Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Mielőtt hozzászólásban feltennéd a kérdésed olvasd el a Témaösszefoglalót, a Téma tudnivalókat vagy használd a keresőt.
Az esetek nagy többségében megtalálható a válasz!
Új hozzászólás Aktív témák
-
notika77
senior tag
válasz Fandango #23430 üzenetére
Az előző képernyőn van felül két monitorod és azokra jobb gombbal kattintva az adott monitorhoz tartozó beállításokat éred el. R3lax vagy nem ezen az útvonalon (asztal->jobb gomb->display settings->Display adapter properties a lap alján) jutott el erre a beállító képernyőre vagy nem olyan verziójú win 10-et használ, mint mi és ezért működik nála normálisabban.
-
notika77
senior tag
válasz ricsi8800gt #23359 üzenetére
Az első lapon a GPU Clock és mellette a Memory is 0. Alatta a default értékek jók (bár ez lehet, hogy a programban letárolt érték) és a második lapon a szenzorok értékei is jók.
ui.: Most frissítettem a GPU-Z-t.
-
notika77
senior tag
válasz Hobbbyt #13224 üzenetére
Mivel mindig a WoT-ot hozzátok fel példaként az egyszálú programokra/játékokra, szólnék, hogy már legalább fél éve nem csak egy szálon fut! Nem használja ki optimálisan a sok CPU magot, de pár könnyebben elkülöníthető feladat külön szálon fut.
* legalább fél éve: már az RX széria előtt is több magot használt
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
-
notika77
senior tag
válasz kretenallat #8695 üzenetére
Ez Win10. Nekem már hónapok óta nem csinálja, amíg csinálta, addig az összes Win10-es (modern?) app feladatkezelőből való kilövése segített (Search, Settings, Calculator stb., a randa ikonokról felismerhetőek).
-
notika77
senior tag
válasz anderledani #8654 üzenetére
Ki kell kapcsolni a hardware-es vidólejátszást a Firefox-ban. Nem tudom mitől függ, hogy működik-e vagy sem. Én kb. egy hónapja kapcsoltam ki, utána nem omlott össze. Tegnap este meguntam hallgatni a CPU ventit sima YT lejátszás alatt, így visszakapcsoltam és azóta sem volt crash.
-
notika77
senior tag
válasz ftamas0201 #7318 üzenetére
Nekem is a 9.2-sel omlik össze a Firefox videók lejátszása közben és más videólejátszó programmal is gond van pl. a Potplayer minden 3. fájlmegnyitás után összeomlik.
-
notika77
senior tag
válasz Televan74 #6408 üzenetére
Jól sejtem, hogy a GPU Power Draw csak valami hasraütés-szerű érték? Vagy csak valamit nem tudok, esetleg a különböző szenzorok lekérdezésének időbeni eltolódásának köszönhető, hogy az RX470-emre ~25%-kal magasabb fogyasztást ír? Bár az enyém most 5 percre 11W-os minimumot írt, ez valószínűtlenné teszi az esetlegesen nem egy időben történő leolvasás miatti hibát.
Nekem ezt mutatja a GPU-Z:
RX470, 300/300MHz, 0,8V és 12,1W. Neked meg az RX480 aktuálisan kicsit magasabb órajelen, ugyanazzal a feszültséggel csak 9,6W. Az ASIC gondolom itt egyáltalán nem játszik (enyém 90,3%, tiéd meg 76,9%).[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
Még a PH tesztben is sikerült kimérni terhelés alatt a 470-re +66W-ot az 1060-hoz képest! Szóval mire gondolsz?
Szerk.: Ja, a 480-ra gondolsz, ami csak 30W-tal kér többet.
Szaby59: Igazad van, ugyanaz a gép csak a VGA változik. A fogyasztásbeli különbség nem a VGA számlájára írható. Vagy mégis?
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
válasz notika77 #6305 üzenetére
Közben utána néztem ennek a szuper ZeroCore dolognak, ami a tesztben külön grafikont is kapott, hogy milyen keveset fogyaszt az AMD kártya úgy, de kiderült, hogy a referencia (!!!) kártyákon nem is működik, mert DisplayPort és HDMI kábellel/kimenettel nem működik
Ráadásul, ha működne is jó eséllyel kifagy a gép tőle, illetve elfelejt a kártya visszakapcsolódni és csak a fekete képernyőt nézheti az ember. Erről rögtön beugrott, hogy a 270-nel mennyit szívtam, mire kiderült, hogy az energiatakarékosságot kell kikapcsolni, hogy ne kelljen napjában többször újraindítanom a gépet.Szóval köszi a tesztet! Sokat segített a választásban az, hogy a gép 24/7-ben megy és legalább ez a funkció visszafogja a fogyasztását a VGA-nak, ha már használat közben (filmnézés, youtube lejátszás, két monitor, játékok és még idle-ban is) jelentősen többet fogyaszt, mint amihez nem szabad a topikban hasonlítani.
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
Hogyan lehet aktiválni a zerocore-t? Ha megvárom amíg a monitorok kikapcsolnak - Windowsban 1 percre vannak állítva -, akkor a számítógép fogyasztása 1-3W-ot "esik" (66-67 -> 64-65). Ez volna az?
szerk.: Megnéztem GPU-Z-vel, a GPU és a RAM 300MHz-en ment, viszonylag fixen a VDDC pedig 0,8V. RX470.
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
válasz johnnyhu #5687 üzenetére
Az rx 470 és 480 ilyen szar, mert az amd megint hazudott a termékeiről és nem tudják máshogy tartani a tdp-t, amit már egyébként is megemeltek az utolsó percben. Tunningolni kell a kártyákat és a power limitet még meg kell emelni, igy a fogyasztás még nagyobb lesz, de ha a hűtés jó, akkor tartja az órajelet.
-
notika77
senior tag
Megpróbáltam telepíteni ezt az új hotfixet, erre újraindul a gép telepítés közben és a windows nem tud betölteni egy xxxamd.dll-t és így el sem indul. Ugyanez van Safe módban, alacsony felbontású módban és az összes többiben is. Természetesen a driver telepítő nem csinál helyreállítási pontot, igy az sem működik.
Ötlet?ui.: miközben ezt írtam a telefonon párszor újraindítottam a gépet és már csak fekete képernyő van, amin megy körbe-körbe a töltést jelző pontkukac, ezért nem tudom beírni fent az xxx helyére a dll pontos nevét
ui. 2: telepítés előtt az órajeleket visszaállítottam az alapra, de háttérben ment a Trixx és hdmi audión keresztül ment egy yt videó, amit elfelejtettem leállítani
[ Szerkesztve ]
-
notika77
senior tag
Tegnap egy órakor rendeltem egy Sapphire RX470 4GB GDDR5 11256-00-20G (ref. hűtős) VGA-t, amit ma már kézbesített is a posta. Beszereltem, telepítettem, megnéztem a Wattmant, de nekem bonyolult volt elsőre, így a Sapphire Trixx 6.0 bétát is megnéztem, ami elég ronda, de mégis ránézésre értettem, mi micsoda, úgyhogy ezt használom.
Pár benchmark (GPU:1270MHz, RAM: 7100, +50% power limit).
A hűtést 46%-os ventinél (1700RPM) kezdem hallani és 52%-nál (1990RPM) már zavaró lenne, csöndes szobában netezés (olvasgatás) közben. Sajnos passzív használatra a hűtő nem alkalmas és kb. 16%-ig (690RPM) idle-ban a hőmérséklet egyre nő. Valószínűleg ekkor csinál a blower akkora szelet, hogy az a hátlapon ki tudja vinni a meleget.
Játékot, csak a WoT-ot próbáltam, ami 120fps-sel ment fejlesztett grafikán mindent maxra tolva, kivéve blur, mert azt kikapcsoltam. A hőmérséklet felment 83C°-ig 55%-os ventivel (2100RPM). Sajnos ez már hallható a robbanások mellett is.
A ház az asztalon van a fejemtől ~60 centire, oldallap nélkül. Ha lekerül az asztal alá és be lesz zárva biztos kevésbé lesz hangos. De nem is ezeken az értékeken akarom használni, hanem inkább alulfeszelve, 1100MHz környékén.
Viszont itt jön a gondom, amiben talán tudtok segíteni, hogy a Trixx-ben az órajeleket visszavéve, ha megmozdítom a feszültség csúszkát rögtön kifagy a kártya. Valamit elfelejtek beállítani vagy csak bugos a bétás Trixx?
ui.: Hátha érdekel valakit. A dobozban volt még egy HDMI-DVI átalakító is.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Hozzászólás előtt olvasd el!
- XFX Speedster SWFT 319 RX6800 ingyen foxpost box
- BESZÁMÍTÁS! ZOTAC Trinity RTX 3070 Ti OC 8GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- GeForce RTX 3080 Ti GAMING OC 12G - Gyári Garancia
- PowerColor Radeon Hellhound RX 6600 XT 8GB - GARIS
- SAPPHIRE Radeon RX 470 Mining Edition 4GB - REJTETT HDMI-S - AKÁR 5 HÓNAPOS MEGTÉRÜLÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest