- XPEnology
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Direct One (műholdas és online TV)
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Mozilla Firefox
- Linux kezdőknek
- Windows 10
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
-
IT café
▼▼▼ ANDROIDOS TABLETEK ▼▼▼
(A további hasznos tudnivalókért és az ajánlott modellek listájáért kattints az Összefoglaló kinyitása feliratra!)
Utolsó frissítés: 2024. november
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsola0518
tag
válasz tjb007 #61911 üzenetére
Igazából be sem akartam ezt linkelni csak mivel nem nekem lesz de én vagyok a közvetítő és amúgy meg após gondoltam nem árt vele jóba lenni. Köszönöm mindenkinek a hozzászólást és, hogy ilyen hamar azt meg főleg
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
zaskar
senior tag
válasz tjb007 #61908 üzenetére
Köszönöm a részletes választ. Talán a Cube jobb lenne nekem, egyáltalán nem vagyok otthon szakmailag az androidban, a Teclast-nál meg elkerülhetetlen lenne ezek szerint néhány olyan művelet, amihez nem értek, és nincs is időm vele igazán foglalkozni. Írod, hogy a Cube-ra már jött ki valami frissítés. Itt OTA-n történik a frissítés, vagy számítógépről kell? Mennyire szükséges hozzáértőnek lenni?
-
zaskar
senior tag
válasz tjb007 #61898 üzenetére
Szia tjb007! Két sikeres kínai rendelés után (8 és 8.9-es tabletek) szeretnék egy 9.7-es tabot is rendelni, mert rájöttem, hogy a 4:3-as képarány közelebb áll hozzám, mint a 16:9. A választékkal és az árakkal nagyjából tisztában vagyok, elsősorban a Cube és a Teclast termékei között nézelődök, az Onda valamiért annyira nem szimpatikus. Dual-boot és 3G nem feltétel, de ha benne van, az se gond. A Cube i6 némelyik oldalon elég kedvező áron van, de valahol wifi problémákról olvastam, lassú, el-el dobálja, stb. Nem tudom, ez egyedi jelenség-e. Te hallottál esetleg ilyen problémáról az i6-nál, ill. személy szerint melyik cég termékét ajánlanád inkább? Semmi extra felhasználás, gördülékeny böngészés, levelezés, fotók tárolása, nézegetése a fő cél. Köszönöm előre is.
[ Szerkesztve ]
-
Dzsana
senior tag
válasz tjb007 #61857 üzenetére
Köszönöm ezt is! Ja, valószínűleg, csak otthon, wifiről fog menni, pláne, ha a 10"-os tabletta lesz, mert az úgy sem annyira cibálós darab. Max. veszek egy hordozható wifi hotspotot, és akkor a telefonomon is megoldódik a net, ha elmennék tartósabban valahová.
http://zar-ido.blogspot.hu/search/label/%C3%93ra
-
zsola0518
tag
válasz tjb007 #61855 üzenetére
Értem. Akkor ennek tükrében választok majd. Van amelyikhez oda van írva, hogy megkímélt meg alig használt és kihasználatlanság miatt adja el illetve 4-5 órát bír. Ez mennyire hihető? Illetve ha egyet kellene választani melyiket választanád?
[ Szerkesztve ]
FSP HEXA 400W, Asrock FM2A75M-DGS, AMD A8-5500, Kingmax 2x2Gb 1600, Sapphire 7770
-
keszo
őstag
válasz tjb007 #61801 üzenetére
Még egyszer köszönöm a segítségedet. (ezzel az én problémám megoldódott)
Viszont egy ismerősöm is hasonló problémával küzd és ebben is tanácsot kérnék.
Melyiket ajánlanád, vagy neked melyik kellene inkább, meg kérhetek egy sorrendet (egy sorban hozzá indoklás hogy miért)
samsung tabokról lenne szó:
-Samsung T805 Galaxy Tab S 10.5 LTE 16GB
-Samsung P905 Galaxy NotePRO 12.2 LTE
-Samsung T520 Galaxy Tab Pro 10.1 16GB
-Samsung P600 Galaxy Note 10.1 (2014 Edition) 16GBNagyon szépen köszönöm előre is a fáradózásodat
Attila
-
maxime
csendes tag
válasz tjb007 #61801 üzenetére
Köszönöm, tényleg az lesz a legjobb, ha visszaviszem és kipróbálok egy másikat. Nem most vettem, de a media marktnál 60 napos visszaküldési lehetőség van, még pont beleférek. Eddig ez a második próbám. Az első az emagtól egy Allview volt, windowsos, nagyon jó volt addig, amíg kb. a második töltés után nem volt hajlandó bekapcsolni. Azt is visszaküldtem, csak hát volt vagy 3 hét mire a pénzemhez jutottam.
-
umisu80
csendes tag
-
umisu80
csendes tag
válasz tjb007 #61774 üzenetére
Köszönöm.
Még egy utolsó kérdés.
Q8 al azonos gép vásárlása most mennyibe kerülne?
vagy másképpen a 21K körül van e legalább ugyanazt tudó eszköz - ez azért merült fel mert ha ugyanazt megkapjuk újonan akkor az jobban megéri a garancia végett, mert a sima garancia az nemsokára lejár.
Köszönöm
-
őstag
válasz tjb007 #61774 üzenetére
A fő felhasználás, hogy egy projektben egy külső cég fejleszt mobilos alkalmazásokat adatbázis kezelő programhoz és azt bemutatni, majd ha kész használni.
Amúgy meg játékon kívül minden:
böngészés,
MS szerverre csatlakozás fájlok elérése miatt,
megbeszélésen képek egyszerű videók megmutatása.
Nem kell FullHD."Szörnyek léteznek, de túl kevesen vannak ahhoz, hogy igazán veszélyesek legyenek. Sokkal veszélyesebbek az átlagemberek, a funkcionáriusok, akik készek hinni és cselekedni anélkül, hogy kérdéseket tennének fel." (fordította DeepL ) - Primo Levi
-
Dyrtyho
őstag
válasz tjb007 #61735 üzenetére
Köszi, ezt már néztem egy ideje, de valahogy nem fogott meg a készülék, én konkrétan 30ezer, max 35ért vennék valami értelmesebb, gyors, kamerás modellt, amit a már emlitett feladatokra és persze szórakozásra is használnék, köztük film/sorozat nézésre. Fentebb linkeltek egy HP Tablet PC 8 1401 tabletet ami elsőre rá nézésra nem rossz.
best regards, egy fórumozó blogger
-
tybsen
addikt
válasz tjb007 #61747 üzenetére
Koszonom szépen a részletes választ és a kiegészítést!
Természetesen egyértelműen az ár fogott meg a cuccban, de azért nem szeretnék egy elektroszemétre kidobni pénzt. Esetleg van valami a véleményed szerint, ami 2/32 és jobban megéri? Gondolkodtam már billentyűzetes-tokos megoldásban is, igazából csak szeretném kipróbálni a windowst tablet fronton illetve majd a 10-et, ha kijön. Csak most jött ez az akció és elgondolkodtam.
Appok windowsnál mehetnek egyébként memóriakártyára?
Mégegyszer köszi az előző gyors reakciót/választ!
[ Szerkesztve ]
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz tjb007 #61725 üzenetére
Köszönöm szépen, továbbítom az ajánlott típusokat. Illetve lenne még kérdésem: Galaxy Tab 10.5 az az SM-T800 kódjelű, a Yoga 2 pedig az 59-426284?
Jól látom, hogy mindkettőn Kitkat van? Vagy ez csak az alapszoftver, azóta kaptak frissítéseket? (KitKat SD kártyás paranoiája anno nagyon nem tetszett, így kicsit tartok ettől a rendszertől)
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz tjb007 #61716 üzenetére
No, konzultáltam egy kört a főnök úrral és természetesen csinálhatok kicsit s*gget a számból , szóval:
Mint kiderült, ahol most voltak edzőtáborban, ott is használták, méghozzá androidon és tökéletes volt. (Az mondjuk igaz, hogy nem pillangók szárnya lesz lassítva, hanem egész alakos emberek végtagjai, testtartása lesz bejelölve, így elképzelhető, hogy egy 720p vagy 1080p sima 25/30 fps-vel elég) Sajnos konkrét típust nem tudott mondani, csak azt, hogy Samsung volt és, hogy nagyobb, mint egy 10"-os normál tablet. Gondolom valamelyik Note lehetett.
Kicsit pontosítva akkor a paraméterek: legalább 2 Gb ram és 16 gb tárhely, jó ha bővíthető (lehetőség szerint ne Kit-kat az SD kártyás nyűgjeivel), maradjon a ~10" méret, jó, ha nem túl nehéz. Lehetőségekhez képest azért jó legyen a kamera képminősége. Processzor egy jó kérdés, eleve nem is értem, hogyan lehet videót "vágni" egy tableten, nekm az i5-ösöm és az 1055t phenom-om is szokott izzadni. Ezekkel a paraméterekkel esetleg tudnál ajánlani 1-2 darabot? 3G szerintem nem kell, ha ez kicsit szűkíti a kört.
Köszönöm még egyszer és elnézést a túráztatásért.
Have you ever noticed that anybody driving slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac? George Carlin
-
CactuS
Arcképgyáros
válasz tjb007 #61713 üzenetére
Köszönöm. Azt a 100k-t is igazából tippeltem csak, nagyon vakfolt nekem a mostani tablet generáció
Ipad-tól (meg úgy minden apple terméktől) én sajnos idegenkedem, pont elég nekem cégen belül a windows + WP + droid-os dolgokat fejben tartani, viszont a kamerája jó. De ugye az olcsóbb 16 Gb-os még 720p60 (azt hiszem fullhd 30 fps és lefelé skálázódik egyészen 120 fps-ig) mellett nem sok mindenre elég. Plusz ami még ellene szól, hogy minden kiegészítőt aranyárban mérnek, így az esetleges kellékek, mint pl.: állvány is gondolom sokkal többe lenne, mint a droidos társaihoz. (Egyik kollégának van egy macbook pro-ja, és majd hanyatt estem, amikor megláttam, hogy mennyit kérnek egy nyamvad miniDP->DVI átalakítóért) Bár ez a kolléga a főnök lesz, így ő kevésbé árérzékeny, mint én.
És ha úgy kérdezem, hogy ártól függetlenül van olyan androidos tablet, ami felveszi a versenyt egy Ipad Air 2-vel? Nem kell feltétlenül 120 Fps, szerinte már a 60 is megfelelő lehet.
-
milkabrams
őstag
válasz tjb007 #61676 üzenetére
szia!
a segítséged kérném
meg lehet oldani hogy a tab pro
8.4 sd kártyáról is észlelje a
játékokhoz tartozó obb fájlt? csak mert vettem egyet és lehet hogy kevés lessz a belső tárhely.Ó, nagy volt az én lelkemnek bűne,/ és olyan nagy a rá mért kárhozat,/ égi fény rá hiába vetülne/ és enyhülést a sír sem tartogat:/ lent végtelen korokon át ont rá kegyetlen, bús átkokat.
-
-
phoenix1989
őstag
válasz tjb007 #61661 üzenetére
igen ezért is kérdeztem mert akkun kívül nem látok más különbséget. szimpatikus a joga letámasztása egyben kicsit fura is. de ha egyforma proci ram stb akkor tényleg csak elkell dönteni melyik lenne jobb használni. bár sajnos csak8 colban van az s8 50 yoga meg van 10ben is
[ Szerkesztve ]
-
Louro
őstag
válasz tjb007 #61638 üzenetére
Különben akksi szempontból ennyivel jobb az LG? Áfás infót köszönöm! Nem sűrűn rendelgetek és ezért a tudatlanság
(Hmmm, itthon már 50-ért kapható....lélektani határon.....lehet addig még nyújtózok és akkor itthon lenne a számla.)
[ Szerkesztve ]
Mess with the best / Die like the rest
-
stratova
veterán
válasz tjb007 #61621 üzenetére
Köszönöm!
Bár pár perccel válaszod után továbbítottam neki az infót, már megrendelte az Overmaxot. Végül pár oldal kritikái alapján abban maradtunk, megnézi őt menyire zavarják a hátrányok a használatban. Ha lehet vele élni marad. Ha nem, igyekszem valamilyen használt, de garanciás tab felé terelni (a jelöltről itt véleményt kérve). -
dauphin
aktív tag
válasz tjb007 #61607 üzenetére
(#61606) atee: Köszönöm szépen.
Köszönöm a választ.
De megjegyezném halkan, hogy lehetséges az, hogy ilyen hibát vétenek egyes boltok? És most nem is a kicsikről beszélek (pl. én az ED-nál nézelődtem - hogy csak a kezdőbetűket emeljem ki).[ Szerkesztve ]
"És különben is: nem létezik akkora probléma, amekkora elől meg ne lehetne futamodni."
-
anonym1s
őstag
válasz tjb007 #61591 üzenetére
Ezt nem magamnak veszem, hanem a tesom 9 eves kislanyanak. Kedvenc jateka a subway surfer, azt mar probaltam a w4s-en, nagyon gyorsan betoltodik es hibatlanul megy.
Talaltam meg egy gepet 50 ezer alatt. Alcor Access O819M, ebben meg gps es 3g modem is van, plusz telefon funkciok, csak mtk processzor van benne, en meg nem igazan bizom az mtk meg rockchipekben (csaladban van 2db rk3066 meg 1db rk3188 rockchip tablet es egy mtk6589t telefon, mindegyik akad, lassu, hulladek gps, gyenge wifi, szemet kamera, stb.).
Allitolag 2mp + 5mp kamera van benne, de a pipo w4s-re is 2mp + 5mp van irva, de valosagban 0.3mp + 2mp.Errol az alcorrol van valami infod?
Melyiket ajanlanad inkabb, a lenovo S8 vagy alcor O819M?
Szoba kerult meg a chuwi vi8 is, de latom a 220volt.hu leirasaban hogy abban is 0.3mp + 2mp kamera vn, gyanitom ugyanaz a szemet ami a pipo w4s-ben is.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz tjb007 #61585 üzenetére
És a Mediapad X1 gyengébb processzora normál használat közben is érezhető? (teljesen általános appokból több egyszerre, mkv filmnézés, stb) Vagy csak játéknál?
Már a Fonepad 7 is meg-megröccen használat közben (bár egyáltalán nem zavaró mértékben), akkor a nagyobb felbontású képernyőjű Mediapad X1 gyengébb procival már lomha lenne???[ Szerkesztve ]
Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
anonym1s
őstag
válasz tjb007 #61576 üzenetére
Az jobban hangzik, de az intelnel igy is joval gyengebb szerintem, es a kartyahely hianya kizaro ok.
Emlekszem erre a "szepseghibara", egyszer mar kerdeztem, csak nem voltam biztos hogy errol van szo most is. Tudnal irni nehany cimet ami nem megy intel processzorral? Kiprobalnam a pipo w4s-en.
[ Szerkesztve ]
-
Alabástrom
senior tag
válasz tjb007 #61569 üzenetére
Hát ez az, hogy nem tudom, hogy megfelene-e...
Összehasonlítva az Asus Fonepad 7 FE375 CXG-t a Huawei Mediapad X1-el jól látom, hogy amiben a Mediapad gyengébb:
- csak 1 SIM
- csak max 32GB micro SD
és ezen kívül mindenben legalább olyan jó, vagy jobb? A processzorok nekem semmit sem mondanak, de ha nem játszok, viszont párhuzamosan több doksit kezelek, akkor melyik processzora a jobb?
És ami nagyon fontos: a képernyője jobban látható a Mediapadnak, vagy nagyjából ugyanolyan (fényerő, tükrösség)?
A GPS-ről van olyan oldal, ami azt írja, hogy tud GLONASS-t, van ami szerint nem... Most akkor?Amikor semmi sem biztos, akkor minden lehetséges.
-
anonym1s
őstag
válasz tjb007 #61561 üzenetére
Ez sokkal jobb mint a pipo videoja, ez 25fps korul lehet, ez mar elfogadhato.
50 ezer ft-ig erdekel mas is. A Nexus 7 masodik kiadasat (2013-as) neztem meg, csak nem tudom mennyire bika az a snapdragon s4 processzor. En az intelt jobbnak gondolom, de en nem igazan ertek hozza.[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
válasz tjb007 #61561 üzenetére
Értem, köszi a választ! Gondolom az a bolt is szürke importos termékeket árul, de ha vállal rá egy év garanciát (és valóban rendesen javítja/cseréli is), és megvan minden tartozék+doboz, és nem német nyelvű android van rajta (az ilyenekkel egyébként lehet valamit kezdeni? Magyar, vagy legalább angol verzióra cserélni?), akkor fair deal-nek tűnik, hiszen csak 2/3 annyiba kerül, mint a hivatalos csatornákon keresztül értékesített példányok.
felhasználási módok: valójában tényleg semmi komoly munkát nem akarok végezni rajta, tehát video-vágás, tömörítés, grafika, tervezés, egyebek nem lesznek. Egyedül a dokumentum-szerkesztés, böngészés, video/zene, navigáció, esetleg néha játék lenne, stb. Kb: ugyanaz, amit egy átlagfelhasználó művel egy asztali PC-n.
Egyébként rá lehet dugni ezekre 2.5 USB vinyót, és USB/bluetooth/egyéb billentyűzetet/egeret?
Fancy quote placeholder
-
Alabástrom
senior tag
válasz tjb007 #61555 üzenetére
Köszi az ajánlást.
A Samsung Galaxy Tab 4 7.0 LTE (SM-T235) -hez van már Lollipop?
És ha a memóriából lejjebb adok, akkor bejön még valami a képbe? Megoldható 16GB belső memória + 64GB (esetleg alsó hangon 32GB) micro SD + Android 4.4. is.
( ezek voltak az eredeti elvárások)
[ Szerkesztve ]
-
Memora
senior tag
válasz tjb007 #61530 üzenetére
Elvileg 54-55000Ft körül 1 év garival, de teljes csomagot lehet kapni, pl: itt. Nem láttam, hogy nettó ár lenne, és az sincs kiírva, hogy német android lenne rajta. Persze nyilván rá kell kérdezni előbb...
Amit az office-al kapcsolatban írtál, arra enged következtetni, hogy az olyan szélsőséges vélemények, miszerint a Windows tablet egy teljes értékű PC, míg az android inkább csak tartalomfogyasztásra jó, kissé túlzóak?
[ Szerkesztve ]
Fancy quote placeholder
-
Alabástrom
senior tag
válasz tjb007 #61497 üzenetére
Köszi a tanácsot!
Gyári visszaállítás után, tök csupaszon is újraindÍtgatja magát az Asus Fonepad 7, úgyhogy megy vissza garanciálisan...
Ha visszaadják az árát, akkor valószínű valami mást nézek, mert sokszor zavaróan gyenge volt a képernyőjének a fényereje.
Tudnátok valamit ajánlani ezekre a feltételekre:Ami kell:
Stabil, gyors működés (több dokumentum párhuzamos szerkesztése esetén is). Játszani nem szoktam.
7" (minimum 6", esetleg 8", bár ez utóbbi rezgőléces, mert alkalom adtán farzsebbe bele kellene férnie)
Android Play Store
Erős akku
Jó képernyő
3G+telefon
Jó GPS
minimum 64GB ROM, vagy 32GB ROM +micro SD bővíthetőség, vagy kisebb ROM + microSD bővíthetőség + Android 5 (mert nagy méretű felhőkönyvtárat szinkronizálok rá)Ami jó lenne, de kompromisszumképes:
dual SIM, (de ahogy elnézem, ez radikálisan leszűkíti a választékot... )
jó kameraRomolgatni nem akarok
Játszani nem akarokÁr 60 ezer körül, vagy ha ennyiért nincs, akkor a fájdalomküszöb 90ezer Ft
Köszi!
-
floratm
senior tag
válasz tjb007 #61546 üzenetére
Akkor ez a shop kiesik. Kissebb nevü tablet kell ami 10 col környéki filmnézésre 2 g rammal, jonak mondhato fölbontással
Aliexpreszen mint ha láttam volnna már olyan eladot aki ugy küldi dhl el hogy nincs rá plusz teher.
Esetleg mostanába van ajánlot eu-s raktárral rendelkezö shop ahol még van is valami kinálat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Mielőtt kérdeznél, olvasd el a téma összefoglalót!
- A warez minden formában tiltott!
- Alkalmazást keresel? Ide kattints!
- XPEnology
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Hobby rádiós topik
- SnowRunner
- Január 30-tól Magyarországon is kapható a Vivo X200 Pro
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPad mini 5.gen WiFi / 64GB / Space Grey (011)
- Apple iPad 6 Gen 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÚJ Apple Pencil mindegyik generációból BONTATLAN Azonnal Átvehető Deák Térnél Átvehető 1 év garancia
- Apple iPad Pro 11'', Space Gray, 128Gb, Wifi, 2020, 2. gen, 95% akku, új állapotú+ Pencil 2
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest