Új hozzászólás Aktív témák

  • schawo

    titán

    válasz jocomen #7837 üzenetére

    Azt se értem, h a többi váltó, amelyik 0.2% haszonnal dolgozik, hogy nem pusztult még meg?
    Nem kell oda hacker-támadás, elég az árfolyam-ingadozás is: ha az ügyfelek mindig drágán adnak el, és olcsón vásárolnak nála btc-t.

    Azért mert a váltók általában nem saját pénzüket váltják. Akkor teljesítenek egy tranzakciót, ha annak mindkét vége megvan. Technikailag ők csak a két fél közötti közvetítést végzik jutalékért cserébe. Úgy alakul ki a természetes árfolyam, hogy érkezik egy vételi ajánlat, és ha annak megfeleltethető egy eladási ajánlat, akkor teljesítik a tranzakciót. Persze néha belepiszkálhatnak, manipulálhatnak, ha úgy gondolják, hogy üzletileg jobban megfelel. [link] Főleg itt, bitcoinnál, mivel a váltók (tőzsdék) között nincs, vagy nehézkes az átjárás, nem úgy, mint egy rendes devizatőzsdén, ami a bankközi rendszerbe is csatlakozik.

    Szóval két ok, hogy miért éri meg nekik: Egyszer, csak akkor ugranak bele egy belső tranzakcióba, ha üzletileg megalapozottnak tűnik, másodszor pedig mivel képesek manipulálni az árfolyamot, egyszerűen lenyomják az ügyfelek torkán. Ezért (is) van árfolyamkülönbözet a váltók között.

    [ Szerkesztve ]

    evDirect villanyautós töltőhálózat

Új hozzászólás Aktív témák