Hirdetés
-
IT café
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz BTminishop #5802 üzenetére
Simán is össze tudod válogatni, ha rászánod az időt az ALI-ról, annyi előnye is van, ha te válogatod össze, hogy egyúttal amikor utána olvasol meg is ismered a cuccokat.
[link]
Amire szükséged lesz az nagyon sok 10k ellenállás, és arduino szenzorokhoz való kábelek, illetve ne elégedj meg egy breadboarddal és feltételezem olyan kezdő vagy mint én akkor egy nagyobbon könnyebb dolgozni.
[link]
Most is kettő ilyen van egymás mellé rakva és a kettőn összedugdosva az aktuális projekt, mint referencia.
[link] -
-
törölt tag
Persze, intelligens akkumlátor töltőt akarok építeni, ami a következő paraméterekkel dolgozik
Manuális és automatikus beállítással elterjedtebb akkumulátor tipusokat tudja tölteni.
"Zselés" 4-20A, mindenféle "ólom" 10-74A-ig, "egyéb" akkumulátor profil
Mindegyiknek más a töltő profilja elméletben fejben már összeraktam hozzá mindent.
Figyelni kell az akkumulátor feszültséget, hőmérsékletét (itt a változás a lényeg) és még pár dolgot. Ez alapján szabályozni kell a töltőfeszültséget és áramot.
Amikor kész a töltés váltson át csepptöltésre. Legyen benne szulfid oldás, döglött akkumlátoron töltés "beindítás"
Az ötlett onnét jött, hogy szükségem van egy olyan töltőre amivel az autóm és a mocim akksiját ha kell tudom tölteni. Illetve a családban fellelhető minden egyéb akkumlátort. Főleg a mociknál vannak érdekes példányok, ami nem két forint
Na és persze az sem árt, ha szabályozott kimenetett tudok biztosítani a akksis fúromhoz is. áramkorláttal mivel átalakítottam az akksikat lI-ionra. (egyenlőre laptop táppal és fesz és áramkorlátozó áramkörrel töltöm)
Nem értek hozzá csak hobbi projekt. -
törölt tag
Sziasztok, van valakinek valamilyen ötlete, hogy Arduino-val hogy tudok szabályozható áramkorlátozót (nem feszültség) építeni 0,5-6A között. Feszültségszabályzót arduino alapon MOSFET-tel már csinátlam. Csak most szeretnék egy olyat, ahol a szoftverből tudom korlátozni az áramot is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Clevo N750BU(Terra 1542)15,6 FHD LED, I5 7200U,4Gb DDR4,uj 120Gb SSD,jó akku, töltő
- Nintendo Switch OLED 19.0.1 Dual-Boot Cfw + 128GB MicroSD + Atmosphere 1.8.0, 3 hó garival!
- XBOX ONE S 1TB, dobozában, gyári tarozékaival és 6 hó garanciával, Bp-i üzletből!
- XBOX ONE X 1TB, makulátlan szép állapotban, 6 hó teljeskörű és 1 év SW garanciával Bp-i üzletből!!
- XBOX Series X, dobozában, gyári tartozékaival, 2025.06.28.-ig gyári garancia!! Bp-i üzletből eladó!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest