Hirdetés
- Crypto Trade
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Mesterséges intelligencia topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Sweet.tv - internetes TV
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
-
IT café
ASUS routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
sinick
senior tag
válasz Intruder2k5 #11451 üzenetére
Ijj, de ...
Bekapcsoltam a Game Boost-ot (az meg a QoS-t), mert van kb. 10 (max 20) vezetéknélküli és 2 (max 5 ) vezetékes eszköz rajta. Prioritást adtam 4 vezetéknélküli és 1 vezetékes eszköznek. Pont a World of Tanks Blitz miatt, mert telefonon néha, de zavaróan csomagvesztés volt.
Ha kikapcsolom a Game Boostot (az meg a QoS-t), akkor minden oké, a sebesség 950 Mbps körül van. De inkább visszakapcsoltam.
Esetleg tudsz ajánlat adni finomhangolásra. Ld. képernyőképek! Én csak annyit csináltam, hogy Game Boost be és hozzáadogattam pár eszközt. [kép] [kép] [kép]
Köszi, sinick
(Szerk: Javítok, 6 eszköz lett hozzáadva!)
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Digi 1000-es netem egy ASUS AC65P mögött (ONT bridge módban!) kb. egy éve 280-320 Mbps a letöltési sebességem. Feltöltés ugyanennyi. Ping 4-5 ms. Annyira nem izgatott, de pár napja valamiért bejelentettem és ma kijött a Digi.
Az eredmény az lett, hogy ONT-t cseréltek (5 éves Huawei-t azt hiszem ZTE-re), mert eldobálja a kapcsolatot (?) mert látják a logban, hogy gyakran van ki- és bejelentkezés (?). Én ebből semmit nem veszek észre, pedig elég sokat tolom csomagvesztésre érzékeny játékokkal (pl. World of Tanks Blitz).
Az új eszközzel az eredmény ugyanaz. Ha a routert kihagyom és az ONT router módban van, akkor a számítógépen PPPoE kapcsolaton keresztül kb. 7-800 Mbps a sebesség.
Na most mi van?
Köszi, sinick
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Tegnap láttam, hogy AC65P-re kijött júniusban a 3.0.0.4.382.52272 gyári firmware. Visszaolvastam pár hozzászólást és látom, hogy egykét dolgot javítottak illetve bekerült a game mód. Azt is olvastam, van akinek wifi gondja volt vele.
Kérdésem az a szakiktól, hogy ez a firmware kritikus vagy ajánlott frissítés-e?
Egy házi rendszeren van két AC65P, egy router és egy AP-ként, azon 5 LAN eszköz és vagy 20 wifi eszköz. Fél éve megy gond nélkül, újraindítani sosem kellett, csak max. ha valamiért áramtalanítani kellett. Ha nem muszáj, akkor nem frissítek, de ha kell, akkor igen.
Köszi: sinick
-
sinick
senior tag
Sziasztok. Eredeti 4604-es hozzászólásomban írtam, hogy az új ac65p-vel a médialejátszóm fél óra után lefagy, ha Win10 megosztásról játszok le filmeket. A megoldás az lett, hogy a Win10 eszközkezelőben kikapcsoltam a hálókártya energiagazdálkodását. Így most OK. (Írtam azt is, hogy a régi routerrel ezt nem csinálta. Szerintem a régi néha rá vagy mashogy füttyentett minden kliensre és azok hálókártyái sosem mentek el alvóba. De az is lehet, hogy időközben valamelyik windows vagy driverfrissítés máshogy kezeli ezt. X-akta!)
-
sinick
senior tag
válasz MaCS_70 #4595 üzenetére
Szia! Nem olvastam vissza, csak megakadt a szemem a postodon...
Nekem 65P-m van. Kettő is, egy routerként és egy AP-ként. Nálam is van film lejátszási hiba, ha vezetékes 100-as hálón, számítógépről, Win10Pro-s fájlmegosztásról játszok le filmeket egy dedikált médalejátszóval (Mede8er X1000, SMB 1.0 protokoll, mert a lejátszó már nem ismeri a 2-est.)
A jelenség az, hogy valahol 30 és 60 perc között van egy jópár másodpercnyi fagyás, majd kilép a filmből a médialejátszó. Ezután a filmet elindítom, folytatás és megy tovább. Ha a film pl. 3 órás, akkor a maradék időben már nem jelentkezik a probléma.
Azért fogom a routerre, mert az előtte használt 1043 V3-as tp-linkkel sosem csinált ilyet. Arra sem fognám, hogy valami más meghibásodott, mert routercsere másnapján már előjött a hiba és azóta következetesen előjön. Firmware frissítés nem volt, mert eleve frissel kaptam. Hacsak nem olyan hiba van, hogy valami olyan hálózati adatforgalom van, amit a médialejátszó nem szeret, de ez nekem már bolygó együttállás kategória.
Ui.: Még egy gondom van velük. A barangoló mód nálam nem jó semmire. Ha be van kapcsolva, akkor csomagvesztés van. Kikapcsoltam, azóta nincs gond, így is úgy is vált a kliens. Persze, az is lehet, hogy az alapértelmezett jelszint határ málam nem jó, de nincs kedvem próbálgatni.
-
sinick
senior tag
válasz Gubek-Einste #3976 üzenetére
Szia! Mértem egyet Wifi Analyzerrel, Ld. képek, piros téglalapok, router1 és router2. Köszi!
-
sinick
senior tag
Szia! Beszélgettünk már, előzmény itt: [3877] és előzője.
A két router közötti barangoló mód nálam nem jó valamiért. Általában a router2-őn vagyok és az elmúlt öt napban volt párszor kb. naponta kétszer, de akkor kitartón 1 órán keresztül 2-10 percenként, hogy a router2 jelerősség gyengeségre hivatkozva diszkonnektálta az eszközt, majd persze újra konnektált az eszköz. Két telón néztem, a jelerősség maximális volt mindkét eszközön a telefonok saját ikonja szerint (mélyebben nem néztem). A router2 tőlem 3 méterre van és egy légtérben, a router1 meg vagy 15. Sokszor van olyan, hogy a router1 jelerőssége is maximális, de az ugrál, ezért is vettem második routert.
Tegnap kikapcsoltam a barangoló módot, azóta a router log-ba nem volt ilyen naplózva, pedig hajtottam jópár órát (*). Két kérdésem lenne:
1. Lehet, hogy nem is kell nekem a barangoló mód? (Egyelőre nem zavaró, hogy nincs bekapcsolva. Így is vált az eszköz, ha kell.)
2. Ha kell, akkor a barangoló mód jelerősséggel kell játszani? Hogyan ellenőrizzem és hogyan állapítsak meg optimális értéket? (Szerintem az a baj, hogy sokszor nincs akkor jelszint különbség.)(* Telón World of Tanks Blitz alatt jól lehet tesztelni, mer az nyűgös a hálózati hibákra, ráadásul folyamatosan jelzi a pinget és packet loss-t. Ping általában mindig jó volt, csak packet loss volt. Ha problémás volt az újrakonnekt, akkor a ping is elszáll, de ez volt kevesebb esetben.)
[ Szerkesztve ]
-
sinick
senior tag
Sziasztok! AC65P-n ugye van olyan opció, hogy a WDS gomb megnyomásával kapcsolja ki a kék állapot LED-eket. Viszont, ha beállításokban változtatok valami és újraindul a router, akkor ugye visszakapcsolnak a LED-ek. Kérdésem az, hogy beállíthat fixre, hogy kikapcsolt legyen a LED? (Szerintem, nem. Mostanában a WIFI-t finomhangolom és ha jól látom, akkor minden fülön, illetve 2.4-es vagy 5 Ghz-es lapok alkalmaz gombjára újraindul a router. Nyilván ez nem lesz probléma pár nap múlva. Csak gondoltam rákérdezek, mert elég légtornász helyen van.)
-
sinick
senior tag
válasz Gubek-Einste #3877 üzenetére
OK, köszi! A fehérlista szívás, mehet a sok kopipaszte (router1 konfig mentés, majd router2 betöltést inkább hanyagolnám).
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Beüzemeltem egy AC65P (router1) mellé egy másikat AP-ként (router2). Amit eddig tettem:
a) router1 lan1 portja össze lett kötve router2 wan portjával
b) router1-en lan dhcp címfoglalás router2 mac alapján
c) router2-őn AP autó mód
d) router2-őn wifi általánost ugyanarra állítottam, mint router1-en (n only, fix. 40mhz, 13ch)
e) router1-en wifi prof panelen barangolás be
f) router2-őn wifi prof panelen barangolás beKérdéseim:
1. Fenti pontok jók?
2. Még valami?
3. A router1-en wifi 2.4ghz mac fehérlista van, ezt tudja kezelni valahogy a router2? (Mintha a wifi wds panel ilyesmit is kezelne, de erre nem sikerült rájönnöm)
4. A router1-en wifi 2.4ghz mac fehérlistát át lehet klónozni 5ghz max fehérlistába? VAgy van beállítás, hogy mindkettőre egy listát kezeljen?Egyenlőre ennyi, köszi: sinick
-
sinick
senior tag
válasz Gubek-Einste #3553 üzenetére
OK, köszi! Nem kell, hogy automatán váltson. Elég, ha kézi le/felkapcsolással odavált. Ha meg mégsem működik megfelelően, akkor lesz két SSID.
-
sinick
senior tag
válasz Gubek-Einste #3544 üzenetére
Köszönöm! Külön SSID miért kell?
-
sinick
senior tag
Sziasztok!
Itthon, a digis gigabitet egy ASUS RT-AC65P ROUTER szolgálja ki, amit a ház másik végében egy gigabites TP-LINK SWITCH oszt tovább. A ház másik végében éppenhogy nem elég a wi-fi.
Ha a tp-linket lecserélem egy AC65P-re, ami AP-két funkcionál, akkor az jó lehet? Két AC65P gondmentesen működik egymás mellett?
(Csináltam már ilyet TP-Link 1043NDv3 és 841NDv5 routerekkel, azzal nem volt gond. Azonos SSID-n volt mindkettő, szépen működött. A gond az volt, hogy a 1043 nem bírta szuflával.)
Új hozzászólás Aktív témák
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Cybertruck Taipeiben
- OLED TV topic
- Ezekben a változatokban lesz elérhető a OnePlus 13 Kínán kívül
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Eufy X10 Omni - lát, de nem néz
- Apple asztali gépek
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- War Thunder - MMO Combat Game
- Crypto Trade
- További aktív témák...
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
- GIGABYTE Nvidia Geforce GTX 1080 TI Aorus
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest