Új hozzászólás Aktív témák

  • bazsex

    csendes tag

    Kedves szkeptikus urak és talán hölgyek. Kérlek tartsatok velem egy rövid illusztráció erejéig, ami arról szólna, hogy milyen előnyöket tud ez a BTC technológia nyújtani:

    1. Való életből vett probléma a cégünknél: Amerikai beszállítótól jön az egyik fontos komponens amin a tervezés most változtatott. Speciális acélcső viszont addig nem szállítanak USAn kívülre amíg a Pro forma számla ellenében meg nem érkezik az utalás az ő bankszámlájukra. Szívás. Minimum egy hét csúszás
    teljesen értelmetlenül. Addig áll a gyártás, áll az OEM partner és áll mindenki. Ha pedig ezért kicsúszunk akkor a vevő kötbérez. Miért? Mert 3 bank ül a pénzen és talán játszogat is vele. Mindez BTCvel max 10 perc.

    2. Multicégnél vagyok a supply chain egyik vezetője és azt látom, hogy ha a pénzügyek egy részét BTC ben intézem akkor minden sokkal gyorsabb lesz, nem kell a bankoknak fizetni és nem kell annyi ember. Ez bizony versenyelőny (pláne ha kereskedésből élek, walmart, amazon tesco) méghozzá olyan amiért megéri egy kicsit kockáztatni az árfolyammal és kipróbálni. A kockázat pedig egy risk management probléma ami ha nem lesz a játék vége 0 akkor tudok kezelni. Pláne megéri kipróbálni ha máshol elkezd elterjedni a technológia és ezért versenyhátrányba kerülök.

    3. Házat (vagy árut, rakományt...) akarok venni Portugáliában. Van egy ottani ügyvéd akiben mindketten megbízunk így a szerződés nem gond. Az ügyvéd intézi helyettem csak a pénznek kell odaérni, hogy tudjon foglalózni mielőtt jön egy másik vevő aki ugyanarra pályázik csak ő a szomszéd városban van készpénzzel.
    Mégis én veszem meg mert gyorsabb vagyok mindezt úgy, hogy az ügyvéd mint biztosíték áll kettőnk között és a tranzakció csak akkor megy végbe ha ő hitelesíti (mert a technológia tudja ezt) és nem fizettünk a bankoknak.

    Mindez azért lehetséges, mert a matematika végzi a piszkos munkát. A technológia szelleme már úgymond kiszabadult, és akkor is használni fogjuk ha épp nem BTC nek hívják majd. Ezért érdemes odafigyelni rá.

    Mindez persze csak az én privát véleményem.

Új hozzászólás Aktív témák