Új hozzászólás Aktív témák

  • AKG

    tag

    válasz snots #6871 üzenetére

    Köszönöm az építő jellegű kritikákat!
    Most tényleg úgy érzem,találtam egy közösséget,ahol nem a negatívum,hanem a segíteni akarás van előtérben.
    Nos,mint említettem,tényleg csak tanulás szinten tartok a max-ban,intelligens emberként természetesen tudom,hogy amit eddig elsajátítottam,az nagyon kevés,viszont ahogy írtátok,ha elkezdek valamit,azt szeretem befejezni,a lehető legjobb eredménnyel.
    Az solidworks-öt is teljesen autodidakta módon sajátítottam el,és mondhatom,elég magas szinten használom bútorok tervezésére,gyártás előkészítésre.

    A gyenge renderelése miatt fordultam a max felé.
    A modelleket már sikerül szinte hibátlanul importálni,az ajtónál pl. az sw-ben kényszerekkel hozom össze az ajtót a tokkal,a zsanér a forgáspont,és 0-tól 135 fokig nyílik az ajtó.
    Importálás után a max megismeri a forgáspontot,tehát még a pivot point-tal sem kell bajlódnom.
    Átvétel után convert to poli,és ha kell,tudok változtatni bármin.
    Összességében úgy érzem,hogy a számomra szükséges modellezés része már megvan,erre fektetnék be több energiát,ha mégis szükséges,szerintem menet közben úgyis "megragad" majd a szükséges plusz.
    Én is éreztem,hogy az anyaghasználat,fények,kamerák a gyenge pont,igaz én ezt a tutorialt kezdtem nézni,tanulni,és mint látom,Te is ezt ajánlod,igaz ha jól érzem,ez már túl bonyolult egy kezdőnek
    Ezért is kértem a segítségeteket,az angol,és sajnos bármilyen idegen nyelv nagyon messze van tőlem.Úgy érzem,46 évesen ez már nem fog változni :)
    Itt legalább magyarul,érthetően magyarázzátok el,mi micsoda,amit természetesen köszönök!
    Még annyit,hogy számomra a gyártás előkészítés a lényeg,persze szeretnék olyan gyönyörű képeket összeállítani,amit linkeltetek,de mindig rövid a határidő,a vevő szeretné megkapni a konyháját.
    Persze,ha egy ilyen szép fotót tesz elé az ember a leendő bútorról,szinte borítékolható,hogy meg is rendeli,de sajnos meg kell találni azt az időt,amit beleforgat az ember a látványtervbe.

    Nos,a kép:
    Ez egy komplett ház lenne,csak tanulási célzattal tervezve.
    Igen,a narancssárga kockák valóban a beszűrődő napfény.Nem igazán találom még,hogy melyik fénynek mekkora erősséget és színt kell adni a kellemes összhatás érdekében.

    A kékes tükröződés a tv képernyője,tettem rá egy vray világítást egy bitmap textúrával :)
    A render,pedig ahogy a képen is látni,vray,és solidrocks.

    Összességében elnézést kérek,az esetleges csapongó írásért,ilyenkor annyi mindent próbálok írni,hogy néha magam sem értem,mi mire vonatkozik.
    Folytatom a tanulást,egyenlőre a maxot tovább,és ha ebben már teljesen magabiztos vagyok,akkor jön a photoshop,az utómunkához.

    Még egyszer,nagyon hálás vagyok a kritikákért,jelentkezem még,ha elakadok.
    És ha valakinek solidw-ből kellene segítség,jelezzétek!

    Köszönettel: AKG

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák