Új hozzászólás Aktív témák

  • #96302336

    törölt tag

    válasz Dr. 444Hertz #59832 üzenetére

    Pont nem a kompakt gépekben sikeresek, hanem a csúcskategóriában. Sőt annyira, hogy a világ legjobb tükrös gépébe a Nikon d850-be is Sony IMX chip van. A kompakt nem is annyira megy, sokkal inkább a MILC kategória pörög. De annyira, hogy boldog-boldogtalan Canon tulajdonos szabadul a gépétől, és állnak át tömegestül Sony a7III-ra (A7RIII szintúgy) vagy A9-re. Na most ezek a gépek alhangon is fél millától indulnak, egész másfél milláig. És ezekhez jönnek még az objektívek ugye, amik szintén nem olcsók.
    De a népszerűségét pont az adja, hogy szinte minden gyártó objektíveit fel lehet adaptálni ezekre a gépekre, de még a múlt század ősöreg üvegeit is gond nélkül.
    A kompakt vonalban vannak viszont durva túlzások, pl. az RX-1-RII. Ez pl. másfél millióba kerül. :Y Egy "vacak" kompakt. Illetve a belépő vonaluk nagyon jó, mert azok viszont olcsók, és jobbak a mobiltelefonoknál.
    Van jelenleg a piacon 30 különböző modelljük csak kompaktból. Illetve a MILC vonalon is van 15 modell.
    És ebből az elmúlt két év modelljei elviszik a bevétel jelentős részét. A tükrösöket ha jól tudom már nem is fejlesztik, azt elengedték, és szinte kizárólag csak a milc vonal az amire koncentrálnak. A Kompakt csak a bérgyártás kvázi mellékterméke, mert még nagyobb üzlet a szenzorgyártás másoknak. sőt, talán ez a legnagyobb.

    Ezek után elvárható lenne, hogy egy ilyen profi háttérrel rendelkező gyártó minőségi telefonos kamerával rukkoljon elő a saját házuk táján. De nem, sőt, dupla pofon, hogy a saját szenzoraikkal szerelt idegen telefonok rommá verik a saját mobiljuk képalkotását. Szerintem előbb-utóbb le fog süllyedni egy full belépő szintre a mobilgyártásuk, sőt, akárcsak a Sharp, lehet hogy marad a belső piacnál. Az igazgató azt nyilatkozta valamikor, hogy a mobil piacot azért tartják, hogy az új kommunikációs technológiai fejlődéssel lépést tarthassanak. Szerintem ez bullshit, ekkora deficites dolgot csak ezért fenntartani erős kamu, szerintem csak szimplán nyakas vaskalapos vezetők ülnek a fejlesztők nyakán, és félnek kirukkolni egy merészebb újítással. A Sony mellett épp úgy elrohant a mobil piac, mint az Apple mellett. Az lesz a sorsa, mint a Vaio szériának, megveszik a kínaiak az Xperia nevet.

    Nostredamus legújabb jóslásai szerint. :DDD

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák