Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
czanga
őstag
válasz thyeby #44867 üzenetére
Kockáztattam. Nem csiszoltam le teljesen, majd alapos por és zsírtalanítás után kapott két réteget ebből a Milesi cuccból. Amennyiben tartós lesz, akkor "örülünk Vincent ?!", de ha nem, akkor tanuló "pénz" (idő) lett, és kezdem elölről jobb időjárási körülmények közt jövőre.
-
czanga
őstag
Nem szépségre megyünk, csak némi "felujítás" a cél, egy kis rendbehozal.
Szerintem akkor az lesz, ha te is, (ti is) és @thyeby is jó ötletnek gondolja, akkor nem csiszolgatom tovább. A festék már fel van csiszolva (nincs eltűntetve), holnap még egyszer portalanítom just in case, aztán pedig a fentebb említett (elsőt keresztbe másodikat hosszába) módszerrel felkenem.
BTW: Nagyon köszönöm mindenkinek aki ennyire segítőkész volt! Ezért jó a PH Community.
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Köszönöm, köszönöm, és köszönöm!
Akkor az lesz, hogy holnap lekapjuk, rezgő csiszolóval amennyire csak lehetséges, megszabadulok a festéstől, és felkenem megfelelő portalanítás után, száradási időkkel 3 rétegben a ma vett vékony lazúrt.
Jó lesz ez a lazúr az ajtóra? Milesi XTG 619
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
-
czanga
őstag
válasz kavalkád #44783 üzenetére
Remek. Akkor elb*sztam egy komplett napot ezzel, és még csak fel se vihetek egy réteget sem, mert felesleges lenne.
Abban segíts még kérlek, hogy erkély ajtóra értelmeset adott mikor ezt a terméket adta, vagy vastag lazúr kellene? (Mert ha nem akkor visszaviszem, és valahol máshol veszek vastag lazúrt ha az felvihető jelen állapotban, vagy nem tudom..)
[ Szerkesztve ]
-
czanga
őstag
Én se sajnos, épp ez a baj.
Vékonylazúrt legtöbb márkánál, weboldalon nem mérettartó fa dolgokhoz ajánlják, a vastagot pedig mérettartóhoz, így pl ajtók, ablakok, stb.
A milesi oldalán ennél vékonylazúrnál pedig fel van sorolva a kerítéstől kezdve az ajtóig minden.
Nem tudom mit vennék helyette, itt erről a márkáról jókat írnak, úgy olvastam.
Fő kérdés az, hogy ér e valamit, ha nem pőre fa felületre lesz kenve, hanem felületkezeltre amit azért alaposan átcsiszoltam elötte, és portalanítottam végül. (nem fáig, csak a felületét)
-
czanga
őstag
Sziasztok.
Segítséget szeretnék kérni, mert úgy érzem a helyi festékboltos kissé átejtett. Lazúrokhoz sajnos nem értek, nincs elég tapasztalatom.
Régi SOFA erkélyajtó külső felét szeretném felújítani kicsit. ez gyárilag beeresztett ajtó, gondolom ezekre vastag lazúr került a gyárban, de ez csak tipp. Próbáltam felcsiszolni mután levettük a keretről, és akkor tűnt fel milyen vaskos réteg ez.
Elmondtam ezt a közeli kis, maszek üzletben amiről jókat lehet olvasni, és megkérdeztem mit ajánlana, mivel kenjem le ezután.
Milesi XTG 619-est adott (3800 Ft volt egy liter), és már csak később esett le, hogy ez egy víz alapú, viaszos vékony lazúr.
A csavar ott jön, hogy ez sok helyen nem tudna majd a pőre fával érintkezni, csak a megcsiszolt felületkezeléssel, szóval tartok tőle, hogy minden lesz csak hatékony nem. A neten pedig mindenhol azt olvastam, hogy amúgy nyílászárókra vastag lazúr a jobb.
Mit gondoltok, jól érzem, vagy feleslegesen aggódok, kenjem fel? (ugyanakkor nem messze van egy OBI, ha ezt visszaviszem legközelebb oda mennék ilyen esetben)
Új hozzászólás Aktív témák
- Polgári repülőgép-szimulátorok
- Kés topik
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Elder Scrolls IV - Oblivion - Olvasd el az összefoglalót, mielőtt írsz!
- Ingatlanos topic!
- Nubia Flip 5G - kagylót, jó áron
- Xbox Series X|S
- E-book olvasók
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest