Új hozzászólás Aktív témák
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #9 üzenetére
Ebben a 4K-ra "butított" világban a minimum Full HD-nak kellene alapnak lennie. A sima HD 720p tartalmakat, (ami a streaming szolgáltatóknál még mindig nem egyértelmű, hogy ténylegesen 720p vagy 1080p tartalmat is jelent?) nagyon maximum telefonkijelzőre, esetleg tabletre tudom elképzelni, oda elég lehet. De a reklámokat egyszerűen már nem tudom elviselni. A kábeltelevíziót javarészt az idősebbik generáció nézi, de egy rendes kábeltelevíziós csomag árából 2-3 streaming szolgáltatás ára is kijöhet, amin szintén annyi tartalom van, hogy ihaj és nem a Film+-on meg Cool-on kell 1,5 órás filmet, reklámokkal 2,5-3 órában nézni
Jelenleg nálam fut a legnagyobb Netflix csomag (lényegében minek) és az Amazon (Prime) Video, de leginkább utóbbit nézem csak. Édesapámat is (62) próbálom utóbbi felé terelni, de eredménytelenül, mert megszokta a kábeltévét....
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Gave
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
Felbontás között azért észrevehető, főleg a képélesség miatt. Viszont érdekes, hogy a szürkítő, szín átlagoló filterekért nem panaszkodnak, szinte minden Netflix produkcióban amit néztem volt valamilyen (nekem )egyértelmű adat spórolás.
Simán el tudom még képzelni, hogy valahol a gyér Wifi miatt is inkább a 720p-t nézik, nekem is silány a netem (és nem is lehet kapni jobbat, kivéve a költséges Starlink), a 1080p még éppen megvan azért.
On:
Nekem személy szerint semmi bajom nem lenne a reklámozással, ha lenne kultúrája, sajnos az nincsen. Pozícionálás, frekvencia, és persze az, hogy nem nézik madárnak a tömegeket, ameddig megy a népbutítás és az agysorvasztó "rikácsolás" rövid időnként ismételgetve, és a leghülyébb vágásokkal, - addig nem lesz jobb a fogadtatása.Engem sokszor jobban irritált a csatornákon a saját tartalom reklámozása mint a konkrét reklám, ugye amikor nem ment a biznisz annyira, akkor is kitöltötték az időt azzal, hogy 10 percenként elmondják, hogy mi lesz szombat x órakor. Ekkora epikus debilséget aki kitalált..
Röfik helyett értelmes embereket kellene már alkalmazni a reklám szakmában is, behatárolni egy kulturált elfogadható stílust, gyakoriságot, hosszt, és pozíciót. Még el is gondolkodnék a lehetőségen, mert egyébként van funkciója is a reklámoknak, segíthetnének élhetőbbé tenni a mindennapokat sok ember számára.
Persze nyilván a 30 év koszos zoknikat dobálnak az arcunkba, ezt nem 1 nap lenne lecserélni a "mostmá` oké a reklámra".
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Full HD 5-6 mbit/sec az ajánlott, ez inkább azt jelenti hogy az esetek nagy részében nincs annyi sem.
Gondolom az 5-6 mbit/sec a stabil buffer miatt kell inkább.
Közben a HBO max meg mondjuk tud 10 mbit/sec-et is h265-el Full HD-ben, H264 esetén meg 12.
Igaz ez is csak Kodi esetén derül ki. -
Armandus
kezdő
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
Tapasztalatom szerint a Netflix is "kér" legalább 20 megabitet a FHD-hoz. Legalábbis nyáron mobilnetről csak akkor működött ha legalább 20 megabitem volt.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Armandus
kezdő
válasz
Dragon3000 #32 üzenetére
Simán el tudom képzelni.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
A legtöbb mai, “minőségi” mainstream filmnek teljesen elég az SD felbontás, teljesen megértem a tömegeket.
Otthon a 4K OLED-en ~2 méterről, ha minőségi FullHD tartalmat nézek, bőven elég, nem sokan tudnák megmondani, hogy nem 4K tartalmat látnak. (Persze, mínusz HDR/Dolby Vision)
@UnA: Mikor lejövök vidékre és ledőlök a kerti munka és fűnyírás után nézni valamit péntek/szombat este az ezeréves FullHD tv-n, arra teljesen jó a virágbolti 480p. Egyébként a bitráta tekintetében egyetértek, fontosabb, mint a felbontás. Van olyan 720p ~6 GB méretű fájlom, ami köröket ver bármelyik 2-3 GB-os FullHD torrent videóra"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Emlékeim szerint a reklámos verzió a legalapabb stream is egyben, nem (persze tévedhetek, nem néztem utána újból)? Annak pedig hulladék a bitrátája. Mondjuk a többinek is, ebben igazad van
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Nah. Tehát fizetsz, hogy kifolyó szemmel bámulhasd a szutyok felbontást (ráadásul retekké tömörítve), reklámokkal. Win-win. Mármint a netfiksznek
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Értő olvasást szeretnék személyeskedés helyett
Természetesen többe kerül, this is the point. Ha már úgyis fizetek egy stream szolgáltatásért, eszemben nincs reklámokon kérődzni, tovább hizlalva a szolgáltatót. Inkább a szolgáltatásért adok ki többet és őszintén meg vagyok lepve, hogy mennyi embernek opció 2023-ban a rossz minőség+reklám kombó."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
catlaca
senior tag
válasz
Dragon3000 #50 üzenetére
Valószínüleg többet, ezért gondolom, hogy simán kitermelné a havi 10 dollár/főt, ha ingyenes, vagy majdnem ingyenes lenne a reklámos csomag.
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #57 üzenetére
Felmész a virágboltba, letöltöd a kívánt anyagot, ha TV-n akarod nézni, át kell másolni valami hordozóra, ha csak nem közvetlenül PC-ről fogyasztod a tartalmat. Esetleg még a TV-d nem tudja lejátszani a hangot, HDR/DV anomáliák….
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #59 üzenetére
Egy 55C1-em van itthon, csak a XSX van rákötve, ha valami nagyon nézhető dolog jön ki, bedugom az Xboxba és hajrá! A TV-be egyébként sem szeretek dugni a fix dolgokon kívül semmit. Lehetne NAS-olni, de úgy vagyok vele, hogy felesleges.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
it Az első 200 nap során 5 millió ember iratkozott fel a Netflix reklámokkal támogatott, olcsóbb csomagjára.
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Robogó, kismotor
- BestBuy topik
- Windows 10
- Computex 2023: DDR5-8000 fölé gyorsul az új Dominator RAM család
- Ukrajnai háború
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Apple notebookok
- FinTech - Financial Technology - digitális pénzügyi szolgáltatások, szoftverek, rendszerek megbeszélése.
- HDD probléma (nem adatmentés)
- További aktív témák...
- Üzletből, HP garanciával, HP 255 G8 Laptop 8GB RAM 512GBSSD 15,6" FULL HD kijelző
- Új HP Pavilion Prémium Laptop 1 év garanciával
- Új ASUS VivoBook 15 X1502Z 12 generácios / 8GB /256SSD /WIN11 / GARANCIA
- Bomba áron, HP ZBook 17 G6 Workstation, i7-9850H/32GBRAM/512SSD/Quadro RTX3000/FULLHD IPS
- Újszerü HP Pavilion X360 14.0"FHD IPS-Touch-2in1 I5 10GEN / 512SSD / 8GB / garancia 6 hónap
- Eladó egy újszerű AMD XFX RX6700XT /12Gb 192 bit/ garanciás videokártya.
- Vásárolok gyenge akksis, törött kijelzős/hátlapos iPhone-t
- SAPPHIRE Radeon RX 580 NITRO+ Special Edition 8GB GDDR5 256bit
- Új i5 Asus 12 GEN GTX1660 Super GAMER PC eladó
- - Magyar garancia! - ASUS DUAL RTX 3060 Ti 8GB OC GDDR6 256bit
Állásajánlatok
Cég: KIFÜ
Város: Budapest
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest