Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gomez86
őstag
válasz FireKeeper #137 üzenetére
Én is ezt látom...
Voltam a csapatommal és 1-2 volt kollégával Egerben péntek este-szombat reggel nemrég.... Nem volt kötelező jönni, se sértődés meg semmi, több mint 10-en voltunk. Mindenkinek van családja, mégis kibírták egy napot nélkülük. Nem volt senki segg részeg, nem hányt senki, pedig voltunk borkostolón is...Látom hogy sokaknak rossz tapasztalata ezekkel, de azért van bőven ellenpélda is...
Amúgy a csapatépítőnek semmi köze a túlórákhoz, meg a 8 órához... Ez maximum úgy jön ide hogy azzal (is) panaszosak az emberek (jogosan).
"A man is a success if he gets up in the morning and gets to bed at night, and in between he does what he wants to do." Bob Dylan
-
senior tag
válasz FireKeeper #111 üzenetére
évi 1 max 2 napról beszélünk, tényleg akkora dráma azon nem a szent családdal lenni?
Egyrészt még a legjobb munkahelyen is napi 8 órában, pont 8 órával töltök többet a csapattal mint kellene. Másrészt nem a családdal, hanem pont lehethogy sörre megyek a haverokkal, lehet bringázni, vagy krikettezni, fácánt kergetni. Másrészt a jó csapat arról szól , hogy másokra kell dolgozni, akik jól be tudnak nyalni csontig a főnöknek és összemosódik a ki mit csinált meg, és mások aratják le a babérokat, és a fizetésemelést. Kevés gusztustalanabb dolog van, mint a vállalati rendezvények meg a díjjazások, olyan az egész mint egy sátánista szekta, vagy a Legyek Ura jut az egészről eszembe.Kérek egy számot a jútútú. Európai macskakilátókő Nugáton a helyzet változatlan
-
bambano
titán
egyébként igen, dráma. mert nem arról van szó, hogy 2 napot csapatépítesz, hanem arról, hogy két nap itt, másik 150 nap túlóra, stb. és akkor gyakorlatilag kimaradsz a családod életéből, meg feladod az önálló életedet.
mondjuk tény, hogy rakás multinál relatíve fiatalabbak dolgoznak, azoknak lehet, hogy jó, hogy azon a hétvégén más fizeti a véralkohol szintet.
de az is benne van, hogy mik az elveid. én azt gondolom, hogy 5x8 órára szerződtem, minden más az én döntésem és senki nem ugathat bele.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
t72killer
titán
válasz FireKeeper #115 üzenetére
Igen, szerencsére. Nekem anno egy normálisabb, "naív" multit sikerült kifognom, az első 5évben semmiféle corporate brainwash-al nem találkoztam(!), utána jött egy elbocsátási hullám és előbb kisebb adagokban brainwash (=nem szakmai "céges pl ződ hitvallás", céges behavior mantrázás, stb), késűbb ez folyamatosan romló arányban.
Nekem alapvetően azzal is bajom van, hogy így a XXI. század közepén, miért kell az ember ébren töltött idejének felét, friss-aktív idejének (=amikor nem olyan vagy, mint a felmosóvödörből kiöntött sz.r) 3/4edét egy cég profitjáért görizve pörgetni?? Miért nem elég a "világnak", hogy dolgozunk 3 napot, a maradék 4ben a HÁZUNKAT (jja, hogy nem alap bérelt galambdúcban kiszolgáltatva lakni??), HOBBIJAINKAT, EGYÉNI FEJLŐDÉSÜNKET gondozni? Persze, a szent profit így kicsivel soványabb lenne, olyan meg nincs...
#117:+1...
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Busterftw
nagyúr
De amugy mi peldaul a csapattal-par regebbi kollegaval tobbet talalkozunk inkabb melo utan, nem melovan jopofizunk az irodaban 5 kave mellett.
Pont errol van szo, hogy nem lehet ezt eroltetni. -
t72killer
titán
Attól függ. A nejem azért bukott ki karrierépítés elején az első melóhelyéről, mert nem ment el munka végén MINDEN ÁLDOTT NAP sörözni a tősgyökeres dolgozókkal. Startup cég. Aztán persze minden multi azon hisztizett, hogy miért is van gap a CV-jében, komplett szakmaváltás lett a vége.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Met
nagyúr
Ember függő, de igen.
Szerencsére nálunk nincsenek ilyenek.
Az szerintem úgy korrekt ha munka helyett intézik ezeket, az egyik beszállítónál rendszeres hogy zárva vannak mert csapatépítőn vannak (isznak).
A munkán kívüli összejárás önkéntes, a csapatépítőn meg elvárt a részvétel."If in doubt, flat out!" Colin McRae
-
worxland
addikt
válasz FireKeeper #69 üzenetére
+1, volt lehetőség anno a német központba kijutni, nem bánom, hogy nem jött össze, ott most évek óta nagy leépítések és Indiába kiszervezések mennek. Nyilván első körben a nem originál németek kollégák kerülnek/kerültek lapátra. A jobb szakemberek közül sokan maguktól elhúztak, a tudás meg ment a levesbe.
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
veterán
válasz FireKeeper #65 üzenetére
Ergo rossz helyen vagy.
-
vzozo
senior tag
válasz FireKeeper #65 üzenetére
Relocation Németországba, hogy akkor már "helyben" legyél azokra a pozikra?
Szerk.: been there, done that.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
válasz FireKeeper #63 üzenetére
Másik céget kell választani. Egy ügynökségnél pl. jellemzően sosem lesznek ilyen pozik/alig, mert ott mindenkinek termelnie kell. Javaslom a belső fejlesztésen dolgozó multikat, ahol elég nagy a szervezet ahhoz, hogy elbírja az ilyesmit.
-
vzozo
senior tag
válasz FireKeeper #28 üzenetére
THIS.
Sose lesz a virtuális ugyanaz, mint amikor ott van a csapat egy légtérben vagy több kisebb szobában egymás mellett. Lehet mindenféle chat groupokat létrehozni, meg persze kérdezni, mentoring és triage callokat tartani, kikeresni a céges directoryból más teamek elérhetőségeit, stb.
Viszont a helyszínen hallja-látja mindenki, hogy a másik mit csinál, hogyan dolgozik, hogyan kommunikál a kollégáival, főnőkeivel vagy éppen az ügyfelekkel. Csak rápillantva a képernyőre, hogy milyen új toolokat vagy módszereket fedezett fel valaki. Hogy mi a normális munkaterhelés, és milyen keretei vannak a napnak. Hogy nem feltétlenül kell éhen-szomjan lehúzni 8*60 percet, hanem jár a képernyőmentes kávészünet vagy az akár 30-45-60 perces ebédszünet is (csak legyen meg a nettó 8 óra.) Hogy a szomszéd irodában melyik csapat van, mivel foglalkoznak és kihez kell odamenni.
Mondom ezt úgy, hogy 8 éve home office-ból nyomom, és látom mindkét oldal előnyeit-hátrányait. Mondjuk az én helyzetem elég speciális, mert egyedül vagyok ebben a csapatban itt az országban, tehát tényleg halál mindegy, hogy az irodából dolgozom virtuálisan a többiekkel, vagy itthonról.
100% Mondjuk aki nem principal / staff engineer, annak mondhatod, ő csak annyit fog látni az egészből, hogy "egyedül akarok dolgozni, mindenki hagyjon békén." Elég career limiting hozzáállás, de hát ki mit szeretne elérni.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
válasz FireKeeper #26 üzenetére
Nálunk "organikusan", fele-fele arányban osztotta el magát az spanyol iroda, irodába akarni járók és a nomádot (heti max 2 nap iroda) választók között. Ez csapatokra is igaz, mi kb 8-an vagyunk, ebből 3-4-en 4-5 napot mennek irodába.
Tehát simán meg lehet oldani, hogy az tanítson aki amúgy is megy. De tapasztalataim alapján az első hónapban kb training videókat néznek meg shadowing van.
Ha meg otthonról kell segítség, az első úgy is az, hogy Teams, küld el a platformon a projektet amiről beszélsz aztán megnézzük vagy képernyő megosztás.
Van saját Wiki-nk is.Teljesen végezhető kb minden remote-ba.
Itt az opció megadása lenne a legjobb, látod nálunk is a dolgozók fele inkább irodába megy.
De az, hogy a CEO benyögi, nincs erre statisztikánk és kutatásunk hogy növeli a produktivitást, de mi ebben hiszünk, mostantól nomádként heti 2 helyett 3 napot kell jönni, mert csak, na az bicskanyitogató.[ Szerkesztve ]
-
Polllen
nagyúr
válasz FireKeeper #28 üzenetére
Mi teams-n ugyanúgy megbeszéljük az ügyeket, mint személyesen tennénk. Néha írásban, a legtöbbször szóban. Persze ez nálunk a covid előtt is szokszor így volt, mert több országban vannak kollégák, de itthon is több városban vagyunk "szétszórva".
A covid annyi változást hozott, hogy kevesebbet marhulunk az irodában."Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
-
Polllen
nagyúr
válasz FireKeeper #26 üzenetére
A jó betanulás és egymástól tanulás az nem irodai bejárás függő, hanem vállalati kultúra kérdése.
Ha minden normálisan van dokumentálva és a munkatársak segítő szándékuak, pont ugyanúgy fognak segíteni teams-n is, mint élőben tennék. És igen, ez a vállalati kultúra része kell, hogy legyen, különben a másik jóindulatának lesz kiszolgáltava az új belépő, ami nem túl professzionális.Természetesen kell a személyes találkozó is néha, de attól, hogy az irodában ültök, ugyanúg a monitort fogja bámulni mindenki. Betanulás közben a másikét.
"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest