- Debian GNU/Linux
- ASUS routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Most az Apple iPadOS-t ellenőrzi az EU
- Windows 11
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sátán44
addikt
V/, Zebu
Sima üzenetben jött válasz:
"Dear customer, Sorry, if you don't cancel the dispute, we can't refund it. This is our rule, we also want to refund you soon. So I hope you can understand, Thank you"
2 nap van a dispute zárásig, várjam meg? Mit csináljak most?Kis bohóccal is lehet nagy cirkuszt csinálni... :-)
-
Topikgazda
válasz Sátán44 #35151 üzenetére
Amikor indítottad akkor ugye 2020-01-19-ig volt még hátra a szállítási védelemből? Ha igen akkor ha nem teljesíti 1-3 napon belül akkor 17-én újból el tudod indítani és lesz egy + hivatkozás is arra hogy át akart verni. Ha most Cancelt választasz az így jó lesz.
Egyébként nem igaz, amit ír és az AliExpress is neked adna igazat mert kamu számot adott meg.
Írják a saját szabályukat, neked meg az a szabályod ha visszakaptad a pénzed, akkor jelezni az AliExpress felé a csaló eladót.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
#35154 miti5 hozzászólása.
Értem,,de valamit írt mégis a posta nyomkövetés oldalon is (átvéve kézbesítésre vagy megérkezett célországba) . Így érthető ahogy leírtad,de ez akkor is valami nagy ki..szás ,track számba se viszik be sehol h megváltozott vagy hogy kinek adták át....Didpute-t nem inditottam ,pedig kiváncsi lennék h ők kiderítették volna-e ,hogy kinek lett kézbesítve,vagy ........ volna rá. Köszi -
Topikgazda
miti5
az Összefoglaló 11. Egy rövid összefoglaló az észt postai nyomkövetési számra hasonlító és a Sprinter futárszolgálat által vagy Pick Pack Ponton vagy háznál kézbesítendő küldeményekről. leírva hogy hogy miként működik.
Ott Távol-Keleten beírják ezt az észt postai számot a nemzetközi postai adatbázisba, mert formailag helyes, de ezzel azután posta nem foglakozik, a magyar posta meg egyáltalán nem. Azért látod,mert a Magyar Postai is abból a nemzetközi adatbázisból szedi az információkat.[ Szerkesztve ]
-
DrojDtroll
veterán
Nektek is sokat kell verifikálni a bejelentkezést mostanában?
-
Fail3D!
addikt
Udv! Kellene 1 kis segitseg. Rendeltem nagyobb mennyiseget 1 boltbol es dec elejetol nemtudok. A buy utan nwm tortenik semmi, vissza dob. , illetve ez a kep fogad: mas felhasznaló fiokjával lehet rendelni.. Se az appnol se az asztalrol nem enged. Az eladoval beszeltem hogy vennek egy nagyibv keszleter megint, de egyszeruen nemtudok ebbol 1 az boltbol vasarolni. Valakinek van 5lete?
-
Fr@nkieWilde
senior tag
válasz DrojDtroll #35158 üzenetére
Igen, én már kódot is adtam meg, kért.
Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!
-
Dolphine
addikt
Lehalt a magyar posta nyomkövetési rendszere?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
Topikgazda
Nem.
-
gyulazsolti
senior tag
Nekem igen.
Sőt eddig a lányom tudott böngészni bejelentkezés nélkül laptopon.
Most meg nem. Mindenáron regisztrációt kér.Dolphine
Nekem sem megy, a posta.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyulazsolti #35166 üzenetére
Annyit célszerű ellenőrizni hogy a böngésző biztonsági beállításainál nem-e változott valami, mert a legutóbbi Firefox és Chrome frissítések után én is vettem észre problémákat. Pl a Parcelsapp-ra a Firefox nem engedett be. Router újraindítás, új ip cím, a böngésző teljes takarítása, még a könyvjelző törlése is után újból tudtam használni. És egy gyári beállítást a védelemnél visszavarázsolt, amire nem igazán van szükségem. Néha a böngésző törlése és full új telepítése is segíthet.
-
Topikgazda
Szokott ilyet csinálni az MP, ez itt nem hír. Nemzetközi küldemény használjátok az Öf. 5. pontnál felsoroltak közül.
-
gyulazsolti
senior tag
Most én úgy gondoltam, hogy neki laptop van, sosem volt regisztrációja.
Nekem PC, és van regisztráció.
2 külön gép.
De megpróbálom amit írtál.
IP régóta ugyanaz. Nem változott.Más.
Megint jönnek az emailok a rendelés, vásárlás, stb. mint régenSzerk:
Igen hétvégén általában lehal a posta.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz gyulazsolti #35169 üzenetére
Jönnek nekem is e-mail-ok miután az app-ban bekapcsoltam az e-mail értesítőt, a böngészős verzión az sem működött, mindegy milyen állásban volt. De arról sehol sem írtak hogy ezt így oldották meg.
-
Myers
senior tag
Vettem az elmúlt napokban pár dolgot, de még nem látom át teljesen a működést.
És kaptam egy kis "ajándékot" is. A egyik vásárláskor vásárlási limitbe ütköztem, mert nem volt túl magasra állítva a számlámon. Átállítottam, de mikor visszamentem fizetni, akkor már nem volt hajlandó figyelembe venni az ali kupont (a selectet igen). Köszi.Ez a szállítási idő nekem nem tiszta.
A termékek adatlapján (1./2./3. megrendelt termék):
A szállítók: 1. UPS/2. China post/3. ePacket
Estimated Delivery: 1. 13-18 days/2. before 02.09/3. 19-27 daysAztán, ha bemegyek a rendelésekhez, akkor a státusznál: Will be shipped within:
1. 25 nap / 2. 5 nap / 3. 25 napEz így összességében azt jelenti, hogy az
1-nél: 25 napon belül feladja, és onnantól számítva még 13-18 nap a szállítási idő?
2-nál: ott viszont tuti megérkezik február 9 előtt, mert 5 napon belül feladja?http://www.muszaj.hu/
-
Lomas
tag
Sziasztok, egy vér profi ali-guru segítségére van szükségem: még november 11-én rendeltem spot lámpákat, 5 rendelés volt, egyenként 28 USD-ért. Az eladó jelezte, hogy csak 10 nap múlva tudja küldeni. Mivel az utóbbi időben többször megtörtént, hogy apróségokat rendeltem ugyanattól az eladótól, és egy csomagban kaptam meg valamire ráéreztem, és a 10 napot elfogdó válaszlevelemben jeleztem, hogy nem véletlenül adtam fel 5 rendelést, kértem, hogy aszerint, 5 csomagban küldje el részemre, leírtam az okát is, hogy mivel jár, ha nem aszerint, 28 USD-s "egységcsomagban küldi a rendelést. Visszajelzett, hogy rendben. Ezt követően azt látom, hogy van három tracking számom, vagyis 2-2 csomagot egyben küldött a spórolós kis kínai. Ma jött az SMS, naná, vámeljárás... Ilyenkor mi van, nekem ugyanis 5 darab 28 USD-s rendelésem van (10 d spot/cs) , 2 csomagban viszont most 20 lámpa van, ami meg 56 USD. Hogyan küldjem a doksikat? Elküldhetek 1 trackigot 28 USD-vel, de az 10 db-ról szól, a csomiban meg 20 van... Ha tréfát kell fizetnem, szerintetek az ali bíróság megítéli a visszatérítést az előzmények ismeretében, vagyis hogy amiatt keletkezett költségem, mert az eladónyomatékos kérésem ellenére nem úgy teljesített ahogy kértem, illetve ahogy a rendelést leadtam?
Kitartó figyelmetek köszönöm, minden tanács, tapasztalat, ötlet jól jönne...
-
agroman
senior tag
válasz Fr@nkieWilde #35176 üzenetére
nézd meg a review-kat..
az első linken pont egy magyar vasarlonak deformálodtak, de nem törtek össze a darabok..------
-
Topikgazda
Ha szükséged van rá akkor az áfát ki kell fizetned, nem véletlenül szoktam javasolni hogy ilyen esetben a következő rendelés akkor induljon ha az előző már postára adva.
Fel kellett volna osztanod 40 $-os értékű csomagokra és egymás után megvenni, ekkor nincs áfa és vámeljárás.
A + költségedet sem az eladótól, sem bírósági úton -eleve nem tudod perelni az AliExpress-es eladót- nem tudod visszaszerezni.
Az hogy mit írtál neki az nem számít. Arról kell vételár igazolás ami a küldeményben van, amit vámeljárás alá vontak.[ Szerkesztve ]
-
Dolphine
addikt
Automatikus hosszabbítás eddig is volt? Két csomagomnál is +40 nappal meghosszabbították az érkezés dátumát. Ilyet hányszor csinálhatnak?
Nem egyenlőre, hanem egyelőre! Nem ez miatt, hanem emiatt, vagy ez által!
-
szabi__memo
nagyúr
válasz diablo1984 #35182 üzenetére
Úgyis csak értesítőt dobnak be
-
Joker88
őstag
válasz szabi__memo #35184 üzenetére
kivéve ha..
ha jó ismerősöd a postás néni, és karácsonyra, születésnapjára veszel neki valami apróságot
na,akkor már reggel csörög telefonon hogy van pár tízdarab küldeményed , otthon vagyok-eIn loving memory of Garrett Lockhart
-
törölt tag
válasz szabi__memo #35191 üzenetére
Ha te kapnád, biztos nem elleneznéd. Usában egyébként kötelező az éttermekben a borravaló, majd azt ellenezd, ha egyszer odakerülsz. Orvosi beavatkozásnál nincs ilyen, csak ott meg egy kis műtétecske, és simán röpködnek az ezer dollárok, de ettől még hibáznak is eleget.
-
Topikgazda
Borravalóval már elég lesz foglalkozni, köszönöm.
-
Ittnemaz
aktív tag
üdv.
probáltam keresni,de nem jutottam elöbbre. (árfigyelö, ármozgás) keresöszavakkal.
Szóval valamiért ugy emlékszem egy alis termék ármozgására van böngésző kiegészitö vagy program, ezt hol találom? b van ilyen? -
Topikgazda
válasz Ittnemaz #35196 üzenetére
Aliprice
Crome kiegészítőben Ali Price Compare
Firefox kiegészítőben Alitools
De ilyen gyenge forint árfolyam mellett és egyébként sem, amikor a fix ár nem egészen jellemző az itteni kereskedések kapcsán.Romlik a jüan értéke vagy a piaci szabályozás, már hozzáfognak nyúlni, az hogy 6 hónappal ezelőtt X áron adta az alapján úgy döntesz hogy nem veszed meg, vagy azon pufogsz hogy 6 hónappal ezelőtt kellett volna megvenni, bár akkor még nem volt rá szükséged
Kitalálnak egy árat, amiért sohasem adnák az a indulási ár és ahhoz viszonyítgatni az árcsökkentéseket a kampányok során nem igazán látpm értelmét.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Domestos #35199 üzenetére
Hányszor lett meghosszabbítva az eladó által és hányszor kérted te? Most hol tartasz a vásárlás napjától? Ja és milyen értékű dologról van szó? Az hogy egymás után többször növeli az időt az nekem újdonság, de utána nézek hogy miként változott.
Nem feltétlenül kell bevárni a lejáratát, főleg ha nem követhető a küldemény, hiszen ő sem tudja hogy hol van, az hogy a Magyar Postán van hetekig az csak blöff legtöbbször.
Egyébként meg 1 * is szép *[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G 128GB Olive, Karcmentes, Újszerű Állapotú, Független, Garanciális
- Samsung Galaxy A55 5G 128GB Awesome Ice Blue, Bontatlan, Új, 0 Perces, Független, Kék, 1 Év Garancia
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 5th gen., I7-7600U, 16GB RAM, 128GB M.2, FHD, 2 év garancia, Áfás számla!
- LG 32UN880-B 4K Ergo Monitor! 32"/UHD/IPS/HDR10/DCI-P3 95%/Freesync-G-sync/Type-C/Mac kompatibilis!
- AppleCare + biztosítás, aktiválástól számított 60 napos vagy új készülékre!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest