- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Videós, mozgóképes topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali médialejátszót?
- Gaming notebook topik
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
-
PROHARDVER!
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
TeebyKay
őstag
Sziasztok!
Motorola Moto G72 folyamatosan értesítés hanggal pittyog amikor chromeban fájlt töltök le vagy videóban időponthoz tekerek. Próbáltam a chrome értesítéseket kikapcsolni de nem volt hatása. Van ötletetek hogyan lehetne ezt megszűntetni?
-
svgyula
addikt
válasz
Jenne #140377 üzenetére
Szia! Mint írták is az NFC-hez kell bankkártya adat ergo kell banki alkalmazás is!
Azt a telefont felejtsd el! Android 8-nál megállt a frissítése! Szinte biztosan nem fognak az újként letöltött alkalmazások működni vele! Sok szenvedésed lesz és állandó probléma a régi android verzió miatt! Ha(?) mindenáron telefonnal akarsz fizetni mint a "nagyok"akkor csak új telefon ami bekerülhet a képbe! Ha képes vagy egy 10g-os bankkártyát magaddal hordani akkor mindegy
-
mobilizmo
addikt
válasz
Viktor0610 #140379 üzenetére
Nem volt még Samum (nem véletlenül), így a gyártó specifikus dolgokkal nem feltétlen vagyok tisztában. Ezért írtam egy olyan módszert ami működik minden telefonon.
-
-
mobilizmo
addikt
válasz
Jenne #140377 üzenetére
"Bankolni nem bankolok vele, de most szükség lenne mégis csak az NFC szolgáltatásra is, az üzletekben a fizetéskor."
Vagyis bankolsz. Nem vagyok benne biztos, hogy menni fog a GPay, elég régi a rendszer. De erről, ha biztosat akarsz tudni kérdezd meg crok-ot az android szakmai topikban.
A telefonszámok átvitele nem probléma. Mostani telefonon mentsd le a kontaktokat csv-be. Szerintem az már azon a telefonon is működik. Aztán a csv-t be tudod tölteni a google.contacts-ba, onnan meg leszinkronizálódik majd az új telefonba, ha beállítod. -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Nem tudom jó topkba írok-e, de remélem tudtok segíteni.
Telefonváltás lenne, kicsit kényszerűségből sajnos. Eredeti telefon egy Samsung S7582 Galaxy S Duos 2 telefon, semmi bajom vele, amire kell arra még most is tökéletes, de ezt cserélném egy szintén Samsungra, egy Samsung Galaxy A5 2017-re A mérete miatt esett erre a választásom, nem kell ennél nagyobb kijelzővel.
A gondom az, hogy ilyen szinten nem értek a telefonokhoz, csak arra kell, hogy telefonáljak rajta. Felhívjam akit kell vagy SMS-t fogadjak. Bankolni nem bankolok vele, de most szükség lenne mégis csak az NFC szolgáltatásra is, az üzletekben a fizetéskor. Ezért lenne a csere.
A kérésem az lenne, hogy segítsetek abban, hogyan tudom átvinni/áttenni a régi telefonról az A5-re a telefonszámokat? Az A5-ben nano SIM van, az S7582-ben meg még a régebbi, nagyobb méretű mini SIM.
Bementem a Yettel helyi ügyfélszolgálatához és megkérdeztem erről, azt mondták adnak másik/új SIM kártyát ingyen, ami már nano SIM méret, de régit azt ott és azonnal beveszik és az összes telefonszámom az elveszik így, mert Ők nem másolnak át sem SIM-ről sem a régi telefonról az újabbra.
Vagy pedig vigyem be az egyik GSM üzletbe ahol elmentik előzetesen a telefonszámokat, és csak utána menjek be a Yettelhez az új nano SIM kártyát kérni?
Ezért kérek segítséget. Idősebb ember vagyok és nem szeretném elrontani vagy hogy elvesszenek a telefonszámaim.
Nem gondoltam, hogy ennyire nehézkes lesz majd.
Előre is köszönöm ha segíteni tudtok. -
Upo
addikt
válasz
svgyula #140375 üzenetére
Valaminek kell maradnia, max a grafikus felületről letiltják. Az amazon app store is így rak fel appokat, még ha fdroid és társai miatt nem is foglalkozna vele a G, az amazon azért más méret.
Marad az adb sideload vagy terminalból a pm install.
Szerintem nem egyáltalán az installról lehet szó, én mintha valami olyant olvastam volna, hogy bizonyos verziónál régebbire való appot nem enged telepíteni, csak olyant amiben a security level megfelel a rendszernek. -
svgyula
addikt
Szia! Igen erről írtam, bár pont ezek kihagytam mert én nem használom. Illetve csak számlainformációra de ugyanúgy nem működik régebbi droidon. Ez is része annak a kugli álltal gerjesztett ördögi kőrnek. A legszebb az egészben, hogy maga a rendszer az évenkénti frissítések alatt alig észrevehetően változik. Míg a frissen kiadott alap androidot egyik másik gyártó módosítja pár olyan hozzáféréssel/beállítással ami hozzátesz ezzel egyedibbé teszi. Ezt a következő kiadásnál "újdonság" címszó alatt engedélyezi/hozzáadja a kugli fejlesztő csapat
Természetesen minden új verzió egy kicsi felárral licenszelhető
Bár ez minden terméknél így van.
Nagyjából a háttérben futó biztonsági rendszereket b@szogatják. Annak pedig egy célja van->google play store vásárlás! Mert biztonság mint valós fogalom androidnál nem létezik. Van egy képernyőzár aztán itt be is fejeződik. Ha jól olvastam a 14-ben már az egyéb helyekről(más appstore) származó alkalmazásokat is tiltani akarják. Ez azt is jelentheti akinek a telefonja most fog váltani annak azok a régebbi alkalmazások amik már nem találhatók meg a kugliáruházban a rendszer által vagy tiltva lesznek vagy egyszerűen törli. Egy ilyen hasonló funkció már régebb óta jelen van egyrészt jelzett, a másik pedig azokat az alkalmazásokat akarta törölni amit 3 hónapja nem használt a "gazdi" -
-
citkar
addikt
válasz
svgyula #140368 üzenetére
Értem mit mondasz, de sok telefon 2-3 évnél jóval tovább használható kényelmesen. Igaz nem a legolcsóbb kategóriában. Pl az Oppo X3 pro-m kb 2 és fél éves, de nem tartom valószínűnek, hogy fél év múlva cserére szorulna. Vásárláskor (kb két éve) igaz bő 200 ezer volt, megértem, hogy nem mindenki ebben az árkategóriában keres, de akkor is inkább közép, esetleg közép-felső kategória ár savjában volt.
Ettől függetlenül sok készülékre igaz, amit írtál, de egy jó választás esetén jóval több évig gond nélkül használható telefont lehet vásárolni. -
svgyula
addikt
válasz
Secretknight #140367 üzenetére
Nem is azzal van a gond, hogy maga a telefon nem működőképes! Hanem a kedves kugli úgy alakította ki a rendszert, ha használni akarsz alkalmazásokat a telefonáláson kívül is akkor a telót érdemes lecserélni 3-4 évente. Ugyanis pl nekem a whatsapp, viber, stb. ha nem frissítem nem enged fel a szerverre(belépni), vagyis nem tudom használni. Az előbbi pl a windows alatt is beadta az unalmast! Csak és kizárólag a plyastore-ból letöltöttel lehet használni! A saját oldaláról letöltött nem működik! Illetve elindul de azonnal a frissítést akarja a play store-ból letölteni! Röhej!
Az androidnál is így megy 2-3 év és annyira megterhelik az alkalmazások a telefonokat, hogy a felhasználók rákényszerülnek a váltásra(aki aktívan használja!). Persze vannak türelmes emberek és olyanok akiknek mindegy működik-e vagy sem.
A mostani telefonomon pl. 13-as droid van és talán augusztusi frissítés. De mivel én tiltom a play áruházat így a múlt héten a whatsapp kiírta, hogy "ezt a verziót még egy hétig tudja használni". Vagyis hozzá van kötve-drótozva a kugli frissítéshez!
Belépéskor a szerver azt is figyeli milyen verzióval lép be valaki. Tehát kényszer körforgást gerjeszt a kugli! Ezt semmi nem indokolja a saját hasznukon kívül. Pedig ugye az ingyenes android sem ingyenes, ez a tévhit sokakat félrevezet. Mert a gyártók azért fizetnek rendesen jogdíjat, annak ellenére, hogy kevés gyártó(a lustábbja) használ úgy androidot a készülékein, hogy nem nyúl bele.
-
Secretknight
aktív tag
válasz
svgyula #140366 üzenetére
Én csak kínából rendelek telót úgy 15 éve.Az összes Xiaomi elment 4-5 évet,a két ulefon 5. éve megy,egy 5 éves nyúzza.
Persze nem tudom mindnek az életútját,amiket másoknak rendeltem.De pl. 2 letv leeco 6-7 éve működik kollegámnál és a nejénél,persze már nem gyári rom-mal. -
svgyula
addikt
válasz
Digitalpimp #140364 üzenetére
A media markt-os telómhoz nekem is adtak 2db-ot. Nemrég dobtam ki mindkettőt.
Más!
A Kínából rendelt telókkal sokszor nem az a gond, hogy nincs rá garancia. Mert azért egy évet azok is kibírnak már. Nálam a Kínából rendelt Honor azért nem kapott frissítést mert mint utólag kiderült egy Kínai belpiacos verziót kaptam "global" címszó alatt. Valahogyan ráerőltették a Global ROM-ot. De ugye hiába a "Global ROM" az IMEI az az eredeti(Kínai) maradt így hiába a keresés->nincs frissítés mert nem csak a ROM verziót nézi a szerver hanem első sorban az IMEI alapján azonosítja. Ahhoz meg ugye a két nyelvű kínai-angol ROM lenne de ugye ott már van számban is eltérés ezért kiköpte! Maradt a DXA EU ROM buhera. -
Secretknight
aktív tag
válasz
Digitalpimp #140364 üzenetére
Anno LeTv m volt vagy 4
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
Secretknight #140363 üzenetére
Nem, független, a Voda sim csak grátisz volt hozzá, úgy mint a többi cucc.
-
Secretknight
aktív tag
válasz
Digitalpimp #140360 üzenetére
Ha jól értem,te szolgáltatói telefonról beszélsz(voda).Sosem vennék szolgáltatótól.De kinek mi a jó
-
Secretknight
aktív tag
válasz
salaud #140361 üzenetére
Alternatívaként írtam a blackview-et.Két xiaomit is használunk(illetve most adtam el a redmi note8pro-t), az első évben jött rájuk 1-2 frissítés,azóta semmi...droid 11-en ragadtak,ezen legalább 13 van,és amúgy sem lesz meg 2 évnél tovább.Március óta pedig a forint durván elment rossz irányba ,az inflációval együtt.Nekem jó az A96 12gb ram/256gb rom, 120 h kijelző,igaz lcd ,nem oled,de ez már nem befolyásol.Van még egy blackview A200pro itthon 3 hete,na abban kétoldalra lefolyó oled van 67w töltés stb, 83-ért az is megérte,szerintem.
-
salaud
aktív tag
válasz
Secretknight #140359 üzenetére
Márciusban kellett cserélnem, akkoriban egy hasonló tudású Blackview 100 körül volt.
A Motorola G42 Amoled, 6/128, 5000mAh-s akku, 50Mp főkamera.
Blackview-ra update jön? Kb két éve vettem egy Blackview tabletet, 1 apró update volt rá azóta, kb a vásárlás után frissült, azóta semmi. -
Digitalpimp
senior tag
válasz
Secretknight #140359 üzenetére
Mobilcserével a 6/128-as RN11s + másik töltő+Norton+Voda sim volt 56E márciusban, Kínából csak drágább lett volna és gari sincs, meg támogatás se. Sajnos már annyira nem pálya a kínai, előtte nekem is S2-es 3/64-es LeTv volt, 30-ba se került mikor itt egy hasonló tudású teló 60+ volt. Imádtam, de leharcolódott az akkuja.
Ha lennének még ilyen dílek biztos, hogy kintről venném.
