- Synology NAS
- AliExpress tapasztalatok
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Windows 11
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mozilla Firefox
- Crypto Trade
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Adguard Premium (Android, PC és egyéb rendszerekre, valamint böngészőkhöz)
- Most az Apple iPadOS-t ellenőrzi az EU
-
IT café
Az AliExpress használatával kapcsolatos információk.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Flashget
félisten
Atvettem PPP a csomagom es karomkodasok kozott kifejeztem nem tetszesemet a modszer mistt. A valasz az volt az MP a hunyo, mert nem hajlando a tovabbiakban az ilyen csomagokat kezbesiteni (nem ajanlott kuldemeny) ertesitest sem visznek ki, mert tul terhelik oket raadasul ember hiannyal (kezbesitok) is kuzdenek.
Hogy mi igaz ebbol nem tudom.
Egy biztos a jovoben standard aliexpress kuldest nem valasztok.[ Szerkesztve ]
Realme GT Master Edition
-
walakyb
aktív tag
Ott van az itelet pedig: vasarlasvedelem lejart, de a csomag meg mindig szallitasban van. Ervenytelen.
Teny, a reszletek nem latszodnak, de ez a resz elegge egyertelmu@Fail:
Az elso kepen levo 2 "itelet": az elso csak annyirol szol, hogy nem vizsgalta az ugyet az aliexpress, gondolom azert, mert megerkezettnek jelolted, kepeket is feltoltottel a termekekrol (ertem en, hogy nem mind erkezett meg...), aztan azt allitod, hogy nem erkezett meg.
Ha 2 kulon csomaghoz 2 TN volt, miert jelolted megerkezettnek a masikat is? Ha csak egy TN van, akkor pedig teljesen fals a dispute reason, hiszen ott van a kezedben, ilyenkor kevesebb volt a csomagban a megfelelo indok.
Azt kene megerteni, hogy rengeteg probalkozo gyoker van, akik annak ellenere akarjak vissza a penzuket, hogy megkaptak a cuccot, es ez azert nem csak buyer protection, hanem seller protection is.
Az mondjuk nem lenne baj, ha ilyenkor leirnad, hogy mik tortentek, es te mit csinaltal (mindent), komnyebb segiteni -
Topikgazda
válasz Flashget #34202 üzenetére
A valasz az volt az MP a hunyo, Hazugság, eleve nem postai szállítással lett küldve, így közük nincs hozzá.
Azt is leírtam hogy hiába adnak postai nyomkövetési formájú számot, annak a postai szállítási rendszerében kell jönni nem futáros kézbesítéssel és a RO....kezdetű az ajánlott -regisztrál- küldemény azonosító, így az is hazugság hogy nem könyveltek az ilyenek. Annak kellene lenni.
De mivel kamu postai azonosító és az MST kezdetű a valódi, így persze igaz hogy nem könyvelt.[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz walakyb #34203 üzenetére
Nem az állította hogy nem érkezett meg, a dispute oka a sérült termék volt, a másik része a küldeménynek valóban nem érkezett meg, de más ok, nem az.
De abban igazad van ha két külön termék akkor külön dispute kellene, de úgy emlékszem ez 1 volt csak szétszedte az eladó 2 csomagra.
Az AliExpress döntése meg hülyeség, nem az igazi okra reagáltak.[ Szerkesztve ]
-
izisz
senior tag
Valójában az írásom lényege a kiemelt kérdés volt, hogyan lehet élő embert előcsalogatni Ali support oldalról. Ez most elkezdett érdekelni a rendelésektől teljesen független módon is.
De engedjük el, badbull1 burkolt megjegyzését kipróbálom élő egyed előcsalogatásra, meglátom, ez járható út-e
Egyébként a Cancel 30-Nov volt, vagyis bőven kint vagyunk az 5 munkanapból. Banki smst amúgy sem figyelnék, értesít a Curve aztán a Revolut is, ha jön refund bárhonnan. -
walakyb
aktív tag
A revolutra sajnos eleg lassan er oda a penz, ezt megtapasztaltam.
OTP automatabol akartam felvenni curve-revolut parossal 20k-t, amit az automata fedezethiannyal elutasitott, de a curve beterhelte a revolturol (volt rajta annyi...).
Irtam a curve uf-nek, hogy ez most megis mi a rak, kb 1 ora mulva mar latszott is a refund, majd 4 nap mulva megerkezett revolutra is... -
walakyb
aktív tag
Edit: most latom az elso kepen, hogy ott damaged van, valoban. de akkor hogy tud az aliexpress masik reasont belevarazsolni?
O maga irta: illetve probaltam leirnj nekik, hogy 2 csomagfeladas tortent es abbol csak 2 jott meg eddig.. Szoval felre nyomtam, hogy minden itt van.
[ Szerkesztve ]
-
-
veterán
RP787748907CN
Megjött ez a csomagom és az előző is ami ilyen számmal jött (RP... CN) a postás hozta és valami új A5-ös papírt hoz, amire rá kell írni az olvasható neved, szig számod és aláírás is. Gondolom ezek után nem lehet azt mondani hogy nem vetted át, ha így jönne minden akkor nem lenne ennyi visszaélés.
-
Topikgazda
válasz INGJOKE #34213 üzenetére
A valami új. PDA és hordozható nyomtató van náluk, de elegendő a PDA-an aláírni azt. Nekem nem nyomtak a kezembe papírt, a PDA-án írtam alá, ahova ő írta be az adatokat. Lusta volt, inkább kinyomtatta. De van ahol még a hagyományos módon csinálják, főleg ha el van romolva az elektronikus rendszer.
-
veterán
De ez egy 1150 fős kis falu, ahol még örülhetünk hogy van posta, nem akarok senkit megbántani, de a csaj biztos nem fog kapni pda-t mert bekapcsolni sem tudná. Viszont legalább itt van szembe a posta, a munkahelyemnél ha nem hozza ki (ez csak akkor van ha nem bírja el) akkor átsétálok 50 métert és megvagyok.
-
Zoli-bácsi
senior tag
Sziasztok,
kaptam egy mailt, miszerint Europába érkezett a csomag, és hogy a Meest fogja pick-pack pontra kézbesíteni.
Van arról infó/tapasztalat, hogy egy ilyen mail után kb hány nap múlva érkezik meg a csomag?
[ Szerkesztve ]
-
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #34217 üzenetére
2. De láthatod is, van segítség az Összefoglalóban, 11. Egy rövid összefoglaló az észt postai nyomkövetési számra hasonlító és a Sprinter futárszolgálat által vagy Pick Pack Ponton vagy háznál kézbesítendő küldeményekről.
-
Topikgazda
-
BMizutani
tag
Üdv . Van egy rendelésem aminek a szállítási ideje lejár és még nem érkezett meg . Szeretném a szállítási védelmi idő növelését de a mobilon az alkalmazásban hol, hogyan lehet megtenni ?
-
Topikgazda
válasz Zoli-bácsi #34221 üzenetére
Van arról infó/tapasztalat, hogy egy ilyen mail után kb hány nap múlva érkezik meg a csomag?
Volt a kérdés.
2, ezzel a számmal kezdtem. Jó nem írtam oda hogy munkanap, jogos.[ Szerkesztve ]
-
szatocs1981
aktív tag
Sziasztok, 12.07-én lépett az országba a csomagom, azóta semmi hír róla. (Kínából, Svédországon keresztül)
Lehet ilyenkor már valamerre érdeklődni utána?
Előre is köszönöm -
Topikgazda
válasz szatocs1981 #34225 üzenetére
Még korai akár 7 munkanapig nem foglalkoznak vele, de nézz rá itt, mi az utolsó.
-
Topikgazda
Egy kicsit off. Nagy a postaládám , igaz szabványos. A kedves kézbesítő kolléga, nem kérésemnek megfelelően hogy csengessen fel és lemegyek az elsőről, 9 db küldeményt belegyömöszölt, szó szerint. Köztük némileg ilyet nem szeretőek voltak.
-
pn4hvq
senior tag
válasz t72killer #34206 üzenetére
A két rendelési képre gondolsz? Az nálam is többször előfordult az elmúlt 2-3 hónapban. Valamiért akkor jelenik meg, ha (nem kísérleteztem ki) talán az orderek közül rányomsz a contact seller-re. Először én sem értettem, de mindig az én cselekedetemkor jelent meg (az időpontból látszott).
-
Topikgazda
válasz szatocs1981 #34228 üzenetére
Igen.
-
Topikgazda
Update: A Postás hozott egy mai átvételes nagy méretes értesítőt.
Jött a meglepetés, volt még egy küldeményem. Amikor átadta ez volt rajta:Ahogy látható megkapták november 22-én és december 6-ig vehettem volna át, csak az volt a gond hogy sem 22-én sem 25-én nem jött a postás és azután meg nem kaptam róla értesítőt.
Egyébként meg ők vannak megsértődve amikor azt mondom, hogy hülye volt aki kitalálta ezt az értesítős dolgot, ha semmi biztosíték, garancia hogy elkészülnek és ki is hozzák az értesítőket. -
TMhun
tag
Nekem az évben kétszer is előfordult, hogy telefonon hívtak, hogy itt van ám a postán a küldeményem, legyek kedves érte befáradni. Rá volt írva, hogy "Ért.: dátum", ami egy hónappal korábbi volt az éppen akkor aktuális dátumnál.
Természetesen semmi értesítőt nem kaptam. Ezt jeleztem is nekik, nem tudtak rá válaszolni, hogy miért nem kaptam meg az értesítőket...
Szerintem többeknél és több esetben előfordulhat, hogy ezért nem érnek célba küldemények. -
Ádyka
őstag
Sziasztok
Rendeltem egy 4 csatis töltőt, és a harmadik slot nem működik rajta.
Videóval bizonyítottam, és az eladó elismerte.
Hajlandó visszafizetni a termék árának több mint a negyedét.
Ha nem fogadom el, akkor esélyes, hogy az ali visszaadja a teljes árat, vagy örüljek a 3 csatis töltőmnek háromnegyed áron? Mert én nem örülök igazán neki.
KöszönömVarta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Topikgazda
Nem valószínű, lehet hogy még vissza is küldetik veled és akkor megkapod a teljes árat, csak éppen azt 3500 Ft-ot amiért visszaküldöd rajtad kívül nem finanszírozza senki.De az is lehet hogy ha mostanában nem volt dispute pénz visszakérésed, dönthetnek úgy ahogy te szeretnéd, nem tudni biztosat mondani.
-
fairi
addikt
óóóó, nálam is alkot a posta.
LL846157704CN
LL845722994CN
Két csomaggal nagyon alkot a posta. Egyik megérkezett már Bp62-höz de kiszállítani se akarják, de nem is akarják átadni. (bemenetem és mondták nincs az irodába a kézbesitő osztályon van, mi a fenét tegyek, napok óta se nem kézbesítik, se nem adják át, de App irja átvehetem)Másik meg elment városnézésre, elvileg az enyém de először rossz helyre ment most vissza az OKL-be.
Mindkettő Prime levél, de ahogy nézem semmit nem jelent.
-
Topikgazda
A postás kislány nem nézte meg hogy azt írták be a kézbesítő részlegen tegnap hogy átvehető náluk? Gondolom arréb kellet volna menni 6 métert, az 5 még oké, de ekkora távolság már nem. Nagyom megerőltető ez a meló. Lehet hogy az elsőbbségi címek is "véletlenül" leesett róluk
[ Szerkesztve ]
-
fairi
addikt
Sajnos nem tudom Bp62 hogy épül fel. Igy igazat is mondhat, vagy lehet lusta. Óriási posta, több szintes a Nyugati pályaudvarnál. Kézbesítésre váró levelek külön emeleten lehetnek vagy helyiségben, maga az iroda ahová bemegyek található az átadható levelek, az is kb 100 ládával (itt csak levelet adnak át, csekkbefizetés a Földszinten van, MPL átadása ás átvétele az épület másik részén).Várakozó emberek száma 10-60 közt terjed.
-
Ádyka
őstag
A liitokalaák azért vállalhatóak. Belenyúltam.
Persze, mondta hogy küdjem vissza, de annyit nem ér.
Mind1, visszakérem alitól. Ha nem adja vissza a teljes árat, akkor még választhatom mégis az eladó ajánlatát?Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Digitalpimp
senior tag
Nekem már többször előfordult, hogy a könyvelt küldeményt - mert kicsi volt - csak simán bedobta a ládába a postás. Nem tudom mit szólna hozzá, ha letagadnám, hogy kézbesítette, mert nem írtam alá semmit. Aztán még ráadásként feljelenteném hamisításért is. Csak hogy érezze a törődést.
A múltkor a könyvelt cuccot ki se hozták, meg értesítőt se dobtak. Úgy mentem érte a kinyomtatott nyomkövetéssel érte. Csak az a nagyon gáz, ha a nem könyveltről nem dobnak, mert akkor annak annyi.
[ Szerkesztve ]
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
agroman
senior tag
válasz Digitalpimp #34244 üzenetére
azt ugye tudod, hogy nem kotelezo alairatnia?
ha a kezbesito ugy latja, hogy biztonsagosan tudja a levelszekrenybe rakni, akkor igy is kezbesitettkent konyvelik el.------
-
Digitalpimp
senior tag
válasz agroman #34245 üzenetére
Ja, főleg mikor kilóg az egyik csücske. Úgy aztán biztonságban van. Ennyi erőből a nyugdíjat is bedobhatná, belefér a ládába. Érdekes, azzal mindig "felfárad" az elsőre....
"...a popszakmában sokminden fontosabb, mint maga a zene. Azt a legjobb kikapcsolni." Ford Fairlane kalandjai "Vihar előtti csend, nem jó itt senkinek, csak az a pár szemét érzi jól magát, aki a képernyőről felém integet, az a sok nagy magyar, az a sok jóbarát!" PiCsa
-
Topikgazda
Nem igazán változott a Posta ÁSZF könyvelt küldeményre vonatkozó része:
6.4.1. A könyvelt postai küldemények címen történő kézbesítésének általános szabálya
1) Könyvelt postai küldeményt a feladó által megjelölt címen a Posta a 6.2.PONT 6)BEKEZDÉSÉBEN meghatározott személyek számára kézbesíti.
6.2. A kézbesítés általános szabályai
12) Ha személyes kézbesítést igénylő postai küldemény esetében a címzett vagy egyéb jogosult átvevő a kézbesítés megkísérlésekor nem tartózkodik a címen, a Posta –értesítő hátrahagyása mellett vagy a Posta részére rendelkezésre bocsátott, a címzett SMS fogadására alkalmas belföldi hívószámú mobil rádiótelefonjára, vagy e-mail címére vagy más hivatalos elektronikus elérhetőségére küldöttértesítés alapján –kézbesítési ponton való kézbesítéssel, vagy a 6.13.PONT 1)BEKEZDÉS a), b), e), f) és g) alpontjaiban meghatározott esetekben a feladó részére történő visszakézbesítéssel teljesítheti a postai szolgáltatási szerződést.Nem írja külön, mert a postaláda nem címzett, csak személyt írnak, így oda nem kézbesítheti, azt sem írja hogy alá kell írni, de a könyvelt küldemény lényege a kézbesítés igazolás is.
Az hogy nem csinálja meg és jó fejként a ládába teszi, az attól még nem lesz szabályos, de úgy kell leadni a nap végén az okmányait, hogy alá van írva, az hogy utólag oda kapar valamit az nem egészen jó.
És nem teheti a postaládába a 6.2 szerint sem.[ Szerkesztve ]
-
pulutodurumo
őstag
Az ajánlottat kötelező.
6.4.1. A könyvelt postai küldemények címen történő kézbesítésének általános szabályai
1) Könyvelt postai küldeményt a feladó által megjelölt címen a Posta a 6.2. PONT 6)
BEKEZDÉSÉBEN meghatározott személyek számára kézbesíti.6.2. 11) A Posta a könyvelt postai küldeményt az igazolt átvételi jogosultsággal és igazolt
személyazonossággal rendelkező címzettnek...A levélszekrény nem személy, hanem tárgy, és nem tudja igazolni a személyazonosságát, mert nincs neki.
[ Szerkesztve ]
"Don't fret, boyo. I'll be gentle!"
-
herrká
senior tag
Ha már posta és panasz! Egy nagyjából 3 ezer fős faluban élünk. Egy idősebb néni volt a kézbesítő. Mindig mindent időben, szépen kihozott. Szóbeli megállapodás alapján, ha nem voltunk itthon, beadta valamelyik szomszédunknak akik nyugdíjasok már. Sajnos sokat betegeskedett, ilyenkor helyettesítő volt. A nagyfiam emelt szintű érettségit tett pár tárgyból. Az osztályból már mindenki megkapta a "behívót" csak ő nem! Érdeklődtünk a postán, nincs. Hívtuk a "hivatalt", ők kiküldték, de meg is mondták az időpontot. Pár nap múlva szemétszállítás, viszem ki a kukát, hát alatta egy értesítő kis darabja. Jól láthatóan a foszlányon, hogy ez az érettségi értesítő levélhez tartozik! Az idióta helyettesítő nem dobta be a postaládába, hanem letette a kerítés lábazatra! Ott meg a kutya elérte és "elolvasta"! Irány a posta! Nagy arccal közlik, hogy nem mentünk a levélért, így visszaküldték! Pfff, asztalborítgatás! De ez van... Két nap múlva csörög az asszony telefonja, kinyomoztuk a számodat, mert kiderült, nem is küldtük vissza, itt volt alul! Pfff. Eltelik egy újabb hét, újra csörög a telefon! Jó napot kívánok, van itt már pár hete egy csomag, amiért nem jöttek, mi legyen vele? Nem kaptunk értesítést! Hát, a helyettesítő azt mondja, ő pedig dobott be! Asszony ment a csomagért, jééé, te vagy az? Nem tudtuk ki ez? Vezetéknév és lakcím ugyanaz persze, mint az enyém. Egy gamer egér, amit rendeltünk egy kínai oldalról, de nem volt hozzá semmi nyomkövetési infó! Már rég meg kellett volna jönnie, már le is mondtunk róla! Erre az egy oldalra az asszony regelt - nem volt ismerős a név!!! Ráadásul közben a postásunk végleg lebetegedett, sajnos! Megkaptuk ezt a helyettest... Hétfőn egy csomó reklámújság, egy befizetendő csekk és egy igaz kisméretű, de több ezer Ft értékű csomagocska a postaláda nyílásába illesztve annyira, hogy éppen nem esett ki! Természetesen esett, szét is ázott minden! Ugyanis ez a másik szokása az idiótának, hogy ha egy db A4-es hirdetési lap is érkezik, hosszában összetekeri és azt is csak bebiggyeszti a nyílásba! Semmit nem dob bele rendesen! A postán azt mondták, sajnálják, nincs ember, örülnek, hogy ez is van, beszéljünk vele ha akarunk! Persze nem tudjuk elérni... Bocs a hosszért!
Új hozzászólás Aktív témák
● Nézd meg a téma Összefoglalót!
● Használd a gyorskeresőt (jobb felső sarokban van) a kérdés feltevése előtt, előfordulhat, hogy van már rá válasz.
● Ha mégsem találtad meg a választ, kérdezz!
● Ha konkrét termékkel kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a linkjét is.
● Ha szállítással kapcsolatos a kérdés, akkor add meg a nyomkövetési azonosítót is.
● A topikban hirdetni nem engedélyezett.
Vám- vagy adócsalással, az AliExpress szabályainak kijátszásával kapcsolatban tilos tanácsot adni vagy kérni a fórumon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest