- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
ASUS RT-AC87U
Kétsávos, Wireless-AC2400 gigabites útválasztó
Kereskedelmi forgalomba hozatal kezdete: 2014
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #2249 üzenetére
szerk:
Most kezdem megérteni, ez 85KBps (nem kbps).
Megint volt egy mondatom, ahol nem tettem írásjelet a mondat végére -
ArthurShelby
addikt
Mostanában kicsit jobban seed-eltem. Nem töltök fel sokkal kb olyan 85-100kbps elvileg, de így is gyűlnek a gigabájtok (2 hét alatt 67). Viszont már nem előszörre tapasztalom, hogy a downloadmaster egyszer csak nem elérhető (nem tudom elérni, és nincs seed-em se), status szerint kevesebb ram-ot is használ a router, viszont a nas-ként elérem (szóval tudok róla pl filmet nézni). Ezt igazából úgy orvoslom, hogy elindítok a routeren egy diagnosztikai lemezellenőrzést (és ilyenkor leválasztja majd visszacsatolja így újra jó lesz). Ez mitől lehet, elfogy a ram, és leállítja? Egyáltalán mi itt a korlátozó tényező (ram, cpu), bár inkább a letöltés fekteti meg a routert
Elfelejtettem ?-t tenni anno a mondat végére: "Számít a torrent mérete (20MB vs 70GB)" (a nagyobb jobban igénybe vesz a hw-t?)
-
LSL1337
őstag
pár hete tettem fel a 380-as merlin-t, és azóta nagyon furcsa a port forward.
hasonlóval találkozott más is?
kívülről akár 30-40mp, mire életre kel az egész, addig nem tud kapcsolódni
pl plex vagy ts szerverre az első csatlakozás nagyon lassú
lehet nem a port forward, de létlem, hogy a DNS server lenne ilyen lassú.
esetleg bármi ötlet ami ilyesmit produkál?cserébe végre tud NATolni 110MB-ot WAN to LAN stabilan a router. Ez a 2-3 éves alap fw-vel nem ment.
Jah és az 5Ghz sehogy sem akar működni, se a régi, se az uj frmware-n. ezzel a problémával is egyedül vagyok?
-
gyula38
tag
válasz
adamsz82 #2242 üzenetére
Nálunk, a házban FTTB van, tehát UTP kábel jön be lakásba, úgyhogy az optika hibája kizárt. Az ígéretek szerint talán, majd egyszer...
Már feladtam a próbálkozást, szerintem nem nálam van a gond. Régebben többször volt Digi részről probléma, úgy érzem, megint ott van valami gebasz... Szerzek valahonnan egy alkalmas gépet, gigás hálókártyával és a bejövő kábelen fogom megnézni a sebességet.
-
válasz
ArthurShelby #2244 üzenetére
Az lehet, hogy meg van határozva egy maximális mennyiség, azt nem tudom pontosan. Letöltésnél én rá szoktam ereszteni max 5-10 darabot is, seedelni viszont több tízet szoktam. A régebbieket már nem viszik annyira. Illetve én a viszonylag kis netemmel nehezen is tudok érvényesülni.
-
atees
őstag
válasz
ArthurShelby #2244 üzenetére
Azt tudom h a hdd nem 100%-os, jellemzoen akkor all le amikor megy a tvn vmi film rola es bekapcsolom a laptopot az meg ugye halozati meghajtot akarja csatolni de nem tudja mert jelszavas es ilyenkor a hdd leall vagy ujraindul, azt akarom vhogy megtudni, hogy a router nem birja vagy a hdd. Kb 5 torrent megy rajta, meg 300giga cucc van rajta.
-
ArthurShelby
addikt
Nézd meg, hogy a kábel nincs-e megtörve. Nálam így ment tropára a hdd (sok le-fel csatlakozás), szerintem nézd meg hds-nel.
Nálam is ezt csinálta a régi hdd-vel (ami tropára ment), az újjal tökéletesen működik.Más: Download mastert használok (azért nem transmissiont, mert ahhoz át kéne fromáznom ntfs-ről és ehhez túl sok anyag van rajta (2TB).
Hány torrentet lehet egyszerre futtatni (mert ugye elvileg túl soknál már behal)? Számít a torrent mérete (20MB vs 70GB) -
atees
őstag
Sziasztok! A routerrel kapcsolt hdd néha néha levállik. A rendszernaplóban semmit nem találok, azt szeretném kideríteni, hogy a router dobja el, vagy a hdd szarakodik. Gyári fw van fent. Kitudom ezt valahogy deríteni ?
-
adamsz82
tag
válasz
gyula38 #2236 üzenetére
Simán lehet gond a bejövő optikával.. nagyon érzékeny megoldás és könnyen sérül is.
Elég, ha nem megfelelően tisztítják és vágják az optika szálat, úgy nyomják rá a gyorscsatit, már csökken is a sebesség a mikrobarázdák, repedések miatt. (pláne, ha a bekötést gyorstalpalót elvégzett villanyász, vagy kőművesből átképzett alvállalkozó végzi, mindenféle szakértelem és pl. létra nélkül..)
Lakossági felhasználásra nem tartom jó ötletnek, a gigás UTP könnyebben kezelhető, vezethető és kevesebb a hibalehetőség. -
RaiZka
tag
válasz
Gubek-Einste #2240 üzenetére
köszi, csinálok 2 screenshotot a beállításokról és utána megírom a dolgokat
-
RaiZka
tag
Köszönöm a gyors választ
Igen, ha belső hálóról nézem a hivatalos asus ios appal akkor elérem. Ahogy kimegyek mobilnetre majd vpnre már nem megy az app DDNS connection failure hivatkozva. Push LAN to clients be volt kapcsolva eddig is. Ellenben böngészőben simán megy a dolog, szóval majd azt használom a jövőben. Ha jól sejtem, az app az "Enable Web Access from WAN"-t használhatja szintén a kívülről történő eléréshez.. (amit viszont pont tiltani szeretnék..)
Most már csak az őskövület tp-link routeremet kéne belőni wireless bridge módba, hogy a kertet is beszórja a 87u
. Elvileg megcsináltam, dhcp is off-ra rakva mégis 192.168.1.1 esetén a tplink admin felülete jön be, de ez már off
-
Az ASUS app otthon, közvetlen a routerre csatlakozva, a 192.168.1.1-es címmel működik? Ha igen, akkor ha külső hálózatból csatlakozol OpenVPN-nen keresztül, és engedélyezve van a Push LAN to clients opció, akkor ugyanúgy működnie kell. Sőt, a teló böngészőjébe is beírhatod ezt az IP címet, és akkor ott is be tudsz jelentkezni a webes felületre.
-
RaiZka
tag
Elárulnád kérlek, hogy hogyan lőtted be úgy a routert, hogy csak vpn-ről legyen elérhető? A VPN-es korábbi screenshotodat megnéztem már
Ha No-ra rakom a Enable Web Access from WAN opciót akkor VPN-nel ugyan tudok csatlakozni de az ASUS app a telefonon már DDNS failt ad és így nem tudom piszkálgatni.
-
válasz
gyula38 #2234 üzenetére
Olvasd át ezt, annak idején én is nézegettem. Látatlanban tényleg kicsit nehéz megmondani a tutit. Pl. ha aktív a Protected Management Frames (Védett kezelési keretek), mert olyan jól hangzik, hogy bekapcsolja az ember, akkor az is erősen visszafogja a WiFi sebességét.
-
Manka76
senior tag
válasz
gyula38 #2231 üzenetére
Akkor az van hogy................
Hát sajnos fingom sincs, így látatlanban meg pláne.
Neked is azt tudom ajánlani ha pesti vagy akkor megnézhetjük akár nálam akár nálad, kettő fórumtársnak már sikerült megoldani a problémát. Annyiból lenne jobb nála mert itt működik minden és ha be illesszük az enyém helyére akkor látjuk hogy hol lesz a hiba. -
gyula38
tag
Az 5 GHz beállításairól egy hasonló képecske esetleg?
Nekem auto mód, 80 Mhz.
-
gyula38
tag
Esetleg valami speckó beállítási trükk?
AIProtection kikapcsolása?
-
gyula38
tag
A teló hálózati információjában a vonalsebesség 650 Mb/s . Akkor ez valami helyi gebasz lesz?
-
gyula38
tag
Azt sajna nem tudom, mivel a laptopom csak 100-as hálókártyával rendelkezik...
Egy TENDA AC 1300-as usb adapterrel próbálkozom wifin,amit átállítottam csak 5GHz-re, ac üzemmódra, a beépített adapter az 2,4 GHz-es ill. a Sony telómon. Annak 600-as a wifije elméletileg. Na, az utóbbi képekből látom, le vagyok maradva...
Lehetséges, hogy már a bejövő sincs meg az ígért sávszéllel?
-
adamsz82
tag
Vezetékkel 960, honor 8as mobilon 252/204mbps 5ghzs wifin.
-
gyula38
tag
Jó vétel volt, ennyiért. Most már csak egy gyorsabb wifit szeretnék elérni, ez ügyben még mindig várom a tanácsaitokat. Gyakorlatilag ugyanazt produkálja a router mindkét frekvencián, én azt hittem, az 5 GHz-en ha nem is a max. sávszélt, de azért az 1000/200-ból legalább 300-400-as letöltési meglesz, ehelyett 100/100. Másnak mennyivel megy a Digi gigás net vifin keresztül?
-
gyula38
tag
A távelérést sikeresen megoldottam. Banális probléma volt, amire nem gondoltam... A régi DDNS címen nem engedett valamiért regisztrálni, így még egyszer kellett, egy szám plusz és minden megjavult.
Kipróbáltam az ftp fálátvitelt, kb. 12-15 Mb-el ment, oda-vissza, a T. Commander szerint. A wifi átvitellel még nem vagyok elégedett, viszont az 5 GHz-en jobb a jelerősség, még az utolsó szobában is, pedig panel...
-
gyula38
tag
válasz
ArthurShelby #2208 üzenetére
Media Markt, fekete péntek, 44990...
-
csucsreg
tag
válasz
ArthurShelby #2208 üzenetére
Iponnál 51500ért vettem.
-
gyula38
tag
Közben kinyomoztam a CTF témát, auto állapotban, engedélyezve van. QOS pedig kikiapcsolva, ahogy a nagykönyvben meg van írva...
Ez a wifi sebességet is befolyásolja?
-
válasz
gyula38 #2207 üzenetére
A LAN -> Switch Control alatt tudod csekkolni, a NAT-gyorsításnál írja, hogy engedélyezve van-e. Lényegében a NAT-olás gyorsítását hivatott végezni, anélkül sokkal többet dolgozna a proci és erősen visszaesne a sebesség. De egy-két funkcióval inkompatibilis, és azok engedélyezésével automatikusan letiltódik. Így érdemes figyelni rá.
A WiFi áteresztőképességét próbáld meg nem csak internetes sebességteszttel csekkolni. Aktiváld pl. az FTP szervert (ne a Samba-t mert az lassabb), majd az USB 3.0-ás HDD-re és arról próbálj meg másolni (valami nagyobb fájlt). Csak ne felejtsd el kikapcsolni az interferenciacsökkentést, mert ha vissza van léptetve az USB-s kapcsolat 2.0-ra, akkor az lesz a korlátozó tényező. -
ArthurShelby
addikt
válasz
Pistivi #2202 üzenetére
Anno jó volt (mikor a tv tetején volt a router). Egyébként sokat van bekapcsolva a laptop és általában csak készenléti módba teszem, szóval lehet hogy "nem tud rendesen pihenni".
De tényleg nincs közel a 2 eszköz egymáshoz, csak furcsa, hogy 200Mbps-t mérek és közben néha random laggok bejönnek a ping miatt (valamikor meg fél óráig okés).Egyéb: Hogy hogy most ennyi mindenki vett ilyen routert, nagyot esett az ára?
-
adamsz82
tag
Sziasztok!
Vásároltam egy AC87U routert, a digit pár napja kötötték be és beüzemeltem a routerrel.
Amit viszont tapasztalok, hogy dobálja a netet, vagy a (pppoe kapcsolatot).
Az IPv6 nincs engedélyezve.
Van tippetek mi lehet a gond, mi segíthetne?
(a legfrissebb gyári fw-t is feltettem, hátha ezzel nem dobál, de nem hozott eredményt)(közvetlenül számítógépről - utp-n pppoe-n felcsattanva stabil és nem dobál, tehát nem a digi eszközben - szolgáltatásban lesz sajnos a gond)
Köszi
Gábor
-
válasz
gyula38 #2203 üzenetére
Gigabites nethez kell a CTF, azt csekkold, hogy aktív-e. A WiFi kapcsolatnál nézd meg azt is, hogy mekkora a link sebesség, a 2x2-es AC az 867 Mbps. Azzal olyan max 50 MiB/s érhető el a gyakorlatban (400 Mbps). A MU-MIMO engedélyezése okozhat anomáliákat, szóval ha aktiváltad, akkor próbáld ki kikapcsolt állapotban is.
Biztos ami tuti csekkold le, hogy amit a router kiír WAN címnek, az egyezik-e azzal amit itt mutat. Ha igen, akkor van saját publikus IP címed, így az valóban nem okozhat problémát akkor sem ha a netről kapcsolódni kívánt eszköz NAT-olt.
Én egyébként azt tudom javasolni, hogy biztonsági okokból VPN-nen kívül mást ne engedj ki a netre. Azzal megpróbálhatod tesztelni is a kapcsolatot. -
gyula38
tag
Üdv a szakértőknek! Tegnap vásároltam egy RT-AC87U routert, lecseréltem az RT-N18-ast, bízva egy jóval gyorsabb sebességű hálózatban. Gigás Digi netem van egy hónapja, gondoltam, ez a router majd hasít, de nem... Az 5 GHz tartományban gyakorlatilag senki sincs rajtam kívül és mégis csak 100/100 a sebesség, ami a túlzsúfolt 2,4 GHz-en is megvan. A kliens eszközök egy Sony Xperia XZ Premium ill. egy Tenda AC1300 Dual Band USB adapter. A másik szomorúságom, hogy kívülről nem tudom elérni a routert, ill. a két USB aljzatára csatlakoztatott eszközöket. A Digi netem publikus ip címen van, a natolást már megszüntették jó két héttel ezelőtt, az N18-al működött is. Minden engedélyezve van, ami ehhez kellene. Na szóval, ezekhez a gondokhoz kérnék szaktanácsot!
Köszönöm!
-
Pistivi
tag
válasz
ArthurShelby #2201 üzenetére
és ha a alaptop a gyenge pont?
-
ArthurShelby
addikt
Azt nem bírom megérteni, hogy ha ilyen jó a wifi viszonylag távol is, akkor miért van egy-két kósza ping megakadás játékoknál (kb percenként/félpercenként/5percenként egyszer)
. Közelebb menve a routerhez már megszűnik a probléma.
Megpróbálom még jobban elhelyezni a routert. Mikor még képcsöves tv-nk volt nem volt semmi baj: feltettem a routert a tetejére és csodálatos volt a jel. Most a lapos tv meg árnyékol és fogalmam sincs hova tegyem a routert. (5GHz, a laptop nem lát más 5GHz-s wifit)
Igazából azon agyalok, hogy ha esetleg a tv távtartóra fölapplikálnám a routert, hogy akkor hátha jó lenne a jel, hogy akkor kevesebbet árnyékol a tv, hogy magasabban van a router). Most a szekrény tetején van fönt a sarokban de az nem a legjobb (sarok, és még a plafon is közel, kábelek...), előtte meg a tv mögött lent szintén nem nyerő
A nappali (ahol a tv van) a lakás közepe.Nálatok hol van a router a lakásban? (hátha kapok valami tuti tippet)
Új hozzászólás Aktív témák
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,24 hónap garanciával
- Samsung Galaxy Note 20 Ultra 5G 256GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Beszámítás! Lenovo Thinkpad T495 üzleti notebook - R7 Pro 3700U 32GB RAM 512GB SSD Radeon Vega 10 W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, EliteDesk 800 G3 i3-6100T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 9600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- LG 45GR95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest