Aktív témák
-
radi8tor
MODERÁTOR
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
-
kabelmania27
félisten
válasz
agressor12 #3882 üzenetére
Üdv!
192.168.100.1 címen nézd meg a modem értékeket, lehetséges hogy túlterhelt a környék és sokszor vált csatornát a modem. -
agressor12
senior tag
Sziasztok
Egy kis segítséget/tanácsot szeretnék kérni. Digi internetem van és olyan problémám van vele,hogy szakadozik az internet,de csak ilyen 2-3 mp-re.A modemen a jelek nem is jelzik, de egy ping paranccsal jól látszik.nagyon zavaró netezésnél is és online játékoknál is.Pár hete jeleztem ezt a szolgáltatónak,kijöttek kicserélték a modemet,de nem oldódott meg.A szerelő aki kijött ő is látta.Aztán egy darabig jó volt majd pár napja újra elkezdte. Routerrel és közvetlenül rákötve is ugyan az a helyzet.
Valakinek valami ötlete? Mitől lehet? El kell fogadni ,hogy a szolgáltatás ilyen? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3880 üzenetére
Akkor azt hiszem megfogadom, a tanácsodat és kihívom őket mégegyszer.
Ismételten köszönöm szépen a tanácsaidat, segítségedet. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3878 üzenetére
Nálam ez sem jó. Látom hogy digitalmind.hu de a lapot nem hozza be.Nem tudod kicsibe berakni ide a képet?
A digitől már voltak kint, a lakásba semmihez nem nyúltak csak végig nézték a rendszert.. Kint a lépcsőházba működtek kb fél percet, azt ennyi. -
kabelmania27
félisten
válasz
kukinyo #3877 üzenetére
Akkor az első osztót is cserélni kellene és a tévé ágra kellene egy hpf, az osztó és a tévé közé ha nem 3x a koax érdemes lenne cserélni. Pedig nálam működnek a linkek. Legegyszerűbb ha bejelented a Diginél a hibát kimegy a technikus cseréli amit kell. Ez a link sem jó?
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3876 üzenetére
Sajnos az első és a harmadik linked nem jó, csak a második. Legalábbis nekem nem hoz be semmit.
De az első osztó nem ilyen, más típus. Ilyen kinézetű. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3874 üzenetére
Ott nincs HPF szűrő.
A sárga színt arra a matricára (vagy festés) érted amin a feliratok vannak feltüntetve? Mert az sárga. Mi a baj azzal? -
kabelmania27
félisten
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3872 üzenetére
Szia!
Kicserélgettem a kábeleket, természetesen ahogy mondtat a HPF szűrővel együtt. Sajnos semmi változást nem tapasztaltam, pedig sokáig vártam, mértem, azután visszaállítottam az eredeti állapotot. Biztos nem véletlen hogy a szerelők így kötötték be, csak értenek hozzá.
Van egy gontolatom ami lehet hogy butaság de azért elmondom. Nem lehet az hogy az első osztó 3,7dB kimenet fojtja meg a netet. Ez nem nagy érték tudom de nem lehet hogy közre játtszik? És ezt ráadásul nem a szerelők hanem én iktattam be a rendszerbe.
Ha esetleg kicserélném? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3870 üzenetére
Köszönöm szépen ezt a rengeteg türelmet és segítőkészséget amit irányomban mutattál.
Ha esetleg valami kérdés még felmerülne bennem, holnap is jövök. Feltéve ha téged ez nem zavar.
Mégegyszer köszönöm szépen. -
kabelmania27
félisten
válasz
kukinyo #3869 üzenetére
HPF szűrő nem engedi a tévéről az alacsonyfrekis zajt így nem zavarja a feltöltési frekvenciát.
Ha megcseréled a kábeleket a szűrőt is cseréld meg különben nem lesz net.
Ezen kívül bármilyen fajta jó pl ez
Tévén vagy az info gomb vagy menü/diagnosztika menüpontba tudsz jelszintet nézni, használati utasításba elvileg le van írva. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3868 üzenetére
Ma már esélytelen hogy hozzá tudok nyúlni itt akármihez is, akkora tévézés folyik.
De holnap megcserélem a két kábelt és kinyomozom hogy hol lehet megnézni a tv-n a jelerősséget.
Ha esetleg úgy döntök hogy kicserélem az elosztót, milyet ajánlanál?"elvileg van hpf szűrő"
Ennek mi a szerepe? -
kabelmania27
félisten
válasz
kukinyo #3867 üzenetére
De, előfordulhat hogy a tévének sok a 8dB, ezért kettes splitter jobb megoldás, ha kicseréled több lesz a vételi és kevesebb az adási, de ha így hagyod sem lesz gond, értékek rendben vannak.
Out kimeneten és a másik osztó tévés ágán elvileg van hpf szűrő.
Újabb tévéken meg tudod nézni a jelszintet. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3866 üzenetére
És ha megcserélem a kábeleket a tv-nek nem lesz sok a 8dB csillapítás?
Esetleg ha kicserélném az elosztót, nem javíthat valamit a dolgon? -
kabelmania27
félisten
válasz
kukinyo #3865 üzenetére
Igen, minél nagyobb az osztóra írt érték annál nagyobb a csillapítás, így a modem adási is pl a nagyon alacsony jelszint okozhat net és tv vételi problémát, pl -10es modem vételi és 50feletti adásinál szakadást lehet tapasztalni, digitális tv adás érzékenyebb mint az analóg főleg a hd-nál fontos a megfelelő jelszint.
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3864 üzenetére
Tehát minél nagyobb az érték, annál nagyobb a csillapítás.
És ez befolyásolhatja akár a tv, akár az internet sebességét, működését?
Bocsánat ha hülyeségeket kérdezek de ehhez totál analfabéta vagyok. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3862 üzenetére
Ezt a szerelők kötötték így be, ezek szerint nem jól? Vagy jó így is és fordítva is?
Ez a TAP valójában mit takar? -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3860 üzenetére
A tap kimenetre.
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3858 üzenetére
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3856 üzenetére
Sajnos az egyikhez csak létrával férek hozzá, az pedig csak délután lesz. Ha sikerül leellenőriznem őket, majd jövök. Tehát az elosztókra írt értékek, számok nem mérvadóak?
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3854 üzenetére
-
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3849 üzenetére
Receive Power Level: 0.8 dBmV
Transmit Power Level: 39.2 dBmV
Mindjárt újraindítom. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3847 üzenetére
Ezzel bejött az oldal viszont csak a system fül alatti dolgokat látom. Bármelyik másik fülre kattintok ez az üzenet fogad: This feature is not enabled.
This feature has not been enabled in your cable modem.
Please contact your data services provider for more information about this feature and its availability on the network.
To exit this page, click on the "Back" button on your browser tool bar to return to the previous page or click on the "System" link above. -
kukinyo
addikt
válasz
kabelmania27 #3806 üzenetére
Szia
Most találtam rá az írásodra, a problémám hasonló mint akkor a fórumtársé volt. Beírtam az általad írt: http://192.168.100.1/_aslvl.asp címet, De a A kapcsolat alaphelyzetbe állt című üzenetet kapom a böngészötől.
Van esetleg más megoldás arra hogy le tudjam ellenőrizni az általad leírtakat?
Köszi -
eight
senior tag
válasz
kabelmania27 #3834 üzenetére
Köszönöm
-
skoda12
aktív tag
Hello
Egy hibás routert cserélnék holnap és ha minden igaz strada csomaggal lenne használva. Gondolom a router MAC címét a 1272-n kellene beregisztráltatni. Van rá esély, hogy holnap felvegyék a telefont és regisztrálják a MACet vagy nem dolgoznak ügyfélszolgálaton ilyenkor?
-
kabelmania27
félisten
BUÉK!
-
wmati
addikt
-
Andrew31
senior tag
Akkor nem itt...
Boldog új évet mindenkinek!
-
wmati
addikt
válasz
fffffffftKb. #3835 üzenetére
Vpn ?
-
mzsombor
tag
Digi Strada-ról írt, és normál esetben 950 kB/sec letöltési sebességről, ami kb 7,5 Mbit/sec, pont a Strada névleges DL sebessége alatt egy kicsivel. Pingre írta a 80-120-at. A kérdés teljesen jó helyen van.
fffffffftKb: kérdésedre válaszolva: Amíg kábelnet volt nálunk, esténként, csúcsidőben itt is ez volt a jelenség. Valószínűleg túl sok user lóg egy szakaszon, mindenki használja, ennyit bír a rendszer, sokat tenni ellene sajnos nem tudsz. Itt közben behúzták az optikát, ez megoldotta, esetleg érdeklődj, nálatok nem várható-e hasonló lépés.
-
válasz
fffffffftKb. #3835 üzenetére
A DIGI LAN topikban talán tudnak majd segíteni. Ez a kábelneteseknek van (4/1, 8/2 Mbit/s), mi legfeljebb csak álmodozunk 10 és 100Mbitekről...Benéztem...
-
fffffffftKb.
csendes tag
Udv. Digi STRADA internet van itthon. 950kbtal toltok le, 25-30kbtal fel ha minden igaz. Eszrevettem hogy delutan es este lelassul. Foleg ott a legzavarobb, amikor videot nezek vagy jatszok jatekkal(itt zavarobb) mert akadozik. Ha a jatekban a pingem nem is annyira nagy neha felszokik 80-120ra de viszont folyamazosan akadozik. Ilyen kis mikrolaggok. Ezzel lehet csinalni vmit? Vagy csereljem le a francba?
-
adika4444
addikt
A DigiNet 100 az optikás. a DIGI lan PPPoE topicban érdeklődj.
De mivel optika, ezért verni fogja nagy eséllyel a T-s dsl-t. Persze hibák mindenhol lehetnek, de nagyrészt a DIGI-vel elégedettek a userek.
Szerk: Ha lépcsőházas övezet akkor adnak wi-fi-s cuccot, kertesben neked kell szerezni! -
eight
senior tag
Üdv!
Ismerősnek van Hatvanban T-home-tól "Netmánia S" csomagja, (ami sebességben elég is lenne bőven arra amire használni szeretné,) de annyira szakadozik, hogy szinte használhatatlan. Sokszor voltak kint szerelők, de nem igazán tudnak vele mit csinálni, (nem hivatalosan azt mondták hogy szerintük nem is lesz jobb amig a réz kábelt ki nem cserélik a földben).
Az utcában van még Diginet 100-ra is lehetőség. Szeretném megkérdezni, hogy stabilabb lenne az a kapcsolat mint a jelenlegi ADSL? És még azt is, hogy valamilyen WIFI routert adnak a DIGI-nél, vagy azt venni kell?
Az esetleges válaszokat ekőre is köszönöm szépen.
-
ripla
addikt
válasz
kabelmania27 #3830 üzenetére
kösz.
-
ripla
addikt
üdv, az lenne a kérdésem, hogy zalaegerszegen mindenhol szolgáltat a digi?
vagy csak azokban az utcákban, amiket az oldalukon a kereső kidob?
ahol nem ők vannak a városon belül, ott ki a másik szolgáltató? -
robotka
csendes tag
Magával a szolgáltatással nincs gond, de lássuk be koaxon azért már egy 1-2 szolgáltató 120megát is ad, sajnos itt minden azon múlik, hogy bérelt vonal e vagy alközponttól való távolság, esetleg a túl sok felhasználó. A szolgáltatók eladnak 1 gigás porton 1.5-öt és amikor csúcs van akkor a sebességet a rendszer automatikus igazítja a terheléshez, így visszaveszi a teljesítményt. A jelszint és db ingadozás, zajos vonal problémának lehet több 100 okozója amit egy szolgáltató is csak úgy tud kiderítani ha végigjárja az utat az elejétől (cmts,onu) a végpontig. A kábelmodemnek időnként jót tesz (akár 2-3 naponta) egy újraindítás főleg a Voip-oknál ahol a telefon kifagy és foglaltat jelez. elv a problémát reportban látják ők is a kp-ban de ki tudja mennyire figyelnek erre.
-
nevo
aktív tag
Most már tényleg elmehetnek a picsbe, 7 éve vagyok ügyfél, de eddig még nem volt ilyen.
Mondhatni az esetek többségében több a feltöltésem mint a letöltésemHétvégén szinte mindig 2-3mbit van 8 helyett, hétközben nagyon változó, de már ott is főként fejem fogom
Csinálni nem tudsz semmit mert 1mbit a garantált
Lehet megfontolandó, hogy kérem váltsanak át ritmora, de akkor pedig lehet hogy az lassúl be nagyon, de így is tök fölslegesen fizetem a strada díjat (ez jó sztárada díj
)
-
válasz
Solar_Wind #3823 üzenetére
Most nézem én is, hogy valami nem stimmel (4/1 helyett):
Ennél az is gyorsabb lenne, ha talicskával hoznám-vinném a biteket. Pedig éppen gondolkoztam rajta, hogy váltok a 8/2-re, de így...
-
Solar_Wind
senior tag
Az milyen már, hogy a feltöltési sebesség nagyobb, mint a letöltési (kemény 1,4 Mbit)? Kész vagyok ettől a digi strada-tól, és nincs más
-
válasz
szabieable #3820 üzenetére
Alapvetően stabil, mint minden más szolgáltatás.
De bővebben csak telepítés után derül ki. Mi ezt előre nem fogjuk tudni megmondani.
Az meg hogy hányan használjátok lényegtelen. A kérdés inkább, hogy mire akarjátok használni. -
szabieable
aktív tag
strada-val kapcsolatban mik a mostani tapasztalatok? nem láttam friss hozzászólásokat. Négyen szeretnénk használni, lan/wifin. Stabil a dolog? Sebesség tudja tartani magát az esti órákban is?
-
válasz
kabelmania27 #3817 üzenetére
Nincs elosztva a koax.
-
válasz
kabelmania27 #3815 üzenetére
DS - 434 MHz
US - 26 MHz -
válasz
kabelmania27 #3813 üzenetére
41.5 dB
-
válasz
"DBob: Te is nézd meg ezeket."
Mert az hogyan fog segíteni más problémáján?
-
minimalis
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3810 üzenetére
Rendesen csatlakozik minden. Az SNR pedig 26.6-26.8 között ugrál.
A probléma pedig 13.00kor is fennállt. -
minimalis
csendes tag
válasz
kabelmania27 #3808 üzenetére
Csak internetem van. Nincs elosztó csak toldva van a kintről bejövő koax.
-
minimalis
csendes tag
válasz
Újraindítás sem segít. Kiróbáltam router nélkül, közvetlenül PC-be kötve. Hasonló a probléma.
Signal:
Log: -
kabelmania27
félisten
válasz
minimalis #3801 üzenetére
Modem/router újraindítás nem segít?
Nézd meg milyen osztóval van elosztva a koax, utána nézd meg hogy http://192.168.100.1/_aslvl.asp
admin jelszó W2402 ok utána ugyan ezeket írd be acces level maxérték ok, utána 192.168.100.1 signal és log fülek mit írnak, ha ez nem sikerül http://192.168.100.1/gscan.asp címen nézd meg milyen frekin van
DBob: Te is nézd meg ezeket. -
-
válasz
minimalis #3801 üzenetére
Nekem alább értékek szerint alakulnak a modemben a jelszintek:
Receive Power Level - 15.3 dBmV
Transmit Power Level - 52.8 dBmVNem tudom ez egyébként mennyiben része a problémádnak, vagy attól mennyire független.
Az általad említett hibákat én nem tapasztaltam.Elsőre nyilván azt kérdezném meg, hogy router nélkül is hasonló helyzet áll elő?
De azért nem kérdem, mert ha a modem felületét eléred (R=1 user nem éri el router mögül), akkor valószínűleg nem azzal van a gond.Viszont azt vedd alapul hogy a torrent hogy gyorsul fel. Egy szálon futó kapcsolaton ezt lehet ellenőrizni igazán. Ha arról tudsz valami bizonyítékot mutatni DIGI ügyfélszolgálatnak (pl. FTP letöltés valami gigabites linux mirror szerverről) + mellé csatolod a jelszinteket, lehet tudnak mit csinálni.
Vagy mivel kábelnet, azt mondják hogy sokan ülnek rajta és vége a dalnak, ennyi van a rendszerben.
-
minimalis
csendes tag
Sziasztok!
Pár napja bekötötték hozzám a DIGI Strada kábelnetet.
Azt el szeretném mondani, hogy nem volt még kábelnetem, szóval fogalmam sincs miben kellene ennek különböznie mondjuk egy ADSL-től.
Egy pénteki napon kötötték be a netet nem is volt vele különösebb gond, egészen du 5ig amikor is belassult. Pár óra után meguntam és átnéztem a koax csatlakozásokat, meghúztam, ami nem volt rendesen meghúzva. Ugrott is ~10dBmV-t a Transmit Power Level és mintha megjavult volna. Nem tudom, hogy azért mert a kábelek nem voltak rendesen meghúzva vagy mert már este 10-11 körül volt és vége lett a csúcsidőnek, de látszólag megjavult.Azonban, amit észrevettem és nem tudok rá magyarázatot adni, az a következő:
Ha videót, live streamet nézek lassú a net. Speedtesten lassú a net(digi speedtest kivételével). Azonban ha letöltök valami nagyobb fájlt akkor felgyorsul a net a kellő sebességre (igaz, relatíve hosszú idő alatt.)Speedtest-ek: (egymás után történtek, szünet nélkül)
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/22/395922_wpytmafgw7g4mze1_002.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/22/395922_pf7hfftpscdrgwwt_003.jpg
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/22/395922_qxc3sm1jdeirxyif_004.jpgModem:
http://prohardver.hu/dl/upc/2014-09/22/395922_yxkslltoljpxqbjz_005.jpgVideó (arról, hogy 3 perc alatt, de lassan eléri a kellő sebességet):
http://youtu.be/ec3MGSzs-8EValami tipp, hogy mi miatt lehet ez? Mert valójában megvan a 8Mbit, de csak torrent közben 3 perc után. Egyébként pedig borzalmas, szinte használhatatlan a net (youtube videónál meg kell várni hogy betöltsön félig és akkor talán nem áll meg közben, 2014ben).
Előre is köszi a segítséget.
Aktív témák
Hirdetés
További kérdésekkel a DIGI LAN (PPPoE) topikba fáradjatok!
- Új AM5 RYZEN 5 8400F GAMER ERŐMŰ PC 32Gb DDR5 512GB NVME SSD NVIDIA RTX 3070TI 8Gb DDR6 2ÉV GAR!
- Segway Ninebot G30 DII - elektromos roller
- Tuning PC (AsusROG Z370-F/I5-8600K/Seasonic focus plus 750w gold/GTX 6GB)
- ÚJ ASUS B760 Core I5 14400 Gamer ErőmŰ PC 32Gb RAM 1.0TB SSD ASUS PRIME RTX 5070 12GB DDR7 2ÉV GAR
- Xiaomi Redmi Note 14 Pro 5g 8/256gb - Szép állapot, akár beszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest