Új hozzászólás Aktív témák
-
mokus1
addikt
Van egy XAVC-I 59,94i-s felvételem.Svenkelés közben ,,csíkoz a kép". Gyanítom, hogy az interlaced miatt. Illetve, nem szép folyamatos, hanem remegős. Nem a kamera remegett, hanem a kép, pontosabban vibrál. Nem lehet már még egyszer felvenni, de anyag kéne belőle. Esetleg, ha átkonvertálom, vagy bármiféle eljárással csökkenthető a jelenség?
[ Szerkesztve ]
-
mihulino
tag
sziasztok.
Most kezdtem PP-val foglalkozni, első kérdésem az lenne, hogy mivel én SVegasról szokok át, ott könnyebbséget jelentett, hogy volt egy explorer ablak, amiben pl. láttam a Hangok mappámat és amire rákattintottam egyből lejátszotta és ki tudtam könnyedén választani, hogy milyen effektet hova rakjak.
Ilyen "explorer vagy tallózó ablakot", ami közvetlen betekintést is enged hol találok?előre is thx
-
dzsonaj
tag
Sziasztok,
PP CC-ben hogyan tudom az előnézet ablakban megjelenő videó minőségét (előnézet minőségét) rontani? 1080p/60fps-nél szerkesztéskor néha beszaggat, és 1/4-es minőség után még van a z 1/8-as és 1/16-os beállítás, de inaktívak a legördülő menüben. Van erre valami megoldás?
-
dzsonaj
tag
válasz dzsonaj #1656 üzenetére
Illetve felmerült még egy fontos kérdés:
H.264 kodekkel készült videóhoz van esetheb bármilyen plugin, hogy könnyen szerkeszthető legyen PPro CC-ben? Vagy marad a szerkesztés előtti konvertálás MPEG-2 formátumba? Nagyon valószínű, hogy ezért szaggat a preview....
Köszi előre is! -
-
addikt
válasz dzsonaj #1659 üzenetére
A h264-nek vannak szabvány szerinti verzióik.
Ha exportálsz, akkor te is láthatod, hogy van egy minőségi 3 lépcsős kapcsoló és egy verzió szám.
Az iPhone esetén gondolom kevesebb erőforrás dekódolásra vannak beállítva a fenti paraméterek.A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
kelna91
senior tag
válasz klimokrisz #1639 üzenetére
ffmpeg -i bemenet.avi -ss 00:00:00 -t 00:10:00 kimenet.avi
Az időpontok csak példának vannak. Az -ss kapcsoló azt adja meg, hogy honnantól kell a videó, a -t pedig, hogy milyen hosszan.
-
kelna91
senior tag
Sziasztok!
Egy új konfigot állítok össze vágásra. Főleg Premiere-t fogok használni, de AE-t is valamennyire. Na most a nyersanyagom nagy része 1080p60, de lesz valamennyi 2160p30 is. De mivel több évig szeretném majd használni a konfigot bővítés nélkül, ezért meg kéne tudnia majd birkózni a 4k 60Hz-cel is.A kérdésem, hogy érdemes-e szerintetek beruháznom egy GTX1060-ra, vagy elég egy 1050?
-
Formaster
addikt
válasz kelna91 #1669 üzenetére
Mindenképp! Nekem 1060 van de lehetne még erősebb is. Hobbi szinten mókolgattam pár videót 1080p30-ban de a teljes preview-ben így is dob néha 1-2 framet. Persze ha megelégszel kisebb previewel... mondjuk 4k-ra már más a helyzet. Kelleni fog az a 1060
Nem tudom milyen proci van mellé, lehet egy dual cpu workstationt nem fogna ennyire, de nekem a first gen i7-et fogta. Pedig 4Ghz felett ketyeg.
-
artiny
őstag
Adobe Premiere Pro CS5.5 - ha Dip to Black effektet akarok tenni ket video koze, oszemosaskent akkor ilyen hiba uzenet jon elo insufficient media. This transition will contain repeated frames?
insufficient media. this transition will contain repeated frameshogyan tudom ezt megoldani ?
-
kelna91
senior tag
Mindenféle áttűnésnél ezt írná ki. Azt jelenti, hogy nincs elég képkocka az első klip vége után, vagy a második eleje előtt. Magyarán nem vágtál le eleget az első végéből, vagy a második elejéből. Ha csak egymás mögé teszel két klipet, nem tudsz a kettő közé áttűnést tenni. Le kell vágni eleget mindkettőből.
Euzsolt: Köszi a választ!
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Formaster #1676 üzenetére
Nem tudom, mi az oka ennek. Mármint AE értem, ha ilyen függőség van, de ettől eltekintve (figyelembe véve a tudatlanságom) arra gondolok, NV volt előtte, csak az a jó, meg a cuda. Tényleges okot nem tudok felhozni (ez előbb említett szoftveres függőségen kívül).
Hirtelen ezt találtam.
A kicsire nem adunk... a nagyot meg leszarjuk!
-
-
-
mokus1
addikt
válasz Formaster #1681 üzenetére
Renderelésre visszatérve, én egy sima HD7850-est használok és nálam teljesen jó a sebesség, nem akad. Pedig nem egyszer dolgoztam már 200-300Mbites FHD anyaggal is. UHD eszközöm nincs, így arról nem tudok tapasztalatot mondani,
A renderelési időt nem szoktam nézni mert általában akkor indítom el amikor nem használom a gépet. -
Formaster
addikt
válasz kleinguru #1684 üzenetére
"Here's a list of things that Premiere Pro CS5 can process with CUDA:
- some effects
- scaling
- deinterlacing
- blending modes
- color space conversionsProcessing with CUDA doesn't just mean that things are faster. In some cases, it can actually mean that results are better, as with scaling."
Nagyjából ez az amit mondtam. Szóval lehet h a végső renderelésben valamivel lassabb, de ettől több dologra kiterjed. Persze ez inkább profi szinten számít, ott meg már úgysem a vga fogja meghatározni a renderelési sebességet, hanem hogy milyen workstationbe kerül.
(#1685) mokus1: Preview-re gondolsz? 1:1 mód? Mondjuk egy xeon procin nem is szabadna akadjon. Egyébként nálam ram problémák is voltak, a 8 giga ide édeskevés és a bővítés óta még nem próbáltam semmit. Ilyen időben nem visz rá a lélek, hogy videózzak Remélem 16-al jobb lesz a rendszer, illetve most kapott egy kis órajel emelést is
-
Formaster
addikt
-
kelna91
senior tag
Köszönöm a válaszokat! 1060 6GB lesz, úgy döntöttem. (Olvastam redditen, hogy nemcsak a memóriája nagyobb a 3 gigásnál, hanem több ilyen-olyan feldolgozóegységet is tartalmaz.)
Eddig is csak NV kártyáim voltak, és bár nem ragaszkodom hozzá, ezt ismerem. Na meg aztán hébe-hóba fogok játszani Linuxon, és az Nvidiának jobb a drivertámogatása Linuxra. -
Formaster
addikt
Ez szerintetek mennyire fake video?
-
szabog4
aktív tag
Premier Pro CS6
Sziasztok!
Olyan problémám akadt, hogy a MOTION opciót használva mozgatom a hátteret, ami teljesen jól működött ezidáig, illetve jól is működik, kivétel egy résznél. 00:00:13:22-től (108) tolom oldalra 00:00:14:02-ig (139) és 00:00:13:27-ig visszafele számol (104,9-ig). Hiába állítom be képkockánként, a következő képkocka minuszba indul ugyanúgy és megy fel. (Mintha tolná a bugot előre. ) Elég sok képkocka van, nem kívánom végigpittyegni, mindezt úgy, hogy az eltolás miatt számolgatnom kell, hogy az adott képkockának mennyinek kéne lennie.
Valami megoldás esetleg?
[ Szerkesztve ]
HUN_Thorpedo
-
bzsombi
csendes tag
Sziasztok. A telepítéssel semmi gond nincsen, de amikor elkezdek vágni egy videót akkor szinte az összes videónál lesz egy olyan probléma, hogy a kép minimálisan elcsúszik a hangtól és előbb/később látom a képet mint a hangot hozzá... Olyan is van, hogy egy picit elcsúszik, majd beletekerek és a végre már 4-5 perces csúszás van... Viszont amíg nem rakom be a programba addig tökéletes... Ha valaki tudna segíteni vagy tanácsot adni azt nagyon megköszönném, mert borzasztóan zavar, hogy 2 óra vágás után random elcsúszik és kész vége. Köszi előre is!
-
klimokrisz
tag
válasz bzsombi #1698 üzenetére
Szuper a leírás de nem látni benne, hogy milyen környezetben történik ez a jelenség így nehéz lesz segíteni. Milyen operációs rendszeren futtatod és melyik Adobe Premier-t használod?
„Pénzen nem lehet boldogságot venni! (de Tech cuccokat igen, és az majdnem ugyanaz... :-D )”
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest