Új hozzászólás Aktív témák

  • kuyarashi

    őstag

    válasz popey37 #5953 üzenetére

    Naugye'. :)
    Nem ismerem a gépek felépítését, ezért én arra gondoltam, hogy útban van a DRS, ezért veszik ki. Olvastam is hasonlót, gondolom ez kavart be, mert az biztosan a clear filter volt. A másik, hogy ha ki is veszik, miért ne tennék vissza; szóval a te gondolatodnak sokkal nagyobb köze lehet a valósághoz.
    A poreltávolítás általában állítható. Van, hogy csak bekapcsoláskor, van, hogy ki- és bekapcsoláskor is tisztít a gép, de menüből manuálisan is indítható.

    Azt mondod, hogy a "2 Spectrum Only" szűrőt normál fotózáshoz is lehet használni önmagában? Ez esetben azt nem értem, hogy az 1200 nm-ig enged, az ember pedig durván 390 és 750 nm között érzékel (látható fény) és a DSLR-ekben is ehhez igazítják a gyári szűrőt. A 2 Spectrum Only-val ezt tolják ki 1200-ig, az itthoniakkal pedig csak' ~780-ig. Szóval, szerintem ez ugyanúgy - de valószínűleg még inkább - agyonvágja a nappali, földi' képeket (már, ha például szülinapi fotózás a cél). Emiatt azt feltételezem, hogy ehhez is kell clip szűrő általános fotózáshoz, de valószínű, hogy a szokványos nem elég, mert kb. 750 - 1200-as kell.

    Az UHC a látható fényből szerintem pont azt a narancsos színt vágja le, amire hivatott (pl.: utcai lámpák).
    Igazából az ilyen jellegű (asztro) átalakítások esetében kicsit félrevezető lehet a "szűrő" elnevezés, hisz mindenki az alapfelálláshoz viszonyít, ami a gyári mondjuk 390 - 750 nm-t jelenti. Ehhez képest egy átalakított kamera épp, hogy jóval többet enged be, tehát tágítja az áteresztést, nem szűri. (A teljes elektromágneses sugárzásból nyilván levág, kiszűr, de a gyárihoz képest növel.)

    Most találtam meg Spencer oldalán az egyes filterek tömör leírását. Ezek alapján nekem a full spektrum kellene. A kérdés, hogy ilyenkor monokróm képet kapok-e.
    Ebből az írásból az is kiderül, hogy a Full Spectrum megegyezik a Clear Filterrel (ezért használnak "/" jelet), a kettő egy és ugyanaz. Ennek az a lényege, hogy gyakorlatilag nincs szűrés, nincs szűrő, így a szenzorig mindennemű elektromágneses sugárzás beérkezik. Azt mondjuk nem tudom, hogy a szűrő helyére mit tesznek. Lehet egy optikai üveglapot?
    Az ehhez hasonló módosítások során az élesség lehet máshol lesz. Ezt gondolom korrigálni kell. Illetve kérdésem, hogy mely esetekben van ilyen jellegű korrekcióra.

    Azt pedig továbbra sem értem, hogy ha a H-Alfa a 656 nm-t jelenti, akkor azt a gyári gép hogyhogy nem rögzíti. Egy átalakítatlan tükörreflexes gép kb. milyen hullámhossz-tartományban rögzít?

    [ Szerkesztve ]

    iNEO DSGN • (csillagászati maszkok, alkalmi faldekorációk, exkluzív termékek) • https://ineodsgn.hu/

Új hozzászólás Aktív témák