- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Windows 11
- Microsoft Edge
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Winkie
csendes tag
Sziasztok, hogyan tudom megjeleníteni a NAS rejtett mappáit (rendszermappáit)?
Ugyanis két vinyóm van benn és az egyik tele kezd lenni, és letöltési mappát pl. a Deluge-ban csak a rendszermappa nézetben tudnék megadni. (mnt/HD/HD_a2/Transmission/complete) és igy tovább. Viszont a Volume_2 meghajtónak nem tudom ezt a rendszermappás elérési útját. A Fenti az a Volume_1-é.. Kísérleteztem HD_a1-gyel, de az nem volt jó. Mi a Volume_2 meghajtó mountolt címe? -
csaszar338
csendes tag
sziasztok fórumtársak
nem tudom, fogok e itt találni vkit, de van 1 kérdésem:
tévedésből vettem 1sas vezérlős hadd-t, hogy biztos ne haljon meg, adapterrel fel fogja e ismerni a NAS, vagy felejtős -
Pubihun
újonc
Szia wd.taz!
Igen, két lemezzel használom, de ha csak egyet hagyok benne, akkor is ugyanez a jelenség. Most első körben azt szerettem volna megtudni, hogy hogyan lehet tesztelni mielőtt kicserélem, hogy valóban a venti adta-e be az unalmast. A kábelkiosztásról olvastam már itt a fórumon, erre is figyelek majd ha cserélem, köszönöm hogy felhívtad rá a figyelmemet!
Üdv, Pubihun
-
wd.taz
aktív tag
Szia!
Két lemez van benne? Az enyémben egy lemezzel el se indult soha.
Lehet cserélni a ventit, 40x40x10mm-es kell bele ha jól emlékszek.
Amire figyelni kell, hogy nem a standard lábkisztású az alaplapon lévő csatlakozóaljzat.
Valamelyik két vezetéket meg kell cserélni a ventilátor csatlakozójábanban....Tazi
-
Pubihun
újonc
Sziasztok!
Nem tudom hogy vannak-e még itt aktív userek, de teszek egy próbát, hátha!
Van egy DNS-320L NAS-om, és úgy gondolom hogy a venti megadta magát. A rendszer hőmérséklet 54°C, de a venti nem kapcsol be, holott a manuálban ezt írja:
"The cooling fan cools the hard drives and features speed control. When the unit is first powered on, the fans rotate at a low speed and later rotate at a high speed when the temperature inside the unit rises above 49 °C."Illetve az utóbbi időben csinált olyat is párszor, hogy nagyobb mennyiségű adat másolása közben egyszer csak leállt a NAS. Gondolom ez is amiatt van, hogy nem ment a venti és inkább leállította magát mielőtt túlmelegszik minden.
A kérdésem az, hogy jól gondolom-e azt hogy ez venti csere lesz? Láttam hogy többen is cseréltétek már, melyik ventillátort ajánlanátok leginkább? Van-e valahol valami log fájl, amiben meg tudom nézni hogy tényleg a venti a hibás, vagy esetleg csak nem kap áramot?
Előre is köszönöm ha van még itt valaki aki tud segíteni és az el is lát némi infóval!
Üdv, Gábor
-
Sygnus83
csendes tag
Akinek 320l van, be tudja állítani a Google Drive szinkronizálást ?
Mikor kérem a kulcsot ez a hib fogad : "A Google-lal való bejelentkezés ideiglenesen letiltva ennél az alkalmazásnál" -
csonaak
friss újonc
Sziasztok,
olyanban kérnék segítséget tőlem hozzánk értőtől, hogy van egy DNS-320L amit az egyik rokonomnak adtam mert én újabbat vettem. eddig nálam tökéletesen működött Transmission letöltés/feltöltés minden. Átvittem hozzá 2 másik vinyot bele formáztam össze dugtam és az 1000mb-et neten 0-4 mega között ingadozva tölt le, se korlátozás se semmi nem lett bekapcsolva. az istenért nem találok megoldást. Valaki estleg? -
wd.taz
aktív tag
Üdv urak!
Él még ez a topik? Nemrég vettem egy ilyen masinát.
A Transmission beállítását és használatát el tudná valaki magyarázni nekem "szájbarágósan"?
Win függő vagyok, nem értek semmit abból ami a linuxhoz kapcsolódik.
Találtam leírásokat, de nem értem....Tazi
-
d-link
csendes tag
válasz
localhostadm #264 üzenetére
Nekem ugyan ez volt a gondom, ezért el is felejtettem a win 10-et.
De előtte írtam a D-Link Magyarországi képviseletének, kértem segítséget.
1 hét múlva válaszoltak is, és ua. volt a válasz, h.:
a DNS-320 nem tudja a V2/V3 protokollt, csak a v1-et,
Ezért a win10-ben, mer abban meg már alapból ki van kapcsolva a V1
(hogy miééér?) vissza kell kapcsolni és kész.Na igen, csak azt nem tudom hogy azt hogy kell.
Rákerestem a neten, vannak s ott össze-vissza kusza leírások.Kérés:
Leírná valaki pontról - pontra értelmesen, h. hogyan is kell ezt csinálni?Előre is köszönjük, a többi hasonló gonddal küszködő -
DNS320-as kollégáim nevében is. -
daninet
veterán
Sziasztok
327L NAS-om van. Win10 elég hektikus a tárhely csatolására valszeg az SMB v1 miatt. Tudjátok, hogy van-e bármi esély ilyen gépre SMB v3 protokoll-t varázsolni?
-
tirszin
senior tag
Sziasztok, printerszerverként próbálom használni.
De ha lepihen a printer, a NAS elveszti őt: "No USB printer is detected."Ahhoz, hogy megint lássa újra kell indítanom a NAS-t.
Nincs erre valami megoldás?Bocs, most néztem, az enyém 315-ös, de gondolom, ez is u.úgy működik.
-
localhostadm
tag
válasz
Preacher1980 #260 üzenetére
Nincs rá opció, elméletileg. Az USB printert fogad és háttér-tárolókat. Egy komolyan linux szaki biztos meg tudná oldani ezt is, de a gyártó nem foglalkozott ezzel az opcióval. Én sem tettem volna. Rontaná a termékem 'minőségét'.
-
Preacher1980
tag
Üdv!
Az lenne a kérdésem, hogy valaki próbálta-e a játékost wifi-vel router-re kapcsolódni?
Ha igen, akkor milyen USB-s wifi adaptert használt?
A gyártói oldalon nem találtam semmit, lehet nem véletlen.
Előre is köszi.
-
ropi23
csendes tag
Sziasztok!
Van egy ilyen nas-om már egy pár éve. Nekem tökéletesen működik és imádom. Most tervezem egy nagyobb vinyó beszerzését. Néztem a kompatibilitási listát mivel működik együtt de amit én néztem az sajnos nincs közte. (Seagate 8TB hdd-t néztem ki.) Vélemények esetleg vagy másik hdd-t is ajánlhattok helyette! -
kovika84
csendes tag
Üdv 320lw van transmission menyivel kel
lene hogy töltsön lefele jelenleg 2-7 megabit között ugrál
1.1 es transmission vant fent gigás netem van azt nem várom el hogy azt tudja de legalább a 100 netet tudhatná ?
-
zamo
csendes tag
sziasztok
hogyan lehet bele rakni a második hdd-t
nem fizikailag gondoltam mert az sikerült, hanem utána mit kell beállítani, h lássa is?köszönöm
-
Laca0
addikt
válasz
drbubo0017 #252 üzenetére
Nekem már nincs meg ez a nas, bocs!
Ssh: engedélyezted a web-es menüben az ssh eltérést? Mert mintha azt külön kellene. -
drbubo0017
kezdő
Szia,
Szeretnék egy kis segítséget kérni.
DLINK DNS-320L-em van itthon. Sokáig használtam fun_pluggal, majd egy felújítás miatt el lett csomagolva. kb. 1,5 év után most vettem elő és szeretném újra beüzemelni. Időközben az egyik benne lévő HDD megadta magát.
Firmware-t frissítettem és látom már elvileg nem kell ügyeskedni, mert különféle add on-ok telepíthetők rá.
Első lépés az lenne, hogy SSH-n eltudjam érni.
Transmissiont felpakoltam az alap elérési út ahova tölteni akar a "/mnt/HD/HD_a2/Transmission" ez nem jó, mert az írja ki nincs hely a lemezen, de ez nem igaz. Olyan helyre akar letölteni ami nem létezik.
Be szeretném állítani, de ehhez az kellene, hogy hozzá tudjak férni ssh val vagy WINSCP-vel.
Open SSH-t feltettem az általad javasolt oldalról de semmi. Connection refused. Ezzel jön vissza. Bejelentkezésig el sem jutok.
Valami még kell hozzá?
Ha ez lekapcsolom és a fimrware SSH-val próbálkozok akkor a bejelentkezésig eljutok, itt viszont azt írja hogy lejárt a jelszó és újítsam meg majd próbálkozzak. Ezt megtettem, de ugyanaz.
Magyarán nem tudok SSH-n hozzáférni a NAS-hoz.
Az OpenSSH lenne a megoldás de nem tudom hogy.
Hátha lenne valami tipped/tippetek.Ü
-
Mana86
tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, hátha találkozott már valaki az alábbi problémával. Szeretném megúszni a teljes visszaállítást, úgy értem adatok lementését egy másik helyre, HDD-k újra formázását majd minden config újbóli beállítását.
Adott egy DNS 320L (A1) Transmission(1.01), Plex és sshd(3.0) addonokkal. Transmissiont hivatalos oldalról, Plexet az ukrán oldalról szedtem, utóbbiból az utolsó free verzió van fent. A sztorihoz hozzá tartozik, hogy az előző nas szerencsére még garis időszakban letérdelt (szétégett benne a memória) és ki lett cserélve. Én ha jól emlékszem semmit nem csináltam csak áttettem a két HDD-t és ment minden tovább a beállítások importálása után. Szerencsére ebből volt backup. Nem tudom pontosan, hogy az alábbi hibák mióta jelentkeznek, de lehet pont a csere óta.
Szóval a hibajelenségek az alábbiak.
sshd addon azért van fent, hogy winSCP-ből tudjam tallózni és kezelni a NAS-on lévő rendszer fileokat, de egyszerűen nem lép be a megadott felhasználóval. Az addon leírásában benne van, hogy root felhasználónév és üresen hagyott jelszóval tudsz belépni. Ez egyszer már tuti sikerült, talán mikor még az előző NAS-nál próbáltam a kezdetekkor.
Transmission addon-nál nem látok olyat, hogy config csak olyan van, hogy launch. Próbáltam lefrissíteni az ukrán addonos oldalról az 1.11 -es verzióra, de ezzel sem jelenik meg, ráadásul minden torrentem elveszett (erre számítottam, de ssh híján nem tudtam backup-ot csinálni), de be sem tudok lépni mert authentikációt kér.Visszaraktam a gyári 1.01-est, ezzel már legalább megy.
Plex kb. egy éve nem tölti be a filmekhez tartozó tartalmakat. Sem borító, sem leírás, sem semmi. Manuálisan kell minden filmhez borítót beállítanom url alapján, hogy legalább valahogy kinézzen. A keresésnél néha megtalálja a filmet, de hiába nyomok rá, egyszerűen semmit sem hajlandó letölteni róla.Van valakinek ötlete a teljes rendszer visszaállítás és HDD formázáson kívül?
-
Cobalt14
tag
Sziasztok!
Adott egy DNS320L NAS, benne 2x1 terra vinyó. Tegnap azt vettem észre, hogy a kettes vinyón lévő két főmappából (Filmek, Transmission) a filmek mappát se a WD TV, se telón keresztül a fájl kezelő nem tudja megnyitni. Az előlapon a kettes indikátora kéken villog. Az egyes vinyó hibátlan, az alábbiakat próbáltam:
Kicseréltem a NAS-ban a két vinyót, de az egyes a másik helyen is faján ment, a kettesnél ugyanaz, egyben portalanítottam is a NAS-t amennyire tudtam.
Kivettem a kettest, beleraktam egy külső usb házba, majd azt rákötöttem usb-vel a NAS-ra, így - bár kicsit lassan - be tudta olvasni a kettest és telóról filmet is tudtam lejátszani.
Visszatettem a kettest a NAS-ba, de ugyanaz lett az eredmény, nem lehet megnyitni.
Én azt gondolom, hogy valami a vinyónál mehetett gallyra, de akkor meg külső házból miért megy? A NAS-t nem gondolnám hibásnak, hiszen az egyes vinyó mindegyik helyen működött. Szerintetek? Próbáljam formatálni a kettes vinyót, segíthet az bármit?
-
Janix12
aktív tag
Sziasztok!
Valakinek sikerült már FTP-t beállítani 320L-en?
A gyári ftp-vel próbálkozom, de tanácstalan vagyok, egyszerűen nem akar működni.
A segítséget előre is köszi.Üdv János
-
retepaknis
újonc
Sziasztok!
DNS-320L sajnos egy egyszerű újraindítást követően nem üzemel, ki/be kapcsolásra nem reagál. A benne lévő 4TB-os winchester szerencsére működik, de a rajta lévő adatok "fogságba estek". Szeretném a winyón lévő adatokat valahogyan átmásolni külső HDD-ként USB csatlakózóval Win 10-es gépre. Van olyan megoldás amely win10-et támogat és láthatóvá/másolhatóvá teszi a HDD-n lévő adatokat?
Total Commander .WFX pluginokkal próbálkoztam, de sajnos csak a gyökérkönyvtárban lévő mappaneveket látom, tartalmat nem tudok másolni.
Köszönöm a segítséget!
Üdv: Péter
-
Nagyon zavar ez a kis ventilátor, letoltottem netrol a magasabb tető rajzát, most nyomtatjak, utána elvileg bele megy egy 8cm-es ventilátor, kíváncsi leszek milyen lesz.
Erre gondolok: https://www.thingiverse.com/thing:1495735/ -
TRob1
veterán
Sziasztok!
Apósomnak van egy ilyen jószága. Elvileg Raid1-ben van benne 2db WD Red.
Azt történt, hogy a bal oldali hdd led elkezdett narancssárgán villogni. Elvileg hdd hiba.
Érdekesség: Ha kivesszük a bal oldali-t, minden jó, minden elérhető, kék a led. Ha a jobb oldalit vesszük ki, szintén minden jó, minden elérhető, kék a led.Ha a kettő együtt van benne, narancs a bal.
Na mondom szép. Nézzünk bele a beállításokba. És itt a gond. Nem fogadja el az admin/üres párost, holott nem lett megváltoztatva. Ok, reset. Nyomva több mint 5mp-ig reset, bekapcs. Ugyanaz a szitu mind böngészőben, mind a szoftverben.
Mit lehet tenni? Ötlet? Köszönöm.ui: Közben a rossznak titulált hdd-t formázta winben, de ugye el kellene érni a felületet hogy a raid fel legyen építve.
-
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Valaki nem próbálkozott még másik ugyanilyen nas-ba áttenni a meglévő lemezeket? Lehetséges ez adatvesztés nélkül?
-
localhostadm
tag
Valaki esetleg már próbálkozott a Plex felrakásával? Igencsak tetszetős és automata lenne, egy komplett Netflixet összedob a tárolt tartalmakból. Sajnos én amit felraktam, az bár elindult, de mindig leválik a szerver és nem szinkronizálja a mappákat... Ha valakinek sikerült összehozni, azt megköszönném, ha leírná hogyan. Megvenném a nem próbaidős verziót is, de így nem sok értelmét látom...
-
Coc@s
őstag
válasz
bozsozso #234 üzenetére
Nekem egy vincsi van benne és ugyanezt csinálja/ta.
Idővel egyre rosszabb lett és már csak a hűtés segített a dolgon. De sima hűtőben lehetett akár két órát is, nem indult el, fagyasztó után meg párásodott.
Én sűrített levegő spray-t használtam a hűtésre.
Aztán kaptam egy Zyxel NAS-t (más által típusváltás miatt levetettet) és elkezdtem azt használni.
Most is itt fekszik előttem a DLink, nem tudom kidobjam, esetleg megpróbáljam alkatrésznek elkótyavetyélni,... -
elalamein
csendes tag
Sziasztok.
Nekem már régóta megvan a szerver.
Viszont nem rég vettem egy edimax ip camerát.
Szeretném ha rögzítene. Meg is találtam a my surveillance center-t.
Feltettem. Elindult. Viszont mikor felületre érek kéri hogy telepítsek valami plugint.
Amit először nem tudtam mert a windows 10 meg akart védeni tőle.
Mind1 megoldottam parancssorból.
Viszont azután is követeli a plugint és nem indul el.
IP cím alatt se talál semmit.
IE-ból meg egyáltalán nem tudtam feltenni. Ott admin segítségével se engedi (mert nem ismert a gyártó")PLS help
Köszi -
kyle16
tag
hello. segítség kellene nekem remélem tudtok
most vettem egy dns 320l-t és a kérdés az lenne hogy a gyári beépített addon-n kívül hogy tudok feltenni nem gyárit addon-t, mert azt látom hogy lehet letölteni hozzá egy csomó nem gyári addon-t de nem tudom hogy kell rá telepíteni
a másik: be lehet állítani a transmission-t úgy hogy egyszerre csak 1 torrentet húzzon le de ha az kész akkor automatikusan töltse a következőt.
köszönöm a segítséget előre is.
-
kuk@c
tag
Sziasztok!
Létezik olyan app a NAS-ra amivel a google fotókat le lehet szinkronizálni?
Drive app-ot beállítottuk, de ugye az a fotókat nem tölti le...
Segítségeteket előre is köszönöm!
Üdv.: @
-
bozsozso
őstag
Hangja az tényleg van a gyári ventinek(előszobába van így nem zavaró), viszont az idő előrehaladtával egy még fontosabb probélmája van. Mivel nem vagyok szakértő csak használó és kb.2éves lehetett amikor először előjött, hogy amikor lekapcsolt vagy lekapcsoltam vagy esetleg fw frissítés után újraindult(vagyis nem indult újra) akkor nem lehet visszakapcsolni, mert csak a power led villog rajta. Általában több nap próbálkozás után sikerült visszakapcsolnom. Ezt más is tapasztalta tehát nem egyedi probléma. Jelenleg most ha lekapcsol valamiért a nas akkor az alábbiak szerint tudom újraindítani(nem ér nevetni
)
1. konnektorból kihúzom
2. winchestereket kiszedem belőle
3. 5-10percre berakom a hűtőbe a nas-t
4. winchesterek vissza
5. bekapcsolásEz most bevált így elindul, bár most van egy új fw amit nem merek feltenni mivel nem fog újraindulni
. Nem is nekem hanem inkább a gyerekeknek gond ha nem elérhetők a mesék.
Bár mostanság nem kerestem a problémára, de valami hővédőről olvastam, hogy az nincs a helyzet magaslatán. Illetve volt még olyan írás is, hogy a táp gyenge 2 winchesterhez.
Mint írtam nem tudom nem értek hozzá.
Egyébként én is ettől függetlenül teljes megelégedéssel használom filmekkel, zenékkel, fotókkal szolgál ki 2htpc-t illetve telefonokat. Bár már most kinőttem a 2*2Tb-ot így váltani szeretnék 4lemezesre.
-
xinis
csendes tag
Sziasztok!
A DNS-320L NAS-nál a legtöbb panasz a hűtőventillátorra van, hogy nagyon hangos és sokat megy. Nos, ez engem is nagon zavart ezért végrehajtottam egy kis mod-ot.
Képek:
[link]
[link]
[link]
[link]
[link]Rendeltem az ebay-ről egy 120x120mm-es alacsony fordulatú golyóscsapágyazott ventillátort, terveztem egy szűkítőt és egy fedelet a gyári fedél helyére, összeszereltem és már meg is szűnt a probléma. A ventinek gyakorlatilag semmi hangja nincs, a merevlemez hangosabb, mint maga a ventillátor. A ventillátor fordulata ~1200rpm és csak "Always on High" állásban működik.
Remélem segítettem!
Üdv.
-
Pozsi85
tag
Szia!
Én is 3-4 napja szereztem be egy 320L darabot. Nekem nagyon bevált idáig. Amire én használom: Torrentezik egyedül, és küldi ki a tv-re (2-re is egyszerre) a filmeket. Amit ma fogok megcsinálni, az, az, hogy elérjem bárhonnan, és tudjak letölteni a távolból. Ehhez egy ddns szerver kell, ami fizetős lenne, de nem az mert a dlink serial számával ingyen van a dlinkddns.com-on. Be is tudtam regisztrálni, meló után meg kipróbálom, hogy megy-e. A wake on lan az nem tudom mi. Segítenél? -
imrecs
csendes tag
Sziasztok!
DNS-327L-t használ valaki?
Képek, videók tárolására,letöltésekhez,saját felhőként használnám,de lényeges a telfonos(távoli)
elérés,vezérlés,a wake on lan funkció.
Tudtok róla valami okosat mondani?
Van értelme azt megvenni,vagy a 320L is tudja ezeket,vagy valami komolyabbat(synology,qnap)keressek?
Sajna semmi tapasztalatom nincs ezekben a cuccokban.
Előre is köszi az építő jellegű tanácsokat! -
Pozsi85
tag
Köszi!
Aztán utána néztem mi is ez amin Te ügyködsz, és nekem is sikerült... Nekem csak annyi volt, hogy telepítettem az 1.11-es TM-et, és ott a NAS kezelőfelülete, nekem írta melyik mappa mire való. És működik is. Semmi féle ssh nem kellet... (nekem az ukrán addonos oldalról van). Na mindegy, a lényeg, hogy megy.Már csak azt kéne megoldanom, hogy valahogy hozzá férjek nem otthoni hálózatról is ehhez a mappához, hogy tudjak bele dobálni torrenteket. Ehhez gonodolom DDNS kell, ahhoz (még) nem értek
. De elehe tudsz segíteni... Odáíg már eljutottam, hogy bereggeltem a dyndns oldalra...
-
Laca0
addikt
Le kell tölteni innen az OpenSSH-t, feltelepíteni és feltelepíteni a Transmission-t is.
Putty-al belépni a nas-ra (22-es port). Név: root, jelszó üres.
cd /mnt/HD/HD_a2/Nas_Prog/Transmission/config
itt van a settings.json fájl
vi settings.json
le kell menni a végére
"a" betűt lenyomni
a vége így nézzen ki:
"watch-dir-enabled": true,
"watch-dir": "/mnt/HD/HD_a2/Transmission/watch"
(ezt a watch mappát létre kell hozni előtte)
kilépés mentéssel: esc utána: ":wq"
ha valamit elrontottunk, akkor: esc utána ":q!"
exit
NAS újraindítása
Ha minden jól megy, akkor a watch mappába másolt torrent fájlt automatikusan elkezdi letölteni. Még nem tudtam kipróbálni, de ha nem butították le nagyok, akkor jónak kellene lennie. -
Laca0
addikt
Sajnos nem jövök rá, mert csak egy transmission mappát hozott létre, semmi mást. Ebbe elkezdte letölteni. A torrent fájl nincs mellette. Valami olyan tárhelyen tárolja, amit simán nem lehet elérni. Próbáltam konzollal elérni, de sem a 21-es sem a 22-es porton nem válaszol.
A minidlna-letöltési linkje itt van a topicban, keress rá. Ott regisztrálni kell, majd belépés után a letöltésnél a "free" gombot válaszd. Utána a nas Applications menüjében az Add-on Centerben tudod telepíteni. Utána engedélyezni is kell, de azt már majd látod.
-
Pozsi85
tag
nem tudom pontosan, hogy hol, de rögtön rájössz, ha elindítasz vele egy torrentet, mert akkor hozza létre a könyvtárat, és rögtön látni fogod. Hülyeséget nem akarok írni.
minidnla bonyolult felrakni? Vagy a mienkre (L) széria már nem? mert a sima 320-on tudom, hogy nem egyszerű, valami fun cucc is kell. Ide mi kell? segítesz? -
Laca0
addikt
Közben egy kicsit utánajártam. A "Multimedia services" gyári DLNA nem frissíti automatikusan a média listát. Vagy újra kell indítani, vagy a webes felületen kell neki nyomni egy refresh-t. A külön letölthető miniDLNA automatikusan frissít (tesztelve).
Feltettem én is a Transmission-t. Hol tárolja a torrent fájlkokat? Nem találom sehol. Be kellene raknom a p2p-el letöltött mappákat seed-elésre.
-
-
Laca0
addikt
Sziasztok!
Nemrég beszereztem egy ilyen eszközt. Csak gyári alkalmazásokat használok rajta: beépített Multimedia services és a P2P downloads.
A dlna/upnp szerver a frissen letöltött filmeket nem mutatja.
A P2P max 10 torrentet enged egyszerre letölteni.
Másnál is így működik, vagy csak nálam vannak ilyen problémák?
Emiatt használ mindenki miniDLNA-t és Transmission-t? -
xinis
csendes tag
válasz
Multibit #206 üzenetére
Nos, a távoli elérés megy, a szükséges portok nyitva. FTP távolról DDNS-en keresztül megy. A gondom már csak az, hogy a Transmission-t nem érem el kintről ill. iOS-re nem találtam olyan kliensprogramot, amivel el tudnék indítani letöltést. A legjobb megoldás az lenne, ha kintről elérném a Transmission webes felületét, mint otthon. Erre van valakinek valami megoldása?
-
xinis
csendes tag
Igen, használtható ez a NAS torrentezésre is. Én kimondottan arra használom + DLNA szerverként. Nekem csak az egyik TV-m DLNA képes, de nem okoz neki gondot ha a TV-n pl. megy egy fullHD film róla, közben wifi-n másolok rá valamit és pl. telefonon is streamelek egy filmet róla.
Szóval elég jó kis cucc ennyi pénzért és a felsoroltakon kívül még rengeteg szolgáltatást tud. -
Pozsi85
tag
Üdv nektek!
Remélem valaki látogatja ezt a topikot.Na szóval szeretnék venni egy ilyan NAS-t, mert nekem csak arra kell, hogy torrentezzen el magában, én meg a letöltött anyagot nézzem a tv-n.
Itt jön a kérdés: Samsung tv-k elvileg nem olvassák az mkv filokat dlna-ban. Na most, én próbakép bekapcsoltam a laptopon a dlna-t (windows 10, adatfolyam), és a tv-n megnyomva a sourece (forrás) gombot, ki tudom választani a laptopot, és még le is játsza szépen az MKV-t!
Igazából most jön a kérdés: Lehet akkor, hogy ezzel a NAS-al is nűködn akkor a dolog? lehet ez egy régebbi probléma és a samsung javította volna egy frissítéssel? Ez a "teszt" amit csináltam a alptoppal egyenértékű mintha a nas osztaná meg a cuccot?
Köszi!
Pozsi -
bozsozso
őstag
Sziasztok,
Valaki telepített már erre a nas-ra plex-et? Kis segítség kellene igaz nem a telepítéssel hanem a továbbiakkal, mert könyvtárt nem tudok hozzáadni.
-
-
xinis
csendes tag
Sziasztok!
Az a kérdésem, hogy a Transmission-t kívülről, tehát pl. a munkahelyemről el tudom-e érni? Jó lenne néha egy-egy torrentet bedobni, hogy mire hazaérek, már nézhessem is a filmet.
Amennyiben ez lehetséges, azt is leírnátok, hogy hogyan?Előre is köszönöm!
Üdv. -
xinis
csendes tag
Ezzel a klienssel vettem a NAS-t. 10 letöltést enged egyszerre és gyakorlatilag végtelen seedelést, de az a tapasztalatom, hofy ha 10 letöltés megy egyszerre, azt már nem bírja. 2x is megfagyott az egész úgy, hogy csak áramtalanítással sikerült újraindítani. Viszont ha nem engedek neki csak max. 5 letöltést egyidőben, akkor semmi gond. Csak így ugye manual kell indítgatni a letöltéseket. Ezért keresem a megoldást.
-
xinis
csendes tag
Sziasztok!
Valaki meg tudja mondani, hogy DNS320L-en a Transmission v2.73-nál be lehet-e állítani valahogyan az egyszerre futó letöltések számát? Szeretném beállítani, hogy max. 5 torrent letöltés menjen maximum, de ha beteszek több torrentet, akkor ha egyel végzett jöjjön a következő.
Remélem érthetően sikerült leírnom!A válaszokat előre is köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Robotporszívók
- Autós topik
- Iskolakezdésre készül a második elit Snapdragon
- Milyen alaplapot vegyek?
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- ÚJ kipróbálásra felbontott MacBook Pro 16 M4 Pro 14CPU/20GPU 24GB/512GB SSD Magyar billentyűzet Azon
- AKCIÓ!!! Új i5-14400F +Új 16-32GB DDR4 +H610/Z690 alaplap +M.2 NVMe SSD! GAR/SZÁMLA (a Te nevedre)!
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i3 14100 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- Keresünk dokkolókat
- ÚJ Dell Latitude 15 5550 - 15.6"FullHD IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB SSD - Win11 - 3 év garancia
- Lenovo ThinkPad dokkolók: USB-C 40A9/ 40AY/ 40AS/ Thunderbolt 3 40AC/ Hybrid USB-C DisplayLink 40AF
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest