Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• chopin42

addikt

válasz chopin42 #39693 üzenetére

Rendeződött. Dispute gomb nem volt, mikor leokéztam a "confirm goods received"-et, de utána az online helpen keresztül elindítottam a dipsute-ot, majd feltöltöttem a bizonyítékokat, az ali pedig döntött is azonnal, hogy teljes összeg vissza.
    Leggyorsabb ügymenet volt.
    Ezzel végére értem a rendeléseimnek, összesítés:
    5 rendelés, ebből 4 március eleje-közepe, egy április eleje.
    Az első rendelés ez volt, ez tartott a legtovább.
    5-ből 3-nál dispute kellett:
    Az első cucc spanyol raktáras volt, de kínából érkezett, sérülten (bár elég gyorsan, 2 hét). Bizonyítékok fel, mindössze az extra shipping árát kértem (4 eur kb), mert a cucc működött, egy mikrofon szivacs volt benyomódva. Visszakaptam.
    Egy másik nem akart megjönni, még az elején, visszakaptam a pénzt, majd megjött mégis, kifizettem a vételár 90%át, ebben egyeztem meg az eladóval.
    A 3. dispute ezen hsz témája.
    Ami közös, hogy egyik esetben sem fogadta el az eladó, amit kértem, az ali döntött, mindig a javamra.
    A maradék 2 rendelés hibátlanul megjött, bár az egyiknél "rossz" trackintget kaptam, ami valójában kamu volt, viszont kaptam egy jót, amivel nemrég megjött (kb 1,5 hónap alatt). A másikkal nem volt gond, csak tovább tartott.
    Végszó:
    Oké,hogy koronavírus, de a problémáim csak részben voltak logisztikai gondok.
    Nem tudom, hogy rendeljek-e még, bár ki kellene használni a hátralévő pár hónapot, mert sajna csomó cucc van, amit Európából szinte képtelenség értelmes áron megvenni (microswitch, mikromanométer, perforált lemez kis méretben, meg ilyenek).
    Köszönöm a sok segítséget, türelmet a topikban, mindenkinek épségben és hamar megérkező csomagokat kívánok!

Szakmai kérdések csak a fórumban...

• V/

Topikgazda

válasz chopin42 #39693 üzenetére

Az ugye logikus hogy amit nem vettél át azt nem is tudhatod hogy rossz? :( Amíg az AliExpress-nél nincs leigazolva a megérkezés ez addig igaz.
    Aztán he jelzed a megérkezést lehet dispute-t indítani, nem kell a rendszer zárására várni. Bár az LP001......-re nem fogja, csak svéd számra tenné meg.
    De ez volt a száma LM148572075SE amivel kézbesítve lett, amaz a szám meg a logisztikai cég azonosítója, szokott ilyen lenni.

Új hozzászólás Aktív témák