- Adobe Photoshop
- Már embereken is kísérletezhet Elon Musk agyi implantátumos cége
- Synology NAS
- Docker konténerizálás
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Android programozás, Android alkalmazások készítése
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Sokan kapják majd meg félig lemerülve a Teslájukat
- Facebook és Messenger
- Az AI-vezetők szerint kihalhat az emberiség a mesterséges intelligencia miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Armandus
kezdő
Hát nem tudom... inkább fizetnék többet csak hagyjanak békén a reklámokkal.
"A világ olyanná alakul, amilyenné a fiatalságot nevelik." Jókai Mór
-
Dzsolo
aktív tag
3$ plusz és nincs reklám, simán megéri. A multkor belefutottam egyik ismerősöm telefonján egy prémium mentes youtube fiókba, na az egy igazi büntetés volt.
-
h1mpi
nagyúr
Ha ingyen lenne a reklámos, akkor is fizetnék 10EUR-t a reklámmentes változatért...
-
Majd az lesz a jutalmuk hogy egyre több reklámot kell nézniük..
-
Kasya
nagyúr
Ha a Huluhoz hasonloan megkerulhetok lesznek a reklamok, miert is ne. Amugy nem ér ennyit a különbözet (nekem).
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #8 üzenetére
Ha jól emlékszem a reklámos csomag nem hd, mint az alap, hanem fullhd, ha így van, akkor nem csak 3 dollár a különbség, valakinek megéri ennyit spórolni rajta. Ha úgy nézzük a tv előfizetések többe kerülnek és ott sokszor kivágnak jeleneteket a műsorokból vagy csak megy tovább a film, amíg a reklám van, láttam már ilyenre is példát, mégis előfizetnek rá az emberek.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #9 üzenetére
Ebben a 4K-ra "butított" világban a minimum Full HD-nak kellene alapnak lennie. A sima HD 720p tartalmakat, (ami a streaming szolgáltatóknál még mindig nem egyértelmű, hogy ténylegesen 720p vagy 1080p tartalmat is jelent?) nagyon maximum telefonkijelzőre, esetleg tabletre tudom elképzelni, oda elég lehet. De a reklámokat egyszerűen már nem tudom elviselni. A kábeltelevíziót javarészt az idősebbik generáció nézi, de egy rendes kábeltelevíziós csomag árából 2-3 streaming szolgáltatás ára is kijöhet, amin szintén annyi tartalom van, hogy ihaj és nem a Film+-on meg Cool-on kell 1,5 órás filmet, reklámokkal 2,5-3 órában nézni
Jelenleg nálam fut a legnagyobb Netflix csomag (lényegében minek) és az Amazon (Prime) Video, de leginkább utóbbit nézem csak. Édesapámat is (62) próbálom utóbbi felé terelni, de eredménytelenül, mert megszokta a kábeltévét....
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Én nem mondok igen-t rá.
[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #10 üzenetére
A hd a 720p, a fullhd az 1080p és külön van említve a kettő, akkor egyértelmű. Ha figyelembe vesszük a torrent oldalakat, akkor ott még az SD tartalom uralkodik, mint legtöbbet letöltött tartalom, így sokaknak még a 720p-re sincs igényük.
15 éve nem nézek tv-t, ezért nincs is tv előfizetésem, így ez engem nem érint. -
wjbhbdux
veterán
van adblockolt youtube app: revanced (figyelni kell, hogy a githubról szedd a patchert ne valamelyik gyanús oldalról amit feldob a googlea + youtube.apk t egy megbízhító oldalról ) ha google fiókkal használnád, vagy newpipe ha csak simán videokat akarsz nézni.
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Neurotoxin #10 üzenetére
Egy minőségi film még 480p esetén is többet ér, mint egy gagyi HD - nálam ez a legfontosabb elvárás
-
poor souls
Vissza kell vinnem pár kazettát.
-
tranceplanet
őstag
Inkább fizetnék többet. Mindenképpen reklámot kellene nézni, akkor inkább nem fogyasztanék semmilyen tartalmat. Szóval reklám kizárva, semmi esetre sem.
Igen a Youtube is halál reklámokkal!
-
kopi72
aktív tag
válasz
tranceplanet #16 üzenetére
erdekes nalam nincsenek reklamok a youtube alatt :-)
Magyarorszag a mosoly orszaga. Akar kiskoruton akar nagykoruton elmenygazdag utazasban lehet resze!
-
lomposfarkas
tag
Én nem vagyok felbontásbuzi, szóval nekem tökéletes a hazánkban 2500 Ft-os legolcsóbb Netflix csomag, de az már érthetetlen, hogy párszáz Ft spórolásérrt reklámot nyomnának...
-
DS39
nagyúr
válasz
lomposfarkas #19 üzenetére
3 dollár különbség az 1000 Ft.
Szerintem itt is vevők lesznek rá.
De én is azon a véleményen vagyok, ha előfizetek akkor reklám ne legyen benne. A tv ezért is off-os (ha filmnézésről van szó), élő sport közvetítés még játszik nálam. -
Dragon3000
veterán
válasz
lomposfarkas #19 üzenetére
Nem mindegy min és milyen távolságból nézed a dolgokat. Ha nagy képernyős 4k tv-n aránylag közelről, akkor a 720p elég ocsmány tud lenni, ha távolról, akkor megfelelhet, de az 1080p mindenképp jobban néz ki.
-
Gave
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
Felbontás között azért észrevehető, főleg a képélesség miatt. Viszont érdekes, hogy a szürkítő, szín átlagoló filterekért nem panaszkodnak, szinte minden Netflix produkcióban amit néztem volt valamilyen (nekem )egyértelmű adat spórolás.
Simán el tudom még képzelni, hogy valahol a gyér Wifi miatt is inkább a 720p-t nézik, nekem is silány a netem (és nem is lehet kapni jobbat, kivéve a költséges Starlink), a 1080p még éppen megvan azért.
On:
Nekem személy szerint semmi bajom nem lenne a reklámozással, ha lenne kultúrája, sajnos az nincsen. Pozícionálás, frekvencia, és persze az, hogy nem nézik madárnak a tömegeket, ameddig megy a népbutítás és az agysorvasztó "rikácsolás" rövid időnként ismételgetve, és a leghülyébb vágásokkal, - addig nem lesz jobb a fogadtatása.Engem sokszor jobban irritált a csatornákon a saját tartalom reklámozása mint a konkrét reklám, ugye amikor nem ment a biznisz annyira, akkor is kitöltötték az időt azzal, hogy 10 percenként elmondják, hogy mi lesz szombat x órakor. Ekkora epikus debilséget aki kitalált..
Röfik helyett értelmes embereket kellene már alkalmazni a reklám szakmában is, behatárolni egy kulturált elfogadható stílust, gyakoriságot, hosszt, és pozíciót. Még el is gondolkodnék a lehetőségen, mert egyébként van funkciója is a reklámoknak, segíthetnének élhetőbbé tenni a mindennapokat sok ember számára.
Persze nyilván a 30 év koszos zoknikat dobálnak az arcunkba, ezt nem 1 nap lenne lecserélni a "mostmá` oké a reklámra".
-
Dragon3000
veterán
-
Rowon
őstag
Megnézném, hogy a Netflix szerverei miből épülnek fel és mit tudnak.
"Azért vagyunk emberek, mert a csillagokat bámuljuk, vagy azért bámuljuk a csillagokat, mert emberek vagyunk?"
-
válasz
Dragon3000 #23 üzenetére
Full HD 5-6 mbit/sec az ajánlott, ez inkább azt jelenti hogy az esetek nagy részében nincs annyi sem.
Gondolom az 5-6 mbit/sec a stabil buffer miatt kell inkább.
Közben a HBO max meg mondjuk tud 10 mbit/sec-et is h265-el Full HD-ben, H264 esetén meg 12.
Igaz ez is csak Kodi esetén derül ki. -
Dragon3000
veterán
válasz
aprokaroka87 #28 üzenetére
Netflixről van szó a cikkben, így lényegtelen, hogy a többi mit tud. HBO max esetében annyit találtam, hogy hd-hoz 5Mbps kell, míg 4k-hoz ezt írták High speed internet (25 Mbps or higher, 50+ Mbps is recommended).
-
Armandus
kezdő
válasz
Dragon3000 #29 üzenetére
Tapasztalatom szerint a Netflix is "kér" legalább 20 megabitet a FHD-hoz. Legalábbis nyáron mobilnetről csak akkor működött ha legalább 20 megabitem volt.
-
clon
aktív tag
"...A Netflix sokat remélt a reklámokkal támogatott, olcsóbb csomagjától, és most kiderült, mire jutott eddig vele: 200 nap alatt közel 5 millió havi szinten aktív felhasználót szereztek vele..."
"...A Netflix csütörtökön közölte a Q4-es pénzügyi jelentését, ezen árulta el az impozáns számokat. Ennek kapcsán az is kiderült, hogy 2022-t a szolgáltató összesen 230,75 millió előfizetővel zárta..."2023 "...Március végén a Netflixnek 232,5 millió fizetős ügyfele volt..."
Tehát nem jött "csak" a fele a másik fele fiókot váltott olcsóbbra csak így már nem olyan hangzatos...
-
Armandus
kezdő
válasz
Dragon3000 #32 üzenetére
Simán el tudom képzelni.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #12 üzenetére
A legtöbb mai, “minőségi” mainstream filmnek teljesen elég az SD felbontás, teljesen megértem a tömegeket.
Otthon a 4K OLED-en ~2 méterről, ha minőségi FullHD tartalmat nézek, bőven elég, nem sokan tudnák megmondani, hogy nem 4K tartalmat látnak. (Persze, mínusz HDR/Dolby Vision)
@UnA: Mikor lejövök vidékre és ledőlök a kerti munka és fűnyírás után nézni valamit péntek/szombat este az ezeréves FullHD tv-n, arra teljesen jó a virágbolti 480p. Egyébként a bitráta tekintetében egyetértek, fontosabb, mint a felbontás. Van olyan 720p ~6 GB méretű fájlom, ami köröket ver bármelyik 2-3 GB-os FullHD torrent videóra"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #34 üzenetére
Maradjunk annyiban, hogy a streaming szar minősége mellett nem lehet annyira észrevenni, de ha normális minőségben szerzed be, akkor hamar észreveszed a 720p/1080p/4k tartalom közt a különbséget.
-
RetepNyaraB
veterán
Végtelenül ciki. Annak idején a kereskedelmi tévék megjelenésekor a legrosszabb élmény volt az arcunkba tolt reklám, ami folyamatosan romlott az évek alatt (ld. 15 perc film, 10 perc reklám). Cserébe ingyen volt a műsor. Na mára ünnepeljük, hogy havi 3 euró spórolásért eladhatjuk a lelkünk a reklámnak és a fos bitrátának? Megérett a pusztulásra.
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #36 üzenetére
Honnan jött a fos bitrate? Ha a reklámos esetében fos, akkor a reklám nélkülinél is az.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #37 üzenetére
Emlékeim szerint a reklámos verzió a legalapabb stream is egyben, nem (persze tévedhetek, nem néztem utána újból)? Annak pedig hulladék a bitrátája. Mondjuk a többinek is, ebben igazad van
[ Szerkesztve ]
"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #38 üzenetére
Most rákerestem, a reklámos megoldás 720p, ugyanúgy, mint az alap verzió.
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #39 üzenetére
Nah. Tehát fizetsz, hogy kifolyó szemmel bámulhasd a szutyok felbontást (ráadásul retekké tömörítve), reklámokkal. Win-win. Mármint a netfiksznek
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #40 üzenetére
Ugyanazért reklám nélkül meg többet fizetsz (gondolom az is szar neked), az 1080p meg duplája a reklámos megoldásnak, a 4k meg majdnem háromszorosa.
-
Gave
őstag
Persze. Nincs rá varázs ütés, ezért lenne jó rá valami keretrendszert kitalálni és elfogadni Streaming körökben. A Te igényedet is meg lehetne oldani egy jól átgondolt kvóta rendszerrel és a megfelelő paraméterekkel.
Néznéd pl; 10-15mp-ig - miután vissza jöttél egy 20 perces pauseból, ahol egy jelenkori hátteres romcom-hoz felajánl 3 opciót: telo/kocsi/kóla reklámot? Ezáltal pedig skippelhetnél később, vagy ha a film végén felajánlja? Továbbá, ezt a reklámot garantáltan nem látnád többet 3 napig, mert a rendszer pepipálná neked.
Ezért írtam, hogy nem mindenki alkalmas ezekre a posztokra, mert nehéz megtalálni az egyensúlyt a user által elfogadhatóra ÉS az üzletileg még életképesre. Plusz akkor erre tényleg kellene egy IT CMS modul is aminek csak az szerepe, hogy megoldja fiókonként a reklámkezelést. Plusz akkor ez már személyes zóna is, tehát akkor azok a szempontok ( adatkezelés, anon statok is bejönnek a képbe ).
-
RetepNyaraB
veterán
válasz
Dragon3000 #42 üzenetére
Értő olvasást szeretnék személyeskedés helyett
Természetesen többe kerül, this is the point. Ha már úgyis fizetek egy stream szolgáltatásért, eszemben nincs reklámokon kérődzni, tovább hizlalva a szolgáltatót. Inkább a szolgáltatásért adok ki többet és őszintén meg vagyok lepve, hogy mennyi embernek opció 2023-ban a rossz minőség+reklám kombó."I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."
-
Dragon3000
veterán
válasz
RetepNyaraB #44 üzenetére
Semmi személyeskedés nem volt benne, te fogalmaztál úgy, mintha a reklámos megoldás szarabb minőségű lenne, közben nem és a 720p-hez van hasonlítva az ár is, nem az 1080p vagy 4k-hoz. Nekem egyáltalán nem, nagyon kevés netflix tartalom van, ami érdekelne, így inkább elő se fizetek rá.
[ Szerkesztve ]
-
catlaca
senior tag
Szerintem nem létezik elfogadható mennyiségű reklám. Elviselhetetlen és kimondottan irritáló mennyiség/minőség viszont van. Valszeg ezt a reklámcégek is tudják, ezért tojnak a fogyasztó fejére és igyekeznek minél több reklám időt elpasszolni és a fogyasztó képébe tolni. Aztán már csak azt kell valahogy beadni az akármit is gyártóknak, hogy pozitív hatása van az eladásokra. Giga biznisz. Kész röhej, hogy van aki szaros 3 dollár kedvéért hagyja elszarni a szórakozását.
[ Szerkesztve ]
“Hülyeségre nincs diéta” (Rejtő Jenő)
-
catlaca
senior tag
Azért ez nem semmi, így kell egy orbitális buktát győzelemként eladni. Elveszítettek vagy 2,5 millió előfizetőt, de a maradékból ötmillió meg kevesebbet tejel. A reklámost ingyen kellene adni, persze nem úgy mint a yt, mert úgy a kutya sem nézné. A reklámokból csak összejönne elöfizetőnként 15-20 dolcsi havonta.
Megint azok a fránya fogyasztók, nem értik a cégek működését. Faszér akar mindenki filmeket nézni, amikor ők csak pénzt akarnak keresni, lehetőleg nulla, vagy aközeli munkával. Majd lesz 2 dolcsis csomag, amivel se filmet se reklámot nem lehet nézni.[ Szerkesztve ]
-
Dragon3000
veterán
Feljebb írták, 230,75 millióról 232,5 millióra bővült, miközben 5 millió reklámos előfizető lett. Ha kiszámolod, akkor ~2 milliót el kellett veszteniük.
#47 catlaca
Lehet, hogy kevesebbet fizetnek, de az is biztos, hogy többet szednek be a reklámokkal, mint amennyit az előfizetésen buknak.[ Szerkesztve ]
-
catlaca
senior tag
válasz
Dragon3000 #50 üzenetére
Valószínüleg többet, ezért gondolom, hogy simán kitermelné a havi 10 dollár/főt, ha ingyenes, vagy majdnem ingyenes lenne a reklámos csomag.
-
Necroman_Mk2
senior tag
Azt hiszem, hogy maradok a Standard csomag mellett, nem kell az olcsó reklámos. Az hogy a Netflix mennyire remek filmeket és sorozatokat csinál (vagy vesz meg ideiglenesen exkluzívnak), most nem firtatnám, mert egyéni ízlés kérdése...
"A hirdetőkkel új típusú reklámokat dolgoznának ki, olyanokat, amiket csak digitális szolgáltatáson lehet (például egy 30 perces reklám több napon át menne ki, új részeket felfedve a történetből, amikor valaki Netflix-műsorra kapcsol)."
Elsőre ezt nem értettem, de aztán beugrott a Long Long Man Japánból, ami valami hasonlót csinált: egy történetet adott le több részletben, miközben egy rágót reklámozott.#31 clon Én is furcsállottam a cikkbeli számokat, de köszi, hogy kihámoztad nekem a lényeget
Bár van egy olyan érzésem, hogy nem csak ez mozdította előre a növekedést, hanem a fizetős fiókmegosztás is.
#44 RetepNyaraB Az 5 millió csak elsőre tűnik soknak, de az összes Netflix előfizetőnek csupán a 2 %-a. Igaz, később még növekedhet, pláne, ha a Netflix inkább ezt a csomagot adja oda különféle szolgáltatói együttműködések jegyében.
#43 Gave Amit fölvetettél, az szerintem inkább ellenérzéseket szülne: nem elég, hogy megszakítják a műsort, még választani is KELL egy reklám közül, hogy tovább menjen az adás?! Ezt szerintem egyszerűbben, és kevésbé frusztrálóan is meg lehet oldani azzal, hogy egy beállítási menüpontban bejelöli az ember, hogy milyen reklámokat akar nézni; a default persze lehet a "mindent".
#47 catlaca Szerintem ezt ők átszámolták, és az jött ki, hogy 7 dollárról érdemes indítani, mert ezzel nyernek is (pénzt), de "motiválja" is az előfizetőket a +3 dollár/hónap kiadására a Basic csomagért.
De ha nem jön ki, akkor majd lejjebb viszik ennek az árát."Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Medocsabi
addikt
Csak én érzem úgy,hogy ezzel a sok streamer platformmal a torrent malmára hajtják a vizet? Nekem van Netflix, HBO Max is,de ha lejárnak, csak az Ncore marad,mert az összes platformon ömlesztve van minden,80%szemét ( nyilván egyéni preferencia), és ahhoz már drága,hogy 3-4 ilyen elofizetesem legyen.
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Medocsabi #55 üzenetére
Én pont az ellenkezőjét látom, egyelőre a Netflix legnagyobb csomagját leszámítva, teljese elfogadható árért, elfogadható minőségben elérhető tartalmakat kapsz. Cserébe nem kell trükközni és töltögetni, kényelmes.
[ Szerkesztve ]
"Fly down to the beach, have a nice cold beer and just enjoy the day" Jokke Sommer .::. Within Temptation .::.
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #56 üzenetére
Mit kell trükközni?
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #57 üzenetére
Felmész a virágboltba, letöltöd a kívánt anyagot, ha TV-n akarod nézni, át kell másolni valami hordozóra, ha csak nem közvetlenül PC-ről fogyasztod a tartalmat. Esetleg még a TV-d nem tudja lejátszani a hangot, HDR/DV anomáliák….
-
Dragon3000
veterán
válasz
Neurotoxin #58 üzenetére
48c2 tv a monitorom, így nem kell semmit sem másolgatnom. De akár hálózaton keresztül is el tudja érni a tv, így megint csak nem kell másolgatni. Ha sorozatról van szó, akkor még csak fel sem kell menni az oldalra, RSS megoldja a részek beszerzését.
[ Szerkesztve ]
-
Neurotoxin
őstag
válasz
Dragon3000 #59 üzenetére
Egy 55C1-em van itthon, csak a XSX van rákötve, ha valami nagyon nézhető dolog jön ki, bedugom az Xboxba és hajrá! A TV-be egyébként sem szeretek dugni a fix dolgokon kívül semmit. Lehetne NAS-olni, de úgy vagyok vele, hogy felesleges.
[ Szerkesztve ]
-
stellaz
őstag
válasz
Neurotoxin #10 üzenetére
Faterom 75 és simán használja a netflixet.
-
stellaz
őstag
válasz
Neurotoxin #34 üzenetére
Kolléganőm 800 ezres tévét vett tavaly (a 600 ezres lett cserélve) és most lelkendezett, hogy most full hd-ben nézett egy focimeccset és neki eddig nem is tűnt fel, hogy a focisták arcát nem látja.
Neki nem mindegy, mi megy?Egy haverom meg elvből nem néz nagyfelbontású tartalmakat a nagyfelbontású tévéjén, mert az csak idióta divat dolog.
[ Szerkesztve ]
-
Necroman_Mk2
senior tag
válasz
Medocsabi #55 üzenetére
Nekem per pillanat 3 streaming előfizetésem van: Netflix, Disney+ és SkyShowtime. Anyagilag bírható is, csak időm nincs nagyon kihasználni, ha mellett (videó)játszani meg a családdal foglalkozni is akarok. Szerencsére még a "csonka" kínálatuk is van akkora, hogy lehessen (még nem látott) filmeket és sorozatokat válogatnom, ezért én biztos nem megyek vissza a torrentre. A fene fogja éjszakákon át fennhagyni a gépet csak azért, hogy meglegyen a ratio, különben kihajítanának.
#62 stellaz Mekkora a képátlója?
[ Szerkesztve ]
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
Armandus
kezdő
válasz
Neurotoxin #58 üzenetére
Hát nem tudom... én járok virágboltba mert egy csomó tartalom van amit szeretnék nézni de Magyarországon nem elérhető. Felmegyek a virágboltba, pár perc alatt összeválogatom amit szeretnék, azt a böngészőből a NAS-nak kiadom mint házifeladat, nap közben megcsinálja aztán amikor hazaérek akkor készen ott is van és a Plex egyből fel is ismerte. Napi szinten 5-10 perc "munka", amit a reggeli kotlás közben intézek a tabletemről.
-
Neurotoxin
őstag
Neki valószínűleg teljesen mindegy. Ismerek olyat, aki úgy vett TV-t idén, hogy mi mutat jól a nappaliban, mert "prezentálni" akar vele......Egyébként az emberek 90%-nak fogalma nincs, hogy milyen felbontáson éppen mit lát.....Nekik aztán teljesen rendben van, hogy a kábeltévén mi megy, csak menjen. Direkt megnéztem, a 4K 2012 óta van jelen, 2015-től talán már elfogadható áron lehetett ilyen kijelzőket venni. Tavalyig egyébként elvoltam egy 24"-es Dell U2414H-val is (nem hiányzott se a 4K, se a HDR), de mivel saját lakásom lett, már szükségem lett egy TV-re.
Van egy nagyon jó barátom, mikor én megvettem a C1-et októberben 390-ért (meg 3 éves cseregarancia, fali konzol stb, összesen 470 lett a vége...), akkor vett utána valami csoda Sony szintén OLED-et 800 körül. Átjött hozzám és csak annyit mondott, hogy szerinte az enyémnek szebb képe van.Mindig azt szoktam mondani, hogy mindeki úgy válasszon TV-t, hogy mire kell. Nálam nincs kábeltv, időnként játszok az Xboxon, 4K Blurayt és streaminget nézek. Van, aki megkérdezi, hogy mennyibe került a TV és hüledezik, hogy nem vagyok normális. Én viszont osztom azt a véleményt, hogy az élet rövid, nem mindegy, hogy milyen kijelzőt bámulunk.
[ Szerkesztve ]
-
Hi!King
őstag
válasz
RetepNyaraB #36 üzenetére
"Annak idején a kereskedelmi tévék megjelenésekor a legrosszabb élmény volt az arcunkba tolt reklám, ami folyamatosan romlott az évek alatt (ld. 15 perc film, 10 perc reklám). Cserébe ingyen volt a műsor. "
De ha az akkori kábeltv előfizetési díjnak kiszámolod az inflációval növelt értékét, akkor abból 3-4 streaming előfizetés kijön, attól függően, hogy melyikeket választod, és az akkori kereskedelmi tv-k kínálatánál jóval bővebb kínálatot kapsz, és akkor amikor csak szeretnéd. Mert ok, hogy akkor nem a TV csatornának fizettél, de a szolgáltatónak igen, és még a reklámokat is nézhetted, azzal "kifizetve" a műsor árát. Ehhez képest még ha panaszkodunk is, hogy túl sok lett a streaming szolgáltató, és nem lehet egy helyen minden tartalmat megkapni, sokkal jobb így is a helyzet.
-
Hi!King
őstag
válasz
Neurotoxin #65 üzenetére
Nekünk a sima HD előfizetésünk van Netflixre, de mindig laptopon nézünk filmet, ami igaz, hogy full HD felbontású, de kicsi a kijelző ahhoz, hogy zavaró legyen. Nos, egyszer egy szálláshelyen volt egy nagyon nagy TV, beléptünk vele a Netflix accountunkkal, na azon nagyon rondán nézett ki a kis felbontás.
-
Neurotoxin
őstag
Fentebb írtam, hogy simán jó tabletre, telefonra, laptopra. 32"-ig szokták mondani, hogy elfogadható a FullHD. A 4K-ra is a bődületes méretű kijelzők miatt lett szükség....de mint fentebb beszéltük, egy FullHD tartalom is rendben van rajtuk. Egy 480p-s tartalmom pedig nyílván csúnya lesz 50"-en.
[ Szerkesztve ]
-
Medocsabi
addikt
válasz
Necroman_Mk2 #63 üzenetére
Nekem nem teher a seed, egyébként is kb folyamatosan megy a notebook, a munka miatt is. Az is igaz,hogy ízlés dolga,feleségem minden fiszfasz sorozatot megnéz,én nem,én csak folyton nyomkodom a "tovább"-ot,aztán inkább megnézem 363858249847. alkalommal az Elit alakulatot
-
emelhu
aktív tag
Ezek szerint az usa-ban is van igazán szegény és/vagy sóher ember... rengeteg.
-
emelhu
aktív tag
"Tippre azt mondanám hogy fémből."
Könnyen "átlátható" a kérdés.
A szíve az szilícium.
Új hozzászólás Aktív témák
it Az első 200 nap során 5 millió ember iratkozott fel a Netflix reklámokkal támogatott, olcsóbb csomagjára.
- Új Lenovo Thinkpad P14s G2 Profi Tervező Vágó Notebook -50% Ryzen 7 Pro 5850U 32/1TB Radeon Pro 4GB!
- Iphone 13 128Gb Midnight BONTATLAN
- Samsung Galaxy S21+ 5G 256GB Fantomfekete
- Újszerű Dell XPS 13 9305 - 13"FHD IPS - i7-1165G7 - 16GB - 512GB SSD - Win 11 + 2 töltő + Dokkoló
- Lenovo Legion y520, teljesen hibamentes, szép állapotban.
Állásajánlatok
Cég: Servergarden Kft
Város: Budapest
Cég: KIFÜ
Város: Budapest