Új hozzászólás Aktív témák

• kezdoboy

csendes tag

válasz Nyúltáp #4336 üzenetére

hali
    Egyébként miért kellene mindenkinek tudnia, hogy mi az a storyboard. MInek kell tudnia? Teljesen felesleges. Ha ő tudja, hoyg a rá jutó jelenetben szükséges egy autó, ami le van takarva félig és piszkos az eleje, mert valaki ráfirkantott, akkor tudni fogja, olyat kell késízetni. Nem kell mással törödni, hisze ez egy prób, amiben összeszoktathatjátok magatokat. Ha megvan mindenkinek a munkája, amit elvállalt, egyszercsak mindenki felmutat valaki valamit és a végén összeállítható a scene.
    Amúgy abszolút nem értek néhány dologgal egyet. Mindenki a megszokott de jól bevált és jól feltupírozott ez meg az meg a nagy szavak. Teljesen felesleges. Azok mindenképpen kellenek, hogyha egy karakter beszél, akkor angol vagy magyar fonetikusan nyitja majd a száját a storyboard alapján. Annyi ideig ameddig éppen kell. Ehhez elszoktam játszani a hangot és a szerint mozgatom meg, mert tudom mennyi időm van rá. Élő példák vannak erre, hogy nagyon sok animátor alkotott a suliban vizsgamunkát, tehát megtette a szükséges alapokat, mert megtanulta és az alapján készített el egy animot. Nyilván több ember nagyobbat tud alkotni, ez nagyonishogy egyértelmű. Azt hiszem a canadai suliban van pont ilyen. Amikor megnéztem az 1-4 perces animokat, az igencsak megvolt csinálva. Amikor a vizsgamunkáját csinálta, nem azon filózott már, hogy ezt vagy azt nem tudom megcsinálni. Ő maga és egyszál személyében. Csak mondom. Viszont itt csakis azt csinálhat a mansu, amit éppern tud, Tehát, ha textúrára van kihegyezve, akkor azzal nyomul, ha meg object tervezésre, akkor azt csinálja gőzerővel. Tehát nem kell mindenkinek egyszerre mindent tudnia.
    Há csak mondom. Nem ellenvetésem van, csak egy scapat nehezen kovácsolódik tovább a siker felé. Egyébként elmondanám, hogy semmiféle kötelezettség nincs egy próbaösszedolgozáson. Ott nem kell összeget belefektetni. Van, vagy lesz egy kis forgatókönyv mindenki ötlete alapján és így oldjátok meg együtt a gondokat. Néhány éve voltam is egy ilyen cégnél, aki egy családi házban működött és nem hittem a szememnek. Ők már túl voltak az akarom nem akarom, meg hasonló dolgokon. Nem kérdezősködtek meg mondták, hogy most nem érek rá. Mintha két srác is lett volna aki tanult még és utána ott nyomta az ipart. Szóval nem hemmi.
    Persze rögtön elismerem, hogy vanna dolgok, amik nagy hévvel indulnak és egyszercsak vége. Ha a csapat tagjai nem egymásra várnak, hogy majd a másik megoldja, akkor ott nagy hiba már nem lehet. Ezért van a próbamunka. Ha az összejön, átgondolható, hogy ez tökre jó, nehogymá kihagyjuk elv alapján halad előre.
    Voltam oylan helyen, ahol akkora fejetlenség volt anim területén, hogy csak úgy lestem. Na mondom magamban, akkor én igazán előkelő helyen vagyok. A munkájukat láttam és azt hittem nem hiszek a szememnek, mert iszonyatos animációs mozgások voltak, vagyis olyan gyengén szögletesen mozogtak dolgok, hogy elsírtam volna legszívesebben magam. De nem szóltam, mert pont az ilyen negatívumok hajtottak eddig is.

Új hozzászólás Aktív témák