-
salaud
aktív tag
válasz
aytukabozs #140353 üzenetére
Kb értelmét vesztette. Egy évtizeden keresztül THL, Doogee, Oukitel telefonjaim voltak, mikor idén az utolsó Oukitel tönkrement, körbenéztem, mit vegyek helyette, végül vettem egy Motorola G42-őt alzáról 75000-ért. Kevesebbet tudó kínaiak kerültek volna akkor ugyanennyibe aliexpress-ről, így ez lett, majd ha megint kell csere, remélhetőleg évek múlva, megint körbenézek Kínában. Régebben 30-40000-ért nagy márkákat alázó, jó minőségű készüléket kaptál Kínából, most 70 alatt nem úszod meg, annyiért meg itthon is van.
-
válasz
Lehet.
Alapvetően ugye már idehaza is lehet kapni tömkelegével dual sim telefonokat, így egyre kevesebb kérdés, megbeszélés van ezeknél.
Emlékszem, hogy az első dual sim tesztek itteni fórumtársak tollából kerültek ki, aztán jöttek az első PH!s tesztek is, így elég soknak lett saját topikja is.Úgyhogy itt egyre kevesebb a kibeszélnivaló...
Hol van már a dupla magos várakozás... Star X10, Alcatel 918d, ZTE v970 és társai
Kb. a kínai klón telefonok témája is elhalt (arra azért mondhatjuk, hogy hál'istennek...) -
pècsimunkás
addikt
válasz
Viktor0610 #140355 üzenetére
Lehetséges.
Ezt a topikot règen követtem, de pár ève már nem.
Így is túl sokat lógok a Mobilarenán -
válasz
pècsimunkás #140354 üzenetére
Gondolom, átvette a helyét a Milyen okostelefont vegyek? topik.
-
pècsimunkás
addikt
válasz
Évekkel ezelőtt.
Bár, mèg követem -
aytukabozs
addikt
Ez a topic meghalt?
-
LantosBerry8
senior tag
Sziasztok!
Sajnos a Realme X2-m tengervízzel való találkozást követően elhalálozott.... - így most keresem az utódját:
100.000 Ft ig
- 5G
- min. 8/128
-NFC
Ezek amik fontosak lennének, + ha belefér akkor AmoledTudnátok ajánlani a fentieknek megfelelő mobilt?
-
svgyula
addikt
válasz
Jenne #140348 üzenetére
Van egy ADBAppControl nevű alkalmazás ami root nélkül is működik telefon-pc között ezen belül van egy csomó lehetőség. többek között a töröt alkalmazásokat visszarakni ez gyári visszaállítás nélkül is megy.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Látom, nem nagyon van az utóbbi időben hsz. de hátha jár erre valaki aki tudna segíteni.
Ha ki lett törölve (kukába téve) egy alkalmazás, ami a telefonon volt már gyárilag is, az újra használható/elérhető lenne ha csinálnék egy 'Gyári visszaállítást' ?
A telefon egy régebbi Samsung GT-S7582 készülék. -
Beszálltunk a mobilcserés vásárlásrba.
Merthogy anyós és após is rendelkezett régi telefonnal, és most lecseréltük azokat.
Nem meglepő módon maradtunk a sziamiaú telefonoknál.
Így most Note11 és 9C-nfc lettek végül, összesen 65kHUF-ot fizettünk a kettőért. Ezek szerintem vállalhatóak ennyiért. (tudom, a 9c nem örvend nagy népszerűségnek, de após minél olcsóbbat, de azért elfogadhatót akart) -
svgyula
addikt
válasz
Pit221 #140345 üzenetére
Szia! Szerintem inkább ezt az időt valami értelmes elfoglaltságra cseréld le! Az az MT6582 soc egy igazi őskövület
Nekem is volt egy telóm anno' de már sajna azt sem tudom melyik típus. De én ahogy írtad inkább arra tippelnék, hogy a soc behalt/elfáradt és azon már semmilyen "újrahúzás" nem segítene. Ráadásul az aksi is veszélyes lehet már ebben a korban. Ha sokat állt és lement a feszültsége 3,6v alá akkor hiába rakod töltőre nincs az az isten bikatöltője a háztartásban ami megemelné a feszültséget. Na meg a beépített töltésvezérlő is letiltja....
Én személy szerint csináltam ilyen "újratöltést" egy elméletben 5000mA-es akuval aminek a feszültsége 2,4V-ra esett le. 2óra volt a 12V-os akutöltőnek!!! 6A! mellett mire elérete a 3,7V-ot! Nem az aksi melegedett hanem az autó aku töltő volt forró! utána még használtam azt az akumulátort ~fél évig aztán feladtam.... -
Pit221
csendes tag
válasz
sasa311 #16132 üzenetére
Sziasztok
Volna egy olyan kérdésem valaki meg tudná velem osztani a gyári romot és scatter file t?
Sem a fórumon sem pedig a neten nem találtam meg,linkek vannak de már sajnos nem elérhetőek.
Röviden 1.5 évig használtuk a telefont egyszer csak néznénk reggel meg rajta a híreket, és se kép se hang halott minden, töltést sem veszi fel nem rezzen világit.
Most találtam egy videót [link] s ez és az itt leírtak alapján nosztalgiából szeretnék bele életet lehelni.
Segítségeteket előre is köszönöm
Medion P4502 (MD98942) -
svgyula
addikt
válasz
Jocohun #140341 üzenetére
Hát a rossz/gyenge aksi nem hiszem de a lecsapódó pára már okoz ilyet. Ami azt is jelenti, hogy leválhatott a kijelző ragasztása mivel szellőzik így nem csak kívül hanem belül is párásodik. Ami ugye nem előnyös. Tudom a szerelem, meg a megszokás
nagy úr, de az a telefon 2016-os készülék. Annál már szinte bármelyik mostani készülék jobb lehetne ~2évig
Ha már akucsere meg kijelző újra ragasztás akkor az nem lesz olcsó. és az sem biztos, hogy utána jó lesz. Én a helyedben rábeszélném egy másik telefonra.............
-
Jocohun
tag
Üdv mindenkinek. Tud valaki segíteni? Tárgy egy Huawei p9 lite telefon ami anyumé és már az akksi nem valami jó mert hamar lemerű és mivel nagyon szereti ezt a telefon cseréltetném az akksit benne csak nem tudom hogy érdemes e mert van pár dolog ami nemtudom okozhatja e elhasználódott, rossz akkumulátor. Olyan hibát produkál alkalmankén, hogy hidegről bejön lefagy a telefon vagyis nem reagál a kilyelző az érintésekre illetve magától rángatózik a kilyelző és késik az érintésre a képernyő műveletek. Nem tudom hogy ezeket a problémákat okozhatja e rosz akksi?
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140339 üzenetére
Jaja, de azért olyan nagyon nem félek tőle, hogy a közeljövőben leesik róla a VOLTE tiltás. Bár mondjuk ahogy kapcsolgatják le a 3G-t, kénytelenek lesznek ezzel is foglalkozni, mert rá lesznek kényszerülve. Csak én azért elég pesszimistán állok hozzá, ennek a telefonnak az elődje 4 év alatt 0 másodperc VOLTE hívást bonyolított a Vodánál, pedig a megvásárlás pillanatától VOLTE-képes volt
.
De mondjuk ezen a SIM-en évi 10 percet ha beszélek, szóval olyan nagyon nem izgat, erre még a 2G-vel is elég, hogy a Voda mit szerencsétlenkedik majd össze, az már jobban. -
-
asdf_
veterán
Ez lett a vége:
A Yeti enged VOLTE-t bekapcsolni, be is kapcsoltam, de hívásnál lemegy GSM-re, Vodánál kapcsoló sincs.
Moto G82 5G amúgy.
-
asdf_
veterán
9 éves, kék propelleres a ritkán használt, azt cseréltetem mindenképp, mert a kedves Telenoros b*szta cserélni anno, inkább vágta, ma majdnem meg is tettem, de nagy volt a sor, egy újba azt most már bele nem rakom. A fő SIM az csak 4 éves, 3 az 1-ben vodás, de ők csak redeseknek adnak 5G-t jelenleg, így az a kártya perpill halálmindegy milyen. Volte lesz-e rajta, inkább az a nagy kérdés, meg ha automatikusan nem, az ügyfélszolgálat hajlandó lesz-e bekapcsolni, ha felhívom őket
-
citkar
addikt
rossz topik
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140331 üzenetére
Á, teljesen halott, 10 hozzászólás fél év alatt, utolsó 2 hónapja. Valamiért senki nem akar nálunk Motorola telefont venni (mondjuk eladni sem nagyon). De valószínűsítem, a Multi SIM: Global 5G Multi-SIM ezt jelentheti. Thx. Majd max megguglizom külföldi írásokban.
-
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140329 üzenetére
Nehéz lesz, mert még nincs meg a telefon
Én ilyen istenbarma vagyok, hogy vásárlás előtt tájékozódom, nem vásárlás után nézek kerek szemekkel, hogy ezt nem tudja, azt nem tudja, ez nem megy, az nem megy, ez szar, az szar...
-
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140320 üzenetére
És ez kiderül valahonnan? Túrjam meg, hogy mit tud a Snapdragon 695 5G vagy a chipset hiába tudja (Multi SIM: Global 5G Multi-SIM így feltételezem, igen), attól függ a gyártó mit/mennyit implementál ebből?
-
VB0728
friss újonc
válasz
svgyula #140326 üzenetére
Szia, Pontosan ez a helyzet amit leírtál 😜 herótom van a két telefon használatától plusz annyi kiegészítés, pont olyan hívások lennének a fontosak, mint pl. az oviból felhívnak, hogy beteg a gyerek és menni kéne érte stb. ez miatt lenne jó az első verzió, (valamilyen akár régi készülék, ami használható)...
-
svgyula
addikt
válasz
VB0728 #140324 üzenetére
Szia! Pont ez a lényeg, hogy fizessen a kedves ügyfél! A Honor 8 volt az utolsó ami dual actice 2 rádió telefon volt. Nekem még van itthon egy honor 6 ami 2014-óta még rendesen működik, jó nem egy villám de az is dual acktive telefon. Esetlen nézd meg hátha tudsz értelmeset használtan fillérekért venni. Ha ez nem opció a sim-el nem tudsz variálni? Gondolom egyik céges a másik meg maszek. Én megpróbálnám a céges sim-en a net-et növeltetni és a maszekoknál meg a viber, whatsapp, hívást erőltetni. Akkor a cégesre érkező hívások überelik a net-es beszélgetést. Munka után meg tiltod a céges sim-et. Csak egy ötlet volt! Nálam is volt anno', hogy a kedves főnököm nem tudta mi is az a magánélet! Mondjuk akkor a saját sim-en zaklatott mindig ügyesen este, amíg nem cseréltem kártyát!
Akkor szoktam rá arra, hogy este telefon kikapcsol és csak az ébresztővel indul! Meg voltak ennél kellemetlenebb helyzetek is......
-
-
VB0728
friss újonc
válasz
Viktor0610 #140323 üzenetére
Pontosan így használtam eddig, csak eddig ugyan az a hálózat volt. Most két különböző és 50 Ft/perc az átirányítás.
Ezért keresek egy olyan készüléket ami duál aktív.
Kollégámnak így számlázott ki 27.000 Ft-s számlát úgy, hogy arról a szolgáltatótól egy percet nem beszélt. -
-
VB0728
friss újonc
válasz
pècsimunkás #140316 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm. Sajnos ez van.
-
-
asdf_
veterán
válasz
Viktor0610 #140318 üzenetére
Az úgy finom lesz... Jelenlegi telefonom 4 éves. VOLTE képes a piacra kerülése pillanatától. Vajon ez a 4 év elég volt-e, hogy a szolgáltató engedélyezze és bekapcsolja rajta? (Költői kérdés volt). No, hasonló mennyiségű erőbedobást valószínűsítek a potenciális utódjánál.
Meg kapcsolódó kérdés, ha 5G-s a telefon, és ha a fő SIM-et felengedi a szolgáltató 5G-re (nem, köszi vodafone), akkor SIM1 5G, SIM2 4G is tudn működni? A lényeg, hogy azonos típusú hálózaton nem lehet a két kártya?
