Új hozzászólás Aktív témák

  • TKL

    tag

    válasz Matska #4990 üzenetére

    Mások tudnak 200mm-es obival 3 percet is ezzel a mechanikával állítólag... Majd nemsokára kivágok egy hatalmas diófát mert beteg, és a törzsét kb 2m magasságig meg akarom hagyni építeni rá (majdnani gyereknek kis faházat, vagy apának csillagdát :DD ), arra megpróbálom majd felfixálni a mechanikát, attól stabilabb állványom sosem lesz :) Akkor kiderült megy e a 3 perc...

    Próbáltam a súlyt, de rosszabb igazából, mert ha kicsit is fúj a szél belekap, és annyi. Nehéz tele ide v oda, most az ellensúlyt sem raktam fel és úgy tűnik ennyi terheléshez még nem is kell. Apósom dolgozgat még nekem egy acél állványon, arra is kíváncsi leszek.

    Szívem szerint vennék egy 72/420 SkyWatcher Evostar ED-APO-t vagy egy Lacerta 72/432 ED apo-t, de csak akkor ha megbizonyosodtam róla, hogy mondjuk egy ilyen 200as obival valóban ki tudok hozni 2-3 percet. Bár ezekkel akkor sem menne több 1 percnél, vagy annyi sem ezzel a mechanikával, az meg kevés. Viszont másik obira nem akarok költeni, innentől csak jobb mechanika és távcső.

    Láttam már szép képeket ezzel az obival amúgy, szóval a hiba bennem van egyelőre :)

Új hozzászólás Aktív témák