Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
Z.É.T.
őstag
(((Torghelle Sanyi jobbat öklözött ma a gigatrash sztárboxban, mint focizott valaha )))
-
Z.É.T.
őstag
válasz LyonnaisFan1 #211558 üzenetére
Pedig a gól előtt, amikor mondta a szpíker, hogy "ezt is kitolja", nekem ott dőlt el végleg a Beszarásvili név
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz grizlisandor #195746 üzenetére
Nincs azzal semmi gondom, számomra teljesen semleges, ha valaki valamiért nem szurkol a válogatottnak.
Azt a két szélsőséget tartom gyalázatosnak, ha a széljobber szerint nem magyar, aki nem szurkol, vagy ha a szélballer szerint minden szurkoló NERenc.
Az apja kaszát annak, aki így, vagy úgy, de kisajátítani próbál valamit, legyen az '56 (habár, az éppen parkolópályán van agymosottéknál), a magyar labdarúgó válogatott, vagy bármi más.
Elegem van ezekből a szellemi-lelki toprongyokból.
(nem, nem vagyok hajlandó más kifejezést használni akkor sem, ha véletlenül ezt is próbálná kisajátítani valamelyik oldal propaganda célra)
-
Z.É.T.
őstag
válasz grizlisandor #195740 üzenetére
Nem tartom magam libsinek (illetve nem szeretnék az újszovjetúnióban élni, az már lipsi-mértékkel pozitívat ér?), de az ismerőseim, barátaim, akik a válogatott legnagyobb szurkolói — úgy negyven fő, fele kijár a meccsekre és nem csak 2016 óta — hozzám hasonlóan egyetértene ezzel a listával és közülük egy ráadásul kormánypárti agymosott. Én csak a 90%-ával, a 9-es pont szerintem nem állja meg a helyét, max egy dobogóért küzdő szárházi bagázsról van szó.
-
Z.É.T.
őstag
válasz BenHans #195688 üzenetére
Majd ha egyszer a diplomáciánk (incl. sportdiplomácia) nem lesz egyenértékű a belarusszal, talán máshogy lesz.
Aki meg nem tud örülni az egyenes ági EB részvételnek, annak, hogy az utolsó meccsünkön egy döntetlen is elég a csoportgyőzelemhez, az szurkoljon válogatott helyett valami pénztemető klubcsapatnak...
A 15 (eddigi) pontot nem a szél hordta össze, Rossi ma nem az elvárásaim szerint cserélt (Csoboth cseréjét indokolatlannak éreztem), de megint bohócság lenne kritizálni, mert a körülmények ellenére sikerrel vette a csapata az akadályt.
Az éjjel soha nem érhet véget 🇭🇺
Ria Ria Hungária! ❤️ -
Z.É.T.
őstag
Egy rendkívül könnyű meccsen vajsima győzelem.
-
Z.É.T.
őstag
Jó a spori!
-
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #193309 üzenetére
Szerk.: Ja, azt nem is néztem, hogy te is a Klaksvík meccset dobtad be
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Sallai gól a West Ham ellen
1 - 1 -
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
válasz Redneck #192663 üzenetére
"Sofascore statistical ratings
Sofascore ratings are generated by a sophisticated algorithm that translates hundreds of stats into one live number which quantifies a player's performance. So far, our algorithm has rated almost 1.5 million players in over 50,000 matches."
Annyiban egyetértek, hogy szerintem sem a mai volt Bebaszlai legjobb meccse, de objektíve (pontozás) és szubjektíve (személyes véleményem szerint) is a jobbak között volt ma is.
Ettől függetlenül, rendkívül nehéz a rokonszenv mértéke, a mozgáskultúra, a sebesség, a passzpontosság, a fontos/kulcspasszok száma és minősége, a labdatartás, a labda nélküli mozgás hasznossága és mennyisége, a poszthoz nem köthető egyéb hasznosság, a megbízhatóság - ezzel kapcsolatban a taktikai fegyelmezettség - a presszió minősége, a megoldások kivitelezésének sebessége, dinamikája (gondolkodás), az automatizmusok, stb stb.
összessége alapján értékelni egy játékost egy meccsen.
Rendkívül nehéz ezeket realtime értékelni, megjegyezni; mi a társaságban korábban, amikor még sok közös meccsnézés volt, a mérkőzés után némítva visszanéztük a meccseket, kommentáltuk és a jelentősebb részleteket elemezgettük is.
Jó, nem mindenki, mert volt, aki inkább gyorsan bebaszott.(volt a társaságban profi játékos, aki A+B licences edző, idős ex-szövkap és amatőrök is, ahogy laikusok is, beleértve magamat)
És nagyon jól láttam a korlátaimat, pontosan tudtam, hogy nem értek hozzá, ahogy azóta sem. Viszont itt is működik a Dunning-Kruger, a legtöbben azt sem érzékelik, hogy nem értenek hozzá.
Így lettünk tízmillió szövkap országa.
Szvsz, természetesen. -
Z.É.T.
őstag
válasz Tibiajax #192129 üzenetére
Kedves történet
Na ugye ezért írtam, hogy ki honnan jön, nekem a házimozi sosem volt hifi - úgy sem, hogy néhány évig voltam kiskereskedő, bemutatóteremmel - én máshonnan jövök. Hifiből sem a mainstream állt hozzám közel ekkor már, a teljesség igénye nélkül a Merlin, Penna, Limar, L'auditeur, Zsolt (Heed), Dunaudio/Hivox, Soner, stb stb stb jelentette a hifit, tehát inkább ez az audiofil - hi-end vonulat. Később (és egyébként ezek előtt is) pedig a stúdiótechnika érdekelt abszolút műkedvelő, zenehallgató szinten. Az Aymara - Annex kínálata többnyire kívül esett az érdeklődési körömön.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz forceberg #192126 üzenetére
Oké, akkor Annex, gondolom.
(elég merész legjobbnak nevezni kb bármelyiket, mert eléggé attól függ, hogy milyen szempontrendszer alapján és hogy "honnan jön" az ember. Nekem ők sosem voltak top5-ben, de érteni véltem, hogy akinek igen, neki miért. )Szerk.: közben látom a linket is.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz LyonnaisFan1 #191893 üzenetére
Talán nem sokan fognak egyetérteni, de szerintem a megfelelő taktikával simán nyertünk, a szerbek képtelenek voltak gólt szerezni és egy percig sem izgultam. Addig éreztem veszélyesnek a szerbeket, amíg támadni akartunk. A hibáinkból éltek, de mindig tudtunk biztosítani.
Nem közönségszórakoztató, de hasznos foci volt ez.Kata jól szállt be, Szalai Attila lógott ma ki lefelé, illetve Ádám Martin nem volt meggyőző, de lehet, hogy ő ennyit tud, nem látok rajta semmi fejlődést.
Tök oké volt ez.
-
Z.É.T.
őstag
(pont ezt a meccsét nem látom Bebaszlainak...)
2012 dec 22 után az első magyar gólja a PL-ben. (Gera, Norwich ellen) -
Z.É.T.
őstag
válasz pendre54 #191264 üzenetére
Nem megyünk világvégére, most jobb? Fiorentina + Genk
Tudom, hogy Feröer tud cumi lenni, van közös haverunk Turi Gézával,
még valamikor 2008 - 2010 körül kiment pár hétre Gézához, aki rá akarta beszélni, hogy focizzon kint, nyugis hely.Amikor hazajött a haver, mondta, hogy esélytelen. Nincs ott semmi, kurvára hideg van és naponta ötször esik az eső, fúj a szél, csak minden harmadik ember nő és azoknak a fele is férfi
-
Z.É.T.
őstag
válasz Napfénysüti #191259 üzenetére
Tudtommal igen
(nem bánnék egy visszavágót egyébként) -
Z.É.T.
őstag
Liverpool
Hős: Núnez
Jó: Alisson, Gomez, Mac Allister
Gyenge: T. A-ArnoldNewcastle
Jó: Gordon, Almirón, Trippier
Gyenge: ScharVVD kiállítása 👎
Klopp cseréi 👍 -
Z.É.T.
őstag
válasz grizlisandor #191003 üzenetére
És milyen jól tette
-
Z.É.T.
őstag
válasz DeathAdder #190616 üzenetére
Sajnos mire kattintottam, már törölve lett :/
-
Z.É.T.
őstag
válasz Z.É.T. #190533 üzenetére
Kislány, nagy
CICIfoci is lelkes"Liverpool FC - AFC Bournemouth 3-1
Gólszerzők: Díaz (27.), Salah (36.), Jota (62.) ill. Semenyo (3.)
Kiállítva: Mac Allister (58.)15 év után láthattunk két magyar válogatott mezőnyjátékost egymás ellen játszani a Premier League-ben! ✌️🇭🇺 Szoboszlai Dominik a Liverpoolban, Kerkez Milos a Bournemouth-ban játszotta végig a meccset.
2008. augusztus 16-án volt először olyan, hogy két magyar mezőnyjátékos egyszerre a pályán volt a PL-ben. Egy Hull City 🆚 Fulham bajnokin Halmosi Péter és Gera Zoltán nézett farkasszemet egymással. Gera végig a pályán volt, Halmosi a 62. percben állt be csereként. A meccset a Hull City nyerte 2-1-re.
Minden elfogultság nélkül elmondható Szoboszlai teljesítményéről, hogy az egyik legjobb volt ma a pályán, de talán a meccs embere cím sem túlzó! 🔝 Két gólban is benne volt: kiharcolt egy büntetőt, amit ugyan Salah kihagyott, de a kipattanót belőtte, és a kapura lövését követően Neto védése után Jota talált be. De Szoboszlai mutatta be a legtöbb sikeres cselt és a legtöbb sikeres passzt is!
Kerkez pedig a legtöbb párharcot nyerte a meccsen.🇭🇺💪🟥Alexis Mac Allister karrierje első piros lapját kapta a mai meccsen. De ez inkább a Bournemouth-t zavart meg. A kiállítás után a Liverpool gólt is szerzett.
🇨🇴Luis Díaz a szezon első PL-meccse után a másodikon is betalált. És milyen gólt szerzett…🎉👏
⚽️Salah ma is nagyon sokat dolgozott, de nem volt jó meccse, a kihagyott büntetője után is szerencséje volt, hogy elé pattant a labda. Azt viszont nem hibázta el, és megelőzte Steven Gerrardot a Liverpoolban szerzett gólok számát tekintve.
◎ 346 - Ian Rush
◎ 285 - Roger Hunt
◎ 241 - Gordon Hodgson
◎ 228 - Billy Liddell
◉ 187 - Mohamed Salah
◎ 186 - Steven Gerrard"[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Pool
Jók: Jota, Szoboszlai, VV Dick, talán még Díaz
Gyengék: Salah, Konaté az első félidőben, Elliott
(meg az első perceiben szegény Endo)Born Mouth:
Jók: Semennyi, meg a végén Traoré
Gyengék:8-as, 10-es, 32-esRothwell, Kriszti, Antónia(bocs, csak a számokat írtam fel és közben két csőtörés a faluban egy órán belül)[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz mephi666 #190417 üzenetére
Sajnos nem jött össze:
NSO: megkértük az Újpest sajtóosztályát, hogy reagáljon rá. A választ megkaptuk. Így szól: „A tárgyalások jól haladtak mindaddig, amíg a mezszámok elő nem kerültek. Mivel nálunk a 7-es és a 9-es mez is foglalt, így egyre távolodnak az álláspontok egymástól, jelenleg nem látunk rá esélyt, hogy a Paks otthonában lila-fehérben fusson ki a pályára.”
Marad ez:
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
válasz atee_13 #190165 üzenetére
Jogos, nem azonos értékű a két eset, teljesen igazad van.
A többit tartom, az első félidőben TAA és Robertson, a meccs összességében Gakpo, Jota és TAA teljesítménye volt a leggyengébb.
Illetve, ha a lyukas középpályát nézzük, akkor meg a menedzsment/elnök/tulaj/vezetés - nem ismerem náluk a hierarchiát és hogy ki miért felelős. -
Z.É.T.
őstag
válasz DeathAdder #190159 üzenetére
Köszi a választ!@DS39: nem ismerem a pontozási metódusukat, de hatalmas eltérések nincsenek a legjobban és legrosszabbul teljesítőket tekintve a sofascore-hoz képest.
-
Z.É.T.
őstag
válasz DeathAdder #190149 üzenetére
Többnyire egyetértek.
CJ többet játszott 25 perc alatt, mint Gakpo 65 alatt.
Szoboszlai sokszor igyekezett jól helyezkedni, széthúzni-eltolni a védőket, vagy tisztára mozogni magát, de nem igazán tömték lasztival, cserébe puha megoldásokat választott, nem volt elég keménytökű.
TAA a második félidőre javult, de így is rengeteg labdát szórt el, a mélységi passzok rendre majdnem jók voltak.
Itt válaszolok a mókáskodásra: annyira adott gólpaszt, mint szerzett gólt Szobi, majdnem. Érzelmi alapú értékeléssel nem vitatkoznék, engem is el tud vinni néha egy számomra tetszetős játékstílus, de a meccsmutatók legalább annyira fontosak, egy edzőnek még fontosabb is talán.Caicedo akár helyre is billenthetné a pozíciókat, ugye? (nem vagyok vele igazán képben)
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz atee_13 #190118 üzenetére
Dehogy lóg ki lefelé. Simán középmezőny. Az első félidőben TAA és Robertson volt a leggyengébb. Passzpontosságban Szobi volt talán a legjobb a csapatában, másban nem emelkedett ki, de nem is volt semmi komoly gyengesége.
Ki vagy(unk) rá szerintem hegyezve, könnyebben vesszük észre az apróbb hibákat. -
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #189713 üzenetére
-
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #189708 üzenetére
Szuper, köszönöm!
(telefonon kicsit küzdelmes volt, de siker :) ) -
Z.É.T.
őstag
Klaksvík - Molde live-ot nem tud valaki?
-
Z.É.T.
őstag
Most futottam bele, hogy a Bozsik stadion nem bírta ki az első tisztességes vihart. A szurkolókat őszintén sajnálom, meg persze a Faros 95 Kft és a WHB tulajdonosi körét, hogy 5-ről csak 13 milliárdra sikerült felalkudni a kivitelezést, tuti, ha 30 lett volna, akkor most nem lenne ilyen probléma.
A Bozsik Aréna főépülete és a lelátórész is több helyen is beázott, megrongálódott
-
Z.É.T.
őstag
válasz LyonnaisFan1 #189492 üzenetére
Édesfszm.
Jogos felvetés alatta:
"(...) látja majd a világ, hogy Magyarországot egy birkával reklámozzák (...)" -
Z.É.T.
őstag
válasz LyonnaisFan1 #189490 üzenetére
Ujujujj 😆
Thx! -
Z.É.T.
őstag
válasz LyonnaisFan1 #189488 üzenetére
Mivót'?
Még nem látom -
Z.É.T.
őstag
Keservesen kiszenvedett továbbjutásSima volt!
-
Z.É.T.
őstag
Zete - Eszék vsz: két nagyon gyenge csapat közül a kicsivel kevésbé gyenge ment tovább.
Jók ma: Szalay, Ikoba (odát: Grzan) -
Z.É.T.
őstag
Jól játszott a sztárunk?
Statot látom, 6 mezőnyjátékos kapott magasabb, 10 játékos alacsonyabb értékelést, passzpontosságban csapatátlag felett. És amíg pályán volt, vezettünk -
Z.É.T.
őstag
válasz atee_13 #189303 üzenetére
NER-köpködésért nem kell a szomszédba mennem, ezért írtam, hogy "volt".
Van, akit megkurváztatnak, van, akit máshogy fognak meg, nem állok én Zsuszi mellé, ne érts félre. Én a 'halacska igazolásról írtam kizárólag. Aki egyszer megfizeti a védelmi pénzt a maffiának, az többé nem tud okos lenni. Na. -
Z.É.T.
őstag
-
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #189215 üzenetére
Thx!
Itt a helyzete:
https://twitter.com/LFC/status/1685598244703989761 -
Z.É.T.
őstag
Nézi valaki a spíleren?
Volt valami konkrét oka, hogy lehozták Dominikot?
(csak az első 15 percét láttam, a helyzetét már nem) -
Z.É.T.
őstag
Respect
-
Z.É.T.
őstag
válasz sh4d0w #189198 üzenetére
Te látod folyamatában, nem akarok beleokoskodni.
Nekem mondjuk egyszerű(bb) lenne a képlet, mert ha az Újpest kínai/orosz kézbe kerül és kitömi az állampárt, azonnal és változásig teljesen és könnyedén elengedem. (noha családi örökség a lilavér, nagypapám játszott ott egy rövid ideig és hatalmas szurkoló volt), rengeteg szép és izgalmas emlék a Szőke - Kende korszakból a szurkolói lét a lelátóról és számtalan ex-játékost ismerek, van köztük cimborám is.(el is költöztem Bp-ről nemrég, itt a helyi foci 2 éve megszűnt, de gondolkodom, hogy Siófokra kinézek, milyen a hangulat...)
Valójában bő két évtizede már inkább "csak" magyar szurkoló vagyok, a klubhűséget nem érzem sajátomnak. (ettől még néha végigszenvedek néhány meccset a mennyeiből, meg figyelgetem, mi történik a csapat háza táján, sírhatnékom volt a wécédeszka logótól, meg a belső furkálódástól, vagy éppen a kiesés rémétől, de képtelen lennék a fenti tulajváltás esetén szívből szurkolni és ugyanez lenne nálatok, vagy a Fradinál is, keserű méz az ilyen árnyék)
@Iramirez: ja, köbö
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
válasz sh4d0w #189195 üzenetére
Nem követtem szorosan a hazai játékosmozgást és a felkészülési időszakot (az Újpest és a Fradi van meg, a többi csak véletlenszerűen jött szembe), de vsz a Vidi jobb játékosokból áll, mint amit a (tavalyi) játékuk és eredményük mutatott. Ugyanez a Fradi is szerintem. A szakmai stábot gyanítanám ludasnak nálatok. (a zöldeknél meg egyértelműen, az oszét medve már akkor sem tetszett, amikor az eredmények még jöttek)
Azt meg teljesen komolyan gondolom, hogy 2-3-4 helyezéssel előrébb végeztünk (Újpest) volna az előző szezonokban, ha van egy jó kapusunk.
[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
2 - 2
Szép gól. 'sszameg
Még szerencse, hogy les volt[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Bohócpiros (Csoboth)
-
Z.É.T.
őstag
Szalai Attila a 60. perctől játszott a Hoffenheim barátságos meccsen, Kerkez kezdő volt és végig is tolta. (szintén frendli meccsen)
-
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #188923 üzenetére
-
Z.É.T.
őstag
Szerintem nem hónapok óta, hanem az első pillanattól.
Leekens válogatottja volt ennyire fazontalan, mint Csercseszov Fradija.
Vsz a jó játékosok és a lendület hozta a jó eredményeket, néha meg a szerencse is velünk* volt.
(*velünk: nekem minden magyar csapat nemzetközi porondon "mi")Egonnal szemben én szívből kívánom, hogy jöjjön egy potensebb szakmai stáb.
-
Z.É.T.
őstag
válasz sh4d0w #188841 üzenetére
Sőt, Vaduzban nyertünk is. Ráadásul azért az egy svejci másodosztályú, azon belül jó csapat volt, nem pékek és asztalosok.
@mephi666: ja persze, Dominik 6.8-at kapott a sofascore-tól, ~95% passzpontossággal. Felemelő volt érezni az első 'pool-i félidőt
Ezt még screenshotoltam is:[ Szerkesztve ]
-
Z.É.T.
őstag
Mindeközben a feröeri "pékek" ütik az oszét medve zöldjeit
-
Z.É.T.
őstag
válasz Soulfly842 #188803 üzenetére
Ja, biztos, nem tudom, még rotálok, csak jött értesítés
-
Z.É.T.