Új hozzászólás Aktív témák

  • fsb1000

    nagyúr

    válasz ignorant #3207 üzenetére

    Pontosan az ilyen jellegű hsz-ekre gondoltam, amikor arról írtam, hogy a bitcoin bányaszatban való érdekeltség valamilyen szinten visszatükröződik a véleményekben. Szó sincs szándékos félrevezetésről, csupán egy évek alatt rögzült érvrendszer hatása ez, amiből már nehéz kilépni.

    Szerintem te se gondolhatod komolyan, hogy egy hetente változó árfolyamú fizetőeszköz elterjedhet és akárcsak részben kiválthat egy nemzeti valutát vagy más stabil fizetési módozatot.

    "A volatilitas irrelevans szerintem."
    Ennek a kijelentésnek szerintem csak a zárt bitcoin érvrendszeren belül lehet létjogosultsága.

    Hogy megértsd mi a problémám ezzel a kijelentéssel , idézem hogy konkrétan mire reagáltál ezzel a szerintem általánosító véleménnyel.
    "Egyik nap lemegyek a boltba és veszek 0,01BTC-ért kenyeret, másnap meg 0,02BTC-ért? Hogy terjedjen el igy szélesebb körben? Az ilyet nem szereti a fogyasztói társadalom.."

    Szerintem ez egy teljesen helyénvaló és életszerű vélemény, amely rámutat a bitcoin egyik gyenge pontjára, amit te azonnal lereagáltál egy önmagában helyesnek vélhető elképzeléssel, amivel csak az a baj, hogy jelenleg működésképtelen, ha valóban arról beszélnénk, hogy terjedhet el a bitcoin.

Új hozzászólás Aktív témák