ki mondta hogy nem lehet felvenni? Szuperolcsó telefonálás? (mobil tarifám: Korlátlan perc/sms belföldön )Azt se tudom mennyi a digi percdíja mivel nem hittem használ még valaki vonalast bevallom. Nincs is bekötve a Digi telefonja. Mind1 szerintem ezt a témát már párszor kiveséztük. Sokaknak bejön sokaknak nem. Páran foggal körömmel védik a digi-t mintha egy vallás lenne nekem csak egy szolgáltató a sok közül, ugy mint a T vagy UPC. Ha ennyire zavar iderittyentek neked egy akkora hibalistát a T röl is mint a Digiröl. Akkor végre leállnánk arról a dedórol hogy "itt a T-s ember "meg hasonlok.
Na megint lehet halott a topic hetekig, kicsit pihenek...Dh66: van ahol borzasztó drágák van ahol olcsok.....
[ Szerkesztve ]
-
expander
senior tag
válasz nfsu17 #45581 üzenetére
en mindenkeppen digit szeretnek, sot valoszinu, hogy nagyob nettel, szoval itt nem az a parszaz ft a problema, ha ugyvan a 6500 sem problema a gigabitesert, csak erdekelt, hogy ha aztmondom a diginek, hogy ittvan a upc is, akkor ideadja-e mondjuk 5500ert a legnagyobb a csomagjat, vagy elkuldenek, hogy kapjam be
-
Freezee
senior tag
Szia, persze.
Valahol leirtam részletesebben ebben a topicban. Lényeg, szeretnék beállitani müsorokat ugy sorozatfelvételre hogyne kelljen "gondozni" hanem folyamatosan vegye fel bármikor és bármelyik csatornán megy. Elötte T-s voltam és a gyári cuccuk tudta nagyon kényelmes és praktikus volt. Tehát epg ben rányomtam hogy nhl ott megkérdezte hogy "csak az elsőt vagy az ismétléseket is" ott rányomtam mindet. Majd kijelöltem hogy nem xy idősávban hanem bármikor, majd eggyel lejebb hogy bármelyik adón. Innentöl kezdve éveken át minden nhl meccset felvett mind1volt melyik adó mikor adja. Volt hogy hetekig nem jutottam a tv közelébe viszont amikor igen ott volt 1-5-10 felvétel és megnézhettem őket. Olyat is tudtam beállitani hogy beirtam egy kulcsszót és amiben az szerepelt felvette. Amugy érdekes mert írtak jópáran akkor privátban hogy ők is keresnek ilyen boxot de senki nem tudott nekem biztosat mondani melyik tipus tudja ezt. Arrol nem beszélve hogy távolrol mobilról hozzáfértem a boxhoz és a rajta levő dolgokhoz.[ Szerkesztve ]
-
-
nfsu17
veterán
válasz bounty123 #45613 üzenetére
Majd megírod, hogy hogy tudja? Milyen menüben?
Az én K2-m szintén nem olcsó, de nem tudja 100%-osan. Mondjuk úgy, hogy egyszerűbben lehet vele, de nem lehet magára hagyni hetekig. Kulcsszóra ez is keres, talál is, de csak akkor, ha én indítom el a keresést. Ha napokig nem foglalkozom vele, akkor nem lesz belőle semmi. Megvagyok nélküle, mert pár naponta úgyis tévézek. -
Freezee
senior tag
-
veterán
-
törölt tag
válasz qqcqqc #45615 üzenetére
Nálam telekom van és 0 percdíj 5000 percre, bármely hálózat irány (kivéve külföld) Életben nem használód ki, ahhoz nagyon extrémnek kell lenni. sokszor azt használom mobil helyett. Persze messze van a digitől de nah.
Mivel a net is onnan van ezért olcsóbb + hűség miatt. De Tv spec nekem egyáltalán nem kell T-től.
[ Szerkesztve ]
-
sajog159
aktív tag
válasz RoyBatty #45557 üzenetére
Szia,
"...Azt viszont tudni kell, hogy a Diginél csak IP-s telefon van, ha valami miatt (régi fax, riasztórendszer, stb.) kell az analóg vonal, akkor felejtős...."
=> a digi hónlapján ez szerepel: Vezetékes vagy nomadikus.
Bár az nekem sem egészen világos, hogy lehet kábelen a vezetékes telefontÜdv
[ Szerkesztve ]
-
tjnet
aktív tag
A Technisat DVB-C tunerja a set-top box-ok között a legjobb képminőséget produkálja.
Igaz ezt látni kell.
Bármelyik Dream-et vagy VU+-t képminőségbe leveri.
Van olyan a tunerja mint egy jobb TV-ben.SAMSUNG QE75Q85RATXXH - Samsung S20+ - K1Pro - ACER H6810 - MARANTZ 5012 - DALI Spektror
-
Flashget
félisten
évek óta nem jöttek..amikor jöttek 1 héten át 3 különböző ügynökük próbálta 12K-t elhinteni szemben az akkori 6K-s full Digis csomaggal szemben...ellettek zavarva volt aki ordibálva jól bevágva az ajtót, mert nyugodt hangon sem értették meg, hogy nem kívánatos személyek mint itt az egyik szánalmas rajongójuk.
Realme GT Master Edition
-
peter889
őstag
Megtudtam, hogy ilyen áron is van:[link] Csak én Budapesttől messze lakom. A MM elég drága bolt.
Sokszor ilyen apróságok miatt is be kell járni a várost. Pl. a Hama "világmárkájút" ezresért árulják: [link] Potom négyszeres árkülönbség az előzőhöz képest. Ja és leszázalékolták 1400 Ft-ról, milyen rendesek.[ Szerkesztve ]
-
nfsu17
veterán
válasz bounty123 #45623 üzenetére
ezt ismerem persze.
tegap pl. beírtam neki, hogy "szökés".
rámentem a prime-ra, hogy az epg elérjen jövő csütörtökig.
majd semmi. nem tette be az időzítők közé.
úgy gondolom, hogy értek azért a készülék kezeléséhez, de eddig nekem még nem ment.aztán az epg-ből is lehet sorozatfelvételt csinálni.
így ugye bekerül a "keresési" előzmények közé és ott lesz mellett egy DVR piros ikon.
ezen a jövő csütörtöki eseményen most így is van.
de kizártnak tartom, hogy az utána lévő héten felvenné magától, úgy, hogy nem nyúlok hozzá.
csak úgy időzíti be "magától", ha az epg-ben rámegyek a keresésre, majd bal oldalt feljön a lista, hogy eddig miket kerestem, majd ott a szökésre rámegyek és jobb oldalt azonnal meg is találja epg-ben és ki is pirosozza, és ott lesz a DVR ikon.
a K2-sök átjönnének velem a DVB-T/DVB-C toikba, hogy ott folytassuk?
sly54 is.
2 állítás szerint működik ez, kettőnk szerint meg nem.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz nfsu17 #45633 üzenetére
"de kizártnak tartom, hogy az utána lévő héten felvenné magától, úgy, hogy nem nyúlok hozzá."
hát nem tudom ti mit csináltok, de ha fix időpontos, akkor simán beállítom az időpontot a helyet, némi ráhagyás idővel, és azt, hogy heti, napi h-p vagy sz-v és kész, minden héten felveszi, mert szarik az epg-re, a dátumot, és az időt nézi
Ez akkor gond, ha olyan akarnál felvenni, ami össze vissza ugrál.
Én spec hetekig rá sem nézek. Ha úgy van. Crytobox. 650 HD.Ez spec nem keres szavakra,a vagy nem tudok ilyenről.
-
nfsu17
veterán
válasz #33802016 #45634 üzenetére
jaaaa, hát így persze, hogy megy, így veszem fel az aranyláz alaszkábant.
mivel a disco az esetek 99%-ában nem módosítja hétről hétről a kezdési időpontot, így ez itt működik is.
hozzá sem nyúltam az első rész óta, mindig ott van reggel a hdd-n a műsor.
ez nem is gond, de ez nem epg alapján lévő kulcsszavas keresés.
mondok egy példát:
az rtl2-n csomószor volt olyan sorozat, hogy minden nap jöttek az új részek, de egyszer 15:55-kor, másnap 16:10-kor, harmadnap nem is volt, utána dupla epizódott adtak....na ezt a fenti módszerrel az életben nem tudod felvenni (ja de: 12:00-tól 20:00-ig minden nap ). -
Sentinel80
aktív tag
válasz Dog 11 #45570 üzenetére
Rövidebb volt a lakásba behúzott kábel, így vettem ugye egy szabványos toltót és normál coax kábelt.
Én nem hittem benne, de a szerelő esküdött, hogy ez a kábel toldás okozhatja. Én azért zártam ki ezt, mert ha annak az árnyékolása rossz lenne, random mindig zajt kellett volna látnom és gyenge jelet. Ezzel szenben csak rossz időben jött elő a kockásodás.
A csere megtörtént, már nem a ,,bolti" kábel, hanem a vastagabb fajtával van toldva, viharnál 1-2 kisebb pixelhibát érzékelek, ergo mégis a toldás okozta a gondot - pont az amnire nem gondoltam volna.
Szóval, ha valaki kábelt told, nem mindegy milyen kábelel teszi, úgy tünik hiába nem piacos, hanem mediamarkt as kábel se feltétlen jó, ha átlagos.
-
törölt tag
válasz nfsu17 #45635 üzenetére
Ezt írtam is, hogy nem az, meg ha figyelmesed olvasod a box is más
Amúgy rtl-ről is veszek, de ott nincs időpont mikor adják / variálják is sokszor, így akár több órás intervallum ráhagyás is van. Bár ha ünnep miatt szokatlan időben is van, akkor azt nyilván be kell külön állítani.
Az rtl az egy varriálos adó De szerencsére ott pont nem érdekel semmi
"12:00-tól 20:00-ig minden nap "
nem feltétlenül kell ekkora. Egyébként ilyen esetben, az epg alapján sem biztos, hogy felvenné, főleg ha elavult infókat tartalmaz pl.[ Szerkesztve ]
-
RoyBatty
aktív tag
válasz sajog159 #45622 üzenetére
Szia,
a Digi kicsit félrevezetően nevezi el a szolgáltatásait, mindkettő technikailag IP telefont takar:
"Vezetékes": Itt egy régi analóg telefont bedughatsz a Digi által adott modembe vagy routerbe, de a hívás maga IP-n megy az eszközből tovább. Ezért nem megy rajta az analóg fax vagy riasztórendszer.
"Nomadikus": Itt kapsz egy hívószámot (06-21-XXX), amelyet utána VoIP telefonon vagy SIP kliensen tudsz használni. Ennek az előnye akkor jön elő ha sokat utazol, akkor bárhol a világon hívható leszel, mert elég egy internet kapcsolat hozzá.Üdv,
-
MDanny
senior tag
válasz RoyBatty #45641 üzenetére
A jelenleg alkalmazott kodekekkel vezetékesen működik a fax és a Contact ID formátumot (tehát a manapság leggyakoribb) használó riasztórendszer átjelzése is. Riasztó esetében a szünetmentesség hiánya a kockázatos (ha nincs áram, nincs telefonvonal), a minőséggel és rendelkezésre állással nincs probléma, tapasztalat. Az utóbbi időben (1-1,5 év) sokkal több riasztós probléma volt az analóg T-s vonalakkal, mint a digis vagy UPC-sekkel.
Persze nem szeretnék senkit sem arra bíztatni, hogy VOIP telefont használjon távfelügyelethez, de legtöbbször technikailag működik. A riasztószerelő és/vagy a távfelügyelet segít a megfelelő átjelzés biztosításában.
[ Szerkesztve ]
Xiaomi 11 Lite 5G NE 8/128GB EEA (Yettel VoWiFi + Telekom VoWiFi), POCO F3 8/256GB EEA (Telekom VoWiFi); DIGI 1000/300 FTTH, Telekom 250/10 ED3 + Telekom TV M, Direct One Plus HD TV
-
Bogyi007
veterán
válasz MDanny #45642 üzenetére
Riasztórendszer működést megerősítem én is. Semmi gond vele.
[ Szerkesztve ]
Xbox GT: Hun Bogyi007; PSN ID: Bogyi007 - TCL 55C735 és 55C645 tévékhez is felhasználható beállítások: https://youtu.be/IgyOiQz8Fzo?si=Zv-LkNcsh7JQ7fE9 valamint https://youtu.be/8nBzpLA-sZw?si=QNRPJ4k8yxtFdzUi
-
mcfly82
tag
Szolgálati közlemény: Veresegyházon napok óta nagy erőkkel vezetik az optikát. Marha gyorsan haladnak.
-
nfsu17
veterán
akkor kérlek írd le, hogy milyen beállítással megy, mert én se tudom, pedig azt hittem én is, hogy menni fog.
de én túlélem ezt a hibát és nem hozom fel mindig, de ha többek szerint is megy, akkor írjátok már le, mert eddig még senki nem tette meg.
mondtam, hogy mehetünk a dvb-c topikba, de senki nem jött -
DjSteve85
csendes tag
Milyen hardware-re lenne szuksegem ahoz, hogy Ip tv, vagy digi kabel tv bejovo jelet (csatornakat) tudjam streamelni a netre? Utanna tudjam nezni a kulonbozo adasokat telefon, pc, tablet bongeszojeben.
Streamszerver tudhat ilyet? A tv tuner kartyak 1-2 csatornat tud kezelni max, ergo ez nem jo megoldas szerintem.
Udv! Steve -
PeterPH
senior tag
válasz DjSteve85 #45648 üzenetére
IPTV-t csak a szolgátató eszköze kezeli, zsákutca.
Digi adását DVB-C tunerrel tudod PC-n kezelni. Egy tuner egyidejűleg csak egy multiplexet tud kezelni, de nincs akadálya több tuner alkalmazásának.
De a legtöbb szolgáltató a csatornák egy részét online is elérhetővé teszi. -
tupijani
tag
válasz DjSteve85 #45648 üzenetére
Elméletileg a VideoLan (VLC) is tud ilyet, egy távoli asztal segítségével (pl. chrome desktop) "bármilyen" eszközről tudsz streamet fogadni, viszont eléggé manuális a módszer. Azt kell megnézni, milyen hardverrel kompatibilis a VideoLan, és olyat beszerezni.
[ Szerkesztve ]
Huba és Szameg jóbarátok, mindig együtt járnak ;-)
Új hozzászólás Aktív témák
1. Olvasd el a téma összefoglalót!
2. Ez a fórum a Digi kábeltévével foglalkozik. Nem a műholdassal és nem az internet szolgáltatással.
Társtopikok:
● DIGI internet
● DIGI Mobil
● DIGI műholdas TV
● DIGI vezetékes telefon
- Spórolós topik
- Nem titkolja a Redmi a K80 Pro elit tulajdonságait
- LG LCD és LED TV-k
- alza vélemények - tapasztalatok
- Társasjáték topic
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- MediaTek Helio G50-nel futott be a Tecno új belépő ajánlata