- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kékes525
félisten
Kettő órás gyalogláson vagyok túl, sebészi maszkban voltam. Már az első tíz perc után a kilélegzett levegő páratartalmától teljesen átnedvesedett. A nedves maszk pedig alig, vagy semmit nem használ.
-
Kékes525
félisten
válasz
Z.É.T. #64616 üzenetére
A sejtmagba kerülő DNS nem tartalmazza az Adenovírus szaporodásáért felelős géneket és a koronavírusból is csak a spike fehérje génjét tartalmazza. Ezeket a vektor Adenovírusokat már sokszor a múltban letesztelték, ráadásul emberben eredetileg sem tudnak szaporodni így biztos, hogy ártalmatlanok.
-
Kékes525
félisten
-
-
Kékes525
félisten
válasz
Stanlee #64580 üzenetére
[EU Could Approve Pfizer, BioNTech COVID-19 Vaccine In December]
"The EU's drug agency said Tuesday it may approve the Pfizer and BioNTech coronavirus vaccine this month. The vaccine could be distributed before 2021. The European Medicines Agency will meet by Dec. 29 to conclude its assessment of the vaccine. If approved, the vaccine could begin to be distributed before year's end, BioNTech said in a statement Tuesday."
-
Kékes525
félisten
Az egyik lehetséges magyarázat: [Minden, amit az új koronavírus laborvizsgálatairól tudni érdemes]
"Rapid antigén teszt (rapid fluoreszcens immunoassay)
A vírus S-proteinjét mutatja ki. Olcsóbb vizsgálati módszer a PCR-nél, de alacsonyabb érzékenységű. Ezért egy negatív eredmény esetén a megerősítéséhez szükséges az RT-PCR vizsgálat. A mintavétel az orr-vagy szájgaratüregből történik, a vizsgálat ideje kb. 15 perc.
Előnyei
Képes gyorsan igazolni a vírus jelenlétét, ezért elsősorban ott alkalmazható, ahol sok a megbetegedés és a pozitív eredmények száma várhatóan magas lesz, illetve minél hamarabb meg kell oldani a fertőzöttek elkülönítését. A gyorsteszt leolvasását egy speciális leolvasó eszköz (fluorescens reader) segíti.Hátrányai
A mintavétel speciális mintavételi eszközt és szaktudást igényel, kellően képzett és gyakorlott személy végezheti azt védőfelszerelésben. Az értékeléshez is szükséges a laboratóriumi háttér. Ügyelni kell a mintavétel időpontjára (se túl korán, a betegség kezdeti szakaszában, illetve se túl későn, a víruscsökkenéssel együtt járó gyógyulási fázisban), mert az álnegatív eredményhez vezethet. Mivel az éppen aktuális fertőzés fennállását a negatív eredmény nem zárja ki, így azt meg kell erősíteni RT-PCR vizsgálattal is."Nincs annyi szakképzett, gyakorlott ember, aki ezt elvégezheti. Egyik helyen van, másik helyen már nincs, vagy kevesebb van.
-
Kékes525
félisten
válasz
FrezeR #64518 üzenetére
Ez már a harmadik cikk az indexben az ivermectinről. Abban az indexben, ami már teljes mértékben a kormány befolyása alatt van. Nem tennék meg, ha nem támogatnák őket legfelül. Pedig ez nem a politika dolga lenne. Nagyon nem szeretném, ha átvennék a tudomány szerepét a gyógyszervizsgálatoknál is. Teljesen mindegy, hogy hat e, vagy sem az ivermectin. A szakember és ne a politikus döntsön ilyen kérdésekben.
-
Kékes525
félisten
válasz
Drótszamár #64459 üzenetére
Annyit látok, hogy mintha http oldal lenne, legalábbis a Firefox azt jelzi. Fő a biztonság.
-
Kékes525
félisten
válasz
Drótszamár #64457 üzenetére
Nálam nem jön be.
-
Kékes525
félisten
Ahhoz képest, hogy az iskolákat erős fertőzési forrásnak tartjuk meglepően alacsony a szám. Másrészt én ezt a számot nem hiszem el, mert a teljes magyar lakosságra vonatkozóan a hivatalos adatok alapján 2.29%-os az átfertőzöttség. nagyjából ezt a számot tükrözi a mostani felmérés is. Ha csak a pozitív tesztek arányát nézzük a valóságban ennek sokkal nagyobbnak kell lenni.Antigén teszt volt. Korrigálom a fentieket, ez csak a pillanatnyi állapotot mutatja.
-
Kékes525
félisten
[Kormányinfó: 12 millió adag koronavírus elleni oltóanyagot kötött le Magyarország]
"Gulyás Gergely kifejtette: az AstraZeneca Oxfordban kifejlesztendő vakcinájából Magyarország 6,5 millió darabot kötött le, ami 3 millió 270 ezer adagnak minősül, mivel két oltásra van szüksége egy embernek. A Janssen Pharmaceutica amerikai vállalkozás harmadik engedélyezési fázisban lévő vakcinájából 4 millió 360 ezer adagot, a Pfizer 94 százalékos hatékonyságúként reklámozott oltóanyagából 4 millió 439 ezer adagot kötöttek le - közölte."
Pfizer. Ez jó, a holdon fogjuk beadni az embereknek? Ehhez már el kellene kezdeni az oltópontok építését, ahogy a németek már el is kezdték.
-
Kékes525
félisten
válasz
Stanlee #64161 üzenetére
"En inkabb azt a kerdest tennem fel, hogy mit tesznek az egyes orszagok az oltopontok letrehozasa erdekeben?"
Jó kérdés. Nálunk semmit. A Pfizer vakcináját nem tudjuk fogadni és a Modernaét is kérdéses. Másrészt az oltási rendet már el kellene kezdeni kialakítani és el kellett volna kezdeni az oltópontok kialakítását is. Még el sem kezdték egyiket sem.
-
Kékes525
félisten
" ez azt jelenti, hogy mire itt a vakcina, áttolták a teljes lakosságon"
Ha nem változtatnak a járványkezelésen ez teljesen egyértelmű. Decemberig elértünk legalább 1.5 milliót a becslések szerint. A vakcináig minimum 5-6 hónap van hátra. Már lineáris terjedéssel is kvázi megvan a nyájimmunitás addig. A vírus ráadásul gyorsabban terjed.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
A pozitív tesztek aránya 62.54%:
Nyugodtan abba lehet hagyni a tesztelést. Nemcsak olcsóbb, de járványügyi szempontból is sokkal hatékonyabb, ha azonnal, minden tesztre jelentkezőt koronavírusossá nyilvánítanak, így azonnal ki lehet őket vonni a fertőzési láncból. Nem kell napokat várni az eredményre.
-
Kékes525
félisten
Az orosz vakcina politikai oldalára reagáltam.
[A most készülő koronavírus vakcinák döntő többsége már hosszú évek munkájának az eredménye! Ilyen például az orosz, a kínai vagy az oxfordi vakcina is. Ezeket a vakcinákat már jól bevált módszerekkel állítják elő. A hordozó (vektor), ami a vírus antigént tartalmazza hosszú évek munkájának az eredménye. Olyan mintha az új kocsi motorja ugyanaz mint a régié, csak a karosszériát cserélték le.] , [link]
-
Kékes525
félisten
Szerintem egyben téved Rusvai: " Rusvai Miklós ettől függetlenül jó döntésnek tartja, hogy Magyarország végül az angol vakcinát választotta, és nem például az oroszt."
Szerintem ez még korántsem eldöntött. [Az orosz vakcinát egy, a WHO által hitelesített laboratóriumban tesztelhetjük] , [Magyar orvosok Oroszországban is vizsgálhatják a koronavírus elleni vakcinát]
Ha az oroszról lemondtunk volna, akkor ezek a hírek nem lennének. Olyan is lehet, mint az influenza oltással is volt. Influenzából is volt 4 komponensű, de azt az egyszerű ember nem tudta beadatni magának. Megrendeljük a legjobb nyugati vakcinákat és az oroszt is és csak az orosz lesz kapható, csak azt tudjuk beadatni magunknak. -
Kékes525
félisten
válasz
zolisx4 #63974 üzenetére
A nyugati vakcinák biztonságosak és hatékonyak. Bizonyítja ezt a vizsgálataikról készült jegyzőkönyvek, amelyek nyilvánosak, bárki számára hozzáférhetők és amelyeket több független szakértői testületek nézték és nézik át. Mellékhatásuk, mint minden hatékony védőoltásnak van. Azonban ezek a hatások egyáltalán nem súlyosak. Legtöbbször kisebb fájdalom, gyulladás, bőrpír a beadás helyén. Ritkábban fejfájás és esetleg 1-2 napos kisebb láz. Ezek a mellékhatások viszont eltörpülnek a koronavírus hatásaitól.
-
Kékes525
félisten
"ügyesz kisz kínai vírusz is egymás ellen fordítja az embereket."
Nem (csak) a vírus az oka. A kormány 10 éve mindent elkövet, hogy ilyenné nevelje az embereket. Gyűlöld a másikat, ha az másként gondolkodik. Ez az oszd meg és uralkodj. Mindenki foglalkozzon mással, csak az ő dolgaikkal ne. És ezt NEM Gyurcsány kezdte. Ez 2002-ben a testnevelési főiskolán tartott Orbán beszéddel kezdődött: "A haza nem lehet ellenzékben!" Akkor még Gyurcsány csak egy MSZP-és tag volt (sport miniszter?), nulla hatalommal.
-
Kékes525
félisten
válasz
bigdady #63553 üzenetére
94-96-ig ne aggódj. Átmenetileg picit sok mindentől csökkenhet. 90 alatt kórház. Azt viszont ne feledd, hogy ezek a kézi mérők abszolút értékben nem pontosak és sok függ attól, hogy mikor melyik ujjadon méred, mert az ujj keringése is befolyásolja. Célszerű több ujjon is mérni. Az is fontos, hogy a hidegről a lakásba érve ne mérd, mert a hideg összehúzza az ereket és csökkenti a végtagokban áramló vér mennyiségét. Ilyenkor szükségszerű az alacsonyabb vér oxigénszínt mérés, ami természetesen nem tükrözi az egész szervezet oxigén ellátottságát.
-
Kékes525
félisten
"Hány orvos fog csak magánpraxisban dolgozni január 1-e után? Kik, hol és mikor fogják beadni a Covid-oltásokat?
Hány beteget tud ellátni egy nővér? Többek között ezekre a kérdésekre is kerestük a választ a Korrektben." -
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #63500 üzenetére
Azért sem fejtettem ki.
De mégis, mert nemcsak arra gondoltam, amit kiveséztünk, hanem arra, hogy azért növekednek a számok, mert újabb szigorítások lesznek, amit ezzel kell majd indokolni. Az újabb szigorításokat azért akarhat a kormány bevállalni, mert a számok még a mostaniaknál is sokkal riasztóbbak.
-
Kékes525
félisten
válasz
Ajándékok #63498 üzenetére
Az otthon gyógyuló koronavírusosoknak nincs antivirális gyógyszer. A háziorvos sem tudja felírni, mert a patikában nem kapható. Elméletileg, a saját felelősségére felírhatja és azt az Európa patikában Pesten online meglehet rendelni, de ezt nagyon kevés háziorvos meri vállalni. Ráadásul az elég drága.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #63479 üzenetére
Erre már válaszoltam az előzőekben. Ha ez az ok, akkor az iskola szuperterjesztő, mert képes volt kiütni a november 11.ei szigorításokat is. Viszont a 11.-e utáni mintegy 2 heti stagnálást -csökkenést ez sem magyarázza. Nekem van egy magyarázatom az egészre, nem epidemiológiai, hanem politikai.
-
Kékes525
félisten
válasz
Sir Pocok #63475 üzenetére
"Az eddigi szigorítások okozhattak egy megtorpanást, "
Ez epidemiológiailag lehetetlen. A szigorítások hatásának éppenhogy most kellene jelentkeznie. Ennél előbb LEHETETLEN jelentkeznie! Most kellene egy stagnálásnak, vagy a növekedés ütemének csökkenésének jelentkeznie. Ehelyett erősödik.
-
Kékes525
félisten
válasz
Z.É.T. #63463 üzenetére
Az "adatok" egyértelműen azt mutatják, hogy a november 11.-i szigorítások ártottak, fokozták a járványt. Na, így higgyünk az adatoknak. Persze közben elindult az iskola is. De ez legalább kiütné, kiegyenlítené a szigorításokat, de még azt sem. Vagy az iskola rendkívüli terjesztő, vagy az adatok nem pontosak. És most a nem pontosság szóval nagyon udvarias voltam.
-
Kékes525
félisten
válasz
Sir Pocok #63164 üzenetére
Neten lehet jelentkezni. Hol? Persze ezt nem mondta. Etetés az egész. Nagyon remélem, nem jelentkezési sorrendben lesz mind elosztva. Vannak fontossági sorrendek. Elsőként a koronavírust ápoló személyzetet kel beoltani, majd az erősen kitett munkahelyen lévőket (pl.: tanárok), majd az idősek és az alapbetegséggel küzdők. Csak ezután jöhetne a sorszám.
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #63153 üzenetére
Inkább ez: [Gyógynövény-kombináció fertőzést gátló hatásait igazolta egy magyar kutatás]
"A kutatócsoport tagjai most arról számoltak be, hogy a mediterrán bodorrózsa (Cistus creticus) kivonat gátolja az új koronavírus szaporodását szövettenyészeteken, valamint pozitív irányban befolyásolja a vírusfertőzés által okozott kóros immunológiai reakciókat is. "
Lehet kapni!
-
Kékes525
félisten
Próbálom hívni a körzeti orvost, hátha van a környéken valami Adenovírus járvány, de nem veszi fel. Bal oldalon fáj, ahol sokkal nagyobb volt a mandulám a műtét előtt. Műtét volt, de az orvosok mindig rákérdeznek, miután megnézték a torkomat. Gondolom maradt vissza valami.
-
Kékes525
félisten
Már 2 órája fáj a torkom. Más tünet nincs. Elkezdődött?
Tudom sok minden okozhatja (leggyakrabban Adenovírus, Streptococcus, stb.), de az ördög nem alszik...
-
Kékes525
félisten
Mielőtt kilépsz a lakásból és/vagy miután hazamész:
1. Allergodil oldatos orrspray (azelasztin) 1-1 puff mindkét orrnyílásba.
2. [Strepsils] tabletta szopogatása.
"Torokfájás esetén a Strepsils szopogatótabletták gátolják a vírusok, a baktériumok és a gomba szaporodását valamint meg is ölik őket. Emellett fájdalomcsillapító hatásúak is, már öt perc elteltével."
Ezek nem csodaszerek! Azonban kisebb védelmet biztosítanak a szokásos védekezések (maszk, távolságtartás, higiénia) mellett.
-
Kékes525
félisten
válasz
philoxenia #62952 üzenetére
Nem értelek. Mit mivel vessek össze?
-
Kékes525
félisten
válasz
#20749568 #62933 üzenetére
"Jelenleg a nyugdíjkassza tehermentesítése folyik, csak nem mondják így ki. "
Akkor ez nagyon rossz hatékonyságú. Számold ki, hogy hány nyugdíjas van és hányan fognak meghalni. A halottak jó része nem nyugdíjas és főleg nem nagy nyugdíjas.
"Dehogynem értem..."
Tehát, ha már úgyis sokan meghalnak, úgyis szarik rá a kormány, akkor tök mindegy, hogy még hányan fognak esetleg a nem védekezéstől meghalni? Elképesztő érvelésed van.
-
Kékes525
félisten
-
Kékes525
félisten
[Legyen visszafogott karácsonyunk, int a virológus]
"Kemenesi Gábor szerint könnyen semmissé lehet tenni a járványhelyzet javulását egy jó kis karácsonyi bevásárlás-látogatás sorozattal."
Pedig az lesz. Rendkívül vásárlási roham lesz a boltokban. Sok ember maszk nélkül és sokan szabálytalanul viselve, távolságtartás betartása sem lesz. Januárban jön harmadik hullám, az pedig az oltásig el fog tartani.
-
Kékes525
félisten
Az én ivermectinről szóló hozzászólásaim miatt biztos, hogy nem. Amúgy a túlhajtások mindig előfordulnak, különösen egy olyan államban, ahol a félretájékoztatás a hivatalos politika egyik központi eleme és ahol alig költenek védekezésre. Például miért nem lehet vényre (!) favipiravirt kapni? Különösen annak fényében érdekes ez a kérdés, hogy az antivirális szerek a fertőzés kezdeti szakaszában a leghatékonyabbak. Ezzel lényegesen lehetne enyhíteni az egészségügyre nehezedő nyomást.
-
Kékes525
félisten
"ebből az ivermectin egy."
Egyetértek, ebből egy lehet, ha egyáltalán az. Viszont a különböző tanulmányok és az esetleges afrikai hatás annyit megérne, hogy foglalkozzanak az ivermectinnel is. Én csak ez mellett érveltem. Én nem vagyok ivemectin "hívő". Csak annyit mondok, annyit szeretnék, hogy ha van sok ráutaló jel az ivermectin esetleges hatékonyságára (és van), akkor érdemes lenne ezzel mélyebben foglalkozni.
-
Kékes525
félisten
"nem vagyok képben afrikailag, de a linkelt képen egy 2,5%-os halálozás van a már lezárt esetekből, az annyira azért nem jó. "
Ez rossznak nem mondható, ez nagyjából a világátlag (Afrika 2.4 vs világ: 2.35). A világátlagnál csak egy picivel magasabb. Amit leírtam, az sokkal nagyobb arányú halálozást kellene eredményeznie.
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #62689 üzenetére
"ezért kevés ott, mert még nem olyan elsöprő és általános a nyugati étrend"
Ne hidd, hogy az étrend mindenre magyarázatot ad. Sőt Afrikában épp ellenkezőleg. Ott nem hiányosan táplálkoznak mint nyugaton, hanem elégtelen a táplálkozásuk, ami sokkal rosszabb. A hiányos táplálkozás azt jelenti, hogy nem visznek be minden szükséges anyagot, míg az elégtelen azt, hogy ez mellett még a megfelelő kalória menyiséget sem veszik magukhoz.
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #62678 üzenetére
Minden kérdésedre válaszoltam az előbb, amire ezt a választ adtad. Kérlek olvasd el figyelmesebben.
Te: "miért nem okoz a fiatalokban súlyos szövődményt és miért a kor előre haladtával egyre nagyobb eséllyel igen...pedig mint tudjuk, a fiatalok szervezetében sokkal több a receptor, sokkal több kismocsok tud kapcsolódni"
Én: "Gyerekeknél azért nincs betegség az esetek döntő többségében, mert a nem specifikus immunrendszer még jól, hatékonyan működik. Ez a rendszer öröklött és nem tanult választ ad a fertőzésre. Később, a kor előrehaladtával, ahogy egyre több trauma éri a szervezetet (betegségek, életmód), működése rosszabb lesz, ezért súlyosabb fertőzés alakul, alakulhat ki."
Te: "sőt egy gyermeknek még nagyon nincs is abban az állapotban az immunrendszere, mint egy sok harcot megvívott idősebbé."
Én: "a nem specifikus immunrendszer még jól, hatékonyan működik. Ez a rendszer öröklött és nem tanult választ ad a fertőzésre. "
Azaz az életkor előre haladásának épp az ellenkező hatása van.
-
Kékes525
félisten
válasz
Drizzt #62658 üzenetére
"de ez nagyon nem az jelenti, hogy az allatok kezelesere hasznalt valtozat is biztonsagos lenne emberek eseten"
Nem egészen. Az állatgyógyászati szerek nem szükségszerűen ártalmasak az emberre. Azokat is szigorú szabályok alapján gyártják, idegen szennyeződést nem tartalmazhatnak. Kizárólag csak azt, ami fel van tüntetve rajta. Ezért, ha megnézem az összetevőeket el tudom dönteni, hogy az ember szedheti e. A másik fontos, hogy megbízható gyártó termékét használjam és olyan országból, ahol szigorú szabályok alapján gyártják és ellenőrzik ezeket, mert attól elvárható, hogy azt tartalmazza a gyógyszer, ami rá van írva.
-
Kékes525
félisten
"de hogy mi biztosan nem tudjuk ezt céges szinten támogatni, az nyilvánvaló, a miértje is"
Ezt egyik cég sem teheti meg. Az ivermectinél engem igazából az zavar, hogy a mainstream virológia, epidemiológia jórészt "hallgat" róla. Feltettem ezt a kérdést Varga Máténak is. Megígérte, hogy beszélni fog erről és az "Afrika paradoxonról"* is a karanténapóban.
Afrika paradoxonról. Miért van oly nagyon kevés fertőzés Afrikában, holott a járvány elején mindegyik szakértő egyetértett abban, hogy ez a járvány Afrikát fogja legjobban sújtani, mert ott a legrosszabbak a higiéniai viszonyok, elégtelen táplálkozásúak, a különböző fertőzések, (HIV, Ebola) miatt legyengült immunrendszerrel rendelkeznek és nem mellesleg az egészségügy nagyon fejletlen. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy az átlagéletkor a legalacsonyabb Afrikában. A másik az ivermectin? Afrikában szedik ezt a gyógyszert a legtöbben.
-
Kékes525
félisten
".Az ivermektin egy állat gyógyszer"
Is.
Nem, emberek is szedik férgek és folyami vakság ellen. Afrikában több tíz millió ember szedi az ivermectint tartalmazó, emberi felhasználásra elkészített gyógyszert. Mellékhatásai jól ismertek. [Ivermectin Side Effects]
-
Kékes525
félisten
válasz
lacafaca #62432 üzenetére
Nagyjából ismerjük. A fertőzés kapujában (légutak (orr, garat, gége, légcső, tüdő), előbél) elsőként a nem specifikus immunrendszer veszi fel a harcot a kórokozóval. Ha ez hatékonyan működik, akkor tünetmentes, vagy enyhe tünetekkel járó betegség alakul ki. Gyerekeknél azért nincs betegség az esetek döntő többségében, mert a nem specifikus immunrendszer még jól, hatékonyan működik. Ez a rendszer öröklött és nem tanult választ ad a fertőzésre. Később, a kor előrehaladtával, ahogy egyre több trauma éri a szervezetet (betegségek, életmód), működése rosszabb lesz, ezért súlyosabb fertőzés alakul, alakulhat ki.
A másik kérdésre a válasz (miért van annyiféle tünete) az, amit Parci már mondott, hogy ott tud támadni, ahol van ace2 receptor. Ez pedig a kapillárisok falának egyes sejtjei. Kapilláris pedig minden szervben van. Mégis akkor miért nem támadja mindegyiket? Azért, mert ott a legerősebb a hatása, amely szervet elsőként érint(fertőzés kapuja!) és/vagy amely szervben a legrosszabb a helyi, nem specifikus immunválasz hatékonysága, illetve, amely szerv működése a legrosszabb az öröklődés, betegségek, életmód miatt.
A bulvár sajtóban ezekről sokkal kevesebbet írnak, mert ezek leírásával sokkal kevesebb klikket lehet elérni és a bölcsész média emberek nem ismerik ezeket. A nekik nyilatkozó szakemberektől legtöbbször csak a szenzációsabb anyagot emelik ki.
-
Kékes525
félisten
válasz
proci985 #62263 üzenetére
"generikumok jellemzoen ugyanarra jok, viszont bizonyos betegsegekkel vagy gyogyszerekkel mashogy akadhatnak ossze. tehat altalanos esetben kivalthatoak egymassal, de vannak edge casek."
Ezen kívül az adalékanyagjaik, elkészítési technológiájuk mássága miatt a mellékhatásuk és a felszívódásuk is más lehet.
-
Kékes525
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Információk, statisztikák:
● koronavirus.gov.hu
● vakcinainfo.gov.hu
● vakcina kisokos
● minden fontos információ a vakcinákról
● dunántúli kórházi oltópontok
● EU vaccine tracker oldal
● pandemia.hu - megyei statisztikával
● gisanddata.maps.arcgis.com
● worldometers.info
● ncov2019.live
● atlo.team
● google mobility reports
● euro momo
● covid-19 projections
Egyéb hasznos tanácsok:
● bevásárlólista házi karanténhoz
● karanténnal kapcsolatos tudnivalók
● AZ oltás időpont módosítás
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Apple Watch Series 10 - évfordulós kiadás
- Google Pixel topik
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- The Elder Scrolls IV: Oblivion Remastered - Már több mint 4 millió játékos
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- További aktív témák...
- Citizen Promaster Aqualand - BJ2169-08E
- DJI MINI 4K Fly More Combo 1 órát repült teljesen új és hibátlan DJI CARE CSEREGARANCIA!
- Air Jordan 1 Retro High OG GS Black/Medium Grey-White, 44,5 méret
- Egyedi ékszerdobozka
- DJI Air 2s drón szett - 5,4k video, 1" SONY CMOS + extrák (2S4) kettő darab akkumulátorral
- Telefon felvásárlás!! Apple iPhone SE (2016), Apple iPhone SE2 (2020), Apple iPhone SE3 (2022)
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 32GS95UE - 32" OLED / UHD 4K / 240Hz - 480Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- AKCIÓ! AMD Ryzen 9 3900X 12 mag 24 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest