Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- SkyShowtime
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Linux kezdőknek
- Disney+
- DIGI internet
- Microsoft Office és Office 365 topic
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz Satyricon #94532 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszod!
Nincs más hátra, tesztelgetni kell tovább, reméltem, hogy lesz valaki, aki már belefutott hasonló hibába, de ezek szerint nagyon egyedi az esetem.
A hangkártyám sima integrált Realtek, a ram pedig 2x4 giga Kingmax, már nagyon régóta van ez a gépemben, így a kompatibilitási problémát kizárnám, esetleg a meghibásodás jöhet szóba. Írok, ha sikerült valahogy előrébb lépnem..---
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy nagyon érdekes és rejtélyes hiba megoldásában kérném a segítségeteket, amire már több hónapja nem tudok rájönni.
A hibajelenség: a monitorom képe teljesen véletlenszerű időközönként, változó ideig, terhelés alatt és terhelés mentesen is elkezd "ugrálni". Pontosan leírni nehéz a jelenséget, leginkább arra tudnám hasonlítani, amikor felbontást vált az ember, az ablak méretek össze vissza állítódnak, villog a kép. Ilyenkor a rendszer is elkezd akadozni, a játékok beakadnak, illetve az egérmutató is visszaugrik a monitor közepére. Van, hogy percekig csinálja, van hogy napokig nem jön elő a hiba.
Fontos észrevétel: a hiba csak és kizárólag akkor fordul elő, amikor a kép ki van terjesztve, vagy klónozva van a TV-re, és a TV KI van kapcsolva. Ha bekapcsolom a TV-t, vagy kihúzom a TV-t az elektromos hálózatból, a hiba megszűnik, így gyanítom, hogy valami elektromos probléma lehet. A monitor DVI-al, a TV HDMI-vel kapcsolódik a videokártyához.
Rengeteg dolgot próbáltam már tesztelni, leírom, hogy miket tudtam eddig kizárni:
- Nem driver hiba, több driverrel is próbáltam.
- Nem OS hiba, teljes tiszta telepítés után sem szűnt meg.
- Nem monitor hiba, hiszen akadozik is a gép, illetve az egérmutató visszaugrik középre.
- Nem HDMI kábel hiba, próbáltam másikkal.
- A TV több HDMI portjában is próbáltam, nem szűnt meg a hiba.
- Nem hálózati hosszabbító hiba, próbáltam hárommal is.
- A lakás több hálózati aljzatát is próbáltam különböző módokon, nem szűnt meg a hiba.
- Nem tuning hiba, mindent alapjáratra állítva is produkálja a hibát.A konfiguráció:
Monitor: Benq G2420HD
TV: Samsung UE40F6400AW
Alaplap: Asrock Z77 Pro 4
CPU: Intel I5 3570K
VGA: XFX Radeon R9 R290X
A gépben megtalálható még egy OCZ Vertex 4 SSD, illetve két Sata HDD, és 3 ventilátor.Van-e bárkinek ötlete, hogy merre induljak tovább, mit nézhetnék még meg, mi lehet a hiba oka? Nem volt semmilyen változtatás hardver téren, amikor először előjött a hiba..
Előre is köszönöm Nektek!
---
-
_t0Mi_
aktív tag
válasz mercenaire #17347 üzenetére
Azért gondolom, hogy nem ram, mert ha már felállt a rendszer, akkor semmi baj nincs. Persze nem értek hozzá annyira, ti vagytok az okosabbak..
---
-
_t0Mi_
aktív tag
Sziasztok!
Egy hiba felderítésére invitálnálak titeket!
Van egy régebbi gépem, Core 2 Duo E6750-el, 4 giga DDR2-vel, meg egy 4850-essel, és egy Coolink táppal.
Sajnos az utóbbi időben azt vettem észre, hogy elkezdett szétesni, mozaikosodni a kép, már a bootképernyők alatt is. Mondom megdeglett a videókártya, de néha azért be-be kapcsolt normálisan.
Aztán egy idő után be se kapcsolt, már a bootképernyő se jött le, vagy a bootolás alatt már a BIOS logónál megállt.
Kicseréltem a videókártyát, de azzal is csak minden 10. alkalommal kapcsol be, viszont a mozaikozás megszűnt.
Az tiszta sor, hogy a videókártya megadta magát, de amellett is hibádzik valami.. Mi lehet vajon? Én talán a tápra tudnék még tippelni..
Előre is köszönöm a segítségeteket!---
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
- Xiaomi Poco F3 5G 8/256 Ocean Blue
- Zalman ZM650-EBT (hibás) eladó
- Újszerű ASUS OLED Zenbook! Csak 1 kg! 13,3 coll/i5-1135g7/512SSD/16GB 4267Mhz RAM
- AKCIÓ!!! GAMER PC: RYZEN 9 5900X + RTX 3060 12GB GDDR6! GARANCIA/SZÁMLA!!!
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest