Új hozzászólás Aktív témák

  • HSM

    félisten

    válasz zovifapp111 #36590 üzenetére

    Szerintem megfelelően árazva mindkettőnek meglenne a helye a piacon. :) Ami az időtállóságot illeti, szerintem ugyanakkor lesz vége mindkettőnek, a 8GB-os 580-nak és a 8GB-os 590-nek is. A 4GB-osok persze sokkal előbb ki fognak kopni, mivel az már néha ma is kompromisszumos.
    Plusz, az 580-ból lehet egyszerűbb/olcsóbb verziókat csinálni, mivel alacsonyabb a TDP gyárilag, míg az 590-es az inkább a prémium 580-asokat váltja le. Valószínűleg ez lehet a terve az AMD-nek, hogy így jobbak lehetnek a prémium 580-asok az új GPU-val, és az olcsóbb típusváltozatok maradhatnak 580-asok.

    (#36591) PuMbA: Amiről beszélsz, az a user error kategória. Amikor csak a feszt és órajelet húzza felfelé a user, és elfelejti, hogy a low-cost kártyájának vannak beépített limitjei... Ezért kell olyan modellt venni, aminek kellően magasak a gyári limitjei, és ésszel belőni a tuningot. Akkor szépen fog ez a GPU skálázódni az órajellel. :K

    Az RX460 tipikus példája ennek... :K Az alapból TDP korlátozott kártya, főleg az elterjedt gagyibb kiadások. Az RX560-asomnak nekem is kellett kis plusz TDP limit BIOS alól, mert a gyári ha jól emlékszem 48W nem sok mindenre volt elég. Egyből meglett OC-val a 7000 pont 3DMark FireStrike [link], amikor a gyári BIOS-al jó, ha bő 6000 fölé ment, függetlenül az órajeltől... 896 shaderes fajta volt, szóval ennyit kéne mennie a 460-adnak is ilyen órajelen, ha nem fogja meg valamelyik limit. ;)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák