-
IT café
I. Általános tudnivalók
1. Mielőtt kérdezel, olvasd el legalább a II. részben levő linkeket és semmiképpen se félj a Google-t használni!
2. Igen, lehet pénzt keresni vele de nem könnyű és kockázatos, ezt nem lehet elég sokszor hangsúlyozni. Csak akkor fektess bele, ha van játszópénzed, mert lehet, hogy egyik napról a másikra bukod az egészet és még egy jó nagy áramszámlát is kapsz a nyakadba.
3. A bányászat nehézségi szintje immár több éve olyan magasra emelkedett, hogy a videókártyák teljesítménye alkalmatlan profitcélú Bitcoin bányászatra, még "ingyen" árammal is. Amennyiben bányászatból remélsz számottevő profitot, több millió forintos beruházásra lesz szükséged, célirányú hardver (ASIC) vásárlására és specializált hosting megoldásra (lehetőség szerint valahol ahol Magyarországnál jóval olcsóbb az elektromos áram ára).
Új hozzászólás Aktív témák
-
shortcutme
tag
válasz butch3r #10849 üzenetére
Az ETH-nal az volt a baj, hogy a hard fork nem kapott teljes tamogatast az userektol es a minerektol (jogosan), ezert megmaradt a nem-hardforkolt chain is. (mint ETC)
Felthetoleg a segwit-nel nem lesz ilyen problema es nem fog egy nem-segwit-es chain megmaradni, igy elvileg senkinek semmi dolga nem lesz.
-
P3Dr0
senior tag
Lenne egy kerdesem. Core wallet. Szoval eddig mindig tobb mint 8 connection volt mert direkt kinyitottam a 8333-as portot es a windows-on is a tuzfalban engedelyezve van a ketiranyu kapcsolat.
Viszont az elmult idoszakban talan miota a 0.14.1 van az istenert nemmukodik csak 8 connections. Minden valtozatlan a router nyitva a gep firewall is valtozatlan. Szoval nemertem. Masnal is van ez vagy valami nalam nemmukodik? Es a HD opcionak mi lenyege? Ha uj walletet krealok a HD felirat aktiv. -
shortcutme
tag
Ugy tunik UASF-ra nem is lesz szukseg:
Bitcoin Scaling Agreement at Consensus 2017
TLDR: 56 jelentos, bitcoinban erdekelt ceg (tobbek kozt a hashpower 83.28%-t adjak) megegyezett, hogy aktivaljak a segwit-et es 6 honapon belul 2MB-os hardfork lesz.
-
GabN73
addikt
Coinbaseval mi történik napközben? Elérhetetlen az oldal sajna, csak késő estére javul meg. ETH-t vettem volna már pár napja is, csak annyira lassú most hogy besz*rás... (még 80$-ért nézegettem, áh, alig vagyok kicsit dühös miatta)
-
-
Squirrel
őstag
válasz schawo #10858 üzenetére
ott a regisztráció/verifikálás gyorsabb? Kraken-en elcsesztem, születésnapomhoz januar 2-át írtam a 3-a helyett ... Írtam nekik, nem tudom javítják-e. Accountot ott lehet törölni, hogy újat csináljak helyes születési dátummal? Mert én nem találtam olyan menüpontot, hogy megszüntessem az account-omat.
-
vismaior04
tag
válasz Squirrel #10859 üzenetére
Normálisan minden korrektebb hely gyorsan válaszol. Most viszont mindenhol lassú mert úsznak az új ügyfelekben, némelyik váltó aktív felhasználói bázisa 2-3x-ra emelkedett néhány hét alatt a support és a szerverek egyaránt nehezen viselik és be vannak lassulva a válasszal.
Poloniex hetek alatt reagál már csak egy support ticketre, ismerek valakit aki hat hete vár hogy egy 50 bitcoin értékű deposit problémáját megoldják. Én egy hónapja várok enhanced verificationra. Kraken és Bitstamp is napról napra jobban el van havazva.
Ha gyorsan akarod most, én a helyedben keresnék egy helyet online vagy offline ahol bitcoint tudok venni, mert ha az megvan, onnantól már kevesebb gondod van altcoin vásárlással.
Pl asszem a Polo és a Bittrex rendszeres is automatikusan emberi beavatkozás nélkül végzi az alsóbb verification szinteket. (Persze ez már attól függ mekkora összegben gondolkodsz). Polo level 1-en csak nevet akar, még személyi se kell és a napi limit 2000 dollárnak megfelelő kifizetést enged.
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Köszönöm a válaszokat, körülnézek akkor gyorsan hol lehet valamit intézni az ajánlott oldalak közül. Ezeken az oldalakon a vásárlás kártyával történik vagy bankszámláról utalással?
Nyamvadt cex.io által küldött aktiválásos email-ben nem tudok se az "activate" fülre, se az alternativ "here"-re kattintani...
[ Szerkesztve ]
-
Ciccuka
veterán
Mitől indult ennyire be most (2000-ről felment majdnem 2700-re)?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
butch3r
senior tag
válasz Squirrel #10862 üzenetére
tegnap ilyenkor regisztráltam nekem nem volt gondom a kattintással. ha acc aktiválásnál tartasza kkor másold a kódot az is működik.
cex.ion lehet és bitstampen is kártyával. utobbin nem tudom kártyás vásárláshoz milyen validálás kell - nekem már régről van.
ha gyorsan kell, anker és atm-el jársz a legjobban. lehet többet emelekdik az árfolyam addig mint amit buksz a roszabb árfolyamon történő vásárláson. szerintem. -
butch3r
senior tag
válasz Ciccuka #10863 üzenetére
szerintem az eddigi optimista piac és a beáramló burtál pénzek mellett még a segwit döntés miatt is.
+ dél koreaiak is árkaptak. náluk már 3800-on is ment.
https://news.bitcoin.com/south-korea-bitcoin-1000-global/ -
Squirrel
őstag
válasz butch3r #10864 üzenetére
Sehogy sem működik, próbáltam több keresővel, más email címről, egyik úton sem tudtam továbbjutni, így maradt a regisztráláshoz facebook-account. Gondolom a regisztrációnál ez még mindegy, azonosításhoz sms-t kértem, azt más tuti nem használhatja. Mindjárt töltöm fel az azonosításhoz szükséges igazolványképeket...
-
P3Dr0
senior tag
Szerintetek ez az oldal jo fee szamitasra?
[link]Vagy van jobb?
-
GabN73
addikt
Ennyi volt, itt megáll a növekedés?
-
almafa42
aktív tag
válasz GabN73 #10869 üzenetére
Igy van. A bitcoin mindig is hires volt arrol, hogy megall az arfolyam valtozasa hosszu idore. /s
Senki nem tudja mi lesz. Aki tudja, az sem tudja. Voltak ennel mar joval nagyobb hullamvasutak, azt is ki lehetett ulni bekesen. Itt is az jar jol, aki nem erzelembol ad-vesz.
-
pschio
őstag
Kraken és Coinbase withdraw-val van valakinek tapasztalata? Működik a pénz kivét is forintszámlára?
Coinbase-re milyen megbízható alternatívát tudtok? Ahol működik is a bankkártya és bank account csatolás...
[ Szerkesztve ]
''Én nem süllyedek a hülyék szintjére, mert ott legyőznének a rutinjukkal''
-
GabN73
addikt
-
sparks
senior tag
válasz pschio #10872 üzenetére
Ha forint számlára kérsz ki pénzt, akkor általában elég szép összeget lenyúl a bank.
Én Transferwise-on regisztráltam most pont ezért, ugyanis:
pár napja indult be az EUR, USD és GBP számla szolgáltatásuk.Annyi a teendő, hogy regisztrálsz, aztán kiválasztod a "Borderless account" opciót, aktiválod a neked kellő számlát. Aktiváláshoz nekem egy SMS ellenőrzés kellett és egy lakcím igazolás. Ez utóbbihoz elég volt egy bankszámla kivonat, lefotózva, amin látszott a nevem és a címem. Este elküldtem, másnap reggel jött az email, hogy aktív a számlám. Így most van egy német banknál (Deutsche Handelsbank) vezetett számlám, ahova tudok fogadni eurót, bünti nélkül. Innen meg át tudom küldeni forintra konvertálva a forintos számlámra.
De lehet így USD és GBP is!Tegnap teszt gyanánt az egyik BTC eurós kártyámmal ráraktam 50 eurót és azt konvertálás után átküldtem a forintos számlámra. 50 euróból így megkapok forintban 15.055,- forintot. Középárfolyamon a váltás pillanatában ez 15.300 körül volt, ez így elég szép. Mégsem sok eurót vontak le, mint pl. a CIB teszi, amikor eurót fogadsz a forintos számládra.
Ráadásnak az első utalásod is ingyen lesz, ha a linkemen regizel. Ha már van TW reged, akkor meg csak aktiválni kell a BA-t.
-
Ciccuka
veterán
Mitől gyengült 25%-ot hirtelen?
Cicák támogatása: www.fos.hu/1176
-
-
Hansomester
tag
Sziasztok!
Kraken vagy Polniex tud olyat, hogy magyar céges bankszámláról (ami nem az én nevem van), vagy dombornyomott kártyáról fizetek be pénzt és azt átváltja btc-be.
Kiutalásnál pedig a saját angol bankszámlámat adom meg?
Köszi a válaszokat."Sesshoumaru Nagyúr, biztos, hogy okos ötlet volt életben hagyni ezt a nőt? -Yaken, legközelebb nyisd ki a szemed, akkor láthatod, ez a nő már halott!"
-
szilardf
tag
Sziasztok,
Azt az információt kaptam, hogy az Antminer S9-cel lehet altcoinokat is bányászni, csak beállítás kérdése a menürendszerében. Használt valaki ilyet, tudja bizonyítani, vagy cáfolni?
Nekem ez elég hihetetlennek tűnik, de nem vol még ilyen a kezemben.
Köszönöm![ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Még mindig várok a Kraken-nél a verification-re... Kezd kicsit felcseszni, hogy nem történik 5-6 napja semmi. Regisztrációnál utólag vettem észre, hogy születési dátumnál január 3-a helyett január 2-őt adtam meg. Írtam a supportnak, hogy tudják-e korrigálni vagy zárjam az accountot és nyissak egy újat. Eddig semmi válasz. Szerintetek mi a jó megoldás? Szoktak ilyet korrigálni?
Egyébként melyik crypto-tőzsdére lehet bankszámláról utalni a Kraken-en kívül? Regeltem a Cex.io-ra, oda bankkártyával tudok fizetni, de a magyar kártyámon nincs elég zseton, illetve OTP is sarcol, ha HUF számláról USD-ral ügyezek. Külföldi (postfinance) kártyával meg nem tudok fizetni. Bitfenix-en egyelőre nem lehet utalni számláról... Más ötlet?
-
Squirrel
őstag
válasz schawo #10891 üzenetére
Megnézem mégegyszer. CEX-en miért forog minden cryptopénz magasabb árfolyamon karken-hez képest? Egyébként ez a bajom, hogy svájci számláról utalnék zsetont, viszont otthoni mastercard-om van. Ezért nem tudom, hogy azonosítanak a kártyás selfie-vel, de svájci számláról utalok, hogy ehhez mit szólnak...
[ Szerkesztve ]
-
Squirrel
őstag
Bocsánat, lejárt a szerkesztési idő. Én voltam figyelmetlen, bank transzferhez nem bankkártyát kell feltölteni, hanem csak személyazonosságot igazoló fotókat.
-
Squirrel
őstag
válasz schawo #10894 üzenetére
Postfinance-os kártyám van, rákérdezek ők adnak-e ilyet. Mindenesetre regisztráltam és elindítottam a verification-t a Kraken-nél, CEX-nél és Bitfenix-nél. Mindegyiknél banki átutalást választottam, kiderül, hogy hol fog működni. Kraken az kérdéses, hogy ott rossz a születési dátumom, remélem javítják majd.
Sajnos a korrekcióról 27-én lemaradtam, meglátjuk merre indulnak a következő napokban. Kb 2 hónapja próbálom rászánni magam, hogy csak kéne venni, most van a mi lett volna ha... ha akkor nem gondolkozom, hanem regisztrálok és veszek ETC-t vagy ETH-t... -
LLam
senior tag
Kraken tier3 verifikaciom van, ha valakinek kell btc rajtam keresztul vehet. Kezpenz kizarva. Privatban a reszletek.
Stay hungry!
Új hozzászólás Aktív témák
● Bitcoin adásvétel a topikban tilos!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest