Új hozzászólás Aktív témák
-
Armandus
kezdő
Hát nem tudom... inkább fizetnék többet csak hagyjanak békén a reklámokkal.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Dzsolo
aktív tag
3$ plusz és nincs reklám, simán megéri. A multkor belefutottam egyik ismerősöm telefonján egy prémium mentes youtube fiókba, na az egy igazi büntetés volt.
-
h1mpi
nagyúr
Ha ingyen lenne a reklámos, akkor is fizetnék 10EUR-t a reklámmentes változatért...
-
Majd az lesz a jutalmuk hogy egyre több reklámot kell nézniük..
-
Kasya
nagyúr
Ha a Huluhoz hasonloan megkerulhetok lesznek a reklamok, miert is ne. Amugy nem ér ennyit a különbözet (nekem).
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #8 üzenetére
Ha jól emlékszem a reklámos csomag nem hd, mint az alap, hanem fullhd, ha így van, akkor nem csak 3 dollár a különbség, valakinek megéri ennyit spórolni rajta. Ha úgy nézzük a tv előfizetések többe kerülnek és ott sokszor kivágnak jeleneteket a műsorokból vagy csak megy tovább a film, amíg a reklám van, láttam már ilyenre is példát, mégis előfizetnek rá az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #9 üzenetére
Ebben a 4K-ra "butított" világban a minimum Full HD-nak kellene alapnak lennie. A sima HD 720p tartalmakat, (ami a streaming szolgáltatóknál még mindig nem egyértelmű, hogy ténylegesen 720p vagy 1080p tartalmat is jelent?) nagyon maximum telefonkijelzőre, esetleg tabletre tudom elképzelni, oda elég lehet. De a reklámokat egyszerűen már nem tudom elviselni. A kábeltelevíziót javarészt az idősebbik generáció nézi, de egy rendes kábeltelevíziós csomag árából 2-3 streaming szolgáltatás ára is kijöhet, amin szintén annyi tartalom van, hogy ihaj és nem a Film+-on meg Cool-on kell 1,5 órás filmet, reklámokkal 2,5-3 órában nézni
Jelenleg nálam fut a legnagyobb Netflix csomag (lényegében minek) és az Amazon (Prime) Video, de leginkább utóbbit nézem csak. Édesapámat is (62) próbálom utóbbi felé terelni, de eredménytelenül, mert megszokta a kábeltévét....
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Én nem mondok igen-t rá.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #10 üzenetére
A hd a 720p, a fullhd az 1080p és külön van említve a kettő, akkor egyértelmű. Ha figyelembe vesszük a torrent oldalakat, akkor ott még az SD tartalom uralkodik, mint legtöbbet letöltött tartalom, így sokaknak még a 720p-re sincs igényük.
15 éve nem nézek tv-t, ezért nincs is tv előfizetésem, így ez engem nem érint. -
wjbhbdux
veterán
van adblockolt youtube app: revanced (figyelni kell, hogy a githubról szedd a patchert ne valamelyik gyanús oldalról amit feldob a googlea + youtube.apk t egy megbízhító oldalról ) ha google fiókkal használnád, vagy newpipe ha csak simán videokat akarsz nézni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Neurotoxin #10 üzenetére
Egy minőségi film még 480p esetén is többet ér, mint egy gagyi HD - nálam ez a legfontosabb elvárás
-
poor souls
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
tranceplanet
őstag
Inkább fizetnék többet. Mindenképpen reklámot kellene nézni, akkor inkább nem fogyasztanék semmilyen tartalmat. Szóval reklám kizárva, semmi esetre sem.
Igen a Youtube is halál reklámokkal!
-
kopi72
aktív tag
válasz
tranceplanet #16 üzenetére
erdekes nalam nincsenek reklamok a youtube alatt :-)
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
lomposfarkas
tag
Én nem vagyok felbontásbuzi, szóval nekem tökéletes a hazánkban 2500 Ft-os legolcsóbb Netflix csomag, de az már érthetetlen, hogy párszáz Ft spórolásérrt reklámot nyomnának...
-
DS39
nagyúr
válasz
lomposfarkas #19 üzenetére
3 dollár különbség az 1000 Ft.
Szerintem itt is vevők lesznek rá.
De én is azon a véleményen vagyok, ha előfizetek akkor reklám ne legyen benne. A tv ezért is off-os (ha filmnézésről van szó), élő sport közvetítés még játszik nálam. -
Dragon3000
veterán
válasz
lomposfarkas #19 üzenetére
Nem mindegy min és milyen távolságból nézed a dolgokat. Ha nagy képernyős 4k tv-n aránylag közelről, akkor a 720p elég ocsmány tud lenni, ha távolról, akkor megfelelhet, de az 1080p mindenképp jobban néz ki.
-
Gave
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
Felbontás között azért észrevehető, főleg a képélesség miatt. Viszont érdekes, hogy a szürkítő, szín átlagoló filterekért nem panaszkodnak, szinte minden Netflix produkcióban amit néztem volt valamilyen (nekem )egyértelmű adat spórolás.
Simán el tudom még képzelni, hogy valahol a gyér Wifi miatt is inkább a 720p-t nézik, nekem is silány a netem (és nem is lehet kapni jobbat, kivéve a költséges Starlink), a 1080p még éppen megvan azért.
On:
Nekem személy szerint semmi bajom nem lenne a reklámozással, ha lenne kultúrája, sajnos az nincsen. Pozícionálás, frekvencia, és persze az, hogy nem nézik madárnak a tömegeket, ameddig megy a népbutítás és az agysorvasztó "rikácsolás" rövid időnként ismételgetve, és a leghülyébb vágásokkal, - addig nem lesz jobb a fogadtatása.Engem sokszor jobban irritált a csatornákon a saját tartalom reklámozása mint a konkrét reklám, ugye amikor nem ment a biznisz annyira, akkor is kitöltötték az időt azzal, hogy 10 percenként elmondják, hogy mi lesz szombat x órakor. Ekkora epikus debilséget aki kitalált..
Röfik helyett értelmes embereket kellene már alkalmazni a reklám szakmában is, behatárolni egy kulturált elfogadható stílust, gyakoriságot, hosszt, és pozíciót. Még el is gondolkodnék a lehetőségen, mert egyébként van funkciója is a reklámoknak, segíthetnének élhetőbbé tenni a mindennapokat sok ember számára.
Persze nyilván a 30 év koszos zoknikat dobálnak az arcunkba, ezt nem 1 nap lenne lecserélni a "mostmá` oké a reklámra".
-
Dragon3000
veterán
-
Rowon
őstag
Megnézném, hogy a Netflix szerverei miből épülnek fel és mit tudnak.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Full HD 5-6 mbit/sec az ajánlott, ez inkább azt jelenti hogy az esetek nagy részében nincs annyi sem.
Gondolom az 5-6 mbit/sec a stabil buffer miatt kell inkább.
Közben a HBO max meg mondjuk tud 10 mbit/sec-et is h265-el Full HD-ben, H264 esetén meg 12.
Igaz ez is csak Kodi esetén derül ki. -
Dragon3000
veterán
válasz
aprokaroka87 #28 üzenetére
Netflixről van szó a cikkben, így lényegtelen, hogy a többi mit tud. HBO max esetében annyit találtam, hogy hd-hoz 5Mbps kell, míg 4k-hoz ezt írták High speed internet (25 Mbps or higher, 50+ Mbps is recommended).
-
Armandus
kezdő
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
Tapasztalatom szerint a Netflix is "kér" legalább 20 megabitet a FHD-hoz. Legalábbis nyáron mobilnetről csak akkor működött ha legalább 20 megabitem volt.
-
clon
aktív tag
"...A Netflix sokat remélt a reklámokkal támogatott, olcsóbb csomagjától, és most kiderült, mire jutott eddig vele: 200 nap alatt közel 5 millió havi szinten aktív felhasználót szereztek vele..."
"...A Netflix csütörtökön közölte a Q4-es pénzügyi jelentését, ezen árulta el az impozáns számokat. Ennek kapcsán az is kiderült, hogy 2022-t a szolgáltató összesen 230,75 millió előfizetővel zárta..."2023 "...Március végén a Netflixnek 232,5 millió fizetős ügyfele volt..."
Tehát nem jött "csak" a fele a másik fele fiókot váltott olcsóbbra csak így már nem olyan hangzatos...
-
Armandus
kezdő
válasz
Dragon3000 #32 üzenetére
Simán el tudom képzelni.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
A legtöbb mai, “minőségi” mainstream filmnek teljesen elég az SD felbontás, teljesen megértem a tömegeket.
Otthon a 4K OLED-en ~2 méterről, ha minőségi FullHD tartalmat nézek, bőven elég, nem sokan tudnák megmondani, hogy nem 4K tartalmat látnak. (Persze, mínusz HDR/Dolby Vision)
@UnA: Mikor lejövök vidékre és ledőlök a kerti munka és fűnyírás után nézni valamit péntek/szombat este az ezeréves FullHD tv-n, arra teljesen jó a virágbolti 480p. Egyébként a bitráta tekintetében egyetértek, fontosabb, mint a felbontás. Van olyan 720p ~6 GB méretű fájlom, ami köröket ver bármelyik 2-3 GB-os FullHD torrent videóra"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #34 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a streaming szar minősége mellett nem lehet annyira észrevenni, de ha normális minőségben szerzed be, akkor hamar észreveszed a 720p/1080p/4k tartalom közt a különbséget.
-
RetepNyaraB
veterán
Végtelenül ciki. Annak idején a kereskedelmi tévék megjelenésekor a legrosszabb élmény volt az arcunkba tolt reklám, ami folyamatosan romlott az évek alatt (ld. 15 perc film, 10 perc reklám). Cserébe ingyen volt a műsor. Na mára ünnepeljük, hogy havi 3 euró spórolásért eladhatjuk a lelkünk a reklámnak és a fos bitrátának? Megérett a pusztulásra.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #36 üzenetére
Honnan jött a fos bitrate? Ha a reklámos esetében fos, akkor a reklám nélkülinél is az.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Emlékeim szerint a reklámos verzió a legalapabb stream is egyben, nem (persze tévedhetek, nem néztem utána újból)? Annak pedig hulladék a bitrátája. Mondjuk a többinek is, ebben igazad van
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #38 üzenetére
Most rákerestem, a reklámos megoldás 720p, ugyanúgy, mint az alap verzió.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Nah. Tehát fizetsz, hogy kifolyó szemmel bámulhasd a szutyok felbontást (ráadásul retekké tömörítve), reklámokkal. Win-win. Mármint a netfiksznek
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #40 üzenetére
Ugyanazért reklám nélkül meg többet fizetsz (gondolom az is szar neked), az 1080p meg duplája a reklámos megoldásnak, a 4k meg majdnem háromszorosa.
-
Gave
őstag
Persze. Nincs rá varázs ütés, ezért lenne jó rá valami keretrendszert kitalálni és elfogadni Streaming körökben. A Te igényedet is meg lehetne oldani egy jól átgondolt kvóta rendszerrel és a megfelelő paraméterekkel.
Néznéd pl; 10-15mp-ig - miután vissza jöttél egy 20 perces pauseból, ahol egy jelenkori hátteres romcom-hoz felajánl 3 opciót: telo/kocsi/kóla reklámot? Ezáltal pedig skippelhetnél később, vagy ha a film végén felajánlja? Továbbá, ezt a reklámot garantáltan nem látnád többet 3 napig, mert a rendszer pepipálná neked.
Ezért írtam, hogy nem mindenki alkalmas ezekre a posztokra, mert nehéz megtalálni az egyensúlyt a user által elfogadhatóra ÉS az üzletileg még életképesre. Plusz akkor erre tényleg kellene egy IT CMS modul is aminek csak az szerepe, hogy megoldja fiókonként a reklámkezelést. Plusz akkor ez már személyes zóna is, tehát akkor azok a szempontok ( adatkezelés, anon statok is bejönnek a képbe ).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Értő olvasást szeretnék személyeskedés helyett
Természetesen többe kerül, this is the point. Ha már úgyis fizetek egy stream szolgáltatásért, eszemben nincs reklámokon kérődzni, tovább hizlalva a szolgáltatót. Inkább a szolgáltatásért adok ki többet és őszintén meg vagyok lepve, hogy mennyi embernek opció 2023-ban a rossz minőség+reklám kombó."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #44 üzenetére
Semmi személyeskedés nem volt benne, te fogalmaztál úgy, mintha a reklámos megoldás szarabb minőségű lenne, közben nem és a 720p-hez van hasonlítva az ár is, nem az 1080p vagy 4k-hoz. Nekem egyáltalán nem, nagyon kevés netflix tartalom van, ami érdekelne, így inkább elő se fizetek rá.
[ Szerkesztve ]
-
catlaca
senior tag
Szerintem nem létezik elfogadható mennyiségű reklám. Elviselhetetlen és kimondottan irritáló mennyiség/minőség viszont van. Valszeg ezt a reklámcégek is tudják, ezért tojnak a fogyasztó fejére és igyekeznek minél több reklám időt elpasszolni és a fogyasztó képébe tolni. Aztán már csak azt kell valahogy beadni az akármit is gyártóknak, hogy pozitív hatása van az eladásokra. Giga biznisz. Kész röhej, hogy van aki szaros 3 dollár kedvéért hagyja elszarni a szórakozását.
[ Szerkesztve ]
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
catlaca
senior tag
Azért ez nem semmi, így kell egy orbitális buktát győzelemként eladni. Elveszítettek vagy 2,5 millió előfizetőt, de a maradékból ötmillió meg kevesebbet tejel. A reklámost ingyen kellene adni, persze nem úgy mint a yt, mert úgy a kutya sem nézné. A reklámokból csak összejönne elöfizetőnként 15-20 dolcsi havonta.
Megint azok a fránya fogyasztók, nem értik a cégek működését. Faszér akar mindenki filmeket nézni, amikor ők csak pénzt akarnak keresni, lehetőleg nulla, vagy aközeli munkával. Majd lesz 2 dolcsis csomag, amivel se filmet se reklámot nem lehet nézni.[ Szerkesztve ]
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Dragon3000
veterán
Feljebb írták, 230,75 millióról 232,5 millióra bővült, miközben 5 millió reklámos előfizető lett. Ha kiszámolod, akkor ~2 milliót el kellett veszteniük.
#47 catlaca
Lehet, hogy kevesebbet fizetnek, de az is biztos, hogy többet szednek be a reklámokkal, mint amennyit az előfizetésen buknak.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az első 200 nap során 5 millió ember iratkozott fel a Netflix reklámokkal támogatott, olcsóbb csomagjára.
- 2023 Apple Mac Mini M2 8/10 8GB/256GB SSD - Bontatlan! ÚJ! Átvehető!
- Zsír HP EliteBook 845 G7 Üzleti Laptop 14" -50% AMD Ryzen 5 PRO 4650U 16Gb 256GB SSD FHD IPS HUNBILL
- Nintendo Switch V2 CFW 2568GB okosított + Atmosphere + PixelShop
- Új Dell Inspiron 15 "Kis Gamer" Laptop -35% Bivaly i5-1135G7 4Magos 8Gb 512GB SSD FULLHD IPS
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 16,1" -50% Brutál i7-12700H 14Mag 16/512 RTX 3050Ti 4GB FHD 144Hz!
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Sessionbase Kft.
Város: Budapest