-
-
asdf_
veterán
Kicsit kapcsolódva az előzőhöz. Most, hogy a 3G-t lekapcsolták/lekapcsolják, a dual készülékeknél ilyenkor mi van? Régebben úgy volt, hogy a fő SIM ment 4G-re, a másik 3G-re. Namost, mivel olyan zseniálisan oldották meg a VOLTE-t, ahogy, ha adott szolgáltatónál nem VOLTE támogatott a készülék, akkor egy idő után az lesz, hogy marad a 2G/2G beszédforgalomra?
-
VB0728
friss újonc
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni, hogy esetleg valakinek van-e infó arról, hogy ez a három készülék közül valamelyik aktív duál simes készülék:
Samsung Galaxy A13 5G 128GB 4GB RAM Dual (SM-A136) • Samsung Galaxy A53 5G 128GB 6GB RAM Dual (SM-A536B)
Samsung Galaxy A52s 5G 256GB 8GB RAM Dual
Találtam olyan oldalt, ahol az van írva, hogy ezek azok, de biztosra sajnos nem jutottam.Válaszokat előre is köszönöm.
Üdv.:
VB -
Jenne
őstag
válasz
osztszoroz #140313 üzenetére
Köszönöm, sikerült.
Widget törölve, újra kihelyezve, de opcióknál de csak megnyitás. Így már rendben is van. -
osztszoroz
aktív tag
válasz
Jenne #140312 üzenetére
Szia. Csak ötlet ,mivel MIUI -n tudom csak megnézni .Itt ,ha kirakok egy névjegy widgetet ,a névjegy kiválasztása után vannak opciók ,hogy hogyan viselkedjen rábökéskor...megnyissa az adott névjegyet ,vagy egyből hívja is...Én megpróbálnám törölni a meglévőt és újra kitenni ,hátha a Samsungos One Ui felületen is konfigurálható ez a névjegy widget..
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Már régebben írtak ide utoljára, de remélem olvassa majd valaki.
Segítséget szeretnék kérni. A telefon egy Samsung Galaxy A32 LTE. A telefon a feleségemé. (én már idősebb vagyok és nem nagyon vagyok képben ezekkel a beállításokkal)
A kezdőképernyőre ki lett téve egy gyorsindító ikon, az enyém. Már többedszer előfordult, hogy a feleségem ha kap például egy SMS-t, akkor hozzáér ehhez az ikonhoz is és azonnal hív engem, pedig nem is akarta. A kérdésem az lenne, hogy és maradna ez a widget a kezdőképernyőn, ha ezzel szeretne engem hívni, akkor beállítható egy plusz lépés, például rákérdez vagy hasonló, hogy nem azonnal hívjon? Elkerülve a véletlen hívás indításokat.
Előre is köszönöm a segítséget és elnézést kérek ha körülményesen kérdeztem.
Ez a telefon előtt egy Samsung S6500 Galaxy Mini II telefonja volt, ott mindig két lépés kellett, ha engem akart hívni. Megérinteni az én widgetemet a kezdőképernyőn, majd a következő ablak ami előjött, abban a zöld telefon ikonra érinteni(Hívás). Valami ilyesmit szeretnénk ennél is, de nem tudom hol és hogyan lehet ezt beállítani a Samu A32-ben. Ha lehet/van-e egyáltalán ilyen beállítási lehetőség. -
matta2003
tag
Sziasztok!
Használt telefont szeretnék vásárolni.
Tudtok olyan tippeket, trükköket írni, amivel csökkenteni tudom az esélyét annak, hogy rossz telefont veszek.
- A xiaomi/redmi vonalon ismerem, hogy a kernel verziót 5x megnyomva tudom a különböző funkciók tesztjét előhívni - Ott mire kell figyelni, mik lehetnek rossz értékek a különböző szenzoroknál, akku állapotnál mik a jó értékek, stb?
- Azt honnan tudom megállapítani, hogy független a telefon?
Bármilyen ötletet szívesen olvasok.
(Persze, vannak olyan jelek, amelyek alapján nem is érdeklődöm a telefon eladójánál: profil/név, leírás módja (magyar nyelv nem ismeret), kiegészítők (akku, kábel, stb.) hiánya)
Köszi előre a segítséget! -
Jenne
őstag
Sziasztok!
Ha tudja valaki, segítsen megértenem.
Samsung Galaxy S7-re ha jól tudom, akkor az utolsó fő verzió az valamikor 2018-ban jött, az volt a 8.0.
Van egy eladó használt, de kifogástalan állapotú ilyen S7, azon az eladója szerint egy Android 10-es Oneui 2.5-ös rendszer van fent.
Ez mennyire vállalható ha megveszem? -
svgyula
addikt
válasz
Jenne #140306 üzenetére
Ha csak bankkártyával mész be a boltba akkor is viszel magaddal internetet? Elméletileg az applikáció rögzíti a bankkártya adatait és azokat küldi NFC-n keresztül a terminálra. Ha kell az alkalmazásnak internet is akkor azt az applikációt sürgősen takarítsd le. Mondjuk a yettel az egyik legjobban lehúzós a mobilnet terén. Ott mindegy mennyit vásárolsz mind időkorlátos. Vagyis ha nem használod el akkor megy a levesbe. A telekomnál ugyanez addig él amíg a kártya elérhető.
-
Jenne
őstag
Sziasztok!
Idősebb rokonnak lett vásárolva egy Samu A32 4G, és ebben a telefonban van NFC is. Fő szempont egyike ez volt. Így fizetne majd kártyás fizetgetések helyett, és ezzel kapcsolatban kérdeznék. A telefonban olyan alap SIM kártya van, amihez nincs internet rendelve. Egy alap Yetteles feltöltőkártya. A boltokban a telefonos NFC-s fizetéseknél szükséges az internet elérhetőség is, amikor a pénztárnál odaérintem a telefont a terminálhoz vagy így ez az alap SIM is megfelelő?
Bocs a láma kérdésért, de nem vagyok jártas ezen a területen. -
mobilizmo
addikt
válasz
RVR400 #140299 üzenetére
Szerinted direkt hajlítgattam? Nem írtam ilyesmit. De ha csak véletlenül is sikerül egy picit amikor felrakja az ember akkor már el is pattant. Tavaly novemberben a nagyobbik unokám szülinapjára kapott egy új Iphone, azon tg van mert ugye nem tud vigyázni semmire. Ezalatt legalább az 5. van rajta mert 2 hét után szana széjjel van törve a tg. Ahogy hallottam 6-7 ezresért rakatnak fel egyet (nem ők rendelnek Kínából), tehát 9 hónap alatt már legalább 30 ezret elköltöttek erre.
-
svgyula
addikt
válasz
Jenne #140300 üzenetére
A régi telefonba beteszel egy sd kártyát. Megnyitod a névjegyzéket a beállításoknál a névjegyek kezelése mentés és vagy exportálás/importálás menüt megkeresed. itt a névjegyzék mentése tárhelyre és ott létrehoz egy .vcf file-t.
Ezt kell a másik telefonra áttenni. Ezt akár bluetooth-al is átküldheted az új telefonra. Ezután megnyitod a filekezelővel és berakja a névjegyeket. Lehet valamilyen fogalmazási eltérés a samsung telefonoknál a menüben(sose volt és nem is lesz) de nagyjából hasonló az elv.
Új hozzászólás Aktív témák
- Ilyen videokártyát választana a DOOM Slayer
- Ukrajnai háború
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- BMW topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Horgász topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy XCover7 5G 128GB 6GB RAM Dual Mobiltelefon
- Vadonatúj iPhone 14 PRO MAX 256GB space black! 6 hónap garancia! Fulldoboz!
- iPhone 16 PRO MAX 512GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akkumlátor 100%! Apple garancia 2025.11.14
- iPhone 16 PRO 128GB black titanium KÁRTYAFÜGGETLEN! Akku 100%! 2025 október 14-ig Apple garancia!
- Vadonatúj iPhone 13 PRO 128GB alpine green KÁRTYAFÜGGETLEN! 6 hó garancia!
- AKCIÓ! ASUS PRO WS W790E-SAGE SE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest