Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- JavaScript topic
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- AliExpress tapasztalatok
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Árháborúra számít az Xpeng kínai EV-gyártó, újabb 6000 dolgozót keresnek
-
IT café
~ Kamaszkorunk legszebb focicsapatai ~
Új hozzászólás Aktív témák
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #91173 üzenetére
Kb az Evertonnál vana határ, a Sevilla kicsivel afölött van szóval ők már le lennének mosva.
De az a baj, hogy a forduló fontosságától függ. Egy BL csoportkörben nem lenne komolyan véve a Sevilla elleni meccs, de a kieséses rendszerben már igen. A csoportkörben maximum a világ top 5 PL-en kívüli csapata elleni meccsre állna ki a 'pool olyan lendülettel, mint a bajnokságban, vagy még azokon sem.
-
addikt
válasz máyköl #91169 üzenetére
Ezt meg is lehet fordítani:
Nem biztos hogy baj, ha a kicsik ellen pontot veszít ha nagyok ellen behúzza.Jó, a kicsikből van több és így az első hely elment, de a dobogó még meglehet.
Na meg persze azt is jelenti, hogy egy BL-ben nagyot tudna alkotni a csapat.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Az első 6 egymás között (ha ez a mai meccs így fejeződik be)
1. Liverpool 9 meccs 19 pont
2. Chelsea 8 meccs 13 pont
3. Tottenham 8 meccs 9 pont
4. Man. City 6 meccs 7 pont
5. Man. United 6 meccs 6 pont
6. Arsenal 7 meccs 5 pont -
addikt
Inkább a meccset nézzétek.
-
addikt
válasz #16514048 #91135 üzenetére
Viszont azt hozzá kell tenni, hogy - ebben a szezonban nem igazán bíróztam még - nekem nagyon úgy tűnt, hogy a bíró a MU-nak fúj... nem a piros lapra gondolok ezzel, mert azt nem láttam, de a meccsnek egy részét igen, és nem az ilyen jelentős döntésekre gondolok ezzel, hanem a sok apró elfújással, amikor tökre nem egyértelmű hogy szabadrúgást ért-e az eset, kiről ment ki a labda, stb, és mindig a MU javára fújták ezeket, szerintem konkrétan volt pár olyan eset, amiért máshol nem szoktak fújni szabadrúgást... legalábbis a 'poolnak nem fújják be.
-
addikt
válasz Richard! #91130 üzenetére
Az, hogy megváltozott a játékuk, és ahogy most játszanak, ezzel a játékkal ennyire mennek.
De az ilyen primitíven hozzáállók, mint te, nem érthetik.
Szóval gyengébbek kedvéért: ez a MU nem azt a játékot játssza már hónapok óta, amivel a 6. helyen vannak még, mert ez már nem az a csapat, aki szeptemberben játszott.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Pogba nagyon belejött.
Nem azt mondom, hogy csapat legjobbja, de már nem középszerű.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
LOL mi történt? Én csak az élő eredményt látom.
-
addikt
Hát ha ez a nagyon szar Barca bajnok lesz, akkor kijelenthető, hogy a spanyol foci mostanság hanyatlik. Barca kiszopott a BL-ben, a Sevilla is lehet hogy ki fog, az ATM egész szezonban maga alatti formában van, a Bilbao és a Villareal is kiesett ilyen korán az EL-ben, ahol így már csak egyetlen spanyol csapat van... és még csak a legjobb 16 között vagyunk mindkét fronton.
De nem ártott egy kis felfrissülés Európára.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Assimilator #91033 üzenetére
Ebben nincs benne az, hogy a Sevilla vagy 5-ször szinte lehetetlen helyzetből rábaszta szabadrúgásból a kapura. Azokat nyugodtan levonhatjuk.
A 'pool 100%-os ziccereit meg ugyanúgy 1-nek számolja a stat....
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz L_YKing #91031 üzenetére
Szerintem kb 5-ből 4-szer, vagy mondjuk 3-ból 2-szer (a lényeg, hogy az esetek többségében) az a csapat nyer, amelynél a mutatott játék is jobb, és ezt tükrözi az eredmény is.
És 5-ből 1-szer (vagy 3-ból 1-szer, mindegy) van az, hogy az eredmény nem azt mutatja, amilyen teljesítményt a két csapat mutatott. Ez pont egy olyan meccs volt.A mutatott játék minősége többet mond, mert azzal más meccs eredményeire jobban lehet következtetni, mint ha csak az aktuális eredményt nézzük, mert hogy gólra játsszák...
Ezért szoktam olyan sokszor eltalálni előre egy meccs kimenetelét. Mert nem a gólokat számolom.[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Assimilator #91029 üzenetére
-
addikt
válasz Assimilator #91027 üzenetére
Ezt most úgy mondod, mintha a második félidőben uralta volna a játékot a Sevilla, pedig nem... Az első félidő magasan a 'poolé volt, a második meg inkább egyenrangú... attól függetlenül, hogy hányszor kötött ki a hálóban a labda. A Sevilla mákosan úszott meg gólt, és mákosan szerzett.
-
addikt
válasz Assimilator #91025 üzenetére
1. Az még az előző szezon volt.
2. Nem megérdemelt eredmény volt, a mutatott játék alapján már a félidőben 3:0 kellett volna hogy legyen a 'pool javára, már rég eldőlt volna a meccs a félidőre ha nincs mákja a Sevillának.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szami777 #91017 üzenetére
Szóval azt gondolod, hogy a 'pool ma szarabb, mint mások ellen volt?
Ma egész jól játszik a 'pool is egyébként... attól, hogy ez az eredményen nem látszik...
Oké hiányzik a csapatkapitány, meg Lovren, de eddig is voltak nélkülük meccsek... sőt, Coutinho meg Mané nélkül is....
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz NyxNyxNyx #91015 üzenetére
Az lehet, de az eredmény egy dolog, a mutatott játék képe, az meg egy másik. Ennyire jól ebben a szezonban még senki nem játszott ellenünk.
Akkor is ezt fogom mondani, ha nem nyernek ma végül. Hiába volt más csapat, akiknek sikerült ebben a szezonban megverni a 'poolt, de azok többsége vagy szerencsés volt, nem volt megérdemelt, a 'pool dominálta azokat a meccseket is többnyire, vagypedig full tartalékosan állt ki a 'pool.
Ezek megérdemelten vezetnek.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szami777 #91013 üzenetére
De az lehet, hogy fejben nem voltak rendben, sokat számít az, hogy állnak lelkileg a játékosok. Nem biztos, hogy Ranierit szándékosan meg akarták buktatni. Lehet, hogy egyszerűen csak elveszítették a hitüket.
Nem gondoltam volna, hogy ezt fogom mondani, de így már lehet, hogy jó döntésnek tűnik Ranieri elküldése.
Csak ez az új lendület is elfogyhat pár meccs alatt, most nagy bennük a tűz, csak kérdés, hogy ez megmarad-e.Azt meg hozzátenném, hogy én ugye láttam a Liverpool összes meccsét ebben a szezonban, és egyetlen csapat sem játszott ennyire jól a 'pool ellen, mint ez a Leicester.
Spurs, Chelsea, MU elbújhat.Ilyen teljesítménnyel akár bajnokok is lehetnének megint.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Ez a Leicester a PL-ben nincs benne a legjobb 16-ban (jelenleg 17. ), de a BL-ben ott van a 16-ban... a múltkor 50-50-et mondtam, de most már azt mondom, hogy nagyobb a valószínűsége annak, hogy a 8 között is ott lesznek.
Tetszetősen játszanak.
Kár, hogy pont ellenünk támadtak fel, hogy pont mi játsszuk az új Ranieri nélküli korszakuk első meccsét.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
-
addikt
válasz DeathAdder #91008 üzenetére
Én egyébként erre számítottam, hogy új impulzust kapnak. Ez rossz hír a Sevillának, mert ha így fognak játszani... ennél sokkal kisebb teljesítménnyel is csak 2:1-re kaptak ki...
A változás helyre rakhatja a fejeket. Nyilván legfőképpen a fejekben volt a gond, pont ugyanaz, amivel megnyerték a bajnokságot...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A Leicester már mostanáig többet futott, mint az egész sevillai meccsen összesen.
-
addikt
Baljós előjelek: Lucas a védelemben, és Henderson sincs.
De azért ennek meg kell lennie hazai pályán.
-
addikt
Hát pedig sokat számít, jól kifejezi azt, hogy egy csapat mennyi erőfeszítést tesz annak érdekében, hogy elérjen egy eredményt. Legalábbis amikor ugyanarról a csapatról beszélünk, és annak ugyanolyan taktikájáról.
Értem mit mondasz, egy spanyol csapat általában nem fog annyit futni, mint egy angol, mégis nyerhet, mivel ahogy te is mondtad, ez nem atlétika, az a lényeg, hogy jó helyre adják a labdát, és lőjék be a helyzetet.
DE! Amikor ugyanarról a csapatról van szó, amiben a különböző meccseken ugyanaz a felállás és a taktika, ott jó irányadó az, hogy amelyik meccsen többet futottak, ott jobban akartak teljesíteni, míg ahol saját magukhoz képest átlagon alul, azt lazára vették. -
addikt
A múltkor mondtam, csak gondolom megismétlem, hogy mióta profi felnőtt focit játszanak, nem volt a világnak olyan időszakasza, amikor Fabregas ne lett volna egyértelműen jobb, mint Iniesta.
-
addikt
válasz szami777 #90925 üzenetére
Eddig egyet kivéve az összes létező hazai meccsét megnyerte a Chelsea, csak a Liverpool verte meg őket hazai pályán, szóval elég nagy esély van a győzelemre.
Viszont a varázsgömböm azt mondta a múltkor, hogy mélygödör kezdődik a Chelsea-nél és pontokat fognak hozni rajta az üldözők, de nem vagyok benne biztos, hogy ez a mai eredményen meg fog látszódni.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Nyilvánvalóan nem. Már százszor kitárgyaltuk, hogy tojnak a BL-re. A City is amikor kiesett az előző években, csak kocogtak a játékosok a pályán, hétvégén meg hatalmas iramban játszottak. Szembetűnő volt.
Szóval nyilván olyan sokmindent nem várhatunk. De hogy ettől gyengék lennének nemzetközi szinten? Nem. Legalábbis a Juvét tudná verni a City meg az Arsenal is, meg még 1-2 angol aki ki sem jutott a BL-be most. Csak nem akarják, vagy legalábbis nem fontos nekik, csak a Premier League. És ez itt a lényeg. Tudnának alkotni a BL-ben, oda-vissza verni PSG, Juve szintű csapatokat - meg a jelenleg szar formában lévő Barcát is-, csak nem akarnak annyira. Szvsz egyedül a Real és a Bayern az a két csapat jelenleg, ami üti az angolokat.
Tökmindegy hogy a bajnokság éppen hanyadik helyezettje jutott a BL-be az előző szezonban, ha igazán tovább akarnak jutni a csoportból, akkor tovább tudnak. Jó példa erre a most 17. Leicester, vagy a tavaly 10. Chelsea, és még sorolhatnám. Ha meg a legjobb angol csapat nem szán a BL-re elég energiát, akkor meg simán kieshet a csoportban. Sőt, rendszeresen ez a tendencia, hogy az angol bajnokságban lemaradt csapatok jobban szerepelnek a BL-ben, mint azok, akik éppen vezetik a bajnokságot.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Cartevo #90916 üzenetére
Azt a múltkor írtam, hogy azért nem voltak jók az elején, mert nem volt aki fusson, csak miután megtalálták a helyét mindenkinek a kezdőben, pl Mikinek, aki ősz elején nem játszott.
Mivel Ibra sem az a futóember, Mata is csak akkor tud érvényesülni, ha van akit tud futtatni az indításaival, mivel ő sem fut.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz paatrick #90910 üzenetére
Ez nem azt jelenti, hogy az angolok nem futnak többet, hanem azt, hogy a BL meccseken nem adnak ki magukból mindent.
Egy november 9.-ei statisztikát találtam, addig 11 meccset toltak le a csapatok, ez az én állításomat igazolja inkább. [link]
Ezt kiátlagolva a következő értékeket kapjuk:
1. Liverpool 116,6
2. Manchester City 115,0
.
.
5. Tottenham 113,2
.
.
9. Arsenal 110,8
.
.
13. Leicester 108.0Ezek 11 meccs alapján átlagos értékek, tehát az egy-egy fordulóban egyik-másik csapat ennél feljebb lő (míg másoknál átlagon aluli ugye), egy-egy fordulóban nagyobb a szórás felfele és lefele is, mert hát te is egyetlen fordulót linkeltél ugye. Ezeket az átlagokat lehúzzák az unalmas, rég eldőlt, nyugis meccsek kiscsapatok ellen, illetve a rangadókon ennél több szokott lenni. Mivel egy BL meccs elvileg rangadónak kéne, hogy számítson, mivel ki-ki meccs és máskor nem lehet javítani, ezért átlag feletti értéknek kéne lennie. Ehelyett ezek a csapatok kicsivel kevesebbet futnak annál a BL-ben, amennyit egy átlagos Stoke szintű csapat ellen futnak a bajnokságban.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Richard! #90902 üzenetére
Veszélyes eredmény ez. A Sevillának gólt kell rúgnia. Különben ha ráülnek az előnyre, ez történhet:
- Sokáig 0:0, aztán a meccs végén a nyomásra bekotor egyet a Leicester, ami katasztrófa, mert már nem lesz idejük válaszolni.
- A meccs elején talál be a Leicester, 1:0-s vezetésnél a Sevillának kell majd menni az eredmény után, és az nagy baj nekik, mert a Leicester ilyenkor érvényesül a legjobban, főleg hazai pályán, amikor az ellenfele az, akinek támadnia kell, ők meg falat alkotnak hátul aztán gyors kontrával Vardy lövi is a másodikat.
Szóval szerintem nagyon nagy valószínűséggel az a csapat fog továbbmenni, amelyik az első gólt lövi, mert onnantól az ő taktikája szerint megy majd a meccs.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz szami777 #90898 üzenetére
Nem lehet ennek az oka az, hogy a Southampton - Arsenal meccset elhalasztották? Lehet, hogy egy időpontban csak egyetlen meccsre való élő közvetítési díjuk van, és pont azt választották, aztán miután kiderült, hogy elmarad, már nem választhattak helyette másikat. Vagy fene tudja, hogy van ez a bürokrácia meg jogdíjak, mindent feleslegesen megbonyolítanak.
-
addikt
válasz Ringman #90895 üzenetére
Lehet benne valami, hogy edzőbuktatás volt...
Én nagyon meglepődtem azon, hogy a Sevilla - Leicester meccsen a Sevillának volt több futott kilométere, ráadásul nem is kevéssel. Csodálkoztam is, hogy ilyen hogy történhet meg? Mikor köztudott, hogy Angliában van a legnagyobb iram, arról híresek, hogy futnak mint állat, kemények, a fizikumon nagyobb hangsúly van mint bárhol máshol. Míg az ilyen spanyol és egyéb dél-európai országokban nincs ilyen futómennyiség, ott kreativitással és jó technikával érvényesülnek... és erre nézem WTF, többet futott a Sevilla. Ilyen hogy történhet meg? Hát úgy persze, ha a Leicester játékosok nem adtak ki mindent magukból.
-
addikt
Amúgy az a poén az angolok nemzetközi szereplésében, hogy ha valaki, akkor a Leicester lehetne az egyetlen csapat, akinek tényleg fontos lehet a BL szereplés, és hát elég jól szerepeltek ott eddig, megnyerték a csoportot, és egy simán visszahozható 2:1-es vereséget szenvedtek el idegenben a nyolcaddöntőben. És ez nem elég jó szereplés?
De ez ezek szerint még a Leicester vezetőit sem érdekli, mert a bajnokságban szarul állnak és az a lényeg, mert kirúgták Ranierit... hogy nem a BL szereplés miatt, az biztos.
Ha a BL csoportkörben az utolsó helyen kizúgtak volna, de a bajnokságban nem 17.-ek lennének, hanem 10.-ek, akkor azt hiszem Ranieri még a Leicesternél lenne.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz venember83 #90884 üzenetére
Decemberben meg megverték a City-t ráadásul nem is akárhogy, 4-gyel vezettek. Pedig már akkoriban is rossz formában voltak.
Akkor a City sem érdemli meg a BL-be jutást. Mi a faszt keresnek most is ott? Igazából senki nem juthat ki a BL-be. Az a lényeg, hogy a Ludogorec meg a Besiktas ott legyen.
YOU SHALL NOT PASS! - Gandalf
Ja egyébként még mindig érdemes lehet megbarátkozni a gondolattal, hogy a Sevillát kiejti ez a Leicester (aki amúgy a csoportját megnyerte).
Csak 2:1 volt, az a szükséges egy gól meg bárhogy beeshet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz venember83 #90879 üzenetére
A Juve ebben a szezonban kikapott a 16. Genoa ellen, úgyhogy nem érdemli meg nem hogy a bajnoki címet, hanem még a BL-be jutást sem!
Na ennyire beszélsz ostobaságokat.
-
addikt
válasz venember83 #90879 üzenetére
A City, Spurs, Arsenal és a MU is kiszopott ebben a szezonban is sokszor ilyen csapatok ellen... talán a 'pool egy-két alkalommal többször, ezt viszont ellensúlyozta azzal, hogy megverte a nagyokat. Ezért ugyanott vannak pontszámban (sőt 5 csapat van 3 ponton belül), nem pedig jócskán lemaradva, és kb 2 pont/meccs igen jó átlag még így is, ennyivel minden évben ki lehetett jutni a BL-be szezon végén, úgyhogy marhaságot beszélsz.
Akkor az Atletico Madriddal, ami a sokkal gyengébb bajnokságban is kicsivel rosszabb pont/meccs átlaggal rendelkezik a Liverpoolhoz képest, azzal mi a helyzet? Pedig abban a bajnokságban csak 2 topcsapat van, szóval elég sokszor kiszophatott a kiscsapatok ellen, ha ennyi bukott pontja van. És ettől szar csapat? Nem érdemlik meg a BL-be jutást? Fél lábbal ott vannak a BL-ben a legjobb 8 között.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz venember83 #90864 üzenetére
Ezt a hülyeséget te sem gondolod komolyan. Hogy miért érdemelne BL helyet a 'pool? Talán mert a bajnokság első 11 helyezettjéből mindenkit végigvert a bajnokságban, vagy legrosszabb esetben döntetlen lett, de kikapni még nem sikerült. Pl ezért. Ismétlem: A felső 11 helyezett közül senki nem tudta legyőzni. Ebben benne van az összes topcsapat, Chelsea, MU, City, Arsenal, Spurs...
Vagy akár úgy is vehetjük, hogy BL kieséses rendszerben oda-vissza eredmény alapon mindenki ellen a 'pool ment volna tovább.
12. helyen áll a bajnokságban az első csapat, akinek sikerült nyernie a 'pool ellen.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A Bilbao is kizúgott.
-
addikt
válasz DeathAdder #90832 üzenetére
Amúgy ezért tudott a Spurs felemelkedni a többi nagy közé. Mert a másik 5-ben vannak elvárások, a nagy múlt és a rengeteg pénz miatt sokat várnak, amiket egyszerűen egymást kizárva nem tudnak teljesíteni, míg a Spursnél nem volt elvárás, amikor rossz szériában voltak (elég sokszor volt ilyen), akkor sem zavarták el onnan az embereket, hanem türelmesen kivárták, hogy hosszú távon beérjenek a munkálatok. Így kéne ezt.
A többinél meg mindig elvágják az építkezést kétévente, minden várat felépítenek félig aztán lerombolják és jön egy másik, aki teljesen mást akar építeni, de aztán annak se lesz ideje befejezni... rövidtávú gondolkodás.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DeathAdder #90825 üzenetére
Gyanítom, hogy ha tavaly nem bajnok lett volna a Leicester, hanem ismételten bent maradnak a 16.-17. helyen, akkor most nem küldték volna el Ranierit azért, mert most is jelenleg bent maradó helyen vannak.
Ez a PL csapatok rákfenéje... akkora pénzek és elvárások vannak... nem adnak időt az embernek bizonyítani. Aki meg 1 évig zseniális dolgokat művel, hiába, pár hét rossz szereplés és elzavarják...
-
addikt
válasz Assimilator #90818 üzenetére
Lételem? Eddig is bravúrnak számított minden évben a bentmaradás, és jelenleg is úgy állnak.
Jó, az utóbbi pár hétben tényleg nagyon rossz formában voltak, de akkor is.
-
addikt
válasz DeathAdder #90815 üzenetére
Na várjunk csak. 2 évvel ezelőtt még bravúrnak számított az, hogy bent maradnak. Ezt tavaly is sikerült hozni, meg idén is, szóval nem lehet mondani, hogy a Leicester a várakozásokon alul teljesítene, az eddigi költségvetések meg minden alapján. Maximum a tavalyi év első helyezése miatt növekedhettek meg az elvárások, de basszameg, csak annyi történt, hogy visszakerültek ugyanoda, ahol voltak, és ahhoz képest nem teljesítenek alul.
-
addikt
válasz Assimilator #90809 üzenetére
Bmeg, akkor lehet hogy nem jutnak tovább a Sevilla ellen, pedig erre utaltak a történések, de így most felborul a jóslat.
Na ilyen külső jellegű történésekkel nem tud mit kezdeni a varázsgömböm. Amit tudunk, hogy ha Ranieri marad, akkor a Leicester továbbment volna hazai győzelemmel. Utána meg ki tudja, mi történik. Még menetelhetett volna szépet a BL-ben.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz DeathAdder #90793 üzenetére
Azért azt tegyük hozzá, hogy mindkét Sevilla gól kapufás volt, ami kifelé is pattanhatott volna, ha a 'pool lövi, az kurvaélet hogy kifelé pattant volna a kapufáról mindkettő.
Mondjuk a Sevillának összesen 4 kapufája volt a meccsen, 2 befele pattant, 2 kifele, ez így fair is.
-
addikt
Nem tudna valaki mutatni egy olyan statisztikát, hogy a BL-ben a kieséses rendszerben, adott eredmény pl egy 2:1 után a visszavágón hány %-ban jutott tovább a hazai csapat?
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Én örülök ennek az eredménynek, mert szurkolok a Leicesternek hogy maradjon még valami emlékezetes ebből a vissza nem térő alkalomból, és nagyon jó ez a 2:1 nekik, mert idegenben full szarok voltak egész szezonban, a PL-ben eddig 13 meccsük volt, ebből 10-szer kikaptak és 3 döntetlen, tehát még nincs győzelmük idegenben. Otthon viszont ezerszer jobbak.
Az, hogy ezt a meccset megúszták 2:1-gyel, ennek szerintem lehet örülni az idegenben lőtt gólnak, mert otthon van esély megverni a Sevillát, ráadásul a Sevilla meg híresen szar idegenben, legalábbis az elmúlt szezonokban, az ideiben nem annyira, de akkor sem hazai pálya...
Jó lesz ez a visszavágó így, hála ennek a Vardy gólnak.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Van egy rossz hírem a Sevillának.... nem fognak továbbjutni.
-
addikt
DZSÉMIVARDÍÍÍÍ Ez így már érdekesebbé teszi a dolgokat.
Jó lenne, ha most hogy a Sevilla megint ki akar támadni, mert nem jó nekik az otthon kapott gól, lekontrázná őket a Leicester és lenne 2:2, mert ők ebben jók.
-
addikt
Nagyon ügyes ez a Sevilla. Kreatív.
-
addikt
válasz DeathAdder #90732 üzenetére
Ami még többet nyom a latba, hogy akkor morálisan a topon voltak, és mostanra már kiismerte a játékukat mindenki.
-
addikt
Talán túl fos a Barca ahhoz, hogy ez megtörténjen, de nagy páli fordulat is lehet még abból, hogy a hétvégi meccsen a Barca fullszar játékkal, mikor az utolsó reményük is elszállni látszott a bajnoki címhez, végül büntetővel megnyerte a meccset, ezen a meccsen meg pontokat bukik a Real, és máris csak 1 pont van köztük meg egy meccs.
Így a Barca még elkezdhet hinni, bár rohadtul nem érdemlik meg, hogy ebben a fordulóban 3 pontot hoznak a Realon azzal a szar játékkal.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz J.Hetfield #90739 üzenetére
Van egy jobb állásom.
De azért a Liverpool menedzseri pozíciójára nem mondanék nemet.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz J.Hetfield #90736 üzenetére
Pffff ilyen hozzá nem értők véleményére én nem vagyok kíváncsi, max az ilyen Klopp szintű emberek tudnának újat mondani nekem, amit én még nem tudok, de ez sem biztos.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Assimilator #90712 üzenetére
Csak hogy tegyük helyre a jelenlegi erőviszonylatokat:
Ez a Monaco van olyan erős csapat, mint a PSG. Ezt nem a mai meccs alapján mondom, hanem az egész szezon összes meccsén mutatott teljesítményük alapján, beleértve a bajnokságot és a BL csoportkört. Nem véletlenül vannak 3 ponttal a PSG előtt a bajnokságban, teljesen megérdemelt, sőt, talán még nagyobb előnyük is lehetne. Nézzetek rá arra az össz-gólkülönbségre a bajnokságban.
Na, szóval ha megállapítottuk azt, hogy ez a mostani formában lévő Monaco van olyan erős, mint a PSG (ami gálázott a Barca ellen), akkor ahhoz képest igen szép eredmény az, hogy ezt a Monacót a City meg tudta verni egyáltalán, ráadásul két góllal.
Kételkedem abban, hogy az ATM vagy a Bayern többet tudott volna ennél nyújtani.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Assimilator #90708 üzenetére
Monaco-viszonylatban a 2 gólos különbség olyan, mint másoknál az 1. Amilyen támadófocit ezek játszanak már egész szezonban, közel sem tűnik teljesíthetetlennek az, hogy a visszavágón 2-vel több gólt lőjenek, mint a City. 2:0, 3:1, 4:2 elég lehet, persze ehhez a Citynek is lesz egy-két szava.
Mint ahogy mindezt ma is láthattuk, és megjósoltam.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Szinte egyértelmű, hogy a City - Monacón több gól lesz és érdekesebb meccs lesz, persze semmi sem kizárt.
-
addikt
válasz venember83 #90637 üzenetére
Csak érdemes figyelembe venni, mert nem mindegy, hogy egy-egy hiba milyen mértékben befolyásolja a dolgokat, néha túl sokat számítanak ezek a hibák, gyakorlatilag sorsokat döntenek. Mert akkor egy csapat nyerhet úgy, hogy igazából nem volt jobb, sőt, lehet, hogy az ellenfél volt a jobb. Mégis a rosszabbik csapat nyer. Ez nem mondható megérdemeltnek.
Meg eleve most olyan "hibákról" beszélünk, amiknél a vak is látta, hogy a bírók szándékosan csaltak akkoriban pár évig a Barcának, egyértelműen. Majdnem olyan szinten, mint a 2002-es VB-n Dél-Koreának.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Richard! #90635 üzenetére
Egyszer ez a pár év is "időszámításunk előtt" lesz, és sosem voltak egyeduralkodói európának, max spanyolországnak, a biszem-baszom ligában.
A 2009-et gondolom még te is beismered, hogy kihúzhatjuk, mert már a Chelsea ellen kiestek volna. Nem lehetsz annyira elvakult.
Szóval mi marad? 2006, 2012, 2015. De a 2012-t is kihúzhatjuk simán egyébként, de még a 2006-os döntőbeli piros lap is emlékeim szerint vitatható. Ez nem olyan nagy hegemónia...
[ Szerkesztve ]
-
addikt
válasz Richard! #90632 üzenetére
A 'poolnak is volt ilyen hegemóniája, csak hamarabb. És azokhoz a kupagyőzelmekhez nem kellett a bíró "tévedése" sem.
Mert azért valljuk be, a Barca elmúlt kb 10 évben történt BL győzelmeinek fele nem történt volna meg, ha a bíró helyesen ítél mindenhol... Tán egyszer jutottak volna el a serlegig, max kétszer. Többi esetben már hamarabb kiestek volna.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A Millwallból az 52. percben kiállítottak egy játékost, és 10 emberrel a 90. percben lőtt góllal 1:0-val mégis kiejtették a Leicestert, ami a Sevillával játszik szerdán.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Oké, de akkor miért volt 5 perc ráadás már eleve?
Ha még cserék sem nagyon voltak a rendes játékidőben. Általában minden meccsen mindkét csapat 3-at cserél, és attól, hogy valaki ezt a rendes játékidőben teszi, valaki meg a hosszabbításban, még nem kéne az utóbbi esetben emiatt 7 percesnek lennie, ha egyébként más dolog nem történt....
Mármint értitek: normális esetben lezajlik a 3 csere a rendes játékidőben, ezzel telik az idő, és a bíró rátesz 3 perces hosszabbítást a meccsre.
Másik esetben, ha alig volt csere a rendes játékidőben, akkor csak 2 percet tesz rá a bíró, és ha ebben a 2 perc hosszabbításban van csere, amivel megy az idő, akkor azt kitolja 3 percre, és így pont ugyanott vagyunk a végén mindkét esetben, mert összességében mindkét esetben ugyanannyi időt vettek el a cserék, csak az előbbi esetben ez még a rendes játékidőben történt meg, utóbbi esetben pedig a hosszabbításban. Különbség? Semmi. Ettől még ugyanannyi ideig kéne tartani a meccsnek.[ Szerkesztve ]
-
addikt
Amúgy ha már franciázunk, amelett sem érdemes elmenni, hogy a Monaco irtó nagy formában van. Szép támadófocit játszanak, 3 gól/meccs átlaguk (!) van a bajnokságban, amivel vezetnek, a BL csoportkörüket megnyerték a Leverkusent és a Spurst megelőzve, és simán megfoghatják a City-t is...
-
addikt
válasz Cartevo #90565 üzenetére
Igen, így már vannak olyan jók, mint tavaly, de nem jobbak...
Még a saját bajnokságukat sem vezetik, pedig eddig sima volt mindig. Nem a PSG lett itt a nagy sztár, hanem a Barca lett szar.
Nem mondom, hogy nincs esélyük megnyerni a BL-t, de hogy nincs több, mint az elmúlt években, az biztos. Talán csak annyival, hogy a 3 legesélyesebb közül az egyik kihullt..
De azért a döntőbe várni a PSG-t, meg nagy esélyesként kijelenteni, az azért vicces, és ilyeneket olvasok mostanában.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Mindenki hogy isteníti a PSG-t, csak mert volt most egy jó meccsük. xD Már döntőbe látják őket, meg minden.
Ha kapnak egy komolyabb ellenfelet (Real, Bayern, City...) úgy ki fognak szopni, mint annak a rendje. Még a saját csoportjukat sem nyerték meg az Arsenal mögött ősszel.
-
addikt
válasz DeathAdder #90560 üzenetére
Na meg a játékosok eleve inkább olyan csapatot választanak, amely BL-ben szerepel, ők szeretnének a BL-ben játszani, az is plusz dicsőség, őket nem érdeklik a klub pénzei.
-
addikt
Amúgy most úgy alakultak a dolgok, hogy a Serie A-nak elérhető közelségbe kerülne az, hogy mégis megelőzze a PL-t az UEFA koefficiensekben. Ehhez mindössze annyinak kéne történnie, hogy ebben a szezonban, és a következő szezonban is ugyanannyi pontot kell szerezniük az olaszoknak, mint az angoloknak, az azutániig pedig 2 ponttal kevesebb is elég. Mert ez idő alatt az 5 éves távlatból ki fog esni két olyan év, amikor az angolok jobbak voltak, és az az egy még pont benne lesz, amikor a Juve a döntőig jutott és rengeteg pontjuk volt az olaszoknak. Igaz hogy ez csak egy évig állhat fenn, mert aztán a Juve döntős szezonja is ki fog esni az 5 év távlatából és aztán mindenképpen visszaelőz a PL, ha egyáltalán lesz addig helycsere.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
A Spurs is szokás szerint jól szerepel az EL-ben. Néha rosszabb alapembereket kiküldeni a pályára sétálni, mint tartalékokat berakni, akik beleadnának mindent.
-
addikt
válasz DeathAdder #90503 üzenetére
Elmondtam már az utóbbi években, hogy a varázsgömböm csak akkor jósol megfelelően, ha senkit nem ér váratlanul sérülés. Amíg Koscielny a pályán volt, addig 1:1 volt...
-
addikt
válasz J.Hetfield #90488 üzenetére
Így, hogy le kellett hozni az Arsenal elmúlt 10 évének legjobb hátvédjét, így már könnyen tapsikolsz, amúgy nem lenne ma Bayern győzelem.
Így viszont már bedarálják őket.
[ Szerkesztve ]
-
addikt
Özil mekkora bűnszar már megint, mint általában az ilyen nagy meccseken...
-
addikt
Az Arsenal vezethetne is.
-
addikt
Nem a Real meccset nézem, de azért Insigne gólja nem volt semmi, egy ilyen nagyszabású mérkőzésen nem gyakran fordul elő, hogy ilyen zseniális megoldások vannak.
-
addikt
Azért érdekes lenne a BL, ha a Barca, a Real és a Bayern is kiesne a nyolcaddöntőben.
Az utóbbi években unalmas volt az ő hegemóniájuk. Hát a Barca már nincs benne a Top 3 csapatban.
-
addikt
Mi folyik itt gyöngyösön?
-
addikt
válasz Assimilator #90438 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gitáros topic
- Azonnali notebookos kérdések órája
- Már magyar szinkronnal is játszható a Half-Life Alyx
- PlayStation 5
- Gyúrósok ide!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Mobil flották
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest