Hirdetés
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- Milyen NAS-t vegyek?
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Crypto Trade
- Mikrotik routerek
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
senior tag
-
törölt tag
válasz BigBlackDog #25093 üzenetére
géppel.Kézivel sosem érsz el hatást.
Telefont probáltadf? -
törölt tag
válasz BigBlackDog #25083 üzenetére
Ceriglass üveg polírozó paszta+Üveg rayon polírozó korong
Carpro oldalról....vannak a youtubon is videok..
-
zolikaDB
veterán
válasz BigBlackDog #25083 üzenetére
Ez engem is erdekelne!
-
senior tag
Hali. Nyári szélvédőmosó:
Ilyen sonaxom van, ma töltöttem fel vele a kocsit, viszont elfogyott.
Ez a sonax és a mostanim közt mi a különbség? Mert árban jó nagy különbség van. Ezek jó szélvédőmosók, igaz? Ezt ajánlották itt nekem tavaly sokan.
Your car, your life ;)
-
-
RBJ
addikt
Azt nem értem, hogy lehet hónapokig nem mosni az autót. Azért a sózás biztos nem használ neki.
Én majd minden hétvégén mosom. Igaz amióta gyerkőc van kicsit ritkább lett.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
BigBlackDog
veterán
Szélvédő karcok eltüntetésere (ablaktörlőlapát által törölt terület), enyhítésére van valami bevált módszer (tehát olyan, ami igazoltan működik )? Nem zavar, de csak-csak feltűnik, hogy nem tökéletes. Kicsit olyan érzésem van, hogy ennek a Hondának jóval érzékenyebb a szélvédője, mint más kocsiknak.
-
MunezXBK
nagyúr
válasz BigBlackDog #25080 üzenetére
Semennyivel, szerintem szarabb is. Imo izé ez is.
Sajna nem, itt ilyet nem szabad.
-
RBJ
addikt
Gyorsan átwax oltam a kocsit. Téli hidegben a sonax brilliant extreme sokkal jobb volt.
Most ilyen jó időben szinte gyorsan szárad meg fele elég letörölgetni.Ubuntu / Realme GT2 / Fitbit charge 6 / Gaggia Classic / Xbox Series S
-
tomi5244
őstag
válasz BigBlackDog #25074 üzenetére
Nagyon jó ötletet adtál! [link]
-
tomi5244
őstag
válasz BigBlackDog #25072 üzenetére
Ékpárna nem rossz, körülnézek ezen a vonalon. Az övterelő kicsit borsos. Anno Auchanban vettem egy sima székpárnát, az tökéletes volt erre a célra, de már elnyűttem, és azóta sem találok ilyet, ilyen tulajdonságokkal.
Köszi!
-
BigBlackDog
veterán
válasz tomi5244 #25071 üzenetére
Nem pont magasító, de az ékpárna és az övterelő is magasít valamennyit. Mindkettővel volt rövidebb távú tapasztalat (nem, nem voltam terhes); az ékpárna azért relatív puhább cucc, valamennyire összenyomódik, a linkelt övterelőnek az eléggé kemény a tartása. Nem tudom mennyire tudtam segíteni, de legfeljebb talán iránymutatónak jó.
[ Szerkesztve ]
-
tomi5244
őstag
Üdv, nem feltétlenül a témához kapcsolódik, de hátha jártas ebben itt valaki. Ülés magasító párnát keresnék. Valami, minőségibb szivacs lenne jó. ~8cm vastagságban. Kismillió párna van a neten, de mindegyik puha, nincs tartásuk. Ha ráül az ember gyakorlatilag besüpped. Találtam ezt a vitapad párnát. Gyakorlatilag ez lenne a megoldás, de többen írják, hogy elég hamar elveszti a tartását. Teleshopos cucc, viszonylag drágán.
Ötlet? Van fehérváron egy gyógyászatis bolt, de ott nem tartanak ilyet
-
z123456789
addikt
-
boogie84
veterán
válasz -cobra- #25052 üzenetére
Alap modellekből Karcher K 2.14 Plus vagy Nilfisk C.100.6-3 Basic?
Néha autómosásra használnám.
Ill az MJJC foam lance kompatibilis a Nilfisk-kel?A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
BRIKLY
veterán
Sziasztok!
Bár nem egészen ez a téma megy a topikban,de azért hátha..
Ajtókárpit "rongy" részét szeretném csinosítani. Cserélni,vagy másikat húzni a meglévőre.
De nem igazán találok megfelelő anyagot hozzá. Tudtok esetleg ötletet adni?Köszi előre is!
-
agent_k
őstag
válasz BigBlackDog #25060 üzenetére
Egyelőre örökre.
-
agent_k
őstag
Sziasztok!
Bezárt a bolt. Ne is keressetek a témában. Köszönöm a megértést!
-
SybenX
őstag
válasz -cobra- #25052 üzenetére
Azt hittem pedig megbízható a Karcher.
Lehet akkor ez lesz a befutó: Bosch AQT 37-13.
A bosch-al van valakinek tapasztalata?Bár a 3 év gari meggyőző, -
-cobra-
aktív tag
válasz SybenX #25051 üzenetére
Nekem van egy ilyen K3 Karcherem, tavaly vettem, nem sokszor használtam (csak kocsimosásra, kizárólag vezetékes vízről) és a héten úgy tűnik hogy megadta magát. Én ezek után nem ajánlom, többet vártam volna tőle, megy vissza gariba.
Viszont van egy Nilfisk C120-am amit 3-4 éve vettem, rengeteget ment már (sokszor még fúrt kútról is: járda, kerítés, terasz, eresz mosás plusz autómosás) és a mai napig tökéletes. Elvileg ugyanazt tudja mint a Karcher, de nekem valahogy a Nilfisk erősebbnek tűnik és hangja is "szebb".[ Szerkesztve ]
-
SybenX
őstag
Sziasztok!
Milyen magasnyomású mosót ajánlotok ami megfelelő lenne alvázmosásra is?
Ezt néztem ki: Kärcher K 3 Car
Ez a típus mennyire ajánlott,megbízható? -
zolikaDB
veterán
Kiterveltem, hogy veszek egy Einhell BT-PO 1100/1E polirgepet, otthonra, magamnak, evi 1-2 hasznalatra.
Van Wolf Medium es Blue Moon lötyim, de kézzel nem ertem el jo eredmenyt vele tavaly.
Kerdesem: milyen koronggal lehetne eredmenyesen felvinni gyurma utan az autora a fenti szereket? Es ezeket honnan erdemes beszerezni? -
törölt tag
válasz BigBlackDog #25045 üzenetére
az csere volt.. de egyébként az alu is kb olyan feket volt
[ Szerkesztve ]
-
zsolt19900
őstag
nos felnifelújításomban annyi az újság (már ha érdekel valakit) 240es vizessel eddig ameddig eljutottunk szépen simára lehet csiszolni a felületet és a nagyobbnak hitt karcok is eltűnnek róla.... ezek után akkor fontos az az epoxy-s anyag, vagy ha sima lett a felület akkor mehet egyből egy alapozó és arra rá a fény és utána a lakk? fényezésre találtam embert aki majd tudja fújni kompresszoros géppel és ez remélem előnyére fog változni a minőséget illetően.... akkor ha van ilyen emberke az alapozót is inkább fújassam fel vele, vagy azt itthon srpay-s megoldással ráfújhatom és csiszoljam vissza 800assal és úgy adjam oda neki festésre? azért is esett fújós emberre a választás, mert akadt a családban pont olyan festék amit ilyen formában lehet felvinni a felületre.... amennyiben jobb a fújós felvitellel történő alapozás akkor milyen alapozót ill. lakkot kevertessek a festékboltban ha ott járok? és kb mennyi kellhet 4db 15ös vw ancora felnihez?
Faragó Szolgáltatóház - Magyarszék - Autóalkatrészek és kiegészítők, Biztosítási alkusz, pénzügyi tanácsadás, számítógép javítás karbantartás, Új műanyag nyílászárók értékesítés, ingatlanközvetítés --HÍVJ VAGY ÍRJ BIZALOMMAL--
-
Mappa
addikt
válasz Formaster #25026 üzenetére
Ez konkrétan tömény APC de hígítottam, majd Wolf-os APC is megküldtem na ez a kombó segített ennyire mint amennyi a képen is látszódik. Viszont előtte undorító barna volt. Ez sem szép de ahhoz képest jobb...
Most hazafele jövet átkentem még egyszer black out-al. Most vadi új mély feketének néz ki, de ez nem fog sokáig tartani egy mosás után
4 kefém van.
homasita Ez semmit nem ér! kb a házinyulam szarját összeseperni, arra jó.Van egy nagyon erős műanyag szálas kefém, talán sonax (drága is volt ) a szövet lábszőnyeget pikpak újjá varázsolja. Na de ezt még gumin nem próbáltam ki, szvsz karcolna a gumiba annyira erős.
ikeas olcsó de mindenre jó kefe
illetve most szereztem egy súroló kefét a pepco-ból kemény 300 Ft de ez a bestbuy ez valami nagyon jó. hasonló kialakítású
hát ennyi
köszi azért de több enerdzsit nem nagyon ölök bele, mert ahogy írtam is ezt a szezont lefutja azt kuka a gumi.
Még talán tömény APC megpróbálom egyszer egy szép napon
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
Formaster
addikt
válasz blizzrd #25037 üzenetére
A legjobb ha 4-be hajtod. Szolidan a cuies is szegélyezett, de sarok nélküli és nem az a műszálas szegély van rajta, mint sok rongyon. A lézervágottak már drágább kategóriásak, azokat inkább polírmestereknek éri meg venni és azok is csak polír közben használják kb. Aranyárban mérik.
[ Szerkesztve ]
-
KisBundi
őstag
Tudtok arra tippeket mondani, hogy a műszerfalról, illetve a küszöb/ajtó műanyag elemeiről mivel tudnám eltüntetni a karcokat vagy legalább kevésbé láthatóvá tenni? Van egy pár műanyagápolóm pl. a Wolf, de ezek mind fénylenek, nekem pedig matt kellene.
-
Formaster
addikt
válasz kelly7 #25027 üzenetére
Az autómosás "művészet". Karcmentes mosás nem létezik, de jelentősen redukálható a felhasznált mikroszálasok minőségével, annak tisztítási és tárolási szokásaival, illetve maga mosási szokásokkal. Pl a tiszta részekről haladsz a koszosabbak felé, 2 vödrös technikát használsz, nem szivaccsal mosol hanem gyapjúval vagy mikroszálas mopszal. Igazából neked kell tudni mit tusz még a mosási technikádon javítani, de azon mindig van mit.
-
modflow
veterán
Ti hogy és mivel mossátok ki a mikroszálas törlőket?
-
kelly7
aktív tag
Sziasztok
Lassan jön a jó idő, ideje rendbe tenni a kocsit. A problémám a következő. Adott egy Focus fekete metál. Menzerna polírt használok saját szivacsával amivel meg is vagyok elégedve. Polír után tavaly használtam Wolf Nano Glaze, Mystery Juice párost. Alapjában véve ezzel is meg vagyok elégedve, főleg az árfekvését figyelembe véve, de pár szigorúan kézi mosás után elő jönnek a mikro karcok, bármennyire is finoman mosom. Agipnál mosom, szerintem a legjobb kézi mosó, samponos mosást nem is használom, mivel a wolfos saját samponjával mosom, aztán mikroszálassal törlöm át. A vízlepergető hatás pár hónapig meg marad, de ezek az apró karcok jobban idegesítenek. Wolf helyett talán ki kellene próbálnom valamilyen kemény viaszt? Pl az itt említett Fusso Coat-ot? Az tartósabb lenne? Illetve mondjatok már valami ötletet, hogy 10 mosás után ne legyen már ennyi mikro karcom. Tudom fos fényezése van a fordnak (is) de ha már annyit fordítok összegben rá mint más egész évben a szervizre szeretném picit élvezni is a látványt.
-
Formaster
addikt
De ez már higított APC volt és ráhigítottál vagy koncentrátum? Probáld meg töménnyel, meg valami erősebb gyökérkefe kellene. Innen már csak 1 level van feljebb, a nemrég linkelt fúrógépbe fogható kefe. A gyári színt a gumiápoló kell visszaadja a végén, persze ez még kissé koszos.
-
Formaster
addikt
-
Mappa
addikt
APC (Frosch) és Wolf univerzális tisztító a koszos/barnás gumi takarítására.
Egyikkel sem jártam sikerrel, valamit szed le róla mert barnás habos koszt öblítek le. Súroltam, hagytam rajta több percig de semmi, ahogy szárad vissza a gumi úgy jön vissza ez a barnás mocskos felület. Aztán nézegettem a gumi gyártási dátumát 2010 elől és 2011 a hátsók. A kocsival (céges) együtt kaptam a téli garnitúrát is (Michelin A4) és szerintem nem nagyon volt ápolva ez idő alatt, simán beleszívódott ez a barnás kosz. Úgyhogy nagy erőfeszítéseket nem hiszem, hogy fogok már próbálni, ahogy bejön a jó idő, megy a kukába.
focvis - Na pont azt a Wolf univerzális tisztítót próbáltam gumira is.
[ Szerkesztve ]
nem kötelező megadni
-
do3om
addikt
Nekem is van 2 igen jó, vennék még de nem találok. Olyanok benne a szálak hogy a kezemhez ragad hozzá, mintha smirgli lenne a bőröm.
A focvis által linkel olcsó szőrös szivacs is van, azonnal szétszakadt! át kellet varrni körbe aztán azóta jó. Ha így jártok ne dobjátok el.
Ha érdekel valami szerelési anyag írj privátot. Eladó Schneider Mágneskapcsoló 18,5kW/38A
-
boogie84
veterán
válasz Norbi696 #25012 üzenetére
Hali, ha van nekik "mézes" kendőjük akkor rendelhetünk együtt. Bent m.helyen frankó van, de nekem annyit nem ér, h lebukjak vele.
Ha nincs akk hol tudnék mézeskendőt venni? Valami ilyesmire gondoltam: mézeskendő
Ezeket a termékeket ismeri vki?
A sütiknek is szükségük van szeretetre.
-
senior tag
Hali!
Sokat került itt tavaly említésre a CarPro Reload. Szeretnék most venni. Felvitelét leírná valaki részletesen? Nem igazán találtam ezzel kapcsolatban infót. Elemenként haladva felfújom és szivacs applikátorral vagy mikroszálassal dolgozzam el körkörös mozdulatokkal, majd ha megszárat letörlöm?
Your car, your life ;)
-
Norbi696
csendes tag
üdv
Győrből valaki nem készül Cuies mirkoszálas kendőket rendelni ?
Csatlakoznék hozzá :-)) -
-
veterán
Otthon nekem elvileg 100 bar nyomású mosóm van, de az csak játékszer (Karcher K2). Ami a benzinkutakon van az is kb. 100 bar, viszont a vízhozama sokkal nagyobb, így sokkal gyorsabb vele dolgozni. Ha lenne, simán küldeném 150 barral, alaposabban leviszi a retket.
Ilyen mosókesztyűt vettünk itt többen is: [link]. Nem tudom, mennyire lesz tartós.
Olyan sampont érdemes venni waxolt autóhoz, amelyiken jelzik, hogy pH-semleges, így tovább megmarad a viasz. Ezeken pontosan feltüntetik az adagolást; meglepően keveset kell belőlük használni. Ami ellenük szól, az az, hogy így kevésbé habzanak, és kevésbé "harapják" a koszt.
Mosás után slaggal érdemes leöblíteni, ha nagynyomásúval öblíted, akkor könnyebben felhabzik a maradék sampon. (Nincs habosító fejem, nem ismerem a használatát, de biztos jó lehet.)
[ Szerkesztve ]
-
i-sti
senior tag
Novum Forum Siculorum
-
-
veterán
Jó pár éve én is lenyúltam apám békebeli autómosó-szivacsát, azzal szeretek a legjobban dolgozni: sok vizet felvesz, szépen habzik, alaposan leszedi a koszfátyolt. Csak csili-villi autóra nem mertem használni a kb. 35 éves szivacsot.
Ajánlatos külön-külön szivacsot használni a kasztnira és a kerékre.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz Motion_Blur #24999 üzenetére
Az én szivacsom tuti nem olyan mert még a öregem kapta ajándékba a kockaladához.
Jó akkor jöhet az űrkori mikroszálas kendő. Thx.
Szent: Acélfelnim van, arra kb minden jó. Még a gyökérkefe is.
#nincsbennetarcsi
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest