Új hozzászólás Aktív témák

  • erer1000

    őstag

    azthiszem megy gariba az alaplapom :( még szerencse hogy 1 év van rá még.

    Ma délelőtt bekapcsoltam a gépemet, és arra lettem figyelmes hogy a 7.1 hangrendszerből furcsa recsegő, pattogó hangok jönnek, hol egyikből hol másikból.
    Először kihúztam a jack kábeleket, és újra bekötöttem, de nem oldódott meg.
    Kipróbáltam a hangszórókat más gépről, onnan nem produkáltak hibát, úgyhogy a gépben van valami.
    Elkezdtem leszűkíteni a kört, először driver vagy windows hibára gyanakodtam. Újra telepítettem a gyártó által, a weboldalukon biztosított legfrissebb drivert, de így is produkálta a recsegő hangot, hangosan.
    Kipróbáltam, előlapi kimenetre kötött fejhallgató esetén is ugyan ez volt a probléma.
    Ezek után egy teljesen "szűz" windows telepítést kezdtem el, remélve hogy tényleg csak a belakott rendszerben valami akadt össze, de már abban a pillanatban hogy a windows telepítőben lépkedtem, ismét produkálta a hibát..
    Ezek alapján azt feltételezem hogy az alaplapi integrált hangkártyával van valami probléma, mert rendszertől függetlenül, elő és hátlapi kimeneteken, bármilyen hangszóróval/fülessel produkálja a hibát.
    Hiába játszok le zenét vagy bármilyen hangot, abból semmi, még halkan se megy ki a kimeneteken, csak sípolás, recsegés sustorgás, felváltva hol egyik hol másik hang kimeneten.
    BIOS-ban és a boot-olás elején még nem tapasztalható a hiba, csak kb onnantól hogy a rendszer használná a hangkimeneteket.

    kényszer megoldás: HDMI-n át monitorba megy a hang, és a monitor jack kimenetére 3db jack elosztót kötve ráküldtem a hangrendszert.

    Tény, szól most mindegyik hangszóró a 7.1-be, de rossz hír, hogy mivel két csatornás jel jön csak ki a monitorból, ezért az a 7.1 most csak egy széthúzott sztereo ;] ;] :O :O :O :O

    M5A99X-EVO R2.0 , 1050Ti, 4x8GB 1960MHz , FX 8350@4,4GHz, 1x3TB+2x1TB HDD, 120GB+480GB+1TB SSD || HP Pavilion 15-CX0000NH

Új hozzászólás Aktív témák