Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali (fáradt gőzös) kérdések topikjában tegyétek fel.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Colos1
őstag
Hi!
Ma reggel a Chrome kereséskor azzal fogadott, hogy "Rendszereink az Ön számítógépes hálózatából érkező, szokatlan forgalmat észleltek. Ez az oldal ellenőrzi, hogy valóban Ön küldi a kéréseket, és nem egy robot"
Ezzel csak egy problémám van: ugyanezen a gépen más böngészővel nincs gond, és másik gépen, amely ugyanezen a hálózaton van, szintén nincs gond, de ott a Chrome -al sem. Próbáltam törölni minden előzményt, és próbáltam letiltott kiegészítőkkel is.Mitől lehet ez?
UI.: Norton Security van a gépen.
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
Az mitől van, hogy egy programban pixelhibának látszó valami látszik a monitoron, de abban folyamatosan, bármelyik részében (moduljában) vagyok, viszont más programban, meg az asztalon nem.
Ez egy játék, látszik a főoldalon, a játékban, a küldetésszerkesztőben, mindenhol. Más játékban már nincs ott.Végignéztem az Eizo monitortesztet, de abban sem látszik.
WTF?
UI.: most próbáltam ki, a képernyőmentéseken is látszik Ilyen buggal még nem találkoztam
[ Szerkesztve ]
Mindenkinek a környezetében van egy seggfej. Ha a tiédben nincs, akkor valószínűleg te vagy az...
-
Colos1
őstag
válasz madmaxxx #19047 üzenetére
Na, úgy néz ki, megvan mi szívat... én voltam
Nemrég - kb. 1,5 hónapja - kibővítettem a 2x2 GB RAM -ot 4X2 GB -ra. Észrevettem, hogy a BIOS alapon, AUTO beállításon 1,6 V -ot ad nekik. Erre én, az advanced júzer mondom ez hülye, ezek 1,5V -os modulok, és belőttem fix 1,5 V -ra, mert hogy én jobban tudom
Olvastam itt a PH -n is meg máshol is, hogy 4 modul esetében nagyobb a megterhelés, ezért + fesz kell a moduloknak, meg a CPU-NB -nek is.
-
Colos1
őstag
válasz madmaxxx #19043 üzenetére
Ez már a röhej kategória Azóta még néhányszor próbáltam, de nem akarja
Iszonyat idegesít, hogy milyen hiba az, ami egyszer egész nap b@sztat, egyszer meg nem lehet előhozni
Ilyen nem létezik, ha rossz egy alkatrész, akkor az mindig rossz, nem pedig amilyen kedve van
Az tette volna fel a pontot az i -re, ha akkor fagy le, amikor már össze van szerelve a gép, és már nincs rajta a műszer De akkor repült volna, az tuti
[ Szerkesztve ]
-
-
Colos1
őstag
válasz madmaxxx #19017 üzenetére
Köszönöm
Közben nézegettem a megbízhatósági előzményeket, és találtam egy érdekeset.
Amikor a múltkor jelentkezett a hiba, volt videohardver hiba is. De 06.08. -án is volt egy belépéskori fagyásom, de ott én reseteltem a gépet, az is videohardver hiba volt. Akkor azt gondoltam, hogy a dropbox miatt volt, mert előtte telepítettem.
Az is, meg ez is BCCode: 117. Viszont akkor még az 5850 -es karim volt, nem a 7950 -es.
Amikor megfagy, az eseménynapló mindig erre hivatkozik:
"Végzetes hardverhiba történt.
Összetevő: AMD Northbridge
Hiba forrása: Gépellenőrzési kivétel
Hiba típusa: HyperTransport figyelő időzítő hibája
Processzorazonosító: 0"Összehasonlítottam a minidump gyűjteményemmel ( ), minden ilyen hibához tartozik egy STOP124 kódú bluescreen.
Minden esetben, amikor nem én fagyasztottam szét a gépet CPU freki kísérletezéssel, a fenti hiba megjelent az eseménynaplóban, egy STOP124 kíséretében. Amikor a CPU fagyasztotta le, mert instabil volt a tuning, akkor nem volt az eseménynaplóban a fenti hiba.
2011 03. 20. -án volt ilyen is:
"Javított hardverhiba történt.
Hiba forrása: Korrigált gépellenőrzés
Hiba típusa: 28
Processzorazonosító: 0"A fagyáskor az eseménynapló részletes nézete mindig más process ID -re hivatkozik. Ezek változnak, vagy mindig ugyanazt adja neki az OS?
Ez a hiba előjött a napló szerint 11x, de az utóbbi pár esetből néhányszor nem jegyezte be a hibát, ekkor az 1001 -es hibaüzenet sem jelent meg, de amikor CPU instabilitás miatt fagyott meg, akkor ez megvolt. (Ebben közli, hogy milyen STOP hibám volt.) De lehet hogy itt mérgembe reseteltem, és azért nincs meg, már nem emlékszem
Előfordult a régi HDD -mel, a régi tápommal, és a régi VGA -mal is.
Megnéztem régebbi PH! bejegyzéseimet, mert csak 2010 10.06. -ig látok vissza ennél a win -nél, 2010.07.25. -én volt az első ilyen hiba. Akkor szürke lett a képernyő játék közben, és rebootolt.
Szóval nagyon úgy néz ki, hogy a kezdetektől romlik az alaplapom Mintha az alaplapi NB szarakodna, az okozhat VGA hibát, mert a PCI-Expresst az vezérli.
De a tápot még megnézem. Előkotrom a mutatós műszeremet, annak jobban hiszek
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz madmaxxx #19015 üzenetére
Sajnos nincs másik tápegységem, sem CPU -m, és kölcsönkérni sem tudok.
Milyen teszterre gondolsz? Dugjak rá egy multimétert, és figyeljem a feszt? Az megoldható, 1 ágas a 12V és van szabad csatlakozóm. De abból csak a feszt tudom nézni, a teljesítményt nem. Amúgy új táp, kb. 1 hónapos.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz madmaxxx #19013 üzenetére
Elsősorban erre gondolok én is.
De mielőtt vagy 100k -t elköltök új CPU-ra és új alaplapra, szeretnék minden lehetőséget körüljárni.Most azzal kísérletezek, hogy nem áramtalanítom le a gépet. Tegnap vagy 4x nem indult el, de az áramtalanítás után jó lett, bár ez lehet véletlen is.
Még a táp jöhet szóba, csak egyelőre nem tudom hogyan teszteljem ki. Meg nem értek hozzá, hogy előfordulhat-e egyáltalán olyan, hogy egyszer nem adja le a teljesítményt, egyszer meg igen. A bejelentkezésig minden esetben eljut, akkor döglik le, amikor töltené az asztalt. És akkor is hibázott, amikor a CPU alapon volt.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz Colos1 #18962 üzenetére
Új elemmel is
És mostanában az indítás előtt beugrom a BIOS -ba, és a Hardver monitor résznél megnézem a CPU feszt. Megfelelő volt, 1,38V, mégis bedöglött.
De ha elindul, akkor BF3 is megy hiba nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz Colos1 #18877 üzenetére
Megint szar
Amúgy olyan tünet, mint amikor túl magasra húzom a CPU frekit, és az indításnál belefagy. Mintha bizonyos esetekben indításkor a CPU fesz alacsony lenne.
Most alaplapi elemre gondolok még, minden hiba előtt áramtalanítva volt a gépezet.
-
Colos1
őstag
válasz #10726912 #18872 üzenetére
Bizony, nagyon remélem, de zavar, hogy mi a francért újlt ki a hiba, és miért múlt el
Annyi a különbség tegnap óta, hogy tegnap hosszabb ideig áramtalanítva volt a gép.[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz #10726912 #18778 üzenetére
Játék közben nem fagy le, csak a win7 -be történő bejelentkezéskor, ha nem azonnal lépek be, hanem pár másodpercet várok. A játékokba régebben fagyott, de +fesz megoldotta.
-
Colos1
őstag
válasz spista222 #18776 üzenetére
Igen, nekem is anno azt mondották, hogy a BFBC2 fagyás instabil proci miatt van, a fesz hatására el is múlt a hiba.
A proci nem hiszem, hogy megfőtt, mert Mugen3 van rajta, 55 fok fölé nem megy.
És ugyanúgy fagy meg, hang beakad és kerreg, majd rebootol a gép.
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Gondom van.
Előzmények:
A gépet 2010 óta használom, CPU= 3500/2600 MHz-en.
Volt néhányszor hiba, ez:Végzetes hardverhiba történt.
Hiba forrása: Gépellenőrzési kivétel
Hiba típusa: HyperTransport figyelő időzítő hibája
Processzorazonosító: 0És Stop124 -es hiba. Kékhalál sosem volt, ezt csak a bluescreen viewerrel láttam.A hiba olyan volt, hogy megakadt a kép, kerregni kezdett a hang, és reboot.
1x-2x előfordult, de túlzottan nem zavart, amíg nem kezdtem el játszani a BFBC2 -vel, ott rendszeresen csinálta. Akkor Prime95 -el kiderült, hogy a CPU instabil. Adtam neki feszt, 1,4125/1,25 V -ot. Azóta semmi gond nem volt.
Ma délután bekapcsoltam a gépemet, és a bejelentkezéskor ugyanez a hiba előfordult, 3x.
Akkor fordul elő, ha várok a bejelentkezés előtt, ha azonnal bejelentkezek, akkor nem.
Levettem az órajeleket alapra, és úgy is csinálja.Mi mehetett tönkre?
Legutóbb videokártya, és tápcsere volt a gépben, de az már 2-3 hete volt.
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
válasz kjani18 #15699 üzenetére
THX
Közben a Win7 is elküldte a hibajelentést, a kép videohardver hiba miatt ment el. Erről eszembe jutott, hogy a telepítés után a dropbox egy baromi nagy zöld nyíllal mutatta a tray ikont, néztem is, hogy ilyent még egy program sem csinált. Az sem lehet véletlen, hogy a telepítés megállt, és addig eltűnt a tálca, meg az asztali ikonok. Szerintem a 2D megjelenítésbe belekontárkodott valamit, ami a VGA -nak nem tetszett.
Az Aida64 és a HDS meg szerintem a resetelés miatt sérült meg, aminek külön örültem, mert megint kipróbálhattam a fájlok visszaállítása funkciót
[ Szerkesztve ]
-
Colos1
őstag
Sziasztok!
Tegnap telepítettem Dropbox -ot. Már telepítéskor fura volt, hogy eltűnt a tálca, majd a telepítés után megjavult. Utána reboot, nem volt gond. Aztán ma reggel, miután elindult a gép, nem volt kép, sötét volt a képernyő, resetelnem kellett. De a képernyő mélykéken világított, tehát a VGA ment. Reset után megbolondult néhány widget, meg a HD sentinel elvesztette a beállításait, biztonsági mentésből állítottam helyre. Gondolom ezek a resetelés miatt sérülhettek meg.
A dropbox belenyúl valamit a windows -ba? 2 éves ez a windows telepítésem, és még semmi probléma nem volt vele.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Kedves Fórumozók!
Az alábbi téma IT szakmai jellegű kérdezz-felelek topik. Megkérünk benneteket, hogy a nem szakmai kérdéseket az Azonnali fáradtgőzös kérdések topikjában tegyétek fel.
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest