- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Most az Apple iPadOS-t ellenőrzi az EU
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Topikgazda
válasz LendvaiFeri1 #34650 üzenetére
Igen, de az Én postás regisztrációs verzióval kéne nézni, vagy a Parcelsapp-on hogy tényleg nem érkezett meg?. Nekem is van novemberi RP...s de azoknál még nincs az sem beírva ami neked a képeden utolsó volt.
-
badbull1
csendes tag
"az hogy két személy egy bankkártyát használ az tiltott dolog, de ezt sehol nem írják le az akkor is tisztességtelen"
miért írjanak le olyat ami nem tiltott ? az én kártyám is 3 accon megy gond nélkül.
sőt mint írtam még a 3. új fiók kupon is mehetett volna u.a. kártyára ha "nyomatékosabban igazolod" hogy valóban "New User" -ről van szó ... -
Topikgazda
válasz LendvaiFeri1 #34653 üzenetére
Hát ez tényleg problémás és sajnálom hogy nem kaptad meg.
-
Topikgazda
válasz badbull1 #34652 üzenetére
De tiltott mert az új felhasználói kuponnál néznek bankkártya adatot és ha azzal már vásároltak akkor törlik a vásárlást és elveszíted a kupont, így ezt én csak tiltott dolognak tudom venni.
No ezt az igazolást sem írják, mert akkor javasoltuk volna, de ha már elvesztetted a kupont a kártya miatt hogy a csudában adják vissza? Nagyon elméleti síkúnak tűnik ez az reklamációs lehetőség. mert nem igazán hallottam olyanról hogy kupont valami szabálysértés észlelése követően visszaadták volna, még a technikai hibák esetén is nehezen megy.
De az hogy én nem hallottam róla nem jelenti azt hogy nincs ilyen. -
badbull1
csendes tag
akkor nevezzük tiltottként ...
nem a new user kupont adták volna vissza valóban hanem ahogy írták adtak volna egyedi visszatérítést vagy gondolom valami más kedvezményt/kupont ... de addig nem jutottam el mert annyiért nem másolgattam nekik a személyi okmányainkat (de gondolom nem csak elméleti síkon ígérgették ) -
Fail3D!
addikt
Hogy 1 kis elmeny beszamolot tartsak a napokban tortent alirok uj cimre rendelt problemas csomagatvetelrol. Mas csomag eseten se jott ertesito. 2 napon keresztul erdeklodtem a csomagrol a kozponti szamon meg vegul elkudltek 1 cimre ahol nem adtak ki area hivatkozva, hogy vissza kuldtek. Rendorseg, jegyzokonyv, kiabalas utan elkertek a szamom, hogy megoldjak. 2 nap utan 1 masik postan vegre megyek atvenni a csomagom, parperc utan nagy sohaj nincs meg... 10+ perc utan 1 masik holgy segitsegevel elokerult. Azota 2 ertesitot is kaptam mas csomag kapcsan. Amugy a szepseget leirva a storynak keppel mellekelve, hogy megjott ferihegyre a csomag, majd aznap beazonosithatatlan cim miatt vissza kuldtek ferihegyre a feladohoz... De hogy hozza tegyem 3 masik szerencsetlen akik szinten igy jartak es ott voltak azok elfogadtak, hogy az o csomagjuk nincs meg es hazamentek... Szoval magyarorszag elenjarhat masban is....
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
Nem hibás, beazonosithatatlan cim
Ez a rövid kód, de bővebben az ÁSZF-ben. Egy példa, nem biztos hogy itt így volt. Zárt lépcsőház a kapucsengőn nincs kiírva az albérlő neve, csak a tulajdonosé. Címzett nem azonosítható mert nem tud bemenni a lépcsőházba, máshoz meg nem csengethet be.
Persze ha van nála másnak szóló küldemény és az beengedi és a postaládán tudja azonosítani, akkor az megint egy másik szituáció.
A normál leveles postásnak lehet kulcsa a lépcsőházhoz, tudja a kódot, de csomagos postás esetén ez már nem mindig van így.6.13. A postai küldemény kézbesíthetetlensége és a kézbesíthetetlenségi ok jelzése
1) Postán kívül álló okból kézbesíthetetlen a postai küldemény a címzett vagy egyéb jogosult átvevő részére, ha
a)a postai küldemény címzése vagy címe nem megfelelő(pl.: cím helyett csak a címzett telefonjának hívószáma vagy e-mail címe kerül feltüntetésre), vagy a cím nem létező, továbbá ha a címhely azonosításra nem alkalmas, vagy az nem egyértelmű (jelzése: cím nem azonosítható);
b)a címzett a címen nem egyértelműen azonosítható, vagy –különösen a 6.2.1.pont szerinti bejelentés alapján –nem ismert (jelzése: címzett ismeretlen);
c)a címzett vagy egyéb jogosult átvevő a kézbesítésről szóló értesítőben megjelölt határidő lejártáig a rendelkezésére tartott postai küldeményért nem jelentkezett (jelzése: nem kereste);
d)a 6.11. pont 1) bekezdése szerinti kézbesíthetetlenségi ok áll fenn (jelzése: átvételt megtagadta);
e)a címzett –a 6.2.1. pont foglalt bejelentés szerint–elköltözött (jelzése: elköltözött);
f)a levélszekrénybe történő elhelyezéssel vagy személyes átadással történő kézbesítés vagy az értesítő hátrahagyása nem lehetséges (jelzése: kézbesítés akadályozott);
g)a 6.2.1. pontban foglalt bejelentés szerint a természetes személy meghalt, szervezet megszűnt (jelzése: „bejelentve:meghalt/megszűnt”)[ Szerkesztve ]
-
Fail3D!
addikt
Emelet, ajto nem volt oda irva(csomagon a telefonszam felirva: ok nem alap szolgaltatas, hogy felhivjanak, de a meret miatt alapbol sem lehetne a postaladaba bedoni), a nev a kapucsengon kivan irva, posta lada van... Illetve tegyuk hozza, hogy ha nem is tudjak atadni, az a minimum, hogy a helyi postanak megkuldik 5-10 napra es nem beazonosithatatlan cimzettkent vissza kuldeni aznap. Nem szwretnek errol itt vitat es meg tobb ervet irni, mert meg ha esetleg a es jogosan nem dobjak be a postaladaba nev kulonbozoseg miatt akkor is a postan atvehetoseg eselyet biztositani kellene...
Mas tema: a csomagomat nem kuldtek el 11.11 ota. 2 napja disputot inditva irtam a feladonak, hogy ez nem tul korrekt kerem vissza a penzt. O azt keri zarjam be a disputot es ujra kuldi. Milyen garancia van erre, hogy most tenyleg elluldi? Van arra lehetoseg, hogy a vedelmi ido ujraindul?
-
Flashget
félisten
válasz pn4hvq #34590 üzenetére
Tavaly 11.11. 12db rendelesembol 1 kivetelevel mind megjott karacsony elott. Most 8db-bol csak a fele a 9. refund lett. Tavaly volt ideiglenes atvevo pont kontener a kozelben ami utba esett piacra menet. Vagy a ladaba dobtak a rendelt dolgot vagy az ertesitot ami utan 10 perccel nalam volt a csomag. Jo volt ez igy idoben is gyorsabb volt nem kellett a fo postara mennem fel orat varva, hogy sorra keruljek mint szombaton. Most nincs ilyen kontener se csomag.....
[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
-
echterion
nagyúr
Sziasztok,
Egy gyors kérdésem lenne hozzátok. Egy dispute után végülis visszakaptam egy korábban vásárolt termékem teljes árát, az Aliexpress döntése nyomán, mert az eladóval sehogy sem sikerült dűlőre jutni: nem akart csereterméket sem küldeni, a refund-ot meg visszaküldéshez kötötte, pedig mondtam neki, hogy 50 dodo nekem, ami egy 100 dolcsis terméknél nem annyira nyerő számomra.
No szóval a kérdésem az, hogy ilyenkor milyen értékelést szokás az eladónak adni? Mert végül kárt ugye nem szenvedtem, de azért ez nem az eladón múlt, inkább az Alin.Előre is köszi a válaszokat és mindenkinek Kellemes Karácsonyi Ünnepeket kívánok.
-
törölt tag
-
echterion
nagyúr
Hát, három pont van itt:
- mennyire volt pontos a termék leírása? -> az volt, mert azt kaptam, ami ott volt, csak épp hibás volt
- kiszolgálássa mennyire vagy elégedett? -> hát itt nyilván nem voltam az
- kiszállítási idő? -> ezzel sem volt bajAmi ugye bennem kérdés, hogy oké, hogy a kettes pontot lehúzom, de az egyest meg a hármast húzzam fel, mert azokkal nem volt baj? Így lesz egy összességében nem rossz értékelése, de ugye ha más is belefut ebbe, akkor nem valószínű, hogy más lesz a bolt hozzáállása. Na ezért dilemmázok.
-
-
Digitalpimp
senior tag
Nagy szerencsére tegnap befutott az egyik nagyon várt csomagom, főleg, hogy Pudongból jött és a múlt hét elején még se híre se hamva nem volt. Aztán mint a villám átfutott a hazai rendszeren, sőt azóta már egy újabb is itt van helybe. Vannak még csodák!
Boldog Karácsonyt!"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Flashy
veterán
válasz echterion #34670 üzenetére
próbáld leírni szövegesen is a dolgot, az többet jelent a jövőbeli vásárlók számára mint simán csak valahány csillag, én egypár szövegeset mindig elolvasok. sokszor az van, hogy nekik ha nem jött meg 3 héten belül, akkor az már 1 csillag. de ha azt olvasom, hogy már az ötödik embernek komoly minőségi gondja van, akkor tényleg továbbmegyek.
-
zsizsef
senior tag
Üdv!
17-én rendeltem (460USD), 20-án megkaptam. UK-ból küldték. Full refund , ha 7 napon belül nem kapom meg. Viszont a termék távirányitó funkciója nem működik (valószínüleg nem távirányító hiba). Írtam az eladónak a hibáról, várom a visszajelzését. A "closed" 31 nap múlva. Megadhatom a "confirm goods"-ot? . -
Topikgazda
válasz zsizsef #34675 üzenetére
Csak logikusan, ha nem érkezett volna meg, akkor honnan tudnád hogy nem működik?
Miután átvetted a szállítási védelmi időd lejárt (a 31 nap nem érvényes), nem vehetnéd igénybe azzal hogy nem érkezett meg.
Az átvétel után meg a megérkezett, de gond van vele 15 napos dispute-d van. Persze lehet agyalni, hogy majd azt mondod nem kaptad meg, de gondolom ezt valamilyen nyomonkövethető módon szállították le és az eladó tudja az ellenkezőjét igazolni.
Viszont az értékelést azt nem muszáj megtenned ha leigazoltad, alul van a kihagyás link, akkor értékeld amikor sikerült lerendezni a problémát.
Viszont nem tudom mi lesz az intézése, mert UK-ban is karácsony van.[ Szerkesztve ]
-
Fall-N
veterán
Szerintetek ezzel a csomaggal mi lehet? 11.11-es akcióban vettem november 11-én és elvileg az eladó csak 19-én adta fel 8 nappal később. A tracking szerint még tegnap Kínában volt. Két darab Rock mágneses kábel a hivatalos Rock shopból. Direkt többet fizettem a szállítás miatt, hogy még idén megjöjjön, ne az ingyenes Yanween legyen. China Post Registered Air Mail lett.
A csomag: [link]
Ali azt írja, hogy 01-14-ig ha nem jön meg akkor vegyem fel a kapcsolatot a support teammel. Ha eddig szutykoltak vele akkor remélem nem fog még a magyar posta is rajta ülni egy hétig. Gondolom jövő év első hetében jöhet meg a csomag, ha nem kamu a tracking number.
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Fall-N #34677 üzenetére
Tegnap indult el Kínából, még január 14-ig megérkezhet. Figyeld a nyomkövetést és látni fogod ha ide megérkezik és csak a posta ül rajta, mert még 13-án lehet pár nap hosszabbítást kérni a szállítási védelemre.
Már miért lenne kamu, vannak bejegyzések a mozgatásáról. Ha kamu lenne akkor nem látnál semmit.
Nekem is több, nem időben feladott küldeményem van. Hasonlóan mint nálad a napokban jelent meg a Küldemény átadása nemzetközi szállításra szöveg, ez van.[ Szerkesztve ]
-
M3nyus
aktív tag
Sziasztok!
Ezzel a csomaggal mi lehet?
[link]Magyar Posta ennyit tud:
"Küldemény átadása nemzetközi szállításra - 2019.11.27"Köszi!
Én vagyok M3nyus!
-
M3nyus
aktív tag
Köszi, csak ez ijesztett meg:
2019-12-12 01:51
Peking, behozatali Vámkiadás
2019-12-11 22:50
Peking, Peking post nemzetközi visszatérés, Megjegyzés: biztonsági visszaküldés
2019-12-10 01:22
Peking, Peking Csereállomás vissza
2019-11-26 08:06
Peking, leszállítva a légi szállításraÉn vagyok M3nyus!
-
Fred23
nagyúr
Miért emlékeztem én 2020 január elsejére? Ezek szerint minden marad a régiben 2021-ig?
-
Topikgazda
válasz Fred23 #34683 üzenetére
Nem tudom miért emlékeztél rá így, de itt is többször beszélgettünk róla amikor elsőként felmerült ez a hír. De most nézve hülyeség a cím, hiszen ez az összes EU-n kívüli beszerzésre vonatkozik, nem csak kínai, és a vám sem új, az adó sem új. Egyébként meg ugye még senki sem tudja hogy magyar szabályozás, a 10 € értéket el nem érő áfa elengedése megszűnik-e. Mert az 37 €-nyi értékig igaz most is.
[ Szerkesztve ]
-
kovakovi77
tag
Volt már ez a szám és valami anomáliát látok a nyomköv rendszerben.
RP826791325CN
Telefonon posta alkalmazás ezt mutatja rég:
Ellenben asztali gépen posta nyomkövetéssel ránézve az utolsó 2tétel eltünt.
17track-nél pedig tegnap történt egy kinai bejegyzés:
Google fordító szerint:
Minszk, megérkezett
Arról már le tettem,hogy idén meg kapom, de mit keres Minszk-ben? -
Topikgazda
válasz kovakovi77 #34685 üzenetére
Ez szerintem nem a te csomagod nyomkövetési száma. De lehet hogy Minszkből jön ide, mert oda még csak megérkezett és nincs kézbesítve.
Mindkét nyomkövetőd egy kicsit hibásan mutatja, de a 17track közelíti pontosabban, itt ezen linken megnézve egyértelműbb a szállítása. -
fairi
addikt
válasz kovakovi77 #34685 üzenetére
Alapvetően a Minszk nem olyan nagy anomália. Elkezdték a kínaiak használni az új vasúti selyemutat. Csak az a fura akkor is légi szállítást írnak ha vasúttal hozzák.
-
Frici654
kezdő
Hi.
AliExpress
Nem tudom befejezni a vásárlást mert nem jon az sms a telomra amiben a kod van. Ez miez?
Köszi. -
Frici654
kezdő
Feljon egy alis es a bankom logojat mutato panel es azt irja adjam meg a telora erkezo netes vasarlast bl bla ..kódot. Van lehetőség ujra kuldetni a sms t de akkor sem jon.. Ha ezt a kodot be tudnam irni akkor fejezodne be a vasarlas. Mar irt az eladó (v bot) h fejezzem be a vásárlást.
-
Topikgazda
válasz Frici654 #34690 üzenetére
Add már meg a linkjét ennek az eladónak, mert mint írtam, ezek eddig EU-n kívüli oldalakon nem működtek mert nem érvényes rájuk a PSD2. Itt sem kell működnie.
És ugyan melyik ez szuper bank?
De nézd meg hogy miként adtad meg a telefonszámodat az AliExpressen.
A szállítási címnél ez a forma +36-309999999, az Account Settings-nél meg így lenne jó:
0036 30 9999999
Az hogy most Kínából vagy honnan küldik az sms-t nem tudja senki, azt sem hogy melyik számra a kettőközül és ezért nem mindegy hogy van beírva.
Írj vissza az eladónak hogy kapcsolja ki ezt sz...rt, az AliExpressre nem vonatkozik az EU-s irányelv, nincs hozzáigazítva a rendszerük ehhez a mókához, addig nem kéne erőszakoskodnia vele, magyarázza meg az ottani adatvédelmi akárkinek..
Update: most ebben a percben bövettem valamit, nincs jóváhagyás. Kínában bejegyzett eladó.[ Szerkesztve ]
-
Frici654
kezdő
A szallitasi cim maradt az enyem de kulon beszeltem az eladoval, h ne ide hanem egy adott masik cimre, azsiaba küldje a csomagot egy ismerosnek. Sajna nem is tudom kitolteni a szallitasi oldalt mert nem tudom melyik szo mi, varos vagy hasonlo.
En itt nem latok olyat a settingsben ahova 00 val kezdodo tel szamot lehetne beirni. Csak a shipping van.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli-bácsi
senior tag
válasz Zoli-bácsi #34427 üzenetére
Sziasztok, erre esetleg valaki?
-
cof
veterán
válasz Frici654 #34692 üzenetére
Várj...
Vásárlás után már nem tudsz címet módosítani, szóval ezt nem értem. Az, hogy az eladóval te lebeszéled üzenetben, hogy másik címre küldje oda nem kell fizetni még egyszer, ezáltal a bankod oldala sem jöhet fel, hogy írd be az OTP ( One Time Password) kódot. Egyébként meg ehhez a kódhoz semmi köze az Alinak, ezt a bankod küldi.
De ugye nem magyar bankod van, nem itt élsz? Csak az ékezet hiánya miatt gondolom ezt.
[ Szerkesztve ]
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Frici654
kezdő
Nem vasaroltam meg. Csak akartam. Chatben megbeszeltem vele, h atadom neki a cimet ahova kuldje. Majd vasarlas elott a message to seller nél megadtsm neki amit megbeszéltunk. Tovabb mentem, h payment es utana jott egy alis erstes opdal, h irjam be az smst ami a netes vasarlashoz kell.
Azt nem ertem mire irod, h megegyszer fizetni. -
Topikgazda
válasz Frici654 #34692 üzenetére
No akkor vissza az alapokra.
Belépsz, jobbra fent a My AliExpress
A szállítási cím megadás módosítás a bal oldali menüben a My Shipping Address
Most nem ez kell még.
Felül a piros alászínezett menü sorban a végén az Account Settings.
Bal oldalt a My Profile menüben az Edit Settings
A My Personal Information-nál Edit Member Profile és annak EditNekem is Ertse bank van és nagyon nem jön ez az oldaluk. EU-n kívülre nem érvényes.
De nagyon nem érdekel hogy mit vásároltál, de ha az eladó linkjét nem adod meg, akkor nem tudok segíteni.És ahogy COF is írja a My Shipping Address-hez fel kell venned a címet mert a nem lesz belőle befejetett és megfelelő szállítási címes vásárlásod.
[ Szerkesztve ]
-
cof
veterán
válasz Frici654 #34695 üzenetére
Ne üzenetben add meg a címet, egyből azt írd be szállításhoz. Persze csak angol karaktereket fogad el, kínait nem, szóval úgy kell megadni a nevet/címet, és az ékezeteket sem szereti. Ez az SMS kód, valószínű azért kapod mert idegen országba akarsz rendelni nem itthonra. Alis Erste bankos oldal meg nincs, annak magyarnak kell lennie, és az Alinak nulla köze van hozzá, csak te-és a bankod között zajlika kommunikáció.
Eladó cuccok: https://bit.ly/cofcuccok
-
Frici654
kezdő
Nem tudtam beirni mert nem ertem mi micsoda. Igy hagytam a magyar cimem.
Az appon belül pedig de. Feljott egy felület ami egyszerre volt aliexpress erste felirat. Az, h eredetileg alis vagy erstes azt nem tudom. De arrol szolt, h adjam meg az sms ben jott kodot. Ezt magyar nyelven.
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest