Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• ubyegon2

nagyúr

válasz Frawly #5393 üzenetére

HP-knál egyre kell vigyázni, a gyárilag előretelepített (és helyreállítópartícióról visszatehető) Windowst kell hanyagolni rajta, az tele van szutyokkall, mindenféle demo-val, reklámmal, kémszoftverrel.

Egyik HP-nál sem okozott ez gondot, mert úgy vettem meg őket, hogy kivetettem a meghajtókat inkább vettem bele új SSD-t. Anno még az ember nem jogtiszta Windowsokat is hajlandó volt a gépére rakni, ma már a jogtiszta Win sem kell. ;]

SSD-re a JFS fájlrendszer nagyon jó, de kifejezetten a deadline scheduler-rel! Állítólag ez a legprocibarátabb Linuxos fájlrendszer. (nem csak SSD-re kell mindig gondolni)

De a Cinmanónak is vastagon fog a ceruza

Amikor a Manjaro KDE-t kipróbáltam, végeztem összehasonlítást és lebukott nálam a KDE. Induláskor nagyon kevés memóriát használt, a Cinnamon 50%-kal többet (cc 400 ill. 600 MB), de elindítottam a böngészőt, ugyanannyi lappal mindkettőnél és kiegyenlítődött a dolog, sőt!
    Innentől kezdve nekem magyarázhatják, hogy hű a KDE milyen keveset eszik, bezzeg a Cinnamon a legtöbbet. Persze, ha valakinek az számít, hogy az éppen felállt rendszer mennyit mutat.....
    De ahogy írtad is, ez tök mindegy 8 ill 16GB-nál. (ezért is vettem egyből a 8570p-be még 4GB-ot, mert alapból csak 4GB volt benne)

(#5394) zoli62
    Régóta használod? Milyen DE-vel?

[ Szerkesztve ]

mennyé' be az ólajtón és ne gyere ki

Új hozzászólás Aktív témák