Új hozzászólás Aktív témák
-
coco2
őstag
Az itt jelenlévők közül futott már valaki köröket a [WolfSSL] libbel ? Főleg linuxon szerver oldali aszinkron stílusban. Dokumentáltabbnak tűnik, mint az openSSL, de a felépítési alapelve szerintem gyengébb (összedrótozták a platformra jellemző socket kezelést a cipherrel ahelyett, hogy csak egy független cipher libet adnának), és kérdéses, hogy tényleg minden részletet kidolgoztak-e.
[ Szerkesztve ]
-
coco2
őstag
A jelek szerint csak akkora a kép. Mindössze kíváncsiságból kérdeztem meg utána kotorni, hogy ugyan mi oka lehet valahol a népeknek azt a szintaktikát használni. Ha szétszedik a fejlécet változónként egy sorra, ugyan úgy rugalmasabban szöveg-szerkeszthető eredményt kapnak, és áttekinthetőbben.
-
coco2
őstag
Létezik fizetős licencelt C SSL sdk?
-
coco2
őstag
válasz
buherton #6115 üzenetére
Köszönöm a példa linket.
Van esetleg olyan szerver / kliens példa is valahol, ahol a server ténylegesen működik végtelenített echo funkcióval, és minden lépésnél kiírja, ami kliens oldalról éppen érkezett? A linkelt példa csak külső héj, tényleges adatkezelés nincs benne, csak a berkeley socket alapjai, amit megtalálok bárhol.
Az sha-nak a stream kódoláshoz folyamatosan változó kódolási állapota van. Az ember azt hinné, hogy a socketnak van egy kontextus állapota, amit tudni kell menteni / visszatölteni abban az esetben, ha egy thread-en nem csak egy socket-ot kezelek, hanem sokat. Vajon olyan példa is akadhat valahol?
-
coco2
őstag
@kovisoft @buherton:
Most kotortam végig openssl doksikat amazonon, és nincs egy deka jelenkori könyv sem az sdk-ról
Kellene egy tapasztalt tanács. Ha amúgy nem vagyok agyhalott programozáshoz, meg dokumentációk megértéséhez, mennyi időt fogok vélhetően rászánni, mire átlátom, hogy mit tud a lib és mit nem?
-
coco2
őstag
Sziasztok!
TLS libekkel van valakinek közelebbi ismeretsége?
Egy közepes teljesítményű tcp szervert raknék össze (jellemzően linux), és ha lehet, C libeket használnék. Amit neten találni tudtam viszonylag friss nevet, az az openssl, de a c sdk-ja környékén (pld wiki page-en [link] ) olyan hírek vannak, hogy nem thread-safe a design, és az csúnya hátrány. Kellene nekem tcp stream codernek legalább 6-8 szál folyamatosan. Nem ártana egy normális összefoglaló leírás is, mert szálazni c-ben találomra - szóval az azért nem egészen úgy megy.
Ha valaki már küzdött meg hasonló problémával, örülnék az utólagos statisztika tapasztalatának. Az alternatíva dotnet core-t használni, de lévén temérdek sok apró csomagot kell majd kezelni, a gc nagyon csúnya hátrány lenne, a dot c-t azért hanyagolnám.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
● ha kódot szúrsz be, használd a PROGRAMKÓD formázási funkciót!
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új 2K Gamer PC Intel i9-12900F/RTX 3070 Ti 8Gb/500Gb M2 SSD/16-32Gb DDR4-DDR5 2-3 Év Gar (27% ÁFÁ-s)
- HP Laptop , 17,3" , R3 7320U , 512GB SSD , 8GB DDR5 , Radeon
- Olcsó PC , i5 6400 , 1050 Ti , 16GB DDR4 , 120GB SSD , 500GB HDD
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával