Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
chopin42
addikt
válasz chopin42 #39693 üzenetére
Rendeződött. Dispute gomb nem volt, mikor leokéztam a "confirm goods received"-et, de utána az online helpen keresztül elindítottam a dipsute-ot, majd feltöltöttem a bizonyítékokat, az ali pedig döntött is azonnal, hogy teljes összeg vissza.
Leggyorsabb ügymenet volt.
Ezzel végére értem a rendeléseimnek, összesítés:
5 rendelés, ebből 4 március eleje-közepe, egy április eleje.
Az első rendelés ez volt, ez tartott a legtovább.
5-ből 3-nál dispute kellett:
Az első cucc spanyol raktáras volt, de kínából érkezett, sérülten (bár elég gyorsan, 2 hét). Bizonyítékok fel, mindössze az extra shipping árát kértem (4 eur kb), mert a cucc működött, egy mikrofon szivacs volt benyomódva. Visszakaptam.
Egy másik nem akart megjönni, még az elején, visszakaptam a pénzt, majd megjött mégis, kifizettem a vételár 90%át, ebben egyeztem meg az eladóval.
A 3. dispute ezen hsz témája.
Ami közös, hogy egyik esetben sem fogadta el az eladó, amit kértem, az ali döntött, mindig a javamra.
A maradék 2 rendelés hibátlanul megjött, bár az egyiknél "rossz" trackintget kaptam, ami valójában kamu volt, viszont kaptam egy jót, amivel nemrég megjött (kb 1,5 hónap alatt). A másikkal nem volt gond, csak tovább tartott.
Végszó:
Oké,hogy koronavírus, de a problémáim csak részben voltak logisztikai gondok.
Nem tudom, hogy rendeljek-e még, bár ki kellene használni a hátralévő pár hónapot, mert sajna csomó cucc van, amit Európából szinte képtelenség értelmes áron megvenni (microswitch, mikromanométer, perforált lemez kis méretben, meg ilyenek).
Köszönöm a sok segítséget, türelmet a topikban, mindenkinek épségben és hamar megérkező csomagokat kívánok!Szakmai kérdések csak a fórumban...
-
Topikgazda
válasz chopin42 #39693 üzenetére
Az ugye logikus hogy amit nem vettél át azt nem is tudhatod hogy rossz? Amíg az AliExpress-nél nincs leigazolva a megérkezés ez addig igaz.
Aztán he jelzed a megérkezést lehet dispute-t indítani, nem kell a rendszer zárására várni. Bár az LP001......-re nem fogja, csak svéd számra tenné meg.
De ez volt a száma LM148572075SE amivel kézbesítve lett, amaz a szám meg a logisztikai cég azonosítója, szokott ilyen lenni.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest