Új hozzászólás Aktív témák

  • pacman_123

    tag

    válasz thyeby #45910 üzenetére

    "Egy reújramegélezett élezhetetlennel nem az lesz az eredmény, hogy beállítod 20 vastagságra, és kijön 20,3? :F"

    Ha jól értem amit értek: én sosem a vastagoló skálán állítom a vastagságot. Illetve de, "nagyjából". Ha nagyon pontos vastagságra van szükségem - tolómérő :) Mondjuk ilyenre meg nem volt (még) túl gyakran szükségem.

    Itt leírtam az első tapasztalatot, nem másolnám be. A lényeg: a vékony ("eldobható", "élezhetetlen") gyalukésnél nagyon oda kell figyelni a csavarok megszorításánál. Ahogy Bari is írta korábban, jó lenne valami terheléselosztó lapot beleapplikálni, illetve megoldás lehet még a sűrűbb csavarozás. Plusz a fém menet -> én a fába vágtam M6-os menetet. Azért abba az M6-os hatlapfejű elég passzosan tekeredik be. Így nehéz eltalálni az éppen megfelelő szorítóerőt. De a fém menet (beüthető körmös anya) meg a kevés anyag okán (nem túl vastag anyag marad a bevágások után) nem biztos hogy úgy lenne beüthető hogy ne repedjen el a fából készült segéd. Esetleg betekerhető fém menet - de olyanom meg nem volt otthon mikor az egészbe belekezdtem.
    .
    A vastag, élezhető gyalukésnél ez a probléma nem lesz akkora (szerintem), de erről - ahogy írtam korábban - még nincs konkrét tapasztalat.

    [ Szerkesztve ]

    Hobbista fanyűvő - https://tinyurl.com/AndrasPazar - https://www.youtube.com/@AndrasPazar

Új hozzászólás Aktív témák