Új hozzászólás Aktív témák

  • gbors

    nagyúr

    válasz #45185024 #16526 üzenetére

    Mindent megelőzően - a forintos árak vizsgálgatása félrevisz, mert sokat változott az árfolyam az elmúlt években. Maradjunk az MSRP-knél - a gyenge forintról nem az AMD és az nVidia tehet (na jó, talán az nVidia igen - tőlük bármi kitelik ;] )

    És igen, az elmúlt 4 évben egy meglehetősen egészségtelen trend folyik a teljesítményskála tetején - a korábban is 600 dollár körüli Tier1a termék 2012-ben lement 550-re, majd 500-ra, csak éppen a Tier1 chip helyett Tier2 chip ment bele. Most meg szépen kúszik vissza az ára is 600-ra (a Founders Tax Edition című marhaságot most tegyük félre, az (egyelőre) nem szerves része ennek a folyamatnak).

    A megelőző generációban a Tier1b (970 és a 390) egészen a helyén volt a 330 dolláros árral, sajnos most ez is feljebb megy egy 50-essel. Ezzel együtt az 1070 még mindig elfogadható vételnek tűnik, vennék is egyet, ha lenne miért. Meg még reménykedem egy kicsit, hogy a Polaris 10 hoz némi konkurenciát.

    Akinek pedig a Tier1a kártya megér 60%-os felárat a 25%-os teljesítményért, az miért ne vegye meg? Szerintem ha a pénz a fontos, akkor a +25%-tól nem olyan nehéz eltekinteni, ha viszont teljesítény kell minden áron, akkor annak minden ára lesz. Így van ez minden más műszaki iparágban is, sőt, nem is csak a műszakiakban. Amíg a második vonal elfogadható áron elérhető, addig túl sok aggódásra nem látok okot.

    Pedro... amigo mio... ma is konzervvért iszunk! Kár lenne ezért a tehetséges gyerekért...

Új hozzászólás Aktív témák