-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Spet
addikt
válasz aszti93 #19629 üzenetére
Nem tudom, hogy milyen csatlakozású vinyón van a rendszered, de ha IDE akkor nem kell rajta csodálkozni. Illetve ajánlatos néha takarítani a gépet CCleaner nevű progival, de ne ész nélkül, érdemes az alap beállításokon hagyni és úgy futtatni.
Eladó Seiko 7016-5000 Seiko Monaco
-
Spet
addikt
válasz Vegitaa #19175 üzenetére
Hmm próbált ki, hogy "véletlenül" nem csatlakoztatsz rá olyan meghajtót amiről bootolhatna (esetleg semmit), gép bekapcs és, hogy kiírja-e ezt a problémát.
Esetleg csatlakoztatsz rá egy másik gépből származó Xp-t hogy összeomlik-e bootolás után (ez a "normális reakciója). Ha ez működik akkor csak bejutsz a BIOS-ba prioritás állítás és telepítesz egy új rendszert.
Esetleg mérd meg az elem feszültségét nincs-e lemerülve.
Nekem is egy hasonló problémám volt egy P4-es lappal ezzel sikerült életet lehelnem bele.
-
Spet
addikt
Na új fejlemény a lappal kapcsolatban:
Házból ki lett véve, asztalon össze lett dugva minden úgy ahogy volt (kivéve az optikai meghajtót nem csatlakoztattam), és érdekes módon elindult felállt az eredeti rendszere (ami igazából engem nem érdekel, hiszen windows server 2000), viszont most újabb akadályba ütköztem.
Gondoltam, ha már elindul, akkor csatlakoztatom azt az Xp-s merevlemezemet, azonban ha bármilyen módon elindítom (akár csökkentett módban), akkor kék halál villanás és azonnali újraindulás (így sajnos nem tudok hibakódot mondani). Még csökkentett módban is lehetséges lenne, hogy összeakadnak egymással, hisz nem ezzel a lappal lett telepítve a rendszer? Többször csináltam ilyet (tudom nem egészséges dolog), de eddig sosem volt problémám belőle) + elötte reseteltem a BIOS-át a biztonság kedvéért.
-
Spet
addikt
Próbaáld ki ezeket a lépéseket vagy pedig tényleg szerezz be egy hálókártyát.
-
Spet
addikt
Egy régebbi Chieftec táp van benne (Chieftech házhoz tartozik, típusa HPC-360-202), de ki tudom próbálni egy másikkal. Lehet, hogy kevés szuflát adna le? Hiszen minden pörög, csak nem bootol be a rendszer. Gondolom, ha meg nem adna le egyenletesen feszültséget, akkor a ventilátorok sem működnének egyenletesen?
-
Spet
addikt
Az a bajom, hogy nem jelenik meg semmi, csak pörögnek a ventilátorok, és mint mondtam csak akkor ír ki valamit, ha nincs csatlakoztatva rá semmilyen merevlemez. És az a baj, hogy a házban sincs beépített hangszóró, hogy hátha segítséget nyújtana a sípolás .
Szerk.: Azt még hozzá tenném, hogy mielőtt hozzám került működött rendesen a gép, igaz szegény enyhén poros volt belülről.
[ Szerkesztve ]
-
Spet
addikt
Nemrégiben a kezem közé került egy Intel® D865GBF lapra épülő, nem mai konfiguráció (S478). A problémám az, hogy hiába próbálom elindítani a kapott merevlemezével, vagy azzal amin nekem egy XP van fenn ilyen esetekre, de nem csinál semmit. A merevlemezek felpörögnek, érezhető is rajtuk.
Ha viszont nincsenek a tápra kötve a merevlemezek, akkor kiírja, hogy csatlakoztassak olyan eszközt amiről beboorolhatna újraindítás után. Találkozott már valaki ilyennel, és ha igen akkor mi okozhatja a problémát?